برنج قهوه‌ای و کاهش ابتلا به دیابت

 برنج قهوه‌ای بهتر از برنج سفید بوده و بر اساس نتایج پژوهش‌های اخیر می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.شرایطی را در نظر بگیرید که یک نفر پاکت شکر را باز کرده و در دهانش خالی کند. این تا حدودی شبیه وضعیتی است که با خوردن برنج زیاد به وجود می‌آید. یعنی آسیب شکر و برنج زیاد یکی می‌شود.برنج سفید به این دلیل سفید رنگ است که آسیاب و تصفیه می‌شود. برای همین هم ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین رفته و تبدیل به گلوسید «خالی» می‌شود. اما شرایط برنج قهوه‌ای کاملاً متفاوت است. این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ به همین دلیل جای تعجب نیست که نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد برنج قهوه‌ای قادر است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.نتایج این پژوهش اروپایی نشان می‌دهد اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف می‌کنید برنج قهوه‌ای مصرف کنید میزان ابتلا به دیابت 16 درصد کاهش می‌یابد؛ و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه‌های کامل را جایگزین کنید این خطر را به میزان 36 درصد بیشتر کاهش می‌دهید. شاخص گلیسمی برنج سفید مانند شکر بالا است. برای همین مصرف زیاد برنج سفید نیز مانند مصرف شکر مشکل‌ساز خواهد شد. برنج قهوه‌ای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب می‌شود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوسته‌ خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است. توجه داشته باشید که جو، جو دو سر و سبوس جزو دانه‌های دیگری هستند که خواص بیشتری از برنج سفید دارند و بهتر است در اولویت قرار بگیرند.

سلامت دستگاه گوارش در گرو توجه به تغذیه است


 بیشتر مردم به علت مشغله فراوان و شیوه زندگی ناسالم و کمبود وقت، در غذا خوردن عجله می کنند تا سر وقت به محل کار یا مدرسه برسند غافل از این که استرس و اضطراب ناشی از این کار به سلامت آن ها به خصوص دستگاه گوارش لطمه می زند. به منظور اطلاع رسانی درباره یکی از اختلالات گوارشی رایج، با دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کرده ایم.نفخ یک اختلال شایع است که علاوه بر احساس سیری و سفتی شکم در حرکت روده و عبور گاز اختلال ایجاد می کند. به طور کلی گازهایی که در معده تولید می شود و به تمامی قسمت های بدن راه پیدا می کند یا از طریق هوای بلعیده شده و یا در پی مصرف مواد غذایی غیرقابل هضم و گازدار به وجود می آید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ پس به بیان دیگر ۳عامل باعث ایجاد نفخ می شود: بلعیدن هوا هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن؛ مصرف مواد غذایی غیرقابل هضم و غذاهایی که فاقد آنزیم هایی مانند فیبر و نشاسته های غیرقابل هضم است و سوم مصرف غذاهای گازدار. نفخ از معده شروع می شود و در صورت هضم نشدن غذا فرد دچار ورم معده و مشکلات روده ای می شود. به طور متوسط افراد روزانه ۷۰۰ میلی لیتر گاز دفع می کنند که این میزان طبیعی است.

غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است

شیوا فرجی در گفت‌وگو با فارس در مورد تغذیه مناسب برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند، گفت: پرفشاری خون (Hypertension) که از آن به عنوان فشارخون یاد می‌شود غلط است. پرفشاری خون بیشتر یک علامت هشداردهنده است. مثل تب که می‌تواند نشان دهنده عفونت در بدن باشد، پرفشاری خون نیز معمولاً علامت هشدار و پیش آ‌گهی بیماری قلبی عروقی یا کلیوی است.
به گفته فرجی افراد در هر سنی ممکن است به عارضه پرفشاری خون مبتلا شوند ولی در افراد جامعه ما معمولاً افراد بالای 40 سال بیشتر به این عارضه مبتلا می‌شوند و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت 33 درصد آمریکایی‌ها دچار پرفشاری خون هستند.وی تصریح کرد: معمولاً به افرادی بیمار دچار پرفشاری خون می‌گوییم که حداکثر فشار خون آنها 14 روی حداقل 9 باشد و این میزان فشار خون حداقل دوبار در هفته با اندازه‌گیری صحیح و در حالت نشسته مشاهده شود.
این متخصص تغذیه افزود: بعضی افراد ممکن است به علت عدم تعادل عاطفی، عصبی شدن ناگهانی یا مصرف زیاد سیگار دچار پرفشاری خون شوند که با خارج شدن از این وضعیت می‌تواند برطرف شود یعنی فرد سیگار را کنار بگذارد.وی گفت: دلیل واقعی 85 درصد افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند مشخص نیست. آلودگی هوا یا حتی ژنتیک می‌تواند عامل آن باشد و اگر پرفشاری خون درمان نشود خطر سکته مغزی یا قلبی را ممکن است در پی داشته باشد
فرجی گفت: متخصصان می‌گویند اگر طولانی مدت نمک در غذا زیاد مصرف شود عامل مؤثری برای بروز پرفشاری خون است.وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که وقتی مثلاً نمک را محدود کنیم وکالری دریافتی به ویژه آنهایی که از چربی‌های اشباع به دست می‌آید را محدود کنیم.یعنی شیرینی‌ و روغن نباتی جامد محدود شود. حتی کره‌ای که در وعده صبحانه با نان و مربا خورده می‌شود باید حذف شود.

