مصرف زیاد نشاسته، مواد قندی و کربوهیدرات ها، خطر عود سرطان کولون را افزایش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی در انستیتو سرطان دانافاربر آمریکا می گویند نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که مصرف زیاد نشاسته و کربوهیدرات ها خطر عود کردن سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون را در بیمارانی که سابقه ابتلا به این سرطان را داشته اند، افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در دنیا بوده و دومین سرطان کشنده پس از سرطان ریه محسوب می شود. مرگ ناشی از این سرطان،درمجموع،  ۱۱ درصدکل مرگ و میرهای ناشی از سرطان رابه خوداختصاص می دهد.
دکتر جفری مییرهارد از کارشناسان علوم پزشکی انستیتو سرطان دانا – فاربر در بوستون که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته، خاطرنشان ساخت: مصرف افراطی مواد غذایی قندی و حاوی کربوهیدرات زیاد، خطر عود کردن سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
دکتر مییرهارد و دستیاران وی در مطالعه قبلی خود نشان دادند بیماران سرطانی که پس از درمان معمولا «رژیم غذایی غربی» را دنبال می کنند سه برابر بیشتر از سایر بیماران با خطر عود کردن سرطان مواجه می شوند. رژیم غذایی غربی شامل مصرف زیاد گوشت، چربی، غلات سفید و تصفیه شده و دسرها و تنقلات قندی و شیرین است.
در این مطالعه مییرهارد و دستیارانش تلاش کردند دریابند کدام ماده خوراکی در رژیم غذایی غربی بیش از همه در افزایش خطر عود کردن سرطان روده نقش دارد. این آزمایشات روی ۱۰۱۱ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد.
نتایج آزمایش ها نشان داد بیمارانی که پس از جراحی و درمان بیشتر از کربوهیدرات و مواد نشاسته ای مصرف می کنند، ۸۰ درصد با خطر عود کردن بیماری مواجهند.
خوشبختانه اگر این سرطان زود تشخیص داده شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است.
نتایج این تحقیق در نشریه انستیتو ملی سرطان منتشر شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر