“تخم مرغ ” خوب یا بد

بيست سال بيش دست اندركاران سلامت مواد غذايي به اين نتيجه رسيدند كه كلسترول موجود در تخم مرغ با وارد شدن به بدن انسان به كلسترول مسدود كننده عروق تبديل مي شود و به اين ترتيب اين ماده غذايي مفيد از فهرست مواد غذايي سالم حذف شد. بالاخره برخي دانشمندان در مطالعات مختلف دريافتند تخم مرغ نه تنها نبايد از برنامه غذايي حذف گردد بلكه مي توان آن رايك غذاي مفيد درنظر گرفت.
به گفته محققان تخم مرغ حاوي ارزش غذايي زياد ، پروتئيني با كيفيت عالي ، كم كالري و كم چرب است. دكتر پاتريشيا كندال متخصص تغذيه در دانشگاه كلرادو مي گويد نبايد تخم مرغ به لحاظ داشتن كلسترول از برنامه غذايي حذف شود.
در هرم غذايي اين ماده به عنوان بخشي از گروه غذايي سرشار از پروتئين و در رده موادي مانند گوشت ، ماكيان ، ماهي و حبوبات خشك قرارمي گيرد.
بر اساس توصيه انجمن قلب آمريكا مصرف روزانه يك تخم مرغ قابل قبول است اما بايد كلسترول موجود درآن را با ساير غذاها يي كه طي روز مصرف مي شود در نظر گرفت.
مبتلايان به بيماري هاي قلبي ، ديابت يا كساني كه سطوج كلسترول بد (LDL) خونشان بالاست بايد مقادير كمتر يا تخم مرغ هاي كوچكتررا مصرف كنند كه كلسترول كمتري دارند.
يك تخم مرغ بزرگ كمتر از ۴ درصد دريافت كالري روزانه شخصي كه در روز ۲۰۰۰ كالري مي گيرد را در بر مي گيرد.
همچنين شامل ۱۰ درصد پروتئين توصيه شده روازنه براي هر فرد ، آهن ارزشمند ، ويتامين هاي گروه B شامل فولات كه مصرف آن براي زنان باردار توصيه شده و املاح معدني مي باشد.
نشان داده شده كساني كه تخم مرغ مي خورند ژيم غذايي بهتري دارند و بنا به نظر دانشمندان علت اين است كه اين افراد تمايل به خوردن صبحانه بويژه تخم مرغ دارند. تخم مرغ داراي هر دو گروه چربي و پروتئن است و اين دو احساس پربودن را به فرد مي دهند.

كدام روغن را بخوريم؟

عمده‌ترين منبع اسيدهاي چرب ترانس، روغن‌هاي نباتي جامد (هيدروژنه) هستند كه يكي از فاكتورهاي مهم در امراض قلبي- عروقي به شمار مي‌روند. مرگ و مير در اثر بيماري‌هاي غير واگير از جمله امراض قلبي به طور مستقيم با”تغذيه” ارتباط دارد و نوع ميزان روغن مورد مصرف نيز يكي از عوامل مهم است.
اسيدهاي چرب ترانس، بخشي از غذاي روزانه ماست، شايد در تمام وعده- هاي غذايي و يا حتي بيشتر در تنقلات روزانه، بيسكويت، كيك و كلوچه، شيريني بستني، چيپس، كافي ميت، شكلات كره‌گياهي، سيب زميني سرخ شده، قورمه سبزي، آش رشته مادر بزرگ و بسياري ديگر از خوراكي‌هاي ايراني و فرنگي كه روزانه مصرف مي‌كنيم، اسيد چرب ترانس وجود دارد.
روغن‌ها و چربي‌هاي جامد حيواني يا روغنهاي جامد هيدروژنه، حاوي اسيدچرب ترانس هستند و مصرف آنها، ميزان “كلسترول بد” بدن را بالا مي‌برد.
براي كاهش بيماري‌هاي قلبي عروقي و مرگ ناشي از آن كه رتبه اول در كشور را دارد، تمامي كارشناسان و متخصصان تغذيه و پزشكان، تغذيه ناسالم و درراس آن مصرف روغن نباتي جامد را از مهمترين عوامل ايجاد مي‌دانند.
*
دكتر مسعود پزشكيان استاد دانشگاه و جراح قلب:
من هر بار كه سينه‌اي را مي‌شكافم تا اين عروق گرفته را اصلاح كنم، به اين مساله فكر مي‌كنم كه مي‌شد با هزينه‌اي اندك اما با پشتكار از دوران كودكي و يا بهتر بگويم از دوران جنيني، مراقب اين رگ‌هاي ظريف كه قلب و مغز ما را تغذيه مي‌كنند، بود و نگذاشت كه اينگونه در تهاجم چربي‌ها حيات ما را تيره كنند و ناتواني و مرگ به بار آورند.”
دكتر پزشكيان با ابراز تاسف مي‌گويد: “بيماري‌هاي قلبي و يا كامل‌تر بگويم بيماري‌هاي غير واگير كه قبلا معضل كشورهاي توسعه يافته بود، اكنون در اغلب كشورهاي جهان و كشورهاي در حال توسعه نيز به طور فزاينده جان انسان‌ها را مي‌گيرد.”

