نان را می‌شود تا دو ماه تازه نگه داشت



محققان دانشگاه فناوری تگزاس موفق به توسعه روشی شدند که نان را به مدت 60 روز تازه نگه می‌دارد و اولین نان با استفاده از این روش پخته شده است
به گزارش ایرنا، نان‌های معمولی که با استفاده از غلات تولید می‌شوند پس از گذشت 10 روز کپک می‌زنند و دیگر قابل استفاده نیستند.
علاوه بر این اگر نان در شرایط معمولی نگه داری شود، پس از گذشت 2 روز کیفیت خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح بیات می‌شود. بنابراین کاملاً واضح است که روزانه چه میزان نان هدر می‌رود.
به طور میانگین حدود 60 درصد از خرید روزانه به نان اختصاص داده می‌شود، همین امر باعث شده است که محققان روشی را توسعه دهند که نان را تا دو ماه تازه نگه می‌دارد.
برخی از کارخانه‌های صنعتی برای افزایش طول عمر تازگی نان، از مواد نگه دارنده استفاده می‌کنند. با استفاده از این روش جدید نه تنها از دورریختن نان جلوگیری می‌شود بلکه دیگر نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نیست.
این روش نه تنها برای تازه نگه داشتن نان کاربرد دارد بلکه برای افزایش تازگی انواع میوه و سبزی و گوشت مرغ نیز موثر است.

آشنایی با مواد غذایی مفید برای قلب


پیروی از یک رژیم غذایی سالم، راهکاری مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی است.
برخی از مواد مواد غذایی مفید برای قلب عبارتند از:
1- میوه و سبزی‌جات
تحقیقات می‌گوید، خوردن حداقل 5 وعده میوه و سبزی‌جات در روز، احتمال خطر مرگ بر اثر بیماری‌های حاد مانند بیماری‌های قلبی، سکته قلبی و سرطان را تا 20 درصد کاهش می‌دهد.
برای حداکثر استفاده از مواد مغذی موجود در میوه و سبزی‌جات،‌ سعی کنید در روز به جای استفاده از یک نوع میوه و سبزی از انواع مختلف آن‌ها استفاده کنید.
2- کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای
مصرف غلات کامل از خطر پیشرفت بیماری‌های قلبی پیشگیری کرده و باعث کاهش سطح کلسترول خون نیز می‌شود. حدود یک سوم از غذای ما باید بر اساس کربوهیدرات‌ها باشد که نیمی از آن را غلات کامل تشکیل دهند.
3- ماهی چرب
تحقیقات نشان داده مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3 ، خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن پس از حمله قلبی را افزایش می‌دهد و از تشکیل لخته خون در عروق کرونر نیز پیشگیری می‌کند.
سعی کنید در هفته دوبار ماهی بخورید که یک بار آن ماهی سفید و بار دیگر آن ماهی چرب مانند سالمون و تن تازه باشد.
4- چربی
بدن ما برای انجام مناسب وظایفش نیاز اساسی به مقداری چربی دارد ولی اکثر افراد بیش از مقداری که بدنشان لازم دارد چربی مصرف می‌کنند.
با کاهش مقدار زیادی از چربی‌هایی که مصرف می‌کنیم می‌‌توانیم کلسترول خونمان را تا حد مطلوبی کاهش دهیم.
سعی کنید از گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی و لبنیات کم چرب در برنامه غذایی‌اتان استفاده کنید.

کاهش مسمومیت ناشی از سرب با مصرف شیر کم چرب و سبزی‌ها



رئیس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت در خصوص راه‌های پیشگیرانه از عوارض آلودگی هوا اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و روشن شدن وسایل گرمازایی که خوب عمل نمی‌کنند و به عبارت عامیانه خوب نمی‌سوزند آلودگی هوا افزایش می‌یابد.
گلایل اردلان در گفت‌وگو با فارس ترکیبات مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، اکسید سولفور، ذرات معلق در هوا و هیدروکربن‌ها را از جمله مواد آلوده‌کننده نام برد.
وی تصریح کرد: با آلوده شدن هوا بدن انسان در برابر عفونت‌های بیماری‌زا حساس‌تر می‌شود و مشکلات تنفسی، تحریک چشم و ناراحتی‌های قوه بویایی افزایش می‌یابد.
اردلان گفت: افرادی که در نقاط آلوده‌تر شهر تردد می‌کنند معمولاً با سوزش گلو و افزایش ضربان قلب مواجه هستند و التهابات دستگاه تنفسی و برونشیت را هنگام آلودگی هوا بین افراد بیشتر مشاهده می‌کنیم.
وی در مورد مشاغلی که مجبور به تردد در نقاط آلوده شهر هستند، گفت: پلیس‌های راهنمایی و رانندگی، دوچرخه‌سوارها، مأموران پست یا نگهبانان برای آنکه بتوانند خود را در برابر آلودگی‌ها محافظت کنند باید از ماسک‌های خاص استفاده کرده و ماسک‌ها را هر 2 ساعت یک بار عوض کنند.
اردلان تأکید کرد: ماسک‌های پارچه‌ای و معمولی در برابر آلودگی چندان مؤثر نیستند و بهتر است از ماسک‌های فیبری استفاده کرد که از ورود ذرات درشت معلق در هوا به ریه پیشگیری می‌کند.
وسایل نقلیه عمومی بدسوز منشأ 70 درصد آلودگی هوا
اردلان اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها را منبع اصلی آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: تنظیم نامناسب موتور این وسایل عمومی نقلیه می‌تواند 70 تا 75 درصد آلودگی هوا را سبب شود. از طرفی مردم باید به جز موارد اضطراری از خودروهای شخصی استفاده نکنند چرا که تردد بیش از حد خودروهای تک‌سرنشین به آلودگی هوا دامن می‌زند.
وی اذعان داشت: افراد سیگاری هم در این شرایط باید سعی کنند سیگار نکشند چرا که سیگار تشدیدکننده ورود آلودگی هوا به ریه این افراد است.اردلان به خانواده‌هایی که فرزندشان به مدرسه می‌رود توصیه کرد تا میوه و شیر کم چرب را برای دفع مسمومیت سرب در سبد غذایی خانواده قرار دهند و تا حد ممکن از مصرف غذاهای آماده، چرب، چیپس و پفک بپرهیزند.

چاقی شکم در مردان می تواند موجب پوکی استخوان شود


پژوهشگران علوم پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد می گویند نتایج یک بررسی جدید آنان نشان می دهد مردانی که شکم بزرگی دارند بیشتر با خطر ابتلا به پوکی استخوان مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، از مهم‌ترین خطراتی که چاقی شکمی در پی دارد، باریک و سخت شدن عروق و مشکلات قلبی ـ عروقی است که منجر به سکته و حملات قلبی می‌شود. همچنین می‌تواند باعث ابتلای فرد به سرطان‌های هورمونی نظیر سرطان سینه شود.
مردانی که چربی زیادی اطراف شکم خود دارند نه تنها قلب خود را تحت فشار قرار می دهند بلکه با خطر پوکی استخوان ها روبرو هستند.
پوکی استخوان بیماری است که بیشتر زنان مسن به آن مبتلا می شوند.این بیماری باعث می شود که استخوان ها به دلیل از دست دادن تراکم خود بیشتر مستعد شکستن شوند.
بیش از یک سوم زنان در طول زندگیشان به دلیل پوکی استخوان یک یا دو شکستگی استخوان را تجربه می کنند در حالی که این اتفاق در یک پنجم مردان روی می دهد.
نتایج این مطالعه همچنین نشان داد، مردانی که بر اثر مصرف مشروبات الکلی شکم بزرگی پیدا می کنند احتمال ابتلا به پوکی استخوان در آنها بیشتر است.
این محققین عنوان کردندنشان که تا کنون محور تمرکز بیشتر مطالعاتی که در زمینه پوکی استخوان انجام شده، بر زنان بوده است.
پیش از این تصور می شد که مردان به ویژه مردان چاق تا حدودی نسبت به از دست دادن استخوان مقاوم هستند.

کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند می توانند از شیرهای غنی شده با امگا سه استفاده کنند


پژوهشگران علوم پزشکی در موسسه فناوری ویرجینیا می گویند نتایج بررسی های آنان نشان داده است  کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند می توانند برای تامین اومگا سه از شیرهای غنی شده با امگا سه استفاده کنند.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که مصرف دو نوبت ماهی چرب در هفته برای حفظ سلامت قلب و عروق ضروری است چون مطالعات تایید می‌کند که اسیدهای چرب امگا -۳ موجود در این ماهی‌ها خطر آریتمی قلبی را کاهش می‌دهند. سطح تری گلیسیرید خون را پایین می‌آورند و در کاهش خطر تصلب شرایین و نیز پایین آوردن سطح فشار خون نقش موثر و سودمند دارند.
این محققان می گویند کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند و به همین علت از مصرف این ماده مهم مغذی محرومند می توانند می توانند برای تامین امگا سه مورد نیازشان از مکمل های حاوی این روغن مهم ، استفاده کنند.
دکتر سوزان ئی دانکان و همکارانش می گویند از بین این مکمل ها می توان به طور خاص به شیرهای غنی شده از امگا سه اشاره کرد.
با مصرف این شیرها می توان حدود چهارصد و سی و دو میلی گرم از پانصد میلی گرم نیاز روزانه امگا سه را تامین کرد.
محققین می گویند هنگامی که نوشیدنی‌های لبنی با امگا -۳ غنی می‌شوند می توانند به سلامت قلب مصرف کنندگان بیشتر کمک کنند.
درفرایند تولید شیرغنی شده با امگا ۳ پارامترهای مهمی نقش دارند مهمترین پارامترهای موثر عبارتند از نوع امگا ۳ منبع تامین ان، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مانند برنامه حرارتی و PH می با شند این محصول غنی شده فراسودمند در محافظت از قلب رگ ها و اندام تناسلی سیستم دفاعی و عصبی بدن می تواند مفید باشد.

تنبلی روده حاصل مصرف خودسرانه ملین/ سوءتغذیه در کمین سالمندان دارای دندان مصنوعی

خبرگزاری فارس: تنبلی روده حاصل مصرف خودسرانه ملین/ سوءتغذیه در کمین سالمندان دارای دندان مصنوعی
 مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو ایران گفت: در دوره سالمندی به مرور زمان پرزهای روده کوچک می‌شود و سالمندان به جای مصرف سبزیجات به مصرف خودسرانه ملین (تسهیل کننده دفع) روی می‌آورند که این امر به مرور روده را تنبل می‌کند.


تیرنگ نیستانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به اینکه برخی شرایط فرد سالمند را در معرض سوتغذیه قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: تنها زندگی کردن در سالمندان به ویژه در سنین بالای 65 سال از عوامل مهم سوتغذیه است چون سالمند در تنهایی حوصله فراهم کردن غذای مناسب را ندارد.
وی افزود: از طرفی ممکن است فرد سالمند استطاعت مالی یا جسمی برای خرید مواد اولیه غذایی را نداشته باشد.
به گفته نیستانی معمولاً اولین گروه غذایی که به دلایل مالی در زنجیره غذایی سالمندان حذف می‌شود لبنیات و گروه سبزی و میوه هستند.
وی افزود: مصرف لبنیات در سالمندان بسیار حائز اهمیت است و این گروه سنی حداقل روزانه باید دو لیوان شیر مصرف کنند و اگر این اتفاق نیفتد توازن کلسیم استخوان به هم می‌‌خورد و پوکی استخوان را در پی دارد.

توليد اکسير جواني از ميکروجلبک‌


جام جم آنلاين: ريیس پارک علم و فناوری خلیج‌فارس از تولید داروهای مکمل‌های غذایی خبر داد و گفت: این داروها یا همان داروهای اکسیر جوانی با استفاده از میکروجلبک‌های بومی خلیج‌فارس تولید می‌شوند.
دکتر مهدی محمدی با اشاره به تولید داروهای اکسیر جوانی در دنیا، گفت: داروهای اکسیرجوانی و مکمل‌های غذایی با استفاده از جلبک‎‌ها تولید می‌شوند.
وي از تولید داروهای مکمل غذایی در پارک علم و فناوری خلیج‌فارس خبر داد و افزود: در این طرح با استفاده از میکروجلبک‌های موجود در خلیج‌فارس اقدام به تولید این نوع داروها می‌شود.

ريیس پارک علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به ظرفیت بالای خلیج فارس برای تولید داروهای مکمل‌ غذایی از جلبک‌ها، خاطرنشان کرد: تولید دارو از جلبک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و دانشگاه خلیج فارس اجرایی خواهد شد. 

