3 خوراکی خوشمزه علیه پوکی استخوان

پوکی استخوان بیماری است که بیش‌تر افراد در دوران پیری به آن دچار می‌شوند و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.
پوکی استخوان به جهت کاهش جذب کلسیم توسط بدن صورت می‌گیرد. با انجام ورزش‌های روزانه، نکشیدن سیگار، تغذیه مناسب و نخوردن مشروبات الکلی می‌توان از بروز بیماری پوکی استخوان پیشگیری کرد و برای پیشگیری از این بیماری 4 ساعت پیاده‌روی در هفته با مصرف بهترین داروها برابری می‌کند.
صرف میوه، سبزی و غلات خطر بروز پوسیدگی و شکستگی استخوان را در افراد مسن کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌های محققان دانشگاه تافتز در بوستون امریکا حاکی است مردان مسنی که بیشترین مقدار میوه، سبزی و غلات را مصرف می‌کنند، کمتر از مردان مسن دیگر در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
نتایج پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهد زنان مسنی که بیشترین مقدار مصرف شیرینی را دارند، از کمترین میزان دانسیته استخوانی برخوردارند و بیشتر از زنان دیگر در معرض پوکی و شکستگی استخوان قرار دارند. به گفته محققان، با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه مصرف میوه، سبزی و غلات احتمالاً با افزایش تجمع مواد معدنی در استخوان از پوکی استخوان و بروز شکستگی‌های آن پیشگیری می‌کند.

مصرف غذای بدون ارزش به جنین آسیب می‌زند

خبرگزاری فارس: مصرف غذای بدون ارزش به جنین آسیب می‌زند
هشدار محققان پزشکی

خبرگزاری فارس: محققان اسپانیایی هشدار دادند که مصرف خوراکی های بدون ارزش غذایی،معادل سیگار کشیدن در دوره بارداری به جنین آسیب می‌رساند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، به نقل از روزنامه The Sun این تحقیقات حاکی است: استفاده زنان باردار از خوراکی های بدون ارزش غذایی به جنین آنها آسیب می‌رساند که این آسیب معادل آسیبی است که سیگار کشیدن در دوره بارداری به همراه دارد.
محققان اسپانیایی، مواد غذایی مورد استفاده هزار و 100 زن را مورد بررسی قرار دادند که سیب زمینی سرخ شده یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده آن بود.
این محققان دریافتند که ماده شیمیایی آکریل آمید موجود در مواد غذایی سرخ شده و غیرمغذی حجم مغز جنین و رشد آن در رحم مادر را محدود می‌کند.
آکریل آمید یک ماده شیمیایی سرطان زا است که از واکنش بین اجزای طبیعی در مواد غذایی در حال پخت به وجود می‌آید.
محققان دریافتند: زنانی که روزانه از غذاهای بدون ارزش غذایی مصرف می‌کردند؛ نوزادانی با وزن کمتر نسبت به دیگران به دنیا آوردند و اندازه دور سر این نوزادان نیز کوچک تر بود.
جان رایت یکی از تهیه کنندگان این تحقیقات گفت: تاثیر ماده آکریل آمید بر وزن نوزاد به هنگام تولد تقریباً شبیه تاثیر منفی سیگار کشیدن در دوره بارداری است.

راهکارهای تغذیه ای برای درمان نشانگان (سندرم) خستگی مزمن (CFS)

CFS
سندرم خستگی مزمن بعد از کار زیاد، مشغله های فکری یا بی خوابی رخ نمی دهد بلکه این نوع خستگی، شدید، مستمر و فرسایشی است، به گونه ای که با استراحت بهبود نیافته و موجب کاهش فعالیت های جسمی، ذهنی و اجتماعی فرد می گردد و در نهایت به افسردگی و انزوا می انجامد.
 