میوه و سبزی بیشتری بخورید.

افزایش دریافت سبزیجات و میوه‌جات از ۵ واحد به ۸ واحد در روز از بروز حملات قلبی جلوگیری کرده و طول عمر را افزایش می‌دهد. به ازای هر دو واحد افزایش استقاده از این مواد غذایی در روز به میزان ۴ درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی کاسته می‌شود. ( ژورنال قلب اروپا، منتشر شده در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۱).
نخوردن میوه‌ها و سبزیجات یکی از عوامل عمده خطر در حملات قلبی و مرگ زودرس به شمار می‌رود. هشت واحد میوه و سبزی حدودا ۷۵۰ گرم وزن دارد.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به همراه وزارت کشاورزی این کشور گزارشی را منتشر کرده‌اند که به مردم این کشور توصیه می‌کند سبزیجات، مبوه‌ها ، غلات کامل، شیر بدون چربی، غذاهای دریایی، تخم ماکیان، حبوبات، بقولات ، مغزها و دانه‌را استفاده نموده و مصرف نمک، شکر تصفیه‌شده ، چربی و غلات تصفیه‌شده را محدود نمایند.
برخی از این ۲۳ توصیه عبارتند از :
· دریافت روزانه نمک را محدود نمایید.
· مصرف چربی‌های اشباع شده را محدود کنید.
· غلات تصفیه‌شده را با انواع تصفیه‌نشده جایگزین نمایید.
· چربی‌های جامد و شکر افزوده را محدود نمایید.
· الکل را به یک نوش در روز کاهش دهید.
· سبزیجات و لبنیات زیاد بخورید.
· گوشت و ماکیان را با غذاهای دریایی جایگزین نمایید.
· وزن‌تان بالا نرود. 

چگونه HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهیم.

اگر کلسترول خوب یا HDL شما کمتر از 35 باشد در معرض خطر روزافزون حمله قلبی قراردارید.
افزایش HDL خون‌تان به ازای هر 1 میلی‌گرم/دسی‌لتیر احتمال بروز حمله قلبی را 2٪ کاهش می‌دهد.
برای افزایش کلسترول HDL :
1 . هر هفته با ورزش‌کردن 1200 کیلوکالری انرژی بسوزانید.
2 . اگر چاق هستید وزن‌تان را کم‌کنید. به ازای هر نیم‌کیلو کاهش چربی منتظر 1 درصد افزایش HDL باشید.
3. ورزش قبل از خوردن چربی نیز مفید است. یک تحقیق در دانشگاه میسوری نشان داد که ورزش معمولی قبل ازخوردن یک غذای پرچربی به میزان قابل توجهی میزان کلسترول HDL را افزایش می‌دهد.
ورزش کردن آنزیم لیپوپروتئین‌لیپاز – که از بین‌بردن چربی را تسهیل می‌کند- تحریک می‌نماید. این آنزیم تری‌گلیسیرید را وادار به تولید HDL بیشتر می‌کند.
4 . سیگار نکشید. تحقیقی در دانشگاه واندربیلت انجام شد و نشان‌داد که با یک هفته ترک‌سیگار میزان HDL هفت شماره افزایش پیدا می کند.
5 . از کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر، آرد، برنج سفید، عصاره ذرت اجتناب کنید. غذاهایی که قند خون را بصورت ناگهانی افزایش می‌دهند می‌توانند HDL شما را کاهش دهند. 

