پرخوري عصبي چیست

پرخوري عصبي چیست

پر خوری عصبی یا بولیمیا یکی از بیماری های اختلالی خوردن است .در اين بیماری شخص به طور مكرر مقادير زيادي از غذا را در زماني محدود مصرف مي كند كه قطعا بيشتر از ميزاني است كه اكثر مردم در مدت مشابه و تحت شرايط مشابه مصرف مي كنند.
درضمن فرد احساس كنترلي برقطع خوردن و يا كنترل بر نوع و مقدار غذاي خود ندارد. درضمن در اين دوره هاي پر خوري، فرد از مواد شيرين ، پركالري و نرم مثل كيك يا كلوچه استفاده مي كند.بعضي بيماران بدون توجه به مزه غذا علاقه به غذاهاي پر حجم دارند . غذاها مخفيانه و سريع خورده مي شوند و گاهي خوب جويده نمي شوند.
پرخوري و رفتار جبراني نا متناسب هر دو به طور متوسط حداقل هفته اي دو بار و به مدت 3 ماه روي مي دهد.
بيشتر بيماران مبتلا به پراشتهايي عصبي وزن طبيعي دارند، ولي وزن برخي از آنها ممكن است بالاتر يا پايين تر از حد طبيعي باشد. اين بيماران در مورد اينكه در نظر ديگران چگونه جلوه مي كنند و نيز جذابيت جنسي ، تصوير بدني و ظاهر خود نگران هستند .

مراقبت از کلیه ها به اندازه مراقبت از قلب حیاتی و حائز اهمیت است

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند مصرف غذاهای مفید برای حفظ سلامت کلیه ها  می تواند موجب بهبود عملکرد کلیه ها و افزایش طول عمر آنها گردد .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  کلیه ها مواد زاید تجمع یافته در خون را دفع می کنند، میزان مایعات و موادمعدنی بدن را تنظیم می کنند، فشارخون را متعادل می نمایند، میزان کلسیم بدن را متعادل نگه می دارند و محرک تولید گلبول های قرمز هستند. یک رژِم غذایی سالم شامل میوه ها، سبزیجات، ماهی، سیر، غلات و … می تواند سلامت کلیه های شما را بالا برده و عملکرد مطلوب آنها را حفظ نماید.
فردی که با ناراحتی کلیوی دست به گریبان است اغلب زندگی دردناک و سختی دارد. نارسایی کلیوی باعث می شود که بدن نتواند وظیفه روزانه خود را برای تخلیه مواد زائد و سمی به درستی انجام دهد و این وضعیت پیامدهای نامطلوبی بر جای می گذارد.
نارسایی کلیه می تواند روی اعضای مختلف بدن از چشم ها گرفته تا دست ها و پاها تاثیر سوء بگذارد و علاوه بر علائم بیمارگونه و آزاردهنده در صورتی که مزمن شود حتی خطر مرگ را نیز به دنبال دارد. از این رو پزشکان همواره بر ضرورت مراقبت مناسب از کلیه از جمله رعایت تغذیه صحیح برای بهبود سلامت و عملکرد این عضو حیاتی تاکید دارند.
در این مقاله فهرست برخی از مفیدترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها ارائه شده که عبارتند از:

سیب خطر ابتلا به گرفتگی عروق را کاهش می‌دهد


خبرگزاری فارس: سیب خطر ابتلا به گرفتگی عروق را کاهش می‌دهدمحققان آمریکایی بر اساس تحقیقات خود دریافتند که مصرف سیب می‌تواند خطر ابتلا به تصلب الشرایین (آترواسکلروزیس) را کاهش بدهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، محققان آمریکایی گفتند: مصرف تنها یک سیب در روز به کاهش احتمال ابتلا به تصلب الشرایین کمک می‌کند.
رابرت دسیل وسترو تهیه کننده اصلی تحقیقات از دانشگاه اوهایو در آمریکا گفت: این تحقیقات نشان داد که مصرف یک سیب در روز به مدت چهار هفته، 40 درصد میانگین یک ماده در خون را که با بیماری تصلب الشرایین در ارتباط است، کاهش می‌دهد.
این تحقیقات نشان داد: سیب میانگین کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد که باعث تصلب الشرایین می‌شود.
دسیل وسترو بر موثر بودن مصرف سیب تاکید کرد و گفت: آنتی اکسیدان موجود در سیب بسیار بهتر از آنتی اکسیدن موجود در دیگر نوشیدنیها و غذاها مثل چای سبز و عصاره گوجه فرنگی از نقطه نظر پایین آوردن میانگین کلسترول بد خون است.
سیب سرشار از آنتی ‌اکسیدان ‌های قوی از جمله فلاونوئید و پلی‌فنول‌ است و بر اساس نتایج مطالعات، تاثیر آنتی ‌اکسیدان 100 گرم سیب برابر با جذب 1500 میلی‌گرم ویتامین C است.