اینها باید هر روز در بشقاب شما باشند


قاعدتا می‌دانید كه اهمیت یک رژیم غذایی سالم در زندگی شما چقدر زیاد است و احتمالا این موضوع کلیدی‌ترین عامل برای داشتن شیوه زندگی سالم است. اما احتمالا شما هم با شنیدن روایت‌های مختلف که هرکدام باورهای خود را دارند، برای یافتن آنچه باید بخورید دچار سردرگمی شده‌اید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ این مقاله فهرستی از سالم‌ترین مواد خوراکی برای یک رژیم غذایی متعادل و مناسب را تهیه کرده است.

ترش اما فوق‌العاده

1. لیمو

یک لیمو به تنهایـی دارای ویتـامیـن‌C بیـشتـــری نسـبت بـه میــزان لازم روزانه برای یک انسان است. آب لیمو نه‌تنها ماده‌ای برای کاهش میزان کلسترول در بدن شناخته شده است، بلکه به شکل ظاهری و استحکام استخوان‌ها نیز کمک می‌كند.

تخم مرغ صبحانه ای کامل


آیا تغذیه خوب برای یادگیری خوب مهم است؟ در یک کلام، بله. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که به صورت مرتب صبحانه می‌خورند، نمرات بهتری دارند، رفتار بهتری دارند و در مقایسه با کسانی که صبحانه نمی‌خورند، کمتر دچار بیش‌فعالی می‌شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهیختگان ؛ چه چیزی برای صبحانه بچه‌ها مفید است؟ بهترین پاسخ، تخم‌مرغ است. تخم‌مرغ همراه با یک برش نان با آرد کامل، کره بادام زمینی، یک برش میوه و یک لیوان شیر کم‌چرب. گوشت کم‌چرب و فرنی با آرد کامل حبوبات نیز از گزینه‌های دیگر به حساب می‌آید. پروتئین و فیبر آرد کامل حبوبات می‌تواند بچه‌ها را تا هنگام ناهار سرپا نگاه دارد.

- سعی کنید برای صبحانه بچه‌ها از فرنی‌های شیرین و شیرینی با آرد سفید استفاده نکنید. چراکه هنوز ظهر نشده، گرسنه می‌شوند.
- اگر فرزند شما پیش از ناهار گرسنه می‌شود، یک عدد سیب، بیسکوئیت با آرد کامل، خشکبار یا نان و پنیر به‌عنوان میان‌وعده به او بدهید.
- اگر فرزند شما ناهار را در مدرسه می‌گذراند، دقت کنید غذای سالم همراه او باشد. مصرف غذای سالم، باعث می‌شود ذهن کودک برای یادگیری به هنگام بعدازظهر آماده‌تر باشد. شاید با خودتان فکر کنید باید کمر همت ببندید و مدرسه را تشویق کنید تا الگوی غذایی را تغییر دهد. اما راه بهتر و ساده‌تر این است که فرزند خودتان را تشویق به استفاده از غذای سالم کنید. به او بگویید به جای انتخاب غذاهایی با کیفیت پایین از سالادها و سبزیجات استفاده کند. توضیح دهید بهتر است به جای نوشابه گازدار، آب بنوشد. درنهایت می‌توانید برای او ناهار به مدرسه بفرستید و جلوی مشکل را بگیرید.

تغذيه مدارس مهمتر از منزل


تغذیه صحیح می ‌تواند باعث افزایش تمرکز و یادگیری دانش ‌آموزان شود این در حالی است که خانواده‌ ها از این موضوع مهم غفلت می ‌کنند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛پيروي از يك برنامه غذايي اصولي كه تامين كننده تمامي نيازهاي تغذيه اي فرد باشد، نقش موثري در افزايش توان يادگيري خواهد داشت.

در سنين دبستان، كودكان علاوه بر نيازهاي تغذيه مرتبط با رشد سريع جسمي در دوران كودكي، بايد از نظر تامين مواد مغذي مورد نياز براي يادگيري و افزايش كارايي ذهني برخوردار باشند.

بروز برخی از بیماری‌ ها نتیجه کمبود دریافت برخی مواد مغذی است که می ‌تواند زمینه ساز اشکال در یادگیری و تمرکز و حافظه شود. به عنوان نمونه کم خونی فقر آهن به ویژه در دختران نوجوان می ‌تواند زمینه ساز ایجاد مشکل در قدرت یادگیری و تمرکز شود بنابراین لازم است که خانواده‌ ها احتمال ابتلای فرزندان خود به این بیماری را بررسی و در این جهت با متخصصان مشورت کنند تا در صورت لزوم رژیم غذایی آنان اصلاح شود. 