سلاحی در برابر سرطان روده

دانه سویا
به گفته دانشمندان آمریكایی، دانه سویا برای مقابله با بیماری سرطان روده مفید است.
 این دانشمندان ادعا كرده‌اند كه گروه جدیدی از مواد كه در دانه سویا شناسایی شده‌اند در پیشگیری از این سرطان و یا حتی در درمان آن موثر است.
دكتر جولی صبا، پژوهشگر و متخصص انستیتو تحقیقاتی اوكلند در بیمارستان اطفال كالیفرنیا در این باره اظهار كرد: این مواد مولكول‌های لیپید طبیعی هستند كه می‌توانند عامل موثر در این گیاه برای كمك به پیشگیری در برابر سرطان روده باشند. 
در پژوهشی كه انجام شد، محققان دریافتند كه افزایش سطح این لیپیدها در واقع مرگ سلول‌های جهش یافته را ترغیب می‌كنند.
دكتر صبا می‌گوید: مرگ سلولی پدیده‌ای است كه بدن از آن برای دفع سلول‌های ناسالم مانند سلول‌های سرطانی استفاده می‌كند. این یافته بسیار حائز اهمیت است، چون به محققان كمك می‌كند كه با درك ساختار و متابولیسم این لیپیدها داروهای جدیدی برای درمان سرطان روده تولید كنند.
منبع : jamejamonline.ir
 

چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟

چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟


راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز:  راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟ در این مطلب قرار است متخصصان تغذیه به این پرسش پاسخ دهند که از این 3 خوراکی، کدام‌یک مضرتر است و چرا؟

چیپس و پفک!

به نظر من پاپ‌کورن از همه بهتر است و چیپس و پفک در یک رده قرار دارند. از آنجا که پاپ‌کورن عضو گروه غلات است، انرژی‌بخش بوده و نه‌تنها در روغن سرخ نشده که مواد افزودنی هم ندارد و ماده مضری در آن وجود ندارد که بتوان به آن ایراد گرفت. اما پفک به خاطر افزودنی‌ها و نمکی که دارد، چاق‌کننده است.چیپس هم به نظر من بدترین میان‌وعده است چراکه در روغن سرخ می‌شود و مشخص نیست که از روغن مرغوبی برای تهیه آن استفاده شده یا نه! و صرف اینکه سرخ‌کردنی است، خود باعث دیرهضم شدن آن می‌شود.

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که مصرف گوجه فرنگی چند بار در هفته احتمال رنج بردن از افسردگی را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با تحلیل اطلاعات سلامت روانی و عادتهای غذایی یک هزار نفر از مردان و زنان 70 سال و بالای آن به این نتیجه رسیدند که خوردن گوجه فرنگی از دو تا شش بار در هفته تا 46 درصد احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
نتایج این تحقیقات در مقایسه با افرادی قرار گرفته که در هفته فقط یک بار گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود جای می دهند.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که سایر میوه ها و سبزیجات از چنین مزیتی برخوردار نیستند.
به نظر می رسد که خوردن غذاهای سالم چون کلم، هویچ، پیاز، کدو هیچ تأثیری در سلامت روانشناختی ندارد و یا تأثیر آنها بسیار اندک است.
بالای 20 درصد از افراد  در مقاطعی از زندگی خود از افسردگی رنج می برند این میزان زنان را دوبرابر مردان بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد.
سالخوردگان بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند، چرا که وضعیت سلامتی جسمانی آنها وخیم تر می شود، برای از دست دادن عزیزان خود غم بیشتری احساس می کنند و از سوی دیگر احساس تنهایی با آنها همراه است.
گوجه فرنگی منبع غنی آنتی اکسیدان است که می تواند انسان را در مقابل برخی از بیماری ها محافظت کند.
گوجه فرنگی همچنین منبع خوبی برای لیکوپن است، آنتی اکسیدانی که رنگ قرمز را به گوجه فرنگی می بخشد و به کاهش خطر سرطان پروستات و حملات قلبی کمک می کند.
گفته می شود که برخی از کشورهای مدیترانه ای بیشترین مصرف گوجه فرنگی را دارند.
یگ گروه از محققان چین و ژاپن به ریاست دکتر کایجان نیو از دانشگاه پزشکی تیان جین در چین با حدف بررسی گزارشهای مقدماتی درباره این موضوع که آیا لیکوپن با کاهش استرس نیز در ارتقای سلامت روانی و هم جسمانی تأثیرگذار است یا به سلولهای سالم مغز صدمه وارد می کند، را مورد بحث و بررسی قرار دادند.