تأثیر مصرف ویتامین D در ابتلا به سرماخوردگی

نتایج تحقیقات جدید در نیوزیلند نشان می دهد که اگرچه ویتامین D سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد، اما افزایش دوز این مکمل با سرماخوردگی مقابله نمی کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این تحقیق شرکت کنندگان با مصرف دوز بالای مکمل ویتامین D در هر ماه به مدت یک سال همانقدر در معرض سرماخودگی بودند که افرادی که از دارونما استفاده کرده بودند در معرض این بیماری قرار گرفتند.
استفاده از مکمل ویتامین D همچنین طول دوره سرماخوردگی، شدت بیماری و تعداد روزهایی که بیمار باید از محل کار خود مرخصی بگیرد را کاهش نمی دهد.
دکتر جفری لیندر از بیمارستان بیرگهام و زنان در بوستن طی سرمقاله ای که برای این تحقیق نوشته، یاد آورد شده است: نتایج این تحقیق نشان می دهد که ویتامین D باید با فهرستی از درمانهایی همراه باشد که محققان برای پیشگیری یا درمان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در بزرگسالان سالم بی تأثیر می دانند.
اگرچه محققان اشاره کرده اند که حتی شرکت کنندگان در تحقیق آنها که از یک دارونما استفاده کردند سطح کافی از ویتامین D داشتند. افرادی که دارای کمبود ویتامین D هستند ممکن است در استفاده از این ویتامین برحسب کاهش خطر سرما خودگی استفاده کنند.

به غذا هم میتوان معتاد شد؟


سلامت نیوز: محققان معتقدند برخی افراد اعتیاد به مواد غذایی دارند یعنی حتی بدون اینکه احساس گرسنگی بکنند عادت به خوردن آن ها را وادار به خوردن چیزی می کند. 
به گزارش سلامت نیوز بدین ترتیب این افراد چون عادت به خوردن پیدا می کنند زود به زود گرسنه می شوند و سیستم بدن آن ها به مصرف حجم زیادی از غذا و هم چنین تعدد مصرف غذا و تنقلات عادت می کند.

محققان معتقدند این افراد اعتیاد شدیدی به مواد غذایی پیدا کرده اند و زمانی که به بررسی این افراد می پردازیم می بینیم که دارای وزن بسیار بالایی هستند.

کشوری مثل امریکا سالانه 50 ملیارد دلار صرف کاهش وزن افراد می کند اما با وجود این هنوز تعداد افراد چاق در این کشور بسیار است. سالانه تعداد زیادی از افراد به دلیل اعتیاد به مواد غذایی و در واقع پیامدهای منفی این اعتیاد جان خود را از دست می دهند.

تجویز رژیمهای غذایی غلط در برخی مطبها


سلامت نیوز : مدیر اولین جشنواره "تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت" معتقد است که در برخی از مطبهای پزشکان رژیمهای غذایی تجویز می شود که غلط است و کارشناسان تغذیه آنها را قبول ندارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ دکتر ربابه شیخ الاسلام عصر سه شنبه در نشست خبری به آثار و پیامدهای ناگوار مصرف نادرست مکملهای دارویی و غذایی در باشگاههای بدنسازی، ورزشی و... اشاره کرد و افزود: متاسفانه وقتی تقاضا برای کالایی ایجاد می شود، شاهد واردات غیرقانونی و قاچاق این کالاها و محصولات به کشور هستیم.
این کارشناس تغذیه گفت: عده زیادی از جوانان جامعه که به توانمندی، سلامت جسمی و شادابی خود توجه دارند و عمدتا جزو نیروهای مثبت و سالم کشور هستند که به عنوان سرمایه های اصلی این جامعه شناخته می شوند، در باشگاههای حضور می یابند و تحت نظر مربیان خود به ورزش مورد علاقه شان می پردازند.وی در همین زمینه ادامه داد: اما آیا والدین همین بچه ها خبر دارند که در باشگاه ورزشی که فرزندشان می رود، چه نوع مواد و مکملهایی برای مصرف توصیه می شود که می تواند سلامت آنها را به خطر بیاندازد.
شیخ الاسلام با اشاره به تجویز رژیمهای غذایی غلط و نامناسب که در برخی باشگاههای بدنسازی و مطبهای پزشکان صورت می گیرد، گفت: آسیبهای جسمی و روحی این قبیل رژیمها باعث بروز مشکلات کلیوی، کبدی، قلبی و... می شود و حتی می تواند منجر به مرگ نیز شود.این کارشناس تغذیه با تاکید بر بسیج ملی اطلاع رسانی در موضوعی که امروزه تقاضا برای آن در جامعه رو به افزایش است، افزود: یک عده از پزشکان در مطب شان رژیمهای غذایی تجویز می کنند که کارشناسان تغذیه آنها را قبول ندارند.