كربوهيدرات و چاقي

تحقيقي بوسيله يكي از دانشمندان اجراء شد بدين صورت كه سه گروه موش انتخاب كردند .آنها براي يك دسته از موشها رژيم غذايي متعادل را انتخاب كردند و دو دسته ديگر از رژيم غذايي پركالري استفاده كردند.
با اين تفاوت كه يكي از اين دو دسته از رژيم غذايي پركالري و پرچربي و دسته بعدي از رژيم غذايي پركالري و پركربوهيدرات استفاده نمودند. بعد از پايان دوره ازمايش مشاهده شد كه دسته اول داراي وزني متعادل و خوب بودند , اما آن دو دسته ديگر بعلت دريافت انرژي بيش از اندازه مورد نياز بدنشان دچار عارضه چاقي شدند تنها با اين تفاوت كه موشهايي كه چربي بيشتري دريافت  كردند بصورت ((همه جانبه )) چاق شدند ولي آنهايي كه مواد نشاسته اي بيشتري مصرف مي كردند فقط شكمهايشان چاق و فربه مي شوند.
شايد يكي از دلايلي كه هموطنان نواحي شمال كشور بيشتر از باقي نواحي دچار فربهي - يعني چاقي در ناحيه شكم و تناسب بودن بقيه بدن - هستند نيز همين است. اين هموطنان بيشتر غذاهايشان شامل مواد كربوهيدراتي است لذا اگر احساس ميكنيد از همه لحاظ متناسب هستيد با كم كردن غذاهاي نشاسته اي مصرفيتان سعي كنيد به حالت مطلوب و ايدالتان برسيد.

چاقي

چاقي و افزايش وزن امروزه به عنوان يكي از بزرگترين معضلات سلامتي گريبانگير تعداد زيادي از ابناي بشر گشته است.
ابتلا به اين بيماري ميتواند داراي علل متفاوتي باشد نظير دريافت زياده از حد انرژي و بدغذايي وكم كاري   بعضي از غدد نظير غده تيروئيد و يا غدد جنسي نر و يا هيپوفيز, كم تحركي ناشي از پيشرفت تكنولوژي و پشت ميز نشيني,اختلال در عملكرد سيستم كنترل اشتها و تغييرات هورموني بعد از سن بلوغ و يائسگي .
چاقي ميتواند زمينه ساز ابتلا به بعضي از بيماري ها نظير افزايش قند و يا چربيها و كلسترول خون و افزايش قشار خون و دردهاي مفصلي گردد. همچنين مشخص شده است كه ميزان شيوع سيروز كبدي, بيماري هاي قلب و عروق, سنگهاي صفراوي و كليوي و انواع سرطانها در افراد چاق بيش از ديگر افراد است.
روي ديگر اين سكه لاغري مفرط است كه ميتواند از عوارض سوتغذيه مزمن و يا بيماري هاي گوارشي يا اختلال در كار بعضي از غذذ درون ريز و ... باشد. 

چاقي و انواع آن

افزايش چربي در ناحيه شكم خطر ابتلا به حملات قلبي و ديابت را براي شما افزايش ميدهد. هنگامي كه شما بيشتر از حد نيازتان انرژي دريافت ميكنيد كبدتان آنرا بصورت چربي در بدنتان ذخيره مينمايد.
سلولهاي چربي شكم و باسن با هم تفاوت دارند. خوني كه در بافت شكم  وجود دارد به كبد ميرود در صورتيكه خوني كه در بافت باسن وجود دارد به جريان خون كلي وارد ميگردد. كساني كه چربيهايشان در بافت شكمشان ذخيره ميگردد بواسطه اينكه كبدشان بايد چربي اضافي را از جريان خون بردارد و همچنين بواسطه اينكه بافت خود كبدي از چربي انباشته ميشود نميتواند به خوبي بافت كبدي كساني كه چربي هاي بدنشان در ناحيه باسن شان تجمع مي يابد انسولين اضافي را از خون بردارند.
كساني كه چربي بدنشان در ناحيه شكمي تجمع ميشود اصطلاحا سيب و كساني كه چربي بدنشان بيشتر در ناحيه باسنشان تجمع مي يابد اصطلاحا گلابي ناميده ميشوند. سيب ها داراي سطح بالاتري از انسولين و قند خون ميباشند كه اين امر باعث افزايش سطح LDL يا چربي بد كه سهم عمده اي در ايجاد حملات قلبي دارد ميشود و سطح HDLيا چربي خوب كه درجلوگيري از حملات قلبي نقش موثري دارد را كاهش ميدهد

