
لبو منبع سرشار از نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، کاروتنوئیدها و مواد معدنی مثل آهن، منگنز و منیزیم است.
چغندر از گیاهان با ارزش تغذیهای بالا و از سبزیجات ریشهای مفید برای سلامت قلب و عروق است.رنگدانههای بیهمتا و خاص آنتیاکسیدانی حاضر در این گیاه از بدن در برابر بیماریهای عروق کرونر و آنفارکتوس محافظت میکنند و سطح کلسترول خون را پایین میآورند و خاصیت ضدپیری دارند.
از ریشه و برگهای چغندر برای مصارف مختلف استفاده میگردد.
خواص سلامتی لبوها
لبو بسیار کمکالری و کمچربی (شامل فقط 45 کیلوکالری به ازای 100 گرم)، اما سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.ریشه گیاه نیز منبع فیتوکمیکالهای گلیسین بتائین میباشد. بتائین دارای خاصیت پایین آورندگی هموسیستئین خون است. هموسیستئین یکی از فرآوردههای متابولیسمی سمی است که موجب تشکیل پلاکهای آترواسکلروز میگردد که ممکن است برای عروق خونی خطرآفرین باشند. افزایش میزان هموسیستئین خون ممکن است منجر به گسترش بیماری عروق کرونر قلب (CHD)، آنفارکتوس و بیماری عروق محیطی گردد.
لبو منبع بسیار خوب فولات است، اما پخت بسیار زیاد چغندر ممکن است به طور قابل ملاحظهای این میزان را در غذا کاهش دهد. فولات برای سنتز DNA در سلولها لازم است. فولات اگر در دوره پیش از بارداری مصرف گردد میتواند از نقصهای مادرزادی در نوزاد جلوگیری کند.