عملکرد روانی دوران کودکی و خطر ابتلاء به چاقی در طول زندگی

عملکرد روانی دوران کودکی و خطر ابتلاء به چاقی در طول زندگی رشد روانی و عاطفی سالم در کودکی، بهداشت روانی در بزرگسالی را تضمین می کند و اساس و بنای روانی فرد در دوران کودکی پی ریزی می شود.چنانچه مشکلات روحی و روانی دوران کودکی برطرف نگردد می تواند منشا چاقی در بزرگسالی باشد و عوارض ناگوار آن تا آخر عمر گریبانگیر شخص خواهد بود. امروزه بیماریهای روانی ناشی از  چاقی بخوبی شناخته شده اند اما مطالعات اندکی به بررسی نقش مشکلات روانی دوران کودکی در اتیولوژی چاقی پس از آن پرداخته اند.

در این راستا مطالعه ای برگرفته از international journal of obesityبه پژوهش پیرامون سلامت روان در دوران کودکی و تاثیر آن بر چاقی بزرگسالی پرداخته است.

طبق تجزیه و تحلیل های ثانویه 1970 مطالعه همزمان در انگلستان که از طریق مدل رگرسیون لجستیک ارزیابی گردید، پیش بینی خطر ابتلاء به چاقی در سالهای 26، 30 و 34 سالگی به فرضیه های پیش بینی شده و عوامل ذیل ارتباط داده شد:گزارش عملکرد روانی کودک در سن 5 و 10 سالگی توسط مادر و معلم کودک، رفتار کلی کودک، مشکلات عاطفی یا بیش فعالی و همچنین عملکرد روانی مادر.

چاقی،چاقی شکمی و پرفشاری خون

چاقی،چاقی شکمی و پرفشاری خون چاقی ریسک پرفشاری خون و دیگر بیماری های مزمن را افزایش می دهد. درواقع شیوع فشار خون بالا در افراد جوان و چاق دو برابر و در افراد مسن و چاق 50 درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است. این مشکل می‌تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مختلف بدن شود.
در همین راستا مطالعه ای که به تازگی در مجله Nutritionبه چاپ رسیده است،  به بررسی ویژگی های اپیدمیولوژیک و ارتباط آنها با پرفشاری خون ناشی از چاقی در زنان یکی از روستاهای چین پرداخته است. در این مطالعه مقطعی که در طول سال های 2004 تا 2006 رهبری شده است از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای برای انتخاب افراد مطالعه استفاده شد. در کل 12178 فرد با حداقل سن 35 سال تحت بررسی قرار گرفتند(درصد افراد بالای 65 سال5/14%بود).  متغییرهای دموگرافی (سن، جنس و نژاد)، وضعیت استعمال دخانیات، استفاده از الکل، فعالیت بدنی و سطح تحصیلات از طریق مصاحبه جمع آوری شدند. اضافه وزن و چاقی براساس تعاریف WHOتعیین شدند. افراد مبتلا به پرفشاری خون درمان نشده در 3 زیر گروه تقسیم شدند: پرفشاری خون ایزوله سیستولیک، پرفشاری خون ایزوله دیاستولیک، پرفشاری خون دیاستولیک و سیستولیک.

رژیم پر پروتئین و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک


رژیم پرپروتئین و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک
شواهد نشان داده اند که مصرف یک رژیم با نسبت بالای پروتئین به کربوهیدرات فواید متابولیکی بسیاری در درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.
در مطالعه ای که در مجله تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است اثر رژیم با پروتئین بالا با یک رژیم استاندارد از لحاظ مقدار پروتئین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقایسه شد. به همین جهت به مدت 6 ماه ، 57 خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در این مطالعه بررسی شدند و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. یک گروه رژیم پر پروتئین (بیش از 40 درصد انرژی از پروتئین و 30 درصد از چربی) و یک گروه رژیم استاندارد (کمتر از 15 درصد انرژی از پروتئین و 30 درصد از چربی) که از لحاظ کالری یکسان بودند دریافت کردند. شرکت کنندگان  به صورت ماهانه تحت مشاوره تغذیه قرار داشتند. تن سنجی در ابتدا، 3 و 6 ماه بعد از شروع مطالعه انجام شد و نمونه های خونی جمع آری گشت.
7 خانم به دلیل بارداری و 23 فرد به دلایل دیگر در طول مطالعه انصراف دادند و تنها 27 خانم تا پایان مطالعه در برنامه شرکت داشتند. در پایان 6 ماه مداخله نتایج نشان داد که کاهش وزن و چربی در گروه تحت رژیم پرپروتئین بیشتر از گروه دوم بود. همچنین محیط دور کمر با رعایت رژیم پرپروتئین کاهش بیشتری داشت. تفاوتی در میزان تستوسترون، گلوبین باند شده به هورمون جنسی و لیپیدهای خونی مشاهده نشد. همچنین متابولیسم گلوکز در گروه تحت رژیم بهبود یافت.
نکته کلیدی:جایگزینی کربوهیدرات با پروتئین در رژیم غذایی می تواند سبب بهبود کاهش وزن  و متابولیسم گلوکز گردد و مکانیسم این اثر به نظر مستقل از کاهش وزن است. بنابراین چنین رژیمی می تواند در درمان تغذیه ای زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک مفید باشد.
 