ويتامين‌هاي اقيانوسي

اقيانوس‌ها سرشار از شگفتي هستند. از آنجا كه آنها بخش عمده‌اي از كره زمين را تشكيل مي‌دهند، تاثيرات آنها بر زيست كره قابل ملاحظه است. اين پيكره‌هاي عظيم آبي منشا ناشناخته‌اي دارند كه هنوز بحث در مورد آن بسيار است.
زنجيره حيات در اقيانوس‌ها پيچيده و در عين حال ساده است. شناخت هر يك از رازهاي اقيانوس‌ها دريچه تازه‌اي را به روي بشر خواهد گشود.
دهه 1960 براي اولين بار فرضيه‌هايي مطرح شد، مبني بر آن‌كه فقدان ويتامين‌هاي گروه ب در اكوسيستم‌هاي آبي بر رشد فيتوپلانكتون‌ها تاثيرگذار است.
فيتوپلانكتون‌ها گياهان ذره‌بيني شناور موجود در درياها هستند كه به طور عمده از دياتومه‌ها (جلبك‌هاي ريز با اسكلت سيليسي) تشكيل شده‌اند.
آنها فتوسنتز را مانند گياهان ديگر با استفاده از نور خورشيد كه به داخل دريا نفوذ مي‌كند، انجام مي‌دهند.
فيتوپلانكتون‌ها اساس زنجيره غذايي جانوران دريايي هستند و از اين لحاظ بايد آنها را سرمنشا حيات دريايي قلمداد كرد.

کاهش سكته مغزي با شكلات

جام جم آنلاين: مطالعات پژوهشگران سوئدي نشان مي‌دهد افرادي كه شكلات مي‌خورند، كمتر در معرض خطر سكته مغزي قرار دارند.
تاكنون پژوهش‌هاي زيادي درخصوص خواص درماني شكلات و تاثيرات مثبت آن در فشارخون بيماري‌هاي قلبي انجام شده است. اين بار نوبت بررسي تاثير شكلات بر احتمال سكته مغزي است.
اين پژوهش نشان داده است احتمال ابتلا به سكته مغزي در افرادي كه به طور متوسط شكلات مي‌خورند در مقايسه با كساني كه هيچ شكلاتي نمي‌خورند، كاهش مي‌يابد البته اين بدان معني نيست كه مردم مي‌توانند انتخاب شيوه‌هاي سالم زندگي را براي يك تكه شكلات ناديده بگيرند.
در واقع اين پژوهش فقط به نوعي ارتباط ميان مصرف شكلات و كاهش خطر سكته مغزي اشاره دارد.
بسياري از مطالعات نشان مي‌دهد شكلات تلخ سودمندترين نوع شكلات است. با اين حال تحقيقات جديد در سوئد، كشوري كه در آن شكلات شيري محبوبيت بسياري دارد، صورت گرفته است.

خواص دمنوش‌هاي گياهي


جام جم آنلاين: دمنوش‌ها و جوشانده‌هاي گياهي ميان برخي افراد طرفداراني حتي بيش از چاي سياه و سبز دارد. با اين‌حال، خواص و طرز تهيه چند دمكرده و جوشانده آشنا شويد اما يادتان باشد اگر بيماري خاصي داريد قبل از مصرف با پزشك خود مشورت كنيد و اگر بيمار نيستيد از زياده‌روي و مصرف پياپي آنها حتما خودداري كنيد.
دمكرده گل‌گاوزبان و سنبل‌الطيب: آرامبخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگي عضلات، از بين برنده سنگ كليه، افزاينده ادرار، كاهنده فشارخون. دو قاشق غذاخوري گل‌گاوزبان را با يك قاشق سنبل‌الطيب در قوري چيني ريخته، دو ليوان آبجوش به آن بيفزاييد، كمي نبات خرد شده اضافه كرده، بگذاريد نيم‌ساعت دم بكشد تا رنگ آلبالويي بگيرد.
جوشانده به‌ليمو و زيرفون: تب‌بر، ضد ميگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگي، رافع اسهال و تشنج، كاهنده فشارخون، خواب‌آور. يك قاشق چايخوري به‌ليمو را با يك قاشق غذاخوري زيرفون و اندكي نبات مخلوط كرده، با دو ليوان آب سرد در قوري فلزي بريزيد. پس از يك ساعت جوشيدن آب، قوري را روي بخار سماور بگذاريد تا محتويات آن دم بكشد.

بروز بیماری های متعدد در پی کمبود روی

مقدار مجاز توصیه شده روی (RDA) برای مردان ۱۱ میلی‌گرم و برای زنان ۸ میلی‌گرم در روز است که می‌توان آن را از مصرف گوشت‌ها و غذاهای دریایی به دست آورد و البته جذب آن از طریق غلات و سبزیجات مشکل است و این برای گیاهخواران ایجاد نگرانی می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محققان مؤسسه لینوس پائولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان و دانشگاه بهداشت عمومی OSU‌ با بررسی‌های خود روی مدل‌های حیوانی و انسانی دریافتند که کمبود روی می‌تواند با بالا رفتن سن توسعه یابد و منجر به انحطاط سیستم ایمنی بدن و افزایش التهابات وابسته به آن شود که در ‌‌نهایت باعث بروز بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی – عروقی، خود ایمن و دیابت می‌شود.