منبع: http://www.abcdiet.net/index

آيا سركه سيب موجب لاغري ميشود

سركه سيب موجب كاهش وزن و جلوگيري از ايجاد سرطان و سكته هاي قلبي و پايين بردن فشار خون و هرگونه فايده بهداشتي ديگري نميشود.
اين ماده غذايي يك افزودني خوب براي سالاد و همچنين افزودني مورد علاقه بسياري از افراد است اما هيچ اثر دارويي ندارد. در بعضي از كتابها بيان شده است به علت حل شد، چربي ها در اسيد ها اين ماده چربي هاي اضافي بدن را از بين مي برد و به شما در كاهش وزنتان ياري خواهد رساند.
اين ماده غذايي حاوي 95% آب و تنها 5% اسيد استيك ميباشد. در شرايط آزمايشگاهي اين ماده به علت خاصيت اسيدي خود منجر به جلوگيري از رشد باكتري ها ميشود , لذا به عنوان ماده اي نگهدارنده در ساخت بسياري از ترشي ها مورد استفاده قرار مي گيرد. اما در بدن انسان اين ماده به هيچ وجه موجب از بين رفتن باكتري ها ,جلوگيري از عفونت و يا هر گونه كمك ديگر به وضعيت بهداشتي افراد نمي شود.
اسيد معده از اسيد موجود در سركه سيب بسيار قويتر است. تنها راهي كه ميتواند منجر به لاغري شما بوسيله اين ماده غذايي گردد استفاده از در تهيه سالاد و يا به همراه انواع ميوه ها است. اين امر خود موجب افزايش دريافت مواد غذايي نظير ميوه ها و انواع سبزيها است كه ميتوانند شما را در امر كاهش وزنتان ياري نمايند.

تاثير محروميت و محدوديت غذايي

تحقيقات ادره كل دارو و غذاي آمريكا بر روي موشها نشان داد كه محدود كردن ميزان غذاي موشها مقداري به عمر آنها مي افزايد.
موشهاي آزمايشگاهي كه رژيم غذايي متعادلشان را دريافت كردند ده درصد بيشتر از موشهايي كه غذاي زياد دريافت كردند عمر كردند.همچنين اين موشها بيشتر از موشهايي كه تحت رژيم هاي سخت غذايي قرار داشتند عمر نمودند.
اين موشها داراي بدن و كبد و طحال و پروستاتي كوچكتر و طول بدن كمتري بودند اما اندازه كاسه سر و مغز و دستگاه توليد مثلي شان متعادل بود.
در اين گزارش به اين نكته اشاره شده است كه اكثر انسانها حتي هنگامي كه سير هستند به پرخوري ادامه ميدهند كه اين امر ميتواند برايشان خطرناك باشد. متناسب نمودن ميزان دريافت غذا ميتواند منجر به طول عمر بشود اما به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه محدوديت غذايي در حدي كه بيش از ده درصد كمتر از نياز بدنمان غذا مصرف نماييم در طولاني مدت ميتواند منجر به از از دست دادن و اتمام منابع مواد مغذي بدنمان و نهايتا كاهش طول عمرمان گردد.
بهترين راه براي كاهش اشتها و نتيجتا جلوگيري از پرخوري  كاهش دادن دريافت غذاهايي است كه منجر به افزايش زياد و سريع قند خون ميشوند، غذاهايي مانند فرآورده هاي نان و شيريني و كلوچه ها و غذاهايي كه به آنهات شكر افزوده شده است. استفاده از دو وعده سالاد در روز هم ميتواند ما را در اين امر ياري نمايد. 

براي لاغر شدن چقدر ورزش كنيم

مطابق تحقيقي كه دانشگاه تگزاس انجام شده است براي اينكه بتوانيد با ورزش كردن از وزن خود بكاهيد بايد تمرينات ورزشي را بطور منظم و پيگير و بسيارزياد انجام بدهيد.
در اين تحقيق گروهي از مردان و زنان 16 تا 65 ساله سه بار در هفته و به مدت 20 هفته و بطور متوسط هربار 50 دقيقه بر روي دوچرخه هاي ثابت ركاب زدند.
آنها مقداري از وزن خود را از دست دادند كه البته اين مقدار به قدري نبود كه به آنها كمك كند تا از يك فرد چاق به فردي لاغر تبديل شوند. اين امر شايد كمي سردرگم كننده باشد اما شما بهتر است بدانيد كه ورزش تنها در صورتي ميتواند از وزن شما بكاهد كه در مدت زماني طولاني و بسيارجدي و سخت و به كرات- مثلا 5 بار در هفته- انجام پذيرد.
همچنين ورزشهاي آبي كمك زيادي براي لاغر شدن به شما نميكند و اين امر بدان علت است كه آب باعث كاهش درجه حرارت بدن و از بين بردن حرارت توليد شده در هنگام ورزش ميشود در حاليكه اگر ورزش در خشكي صورت بپذيرد حداقل 18 ساعت طول ميكشد كه درجه حرارت بدن به حالت عادي برگردد و چون در اين حالت بدن انرژي بيشتري را ميسوزاند لذا شخص موفق ميگردد كه به ميزان بيشتري از وزن خود بكاهد.