مصرف زیاد نشاسته، مواد قندی و کربوهیدرات ها، خطر عود سرطان کولون را افزایش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی در انستیتو سرطان دانافاربر آمریکا می گویند نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که مصرف زیاد نشاسته و کربوهیدرات ها خطر عود کردن سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون را در بیمارانی که سابقه ابتلا به این سرطان را داشته اند، افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می شود. مرگ ناشی از این سرطان،درمجموع،  ۱۱ درصدکل مرگ و میرهای ناشی از سرطان رابه خوداختصاص می دهد.
دکتر جفری مییرهارد از کارشناسان علوم پزشکی انستیتو سرطان دانا – فاربر در بوستون که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته، خاطرنشان ساخت: مصرف افراطی مواد غذایی قندی و حاوی کربوهیدرات زیاد، خطر عود کردن سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
دکتر مییرهارد و دستیاران وی در مطالعه قبلی خود نشان دادند بیماران سرطانی که پس از درمان معمولا «رژیم غذایی غربی» را دنبال می کنند سه برابر بیشتر از سایر بیماران با خطر عود کردن سرطان مواجه می شوند. رژیم غذایی غربی شامل مصرف زیاد گوشت، چربی، غلات سفید و تصفیه شده و دسرها و تنقلات قندی و شیرین است.
در این مطالعه مییرهارد و دستیارانش تلاش کردند دریابند کدام ماده خوراکی در رژیم غذایی غربی بیش از همه در افزایش خطر عود کردن سرطان روده نقش دارد. این آزمایشات روی ۱۰۱۱ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد.
نتایج آزمایش ها نشان داد بیمارانی که پس از جراحی و درمان بیشتر از کربوهیدرات و مواد نشاسته ای مصرف می کنند، ۸۰ درصد با خطر عود کردن بیماری مواجهند.
خوشبختانه اگر این سرطان زود تشخیص داده شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است.
نتایج این تحقیق در نشریه انستیتو ملی سرطان منتشر شده است.

روغن زیتون چگونه تهیه می شود و مشخصات کیفی آن چیست ؟


روغن زیتون بخشی از نیاز های غذایی کشور ما را تأمین می کند که اگر از میوه ی سالم و با اصول صحیح استخراج و نگاهداری شود، علاوه بر خود کفایی غذایی، در پیش گیری و درمان انواع بیماری ها و بالا بردن سلامت جامعه نیز مؤثر خواهد بود. زیتون از ۳۵۰۰ سال  پیش از میلاد کشت می شده  و از آن زمان، برگ و میوه ی زیتون به علت وجود ماده ی بسیار تلخی به نام اولئوروپین، برای ترمیم زخم و میوه ی آن پس از تلخی زدایی با محلول های قلیایی یا آب نمک به عنوان غذا و تأمین انرزی بدن مورد استفاده قرار می گرفته است. زیتون، از آغاز تمدن یعنی ۱۰۰۰۰ سال پیش و حتّی از دوران توحّش نیز در گیاه درمانی کاربرد داشته است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مجله کشاورزی ،  اگر چه، میوه ی زیتون و روغن حاصل از آن در جیره غذایی مردم نقش دارد، اثرات در مانی آن در قسمت های مختلف بدن حایز اهمیت فراوان می باشد. در حال حاضر، مطالعات دارویی زیتون به طور جدّی مورد پی گیری قرار می گیرد.
در این مقاله روش درست تهیه این روغن مورد بررسی قرارگرفته است. روغن هایی که  غیر اصولی و از میوه های زخمی و پوسیده در انبار تهیه شده باشند نه تنها ارزش درمانی ندارند بلکه مصرف آن ها برای افراد سالم نیز بسیار مضر می باشد.به طور خلاصه می‌توان توضیح داد، روغن زیتون با افزایش لیپوپروتیین‌های دانسیته بالا (HDL)یا کلسترول خوب و پایین آوردن لیپوپروتیین های دانسیته پایین (LDL) یا کلسترول بد، به پایین آوردن کلسترول خون کمک می‌کند.  این روغن اگر هنگام مصرف حرارت داده شود یا در معرض نور و اکسیژن هوا قرار گیرد، سودمندی خود را از دست خواهدداد.
عصاره برگ زیتون فشار خون را پایین آورده و به عمل گردش خون در بدن کمک می کند. طیف درمانی روغن زیتون بسیارگسترده است. این روغن در دیابت، آماس مثانه، سنگ صفرا، بیماری های دستگاه گوارش، گردش خون به ویژه قلب، پوست اثر مفید فراوانی دارد. مصرف روغن زیتون برای جلوگیری از حمله قلبی سودمند است زیرا مانع لخته شدن خون در شریان می گردد. اوله او روپین موجود در برگ و میوه زیتون با غلظت پایین به عنوان یک ضد اکسایشی قوی محسوب می گردد. اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون یکی از داروهای ضد فشار خون مهمی است که در بعضی ازکشورها به صورت قرص تولیدو به مصرف پزشکی می رسد. قیمت این قرص ها بر حسب درجه خلوص آن ها متغیر است.