یکی از معیارهای اصلی در تشخیص این اختلال تداوم در بروز دوره های خستگی است و شدت آنها به حدی است که متوسط فعالیت روزانه را در حدود 50 درصد و به مدت حداقل 6 ماه کاهش می دهند. مطالعات نشان می دهند که شیوع این سندرم در زنان 2 برابر مردان است و معمولا در سنین 25 تا 45 سالگی بروز می کند. سایر علایم ونشانه های این سندرم عبارتند از: عدم تمرکز، فقدان حافظه، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، سردرد، حساس شدن غدد لنفاوی، تعریق شبانه، ضعف سیستم ایمنی و کاهش یا افزایش وزن.
بررسی ها حاکی از این است که کمبود برخی از مواد مغذی احتمال ابتلا به این سندرم را افزایش می دهد که در ادامه به آنها می پردازیم:

روغن نارگیل از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند

روغن نارگیل
روغن نارگیل، باکتری های مولد پوسیدگی دندان را مورد حمله قرار می دهد
  روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است که می تواند در محصولات مربوط به بهداشت دهان ودندان مورد استفاده قرار گیرد.
در تحقیقات اخیر خاصیت آنتی باکتریایی روغن نارگیل در فرم طبیعی این روغن و همچنین در فرم فرآیند شده با آنزیم ها (حالتی شبیه هضم) مورد بررسی قرار گرفت.
این نمونه های روغن در برابر باکتری استرپتوکوکوس که به طور معمول در محیط دهان یافت می شود، مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روغن نارگیل فرآیند شده به طور قوی تری رشد اغلب گونه های باکتری استرپتوکوکوس  از جمله استرپتوکوکوس موتان را مهار می کند. استرپتوکوکوس موتان یک باکتری تولید کننده اسید و یکی از دلایل عمده در پوسیدگی دندان به شمار می رود. در این مطالعه همچنین مشخص شد که روغن نارگیل از برفک دهان نیز پیشگیری می کند.
دندانپزشکان معتقدند که پوسیدگی دندان یکی از مشکلات بهداشتی شایع است و در 60 تا 90 درصد کودکان و بخش عمده ای از بزرگسالان مشاهده می شود.  

ويتامين C در درمان آلزايمر موثر است



جام جم آنلاين: گروهي از محققان سوئدي در تحقيقات جديد خود به عملكردهاي جديد و جالب ويتامين C در درمان بيماري آلزايمر دست يافتند.
به گزارش فارس، اين محققان دريافتند كه ويتامين C به تجزيه و حل شدن پروتئين‌هاي زيانبار و پروتئين آميلوئيد جمع شده در اطراف مغز كمك مي‌كند. پروتئين آميلوئيد در مغز افراد مبتلا به آلزايمر جمع مي‌شود و يكي از نشانه‌هاي اصلي ابتلا به آلزايمر است. اين پروتئين در مرگ سلولهاي عصبي به ويژه سلولهاي عصبي مسئول حافظه سهيم است.
به اين محققان لازم است كه انسان در صورت ابتلا به بيماري آلزايمر به طور منظم ميوه و سبزي‌هاي تازه و مكمل‌هاي ويتامين C مصرف كند.در حال حاضر درماني براي بيماري آلزايمر وجود نداردو درمان‌هاي موجود، تنها به كاهش شدت بيماري و علائم آن و كاستن از سرعت گسترش اين بيماري در مغز كمك مي‌كند.
ويتامين C از خانواده آنتي‌اكسيدان‌ها است كه تاثير پيشگيرانه در انسان در برابر اكثر بيماري‌ها از سرماخوردگي گرفته تا آنفلوآنزا و بيماري‌هاي قلبي دارد.