منبع: Am J Clin Nutr January 2012 vol. 95 no. 1 39-48

قهوه و کاهش خطر سرطان اندومتر رحم

قهوه و کاهش خطر سرطان اندومتر رحم
چاقی یکی از علل مهم در ایجاد سرطان ها می باشد، مطالعات نشان داده اند که شیوع برخی از سرطانها در افراد چاق بیشتر است و سرطانی مانند سرطان اندو متریال ( دیواره رحم) تقریبا منحصر به افراد چاق می باشد. تا به حال اثرات مثبت مصرف قهوه در بسیاری سرطان های مرتبط با چاقی ثابت شده است. بعلت اثر قهوه در کاهش سطوح استروژن و انسولین، دو هورمونی که در ایجاد سرطان اندومتریال دخیل هستند، به نظر می رسد مصرف قهوه با کاهش خطر این سرطان نیز در ارتباط باشد.
به منظور اثبات این فرضیه مطالعه ای در آمریکا انجام شده است که نتایج آن در ژورنال Cancer Epidemiology Biomarkers & Preventionمنتشر گردیده است.در این مطالعه آینده نگر Nurses’Health  بیش از 67 هزار زن 34 تا 59 ساله شرکت داشتند. برای بررسی اثرات طولانی مدت مصرف قهوه  بوسیله تمام پرسشنامه های موجود میانگین دریافت قهوه در این افراد ارزیابی شد. در طول 26 سال پیگیری در این مطالعه 672 مورد از این سرطان ثبت شد.

فلاونوئید ها و کاهش مرگ و میر بیماریهای قلبی

فلاونوئید ها و کاهش مرگ و میر بیماریهای قلبی فلاونوئید ها فیتوکمیکال های گیاهی هستند که نقش محافظت کننده ای در برابر بیماری های قلبی– عروقی ایفا می کنند. با این وجود مطالعات کمی پیرامون نقش مصرف فلاونوئید ها بر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی انجام شده است.
در این راستا محققین جامعه ی سرطان آمریکا و دانشگاه تافتس بوستون مطالعه ی آینده نگری را به منظور بررسی رابطه ی مصرف فلاونوئید ها و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی طراحی نمودند.
در سال 1999، 38180 مرد و 60289 زن در سنین 70-69 سال در مطالعه ی "پیشگیری تغذیه ای از سرطان 2" شرکت نمودند. در این مطالعه پرسشنامه هایی مبنی بر سابقه درمانی و پزشکی افراد و شیوه زندگی آنها شامل 152 سوال مربوط به بسامد خوراک وجود داشت.  میزان ریسک احتمالی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، تحت تاثیر مصرف فلاونوئید کل و  هفت دسته ی مجزای فلاونوئیدی مورد بررسی قرار گرفتند.
در طی 7 سال پیگیری محققین، از بین افراد مورد مطالعه 1589 مرد و 1182 زن از دنیا رفتند. طبق آمار موجود، زنان و مردانی که بیشترین مصرف فلاونوئید ها را داشتند نسبت به افرادی که کمترین دریافت فلاونوئید ها را داشتند کمتر در معرض مرگ ناشی از این دسته از بیماری ها قرار داشتند.

پرخوری در زمان سیری

پرخوری در زمان سیری یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد چاق با آن مواجه هستند این است که در زمان هایی که در حقیقت گرسنه نیستند به پرخوری روی می آورند و بدون توجه می خورند. وقتی نیز شما از آنان می پرسید که آیا گرسنه اید که غذا می خورید اقرا ر می نمایند که دلیلی برای خوردن ندارند. در این مقاله مروری داریم بر انواع پر خوری هایی که به علت گرسنگی فیزیولوژیک و نیاز بدن نیستند.
- افراط بیش از حد در غذا خوردن یا binge-eating   :
شاید شما نیز امتحان نموده اید که برخی مواقع قادر به کنترل حجم غذای مصرفی خود می باشید  ولی برخی مواقع دیگر کنترل از دست شما خارج می شودو به صورت بدون کنترل ولع به خوردن مواد غذایی دارید. این حالت را ( افراط در غذا خوردن یا غذا خوردن افراطی) نامند. افراط ها  زمانی هستند که شما مقادیر بیش از حدی  از غذاها  را در یک بازه زمانی کوتاه مصرف می کنید. جالب آن که اکثر مواقع انتخاب شما در این نوع پرخوریها غذاهای سالم نیستند. مطالعات نشان داده اند که این تهاجم به مواد غذایی حتی صرف نظر از نوع غذای مصرفی برای شما مضر است به ویژه اگر به دیابت هم مبتلا باشید، لذا باید با کمک یک متخصص این عادت را برطرف کنید.