خطر چاقی شکمی برای مردان

چاقی شکمی
در یک تحقیق محدود، مشخص شد که احتمال داشتن استخوان های ضعیف و شکستگی ها در مردان چاق با شکم های بزرگ نسبت به مردان چاقی که تجمع چربی در ناحیه ران و باسن می باشد، بیشتر است.
 
پژوهش قبلی نشان داده است که چربی شکم بر استخوان های زنان تأثیر منفی دارد. بنابراین هنگامی که مطالعه اخیر نشان داد که میزان شکستگی در مردان چاق نسبت به مردانی که چاق نیستند بیشتر است، محققان دانشگاه هاروارد نیز تمایل داشتند تا به اهمیت نوع چاقی در مردان پی ببرند.
میریام بردلا محقق ، دکترای پزشکی و رادیولوژیست در بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشیار بخش رادیولوژی در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید: « چیزی که متوجه شدیم این است که مردان چاق با حجم بالای چربی شکمی نسبت به مردان چاق دیگر به مراتب استخوان های ضعیفتری دارند».
این مطالعه علت و معلول را ثابت نمی کند. با این حال میریام بردلا می گوید : « مردان باید آگاه باشند که چربی اضافی شکم نه تنها برای بیماری های قلبی و دیابت که نیز برای از دست  دادن استخوان ها، یک عامل خطر محسوب می گردد».

آنچه در مورد رژیم غذایی مدیترانه ای نمی دانید


رژیم مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای، روند پیشرفت بیماری دمانس (زوال عقل) را کند می سازد.
 
بر اساس تحقیقات، رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه ها، سبزیجات، ماهی و روغن زیتون می باشد، سرعت کاهش قوه ادراک در سالمندان را کاهش می دهد.
در این تحقیق 3759 سالمند 65 سال و بالاتر شرکت کردند. هر 3 سال یک بار، یکی از معیارهای سنجش ادراک و شناخت مانند حافظه و مهارت های اولیه ریاضی،  مورد بررسی قرار گرفت. همچنین افراد شرکت کننده پرسشنامه ای را در مورد مصرف 139 ماده غذایی مختلف از جمله غلات، روغن زیتون، گوشت قرمز و ... پر نمودند.
پرسشنامه ها بررسی شده و رژیم های غذایی منطبق بر الگوی رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل مصرف روزانه میوه ها، سبزیجات، حبوبات، روغن زیتون، سیب زمینی و غلات تصفیه نشده بودند، شناسایی شدند.

چرا خانم ها نباید آب پرتقال بخورند؟


بی اختیاری ادراری یعنی این که ناخودآگاه از بدن فرد ادرار خارج می شود. این مسئله به خصوص در زمان خنده، سرفه، تشنج یا ورزش کردن اتفاق می افتد. در اکثر موارد فرد قبل از این که به دستشویی برسد خود را خیس کرده است.
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛در بین زنان و دختران جوان، عموما بی اختیاری ادراری به دلیل صدمات و مشکلات ناشی از ورزش است. درواقع آمار نشان می دهد، در مدارس و دانشگاه ها ۲۰درصد خانم های عضو تیم های مختلف ورزشی دچار این مشکل هستند، این مسئله به خصوص در زمان ورزش کردن ورزشکاران رشته های دوومیدانی، ژیمناستیک و چتربازی رخ می دهد.
در این ورزش ها فرد با نیرویی زیاد پاهایش را به زمین می کوبدیا پاهایش به زمین کوبیده می شود و این می تواند به عضلات لگن و بافت های محافظ مثانه فشار وارد کند که باعث بی اختیاری ادراری می شود جالب است که مشکل بی اختیاری ادراری هم مثل دیدچشم، مسئله ای است که تاحدودی ارثی است. بی اختیاری ادراری، هم در زنان و هم در مردان در هر سنی رخ می دهد، اما شیوع آن در زنان ۲ برابر مردان است. در زنان بالارفتن سن و بچه دار شدن، احتمال این مسئله را افزایش می دهد. در مورد سن این مسئله ناشی از کاهش استروژن است که قدرت عضلات را کاهش می دهد.