مصرف آنتي اكسيدانها خطر بروز حملات قلبي را كاهش مي دهد


پژوهشگران اعلام کردند مصرف آنتي اکسيدانها خطر بروز حمله قلبي را در زنان کاهش مي دهد.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران،‌ به گفته آليسيا ولک سرپرست محققان در بخش علوم تغذيه در موسسه پزشکي محيطي در استکهلم سوئد، مصرف آنتي اکسيدانها بويژه آنتي اکسيدانهاي موجود در ميوه ها و سبزيجات، خطر بروز حملات قلبي را در زنان کاهش مي دهد.
پژوهشگران در اين تحقيقات وضعيت سلامت و برنامه غذايي سي و دو هزار و پانصد و شصت و يک زن در سنين بين چهل و نه تا هشتاد و سه سال از سپتامبر هزار و نهصد و نود و هفت تا دو هزار و هفت مورد بررسي قرار دادند.
طبق اين تحقيقات، مصرف آنتي اکسيدانها به ميزان حدودا سه وعده ميوه و سبزيجات در روز خطر بروز حمله قلبي را تا بيست درصد کاهش مي دهد.
آليسيا ولک در ادامه تصريح کرد: به جاي مصرف نوعي آنتي اکسيدان خاص در روز، گنجاندن آنتي اکسيدانها در برنامه غذايي روزانه سبب مي شود ترکيبات آنتي اکسيداني گوناگون به بدن برسند.

خوردن برنج چند وعده در هفته مناسب است؟


نتايج بررسي ها نشان مي دهند، ارزش غذایی نان بیش از برنج است.
دکتر محمدحسن انتظاری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به این که ارزش غذایی برنج کمتر از نان است، گفت: برای حفظ سلامت بدن بهتر است 2 وعده در هفته برنج مصرف شود.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت جایگزین کردن مصرف نان به جای برنج در برنامه غذایی روزانه افزود: مصرف نان، خصوصاً نان های سبوس دار، برای حفظ سلامت بدن و کارکرد مناسب آنزیم های گوارشی بهتر است.

این متخصص تغذیه با بیان این که مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است گفت: در فرآیند دود اندود کردن برنج خصوص نان های سبوس دار، برای حفظ سلامت بدن و کارکرد مناسب آنزیم های گوارشی بهتر است. انتظاري با بیان این که مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است، تصريح كرد: دودی که در اثر سوختن چوب های نامناسب تولید می شود حاوی ترکیبات سرطان زا است بنابراین مصرف بیش از یک بار در هفته مواد غذایی دودی توصیه نمی شود.

مصرف دارو با آب ميوه ممنوع!


مصرف دارو با برخي آب ميوه ها تاثير آنها را تا حد چشمگيري کاهش مي دهد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بیمارانی که روزانه یک لیوان آب گریپ فروت می نوشیدند، دوز دارو را تا دو سوم کاهش داده اند.آب گریپ فروت باعث افزایش تأثیر دارو و چندین برابر شدن آثار نامطلوب آن می‌شود.

گريپ فروت حاوي برخي مواد شيميايي است که با آنزيم‌هاي تجزيه کننده انواع خاصي از داروها در روده تداخل ايجاد مي کند و تاثير داروهاي مصرف شده را کاهش مي دهد

در گریپ فروت ها به میزان زیادی آنتی اکسیدانی به نام نارینگین وجود دارد که مزه تلخ این میوه هم به خاطر همین ماده است. نارینگین از تبدیل مواد در کبد جلوگیری می کند که در نتیجه غلظت مواد دارویی در خون بالا می رود و حتی ممکن است بدن به این غلظت بالا واکنش نشان دهد. به همین خاطر تولیدکنندگان دارو در دستورالعمل مصرف تاکید می کنند که دارو همراه گریپ فرود مصرف نشود.

چرا هر چه می‌خوابم، باز هم خسته‌ام؟


sleep.JPG"صبح‌ها که از خواب پا می‌شم، تمام بدنم خسته است، انگار نه انگار که چند ساعت خوابیده‌ام. خستگی من از بین نمی‌ره، مهم نیست چند ساعت بخوابم، همه بدنم خسته است." شما چند بار این جمله‌ها را شنیده‌ و یا گفته‌اید؟
به گزارش ايسنا به نقل از سايت تبيان، این مشکل بسیار شایع است، می‌خوابیم تا خستگی‌هایمان از بین برود و شاد و سرحال دوباره بیدار شویم، اما این اتفاق نمی‌افتد و برای همین طی روز چرت می‌زنیم و تمرکز نداریم و ... اما علت این مشکل چیست؟
در مطلب زیر علل شایع این موضوع را بررسی می‌کنیم.
مشکل اصلی این است که ساعت‌هایی که در تختخواب می‌مانید شما را سرحال و سرزنده نمی‌کند. این مشکلات مواردی است که به دلیل آن‌ها شما ممکن است بدون این که بدانید، مشکل خواب پیدا کنید، یعنی فکر کنید خوابیده‌اید، اما در واقع در خواب عمیق نبوده‌اید.