هورمون درماني


جام جم آنلاين: هورمون ماده‌اي است كه از غدد درون‌ريز ترشح مي‌شود و همه عملكردهاي جسماني و رواني ما را تحت تاثير قرار مي‌دهد.
بيماري‌هاي متعددي وجود دارد كه موجب كمبود يا حتي فقدان هورمون‌ها مي‌شود. ديابت، كم‌كاري تيروئيد، كم‌كاري غدد جنسي، كوتاهي قد و چاقي از بيماري‌هاي كمبود يا كم‌اثر شدن هورمون‌ها هستند.
علم پزشكي از سال‌ها قبل توانسته است با استخراج برخي هورمون‌ها از حيوانات، آنها را جايگزين كمبود هورمون‌هاي بيماران كند؛ مثلا انسولين يا تيروكسين و نيز هورمون رشد سال‌ها از خوك يا اسب تهيه مي‌شدند.
در سال‌هاي اخير، توليد انواعي از هورمون‌ها در آزمايشگاه‌ها و با استفاده از علم ژنتيك آغاز شده است. در اين روش ژن‌هاي خاصي به باكتري‌ها تزريق مي‌شود و آنان را وادار به توليد مداوم هورمون مورد نظر مي‌كند. به اين ترتيب توليد، بسيار انبوه و در مقادير بيشتري انجام مي‌شود.
درمان با هورمون‌ها در مواردي كه بيمار آنها را كم دارد، مفيد و گاهي حياتي و نجات‌بخش است. البته پزشكان گاهي از هورمون‌ها در مواردي كه بيمار دچار كمبود آنها نيست هم استفاده مي‌كنند و اين بدون شك ضررها و مشكلاتي جبران‌ناپذير ايجاد مي‌كند.

ويتامين D به كمك مبتلايان به سل مي‌آيد

جام جم آنلاين: دهه‌ها قبل و پيش از آن‌كه آنتي‌بيوتيك‌ها مانند امروز در دسترس مردم باشند نور آفتاب براي درمان سل مورد استفاده قرار مي‌گرفت و بيماران اغلب به درمانگاه‌هاي سوئيس فرستاده مي‌شدند تا در آنجا غرق در اشعه‌هاي شفا‌بخش خورشيد شوند.
اكنون دانشمندان براي اولين بار نشان داده‌اند چرا و چگونه مي‌توان با آفتاب درماني واقعا تغييراتي ‌در بهبود افراد مبتلا به سل به‌وجود آورد.
طي مطالعاتي كه به رهبري محققان دانشگاه كوئين ماري لندن و با همكاري موسسه ملي شوراي تحقيقات سلامت انجام گرفته به‌نظر مي‌رسد علاوه بر درمان‌هاي آنتي‌بيوتيكي، تجويز مقدار بالاي ويتامين D به بيماران مبتلا به سل كمك مي‌كند تا با سرعت بيشتري بهبود‌ خود را باز يابند.
نتايج اين تحقيق كه در نشريه اينترنتي دستاوردهاي آكادمي ملي علوم به چاپ رسيده اولين تحقيق در مورد اثر ويتامين D روي واكنش ايمني بدن بيماراني است كه تحت درمان بيماري‌هاي عفوني قرار دارند.
اين يافته‌ها نشان مي‌دهد ميزان بالاي ويتامين D واكنش التهابي بدن به عفونت را تعديل كرده و باعث مي‌شود بيمار ضمن اين‌كه كمتر آسيب مي‌بيند سرعت بهبود‌ ريه‌هايش بيشتر شود.
محققان معتقدند مصرف ويتامين D با دز بالا، علاوه بر بهبود سريع‌تر بيماران مبتلا به سل ممكن است به بهبود‌ سريع‌تر ساير بيماري‌ها مانند ذات‌الريه هم كمك كند.

