كارشناسان میگویند برای اینكه از سالم بودن مواد غذایی اطمینان حاصل كنیم همیشه نباید به برچسبهای روی آنها كه توضیحاتی در مورد تاریخ مصرف داده است اطمینان كرد. اگرچه بعضی از مواد غذایی دارای چنین برچسبهایی هم نیستند. سایر مواد خوراكی دیگری كه دارای چنین توضیحاتی هستند هم ممكن است گاهی اوقات مصرف كننده را گیج و سرگردان كند.
بیشتر مردم به محض اینكه درب قوطی كنسروها و مواد غذایی را باز می كنند، نمیتوانند تشخیص بدهند كه آیا آنها تازه و قابل مصرف هستند یا خیر. بنابراین بسیار مهم است كه بدانیم كدام یك از مواد غذایی و خوراكی به محض آنكه در یخچال قرار میگیرند، ماندگاری و طول عمر كمتری دارند و سریعتر فاسد میشوند.
اگر مواد خوراكی كه برای تهیه غذا در یخچال نگهداری میشوند، پس از گذشت یك مدت طولانی مورد مصرف قرار بگیرند، میتوانند موجب فاسد شدن غذایی كه ما مصرف میكنیم شوند و در نهایت خطرات و مشكلات بسیار جدی برای سلامت ما ایجاد میكنند.
بطریهای حاوی آب میوه كه مخصوص كودكان است از زمانی كه درب آن باز میشود، به مدت یك تا سه روز در یخچال قابل استفاده و نگهداری هستند و تازه میمانند. گوشت و سبزیجات تازهای كه برای كودكان تهیه میشود هم باید پس از یك تا دو روز نگهداری در داخل یخچال، دور ریخته شوند. این یك اصل است: هرگز غذای كودكان را بیشتر از سه روز در داخل یخچال نگهداری نكنید.