زمستان زنجبیلی!

زمستان ها زنجبیل را فراموش نکنید

زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.

برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز:  زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است. زنجبيل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده مي‌شود. متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا می‌دانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شده‌اند.


این اکسپکتورانت طبیعی ا‌ست
درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز می‌کنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید می‌شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آب‌لیموی تازه و مقداری عسل با  یک لیوان آب گرم ترکیب كرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می‌کنند. علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه می‌شود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد می‌شود که برای درمان و تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.

آیا کباب واقعا غذای سالمی است

آیا کباب واقعا غذای سالمی است

برای پختن کباب از چه روش‌هایی می‌توان استفاده کرد که هم سلامت گوشت حفظ شده و هم خوشمزه شود؟ چه کنیم که نه سیخ بسوزد و نه کباب؟!

برترین مجله اینترنتی ایران

یکی از معمول‌ترین غذاهایی که در پیک‌نیک‌های خانوادگی و دوستانه با استقبال عمومی همراه می‌شود، کباب است که البته قدیم‌ترها خانه‌ها آنقدر بزرگ بود که حداقل می‌شد منقلی در حیاطش به‌پا کرد و نگران پیچیدن دود کباب در خانه همسایه‌ها نبود...

اما این روزها به دلیل گسترش آپارتمان‌نشینی به خصوص در شهرهای بزرگ، کباب‌های خانگی بیشتر در پیک‌نیک‌ها پیدایشان می‌شود و پخته ‌شدن روی آتش، جدا از اینکه باعث خوشمزه‌تر شدن کباب می‌شود که به یک نوستالژی دلنشین هم تبدیل شده است! البته مدتی است بحث سرطان‌زا بودن کباب زغالی مطرح شده و شاید برخی افراد را نگران کرده باشد که آیا پختن غذا روی آتش مستقیم زغال می‌تواند مشکل‌ساز باشد؟

اگر اینطور است، برای پختن کباب از چه روش‌هایی می‌توان استفاده کرد که هم سلامت گوشت حفظ شده و هم خوشمزه شود؟ چه کنیم که نه سیخ بسوزد و نه کباب؟! برای آشنایی با روش‌های مختلف پخت کباب و چگونگی حفظ سلامت مواد غذایی هنگام کباب کردن، با دکتر آراسب دباغ‌مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه، متخصص علوم و صنایع غذایی و بهداشت مواد غذایی گفت‌وگو کرده‌ایم که آن را در ادامه می‌خوانید.

تأثیر شیمیایی غذاهای چرب بر مغز/ رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد


محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و شکردار موجب تغییرات شمیایی مغز می شود به نوعی که حذف کردن این غذاها از رژیم غذایی روزانه احساسی شبیه به قطع دارو را برای مغز به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر استفانی فولتن از دانشکده پزشکی دانشگاه مونترال به همراه همکارانش، گروهی از موشها را با رژیم غذایی کم چرب تغذیه کردند که تنها 11 درصد چربی داشت.
گروه دوم موشها از یک رژیم غذایی پرچرب استفاده کردند که 58 درصد آن را چربی تشکیل می داد. این روند طی شش هفته ادامه داشت و دانشمندان به بررسی این موضوع پرداختند که چقدر غذا بر شیوه رفتار حیوانات تأثیرگذار بود.
رژیم پرچربی موجب افزایش دور کمر گروه دوم تا 11 درصد شد اما موشها به طور کلی چاق نشده بودند. این گروه تحقیقاتی از تکنیکهای مختلفی برای ارزیابی رابطه میان تشویق کردن موشها با غذا و رفتار ناشی از آن و احساسات استفاده کردند.
آنها پس از آن مغز موشها را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که مغز آنها پس از مصرف غذاهای چرب از نظر فیزیکی تغییر کرده است.
یکی از مولکولهای مغز که مورد بررسی قرار گرفته بود دوپامین بود که موجب می شود مغز با احساسات خوب به خود پاداش بدهد و مردم را به یادگیری نوع خاصی از رفتار تشویق می کند.
این ماده شیمیایی در انسانها، موشها و سایر حیوانات عملکرد مشابهی دارد.
در عوض CREB مولکولی در مغز است که فعال شدن ژنهای سهیم در عملکرد مغز ما را کنترل می کند، از جمله ژنهایی که باعث تولید دوپامین می شود. این مولکول همچنین در شکل گیری حافظه نیز سهمی برعهده دارد.
فولتون طی بیانیه ای اظهار داشت: این مولکول در مغز موشهایی که از رژیم چرب استفاده می کردند فعال تر بود و در این موشها همچنین سطح بالاتر از هرمون corticosterone که به استرس مرتبط می شود، مشاهده شد. این امر توضیح دهنده چرخه رفتار منفی و استرس است. تغییر رژیم می تواند علائم و نشانه های حساسیت و شرایط استرس زا را از بین ببرد.
نتایج این تحقیقات در مجله آن لاین چاقی بین المللی منتشر شده است.