نوشيدن شير در فصل سرما

جام جم آنلاين: معمولا براي مصرف روزانه چه نوع شيري انتخاب مي‌كنيد: پاستوريزه، استريليزه، كم‌چرب، پرچرب، غني‌شده، طعم‌دار، شير لاكتوز يا شيرهاي لذيذ محلي؟ اما شايد اينجا اين سوال مطرح شود كه چه تفاوتي ميان اين شيرها وجود دارد؟ كدام‌يك حاوي كلسيم و ريزمغذي‌هاي بيشتري است‌؟ آيا مي‌توان شير را جايگزين آب‌آشاميدني كرد‌؟ اصلا چه شيري براي مصرف روزانه مناسب است‌؟
سن ابتلا به انواع بيماري‌ها كاهش يافته و علت اصلي آن هم مصرف پايين شير و فرآورده‌هاي آن است. طبق تحقيقات انجام شده سرانه مصرف محصولات لبني در ايران تقريبا يك‌چهارم سرانه مصرف آن در اروپاست. به همين دليل است كه اغلب كودكان امروزي توان مقاومتي پاييني در برابر عوامل بيماري‌زا دارند اما بايد بدانيد و آگاه باشيد كه مصرف شير و فرآورده‌هاي آن، نياز روزانه بدن ماست.
به گفته متخصصان علوم غذايي، كودكان زير هفت سال به 1.5 ليوان، نوجوانان بين هفت تا 12‌سال و افراد بالغ به دو ليوان، پسرها در سن بلوغ به سه ليوان، دخترها در همين سن به 2.5 ليوان و خانم‌هاي شيرده و باردار به 3.5 ليوان شير در روز نياز دارند.

مصرف چربی‌ها را فراموش نکنید!


  برخی چربی‌ها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ در حالی که شما سعی دارید چربی‌های مصرفی در رژیم غذایی خود را محدود کنید اما باید توجه داشته باشید که چربی‌ها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.

محققان از نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان برخی مزایای چربی‌ها را برشمردند:

- چربی‌های اشباع شده در مقادیر محدود، منابع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، از قبیل سلنیوم و ویتامین E هستند.

- چربی‌های سالم در مقادیر محدود، توانایی بدن برای جذب مواد مغذی ضروری از طریق دیگر غذاها را افزایش می‌دهند.

- چربی های سالم در مقادیر محدود می تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی، سرطان، بیماری‌های التهابی و درد عضلانی کمک کند.

- تحقیقات نشان می‌دهد که چربی‌های سالم می‌تواند به بدن کمک کند تا لخته شدن خون، التهاب، کلسترول و فشار خون را بهبود بخشد.

- اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد سالم و توسعه مغز و کنترل التهاب ضروری است و به درمان و پیشگیری از تعدادی از بیماری‌ها کمک می‌کند.


عادات غذایی کم‌خونی‌ آور


  کم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین کم‌خونی‌هاست. بر اساس جدیدترین بررسی‌ها، مشخص شده است 20 درصد خانم‌ها، 50 درصد خانم‌های باردار و 3 درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود کم‌خونی ناشی از کمبود این ماده معدنی در آن‌ها بروز کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ البته بودن در سنین رشد، ابتلا به بیماری‌هایی مانند کرون و سلیاک و خون‌ریزی‌های مکرر از عواملی هستند که زمینه بروز این مشکل را فراهم می‌کنند اما عادت‌های غلط غذایی نیز شرایط را برای ابتلا به این بیماری فراهم می‌کنند و این درست همان چیزی است که در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم.
1. نوشیدن چای و قهوه: مطالعه‌ها نشان داده‌اند نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه ترکیب‌های فنولیک دارند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش می‌شوند. به علاوه، در چای ترکیب دیگری به نام تانن وجود دارد که جذب این ماده معدنی را به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. به این دلیل توصیه می‌شود بلافاصله بعد از خوردن مواد غذایی حاوی آهن یا وعده غذایی اصلی، این نوشیدنی‌ها را میل نکنید.
2.زیاده‌روی در مصرف لبنیات: حتماً با خواندن این عنوان تعجب خواهید کرد اما واقعیت آن است که کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود رقابت می‌کنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن می‌رسانند، بنابراین بهتر است مواد غذایی‌ای مانند ماست و دوغ را که اغلب در کنار غذا سرو می‌شوند، با غذاهای گوشتی‌ای نظیر کباب که منبع عالی آهن هستند، میل نکنید. البته این توصیه به کسانی است که بیشتر در معرض کم‌خونی ناشی از فقر آهن هستند؛ مانند کودکان و نوجوانان، زنان باردار و...