راز خواب آرام در تغذیه سالم است


متخصصان دریافتند نه تنها قهوه و مواد حاوی کافئین بلکه بسیاری دیگر از مواد غذایی نیز باعث ایجاد اختلال در خواب می‌شوند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ متخصصان خوردن مواد غذایی چرب و پرخوری در وعده شام را توصیه نمی‌کنند.به گفته متخصصان، خوردن مواد نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و سیب زمینی بسیار بهتر از خوردن انواع سرخ کردنی‌ها، پنیرهای پرچرب و یا غذاهای گوشتی است.


مطالعات نشان می‌دهند مصرف پروتئین و نشاسته باعث تحریک هورمون‌های مربوط به خواب می‌شود.پروتئین و نشاسته حاوی اسیدآمینه و هورمون سروتونین هستند که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می‌کنند.


رژیم سرشار از پروتئین باعث لاغری می‌شود


متخصصان دریافتند میان مغز، اعصاب و روده بزرگ رابطه متابولیک وجود دارد و خوردن مواد پروتئینی باعث ماندگاری طولانی مدت احساس سیری در انسان می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، به نقل از روزنامه فیگارو، فرآیند گوارش مواد پروتئینی منجر به تولید قند در سطح روده بلافاصله پس از صرف غذا می‌شود.

متخصصان این فرایند را «نئوگلوکوژنز» می‌نامند که در آن به‌وسیله سیستم عصبی در روده پیام‌هایی به قسمت مربوط به کنترل گرسنگی در مغز ارسال می‌شود.

به گفته متخصصان، سیگنال‌های دریافتی در این قسمت از مغز باعث کاهش احساس گرسنگی می‌شوند.

تغذیه سالمندان


  سالمندی دوره‌ای طبیعی از زندگی است؛ دوره‌ای مانند كودكی، نوجوانی و جوانی كه باید به بهترین شكل بگذرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ بنابراین اول از همه باید نگرش‌مان را تغییر دهیم و سالمندی را برابر با ناتوانی و بیماری ندانیم؛ چراكه در این دوران هم اگر با شناخت ویژگی‌های طبیعی دوره سالمندی، به فكر حفظ سلامت‌ باشیم، مشكل چندانی نخواهیم داشت.

در این میان یكی از ساده‌ترین موضوعاتی كه معمولا برای حفظ سلامت مورد توجه قرار می‌گیرد، نوع تغذیه و رژیم غذایی فرد است؛ این‌كه چه غذاهایی بخورد و كدام‌یك را از رژیم غذایی‌اش حذف كند؟البته با توجه به حساسیت دوران سالمندی و اهمیت حفظ سلامت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، پیروی از یك رژیم غذایی صحیح و مناسب در این سال‌ها مهم‌تر خواهد بود؛ در واقع وقتی فرد به دوره سالمندی می‌رسد، سلول‌های بدن هم روند پیری را طی كرده و ممكن است كارایی و توانمندی‌ها در مقایسه با گذشته، كاهش یابد بنابراین سالمندان در این دوره با مسائل مختلفی روبه‌رو می‌شوند كه البته با تغذیه صحیح حداقل می‌توان شروع این مشكلات را به تعویق انداخت.

سورگوم (ذرت خوشه ای)

سورگوم برای سلامت قلب مفید است


  سورگوم (ذرت خوشه ای) غله ای بدون پوسته و کروی شکل است. این غله معمولاً به رنگ های زرد و قرمز یافت می شود. سورگوم که بومی قاره آفریقاست از لحاظ کاربرد، در بین غلات بعد از گندم، برنج، ذرت و جو در ردیف پنجم قرار دارد. سورگوم در ایران در مناطق جنوب خراسان، سیستان، کرمان، اصفهان، یزد، گیلان، مازندران به طور پراکنده وجود دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ آرد سورگوم سرشار از آنتی اکسیدان و مفید برای حفظ سلامت قلب است.

