
یکی از دغدغههای خانمها این است که مواد
غذایی گوناگون را در چه ظروفی نگهداری کنند تا دیرتر خراب شوند و مدت
طولانیتری کیفیت خود را حفظ کنند؛ مثلاً چه ظرفی مناسب نگهداری سبزیهایی
مانند خیار است تا لیز نشود یا انواع شیرینی یا ترشیها را در چه ظروفی
باید گذاشت تا طعم و بویشان تغییر نکند؟
چقدر مهم است که مواد غذایی را در ظروف مناسب نگهداری کنیم؟
در قدیم که هنوز سیستمهای سرمایشی وجود نداشت، مردم از روشهای قورمه
کردن، نمک زدن و خشک کردن برای نگهداری مواد غذایی استفاده میکردند.
امروزه نیز با وجود روشهای سرمایشی، بستهبندی مواد غذایی هنوز از
مهمترین روشهای نگهداری محسوب میشود.بستهبندی و نگهداری نادرست غذا، باعث ضایع شدن تمام زحماتی میشود که برای تهیه آن کشیده شده است. بستهبندی مناسب ماده غذایی آن را در مقابل عوامل شیمیایی، فیزیکی و میکروبی محافظت میکند.
بسیاری از خانمها برای نگهداری مواد غذایی از ظروف پلاستیکی استفاده میکنند. این کار درست است؟
ظروف پلاستیکی، سبک، متنوع و ارزان هستند اما برای نگهداری انواع مختلف
مواد غذایی توصیه نمیشوند. برخی از عوامل مهم؛ نوع پلاستیک، ماده غذایی،
حرارت و میزان رطوبت، چربی، اسیدیته و سایر ویژگیهای شیمیایی هستند.
متأسفانه برخی افراد ویژگیهای همه مواد پلاستیکی را یکسان تصور میکنند و
به اختلافهای مهم و اساسی مواد مختلف پلاستیکی در نگهداری خوراکیها،
بیتوجهند.