چاقی مهم‌ترین عامل بروز سکته‌های قلبی در افراد


910108_Obesity_Cognition.jpg
یک متخصص قلب و عروق، چاقی مهم ترین عامل مستعد کننده بیماری‌های قلبی عروقی است، گفت: روش غیرصحیح زندگی نظیر استعمال دخانیات بخصوص سیگار، استفاده از فست فودها، عدم تحرک کافی و نبود برنامه ورزشی در زندگی روزمره از مهم ترین عوامل شیوع چاقی در جامعه است که می تواند در سلامت قلب تاثیر منفی داشته باشد.
دکتر علاء الدین مهری در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به رابطه بین چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد و افزود: نتایج بسیاری از تحقیقات علمی ثابت کرده سرمنشاء بسیاری از بیماری‌های مضر و خطرناکی نظیر فشار خون، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و همچنین بسیاری از بیماری‌هایی که حیات انسان را به خطر می‌اندازد چاقی است.
وی در ادامه با بیان این که چاقی یکی از عوامل اصلی مستعد کننده انواع بیماریهای قلبی عروقی است، تصریح کرد: در حالت چاقی فشار روی قلب زیاد می‌شود و در نتیجه آن، کار قلب نیز افزایش می‌یابد. هر چه فشار روی قلب بیشتر باشد قلب نیز زودتر دچار عارضه می‌شود.

یک نوشیدنی مفید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان


coffee-cup.jpg
در یک آزمایش جدید معلوم شد مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان دهان را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، متخصصان علوم پزشکی انجمن سرطان آمریکا در این مطالعه خاطرنشان کردند مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به نوع خطرناک و کشنده سرطان دهان را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، این متخصصان می‌گویند: تاثیر فوق مربوط به کافئین موجود در قهوه نیست بلکه به دلیل صدها آنتی اکسیدان طبیعی دیگر موجود در این نوشیدنی است.
بر اساس گزارش مجله آمریکایی «همه گیر شناسی»، این یافته تاییدی بر مطالعه قبلی است که دو سال پیش توسط گروهی دیگر از متخصصان انجام گرفت و نشان داد که مصرف چهار فنجان قهوه در روز خطر بروز سرطان را تا 39 درصد کاهش می‌دهد.
در مطالعات دیگری که تاکنون روی خواص قهوه انجام گرفته معلوم شده است که مصرف این نوشیدنی به طور کلی احتمال ابتلا به سرطان روده، سکته مغزی و آلزایمر را نیز کاهش می‌دهد. اما باید این نکته را نیز به خاطر داشت که مصرف بیش از حد و افراطی قهوه موجب افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون می‌شود و به زنان باردار نیز توصیه می‌شود که مصرف این نوشیدنی را محدود کند چون نوشیدن قهوه در دوران بارداری احتمال بدنیا آمدن نوزدان کم وزن با جثه کوچک را افزایش می‌دهد.
آمارها نشان می‌دهد که سالانه بیش از 6000 مورد ابتلا به سرطان دهان در انگلیس تشخیص داده می‌شود و حدود 1600 بیمار مبتلا به این سرطان نیز هر سال در این کشور جان خود را از دست می‌دهند.