نشاسته و پروتئین این غله نسبت به محصولات مشابه دیرتر هضم می شود و برای مبتلایان به دیابت مفید است.

روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید


  عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ زیتون و فرآورده‌های این محصول ارزشمند به واسطه خواص دارویی بی‌شمار، همواره مورد توجه اکثر مردم جهان بوده و با پیشرفت علم و پی بردن به خواص بیشتر آن این محصول با افزایش تقاضای چشم‌گیری روبه‌رو شده است.
اخبار متعددی كه درباره زیان‌های جسمی غذاهای سرخ شده با روغن‌های متفرقه در رسانه‌های جهان انتشار می‌یابد، سبب شده که میل به این روغن‌ها در جهان روند صعودی به خود بگیرد.
بعد از اینکه ذائقه مردم جهان به‌دلیل افزایش بیماری‌های گوارشی به‌ویژه در رانندگان و کارمندان، بیش از پیش به سمت روغن زیتون کشیده شد، بازار این محصول معجزه‌آسا هر روز داغ‌تر می‌شود.در این میان خریداری روغن زیتون اصل برای مردمانی که به‌دنبال مصرف زیتون و روغن زیتون هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
روش شناسایی روغن زیتون اصل
عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون درباره چگونگی تشخیص اصل بودن روغن زیتون به خبرنگار ایانا گفت: باید تلخی و تیز بودن آن انتهای گلو را بسوزاند و بوی میوه زیتون احساس شود.

تندترین راه لاغر شدن


  براساس یك تحقیق جدید مصرف فلفل تند می تواند در كاهش وزن بسیار مفید باشد. همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد، مصرف فلفل قرمز یا فلفل تند با كاهش ناراحتی های مفصلی و آرتروز رابطه مستقیمی دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کیهان ؛ براساس تحقیقاتی كه توسط دانشمندان دانشگاه «اوكلاهاما» در آمریكا صورت گرفت، این موضوع مشخص شد كه مصرف روزانه یك حب قرص و یا دو گیاه فلفل قرمز تند می تواند به راحتی و به سرعت باعث كاهش وزن فرد شود؛ به طوری كه مصرف این گیاه و یا یك حب قرص از آن به میزان 80 دقیقه پیاده روی از وزن كم می كند.در این تحقیق همچنین به این موضوع اشاره شده است كه مصرف این قرص و یا خوردن یك یا دو گیاه فلفل قرمز در روز برای افرادی كه وقتی برای ورزش و یا پیاده روی ندارند، بسیار مفید است.

تحقیقات دیگری هم كه سالیان متمادی است بر روی فلفل قرمز تند و مشتقات آن صورت می گیرد، نشان از این موضوع دارد كه مصرف این ماده یكی از راه های طبیعی در كاهش وزن و لاغر شدن است. همچنین فلفل قرمز در لاغر شدن، كنترل وزن و سریع تر شدن فعالیت های بدنی بسیار مفید است.

آرام سازی عضلانی در درمان پرفشاری خون در بارداری موثر است

آرامسازی عضلانی یکی از روشهای کاهش استرس و موثر در درمان پر فشاری خون در دوران بارداری است .
فرزانه جعفرنژاد کارشناس ارشد مامایی در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: اختلالات فشار خون در بارداری شایع بوده و علت عمده مرگ و میر و ناخوشی های مادری و جنینی محسوب می شوند.

وی گفت: هرچند این اختلالات با عوارض و مشکلات زیادی در بارداری همراه هستند ولی درمان موثری برای آنان پیدا نشده است . از روش های کاهش استرس مانند آرامسازی عضلانی می توان در درمان پرفشاری خون استفاده کرد.

جعفرنژاد تصریح کرد: می توان آرامسازی عضلانی را در کاهش فشار خون سیستول و دیاستول و درمان پر فشاری خون بارداری موثر دانست.