ویتامین C از مسمومیت ناشی از سرب جلوگیری می‌کند



 تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف کافی ویتامین C بدن انسان را از مسمومیت ناشی از ترکیبات سرب محافظت می‌کند.
خبرگزاری فارس: ویتامین C از مسمومیت ناشی از سرب جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که مصرف مقادیر کافی ویتامین C بدن انسان را از مسمومیت ناشی از ترکیبات سرب محافظت می‌کند و سطح سرب موجود در خون را نیز کاهش می‌دهد.
مجدی بدران عضو جمعیت حساسیت و ایمنی مصر و استاد دانشکده اطفال دانشگاه عین الشمس این کشور گفت: ویتامین C  فواید زیادی دارد زیرا یک آنتی اکسیدان است که از ابتلا به سرطان و تاثیرات زیان‌بار اشعه ماوراء بنفش خورشید پیشگیری می‌کند.

راه حلی برای کبد چرب


راه حلی برای کبد چرب
بیماری كبد چرب شامل طیفی از بیماری خفیف كبد به صورت تجمع چربی در سلول‌های كبدی است كه در سیر خود ممكن است...

اخیرا مطالعاتی بین جمعیت سالم یك شهر بزرگ كشور انجام شده است كه براساس نتایج آن، شهروندان دچار درجات كبد چرب هستند. بر این اساس بار این بیماری در كشور بالاست. می‌توان گفت بیشتر كشورهای دنیا هم همین شرایط را دارند.
بیماری كبد چرب از بیماری‌هایی است كه سلول‌های كبد انسان را درگیر می‌كند كه اخیرا به علت افزایش میزان چاقی در جامعه افزایش یافته است.
به عبارت دیگر بیماری كبد چرب شامل طیفی از بیماری خفیف كبد به صورت تجمع چربی در سلول‌های كبدی است كه در سیر خود ممكن است در گروهی از بیماران التهاب سلول كبدی ایجاد كند و با تخریب سلول كبدی به بیماری مزمن و غیرقابل برگشت به نام «سیروز» منتهی شود.

تأثیر رژیم غذایی در اوایل زندگی بر سرطان سینه

گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا، با انجام آزمایش هایی بر روی موش ها دریافته اند جدا از استروژن، رژیم غذایی و عوامل مرتبط با آن در اوایل زندگی، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در سالهای آتی به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این یافته ها چشم انداز جدیدی در مورد فرایندهایی موثر در تنظیم رشد طبیعی سینه ها که می تواند خطر ابتلا به سرطان را در سالهای آتی به همراه داشته باشد، فراهم می کند.
دکتر راس هاوی مجری این تحقیقات گفت: مدتها تصور می شد که گردش استروژن از تخمدانها، برای آغاز رشد سینه ها ضروری است. 
 
یافته های ما نشان می دهد رژیم غذایی و تغییر در سوخت و ساز بدن که موازی تغییرات مشاهده شده در دیابت نوع دو و چاقی است می تواند کل روند رشد سینه را مستقل از تاثیر استروژن در پی داشته باشد.
 
محققان موش ها را تحت مکمل های غذایی دارای نوعی اسید چرب موسوم به اسید لینولیک کونژوگه 10 و 12 قرار دادند.
 
این اسید چرب جنبه های خاص و وسیع تری از سندروم سوخت وساز را تقلید می کند.
 
در انسان این سندروم با گستره وسیعی از تغییرات وابسته به چاقی مرتبط است که می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری های قلب و عروق را افزایش دهد.

سه ماده خوراکی محرک قوای جنسی


علاوه بر استرس، فشارهای روحی و درگیری های ذهنی ،نوع تغذیه نیز بر انرژی جنسی تأثیرمی گذارد.

سه مادۀ خوراکی محرک قوۀ جنسی از این قرار است :


1- شکلات تلخ، زنانی که حداقل یک بار در روز از شکلات های تلخ با حداقل 70% کاکائو  استفاده می کنند،انرژی جنسی بالاتری نسبت به بقیۀ زنان دارند.

2- انار، میدانیم که انار حاوی مقدار بسیار بالای آنتی اکسیدان است.این ماده به گردش جریان خون کمک می کند و به این ترتیب خون رسانی را به اندام های تناسلی آسانتر می کند .در حقیقت اگر شما نصف یک انار را قبل از رفتن به رختخواب میل کنید انگار نوعی ویاگرای طبیعی مصرف کرده اید.

3- جوز کاج، که حاوی زینک است .این ماده به تولید تستوسترون که هورمون جنسی است، کمک می کند و خوردن مشتی از این جوز روزانه به بالا رفتن انرژی جنسی کمک می کند.