نتایج حاصل از این گزارش و مطالعات حیوانی و انسانی قبلی همچنین نشان داده است که کمبود روی می‌تواند باعث آسیب DNA‌ و نهایتاً منجر به بروز التهابات سیستمیک شود که این یافته‌ها به خصوص برای افراد مسن مهم است چرا که توانایی آن‌ها باافزایش سن برای جذب روی کاهش یافته و به دریافت رژیم‌های غذایی با مقادیر کافی روی بیشتر نیاز پیدا می‌کنند.

این نکات را درباره تغذیه سالمندان راعایت کنید


استفاده از یك رژیم غذایی سالم و داشتن عادات غذایی صحیح، به همان اندازه كه برای كودكان و نوجوانان مهم است، برای افراد مسن و سالمند نیز اهمیت بسیاری دارد. پیری یك انتخاب نیست، بلكه دستور و فرمانی است كه به ناچار و بدون استثنا همه باید آن را بپذیرند!.شما در حالی كه زندگی می‌كنید، در واقع هر روز به سن پیری نزدیك‌تر و پیرتر می‌شوید. البته با پیشرفت‌هایی كه در زمینه سلامت و بهداشت عمومی و درمان‌های پزشكی صورت گرفته، طول عمر افراد بسیار بیش‌تر از قرون گذشته شده است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ملت ما گذشت زمان، خواه ناخواه از نظر بیولوژیكی بر روی بدن، از جمله قلب، ریه، گوش، چشم و مغز تاثیر می‌گذارد و هر چه پیرتر می‌شویم، هر یك از اعضای بدن به‌طور بالقوه از نظر عملكرد و كارایی ضعیف‌تر می‌شود. از طرفی، هر فرد مسنی می‌تواند با داشتن یك تغذیه مناسب و سالم، نشانه‌های پیری را چه از نظر ظاهری و چه از نظر اندام‌های بدن كاهش داده و طوری برنامه‌ریزی كند كه آنها در دوران پیری بهتر كار كنند.

سبزی هایی بر علیه آلرژی


فصل‌ها در کنار زیبایی که دارد در برخی مواقع بسیار بی‌رحم نیز می‌شود؛ بخشی از بیماری‌های آلرژیک در این فصل به وجود می‌آیند و مقابله با آنها بسیار سخت است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مشرق، این روزها در فصل پاییز آلرژی در اوج خودش قرارگرفته است و بهتر است تا با آن به جدیت مقابله کنیم؛ یکی از راه‌های درست این مبارزه استفاده از سبزیجات در مقابل آلرژی است.

*جعفری


بر طبق آخرین تحقیقاتی که در سال گذشته انجام گرفته است؛ یکی از سبزیجاتی که می‌توان از آن برای مبارزه با آلرژی استفاده کرد جعفری است؛ جعفری به همراه بو و عطر بسیار دلپذیری که دارد می‌تواند شما را مقاوم در برابر آلرژی‌ها کند.

*سیر و پیاز

یکی از دیگر از سلاح‌های مبارزه با آلرژی موادی هستند که شامل کورستین باشند؛ برای اینکه اینگونه مواد را پیدا کنید بهترین گزینه برای شما می‌تواند سیر و پیاز باشد و بهتر است تا از آنها در بیشتر غذاهای خود استفاده کنید.

مادران شیرده بیشتر به تغذیه خود توجه کنند

شیر مادر در 6 ماهه اول زندگی تنها منبع تغذیه نوزاد بوده و نوع تغذیه مادر تاثیر بسزایی در روند رشد نوزاد دارد.
سودابه سلطان زاده کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت:  رژیم غذایی مطلوب در سال اول زندگی شامل تغذیه ی انحصاری با شیر مادر در 4 تا 6 ماه اول و پس از آن همراه کردن غذاهای جامد با ترکیب مناسب است به طوری که رفته رفته در پایان سال اول زندگی شیرخوار با انواع مواد غذایی از گروه های غذایی آشنا شود.
وی افزود: باید توجه داشت که یکی از اهداف مهم تغذیه تکمیلی ایجاد رفتار صحیح و مناسب در امر تغذیه کودک است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در سال اول زندگی وعده های غذایی کمکی پس از تغذیه با شیر مادر به شیرخوار باید داده شود.
اين كارشناس تغذيه در  پایان تصریح کرد: باید این نکته را نیز لحاظ نمود که هر 3 تا 5 روز یک بار می توان ماده ی جدیدی را به غذای کودک اضافه کرد که این فاصله ی زمانی را برای ارزیابی سازگاری غذا و اطمینان یافتن از عدم وجود حساسیت در کودک ضروری است.