آب لیمو ترشح صفرا در کبد را بهبود می‌بخشد



 تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف آب لیمو به میزان یک قاشق چایخوری در روز می‌تواند افزایش ترشح صفرا در کبد را بهبود بخشد.
خبرگزاری فارس: آب لیمو ترشح صفرا در کبد را بهبود می‌بخشد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، این تحقیقات محققان به اهمیت مصرف لیمو برای بیماری کبد اشاره می‌کند و در همین حال درباره مصرف نمک خوراکی هشدار می‌دهد زیرا نباید سدیم غذای بیمار کبدی از 0.5 گرم بیشتر شود.
این تحقیقات حاکی است مصرف یک گرم نمک خوراکی (کلرید سدیم) بدان معناست که بدن 200 میلی گرم آب را در خودش ذخیره می‌کند و هر قاشق چای خوری نمک حاوی 2325 ملی گرم سدیم است.
لیمو یکی از مرکبات ارزان و فراوان است که برای استفاده های آشپزی و دارویی که دارد مشهور است. آب لیمو از 5% اسیدسیتریک تشکیل شده که همین مزه ترشی به آن می دهد.
لیمو یک منبع بسیار خوب از ویتامین C است و ویتامین‌های دیگری مثل ویتامین B، ریبوفلاوین و موادمعدنی مثل کلسیم، فسفر، منیزیم و همچنین پروتئین و کربوهیدرات هم در خود دارد.
لیمو معمولاً به صورت آب لیمو استفاده می‌شود. با آب لیمو می‌توان نوشیدنی بسیار سالمی هم درست کرد که مصرف آن مخصوصاً برای صبح ها بسیار مفید است. مصرف روزانه آب لیمو فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.

2 فنجان شیر برای تامین نیاز کودکان به ویتامین D کافی است


ارسال به دوستان
 تحقیقات جدید در کانادا نشان می‌دهد که مصرف 2 فنجان شیر در روز می‌تواند ویتامین D مورد نیاز و کافی بدن کودکان را تامین کند.
خبرگزاری فارس: 2 فنجان شیر برای تامین نیاز کودکان به ویتامین D کافی است

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز، تحقیقات جدید محققان کانادایی حاکی است کودکان با مصرف روزانه دو فنجان شیر می‌توانند مقادیر لازم و مورد نیاز بدن خود به ویتامین D را تامین کنند.
محققان بیمارستان سن میشل شهر تورنتو کانادا دریافتند: مصرف دو فنجان شیر در روز به کودکان مقادیر لازم و کافی ویتامین D را می‌دهد؛ بدون اینکه سطح آهن آنها کاهش یابد.
این محققان به رابطه بین ویتامین D و آهن دست یافتند که هر دو برای رشد مغز کودکان و بدن آنها مهم هستند.
جاناتان مگیر محقق مسئول این تحقیقات گفت: ما دریافتیم که نزدیک دو فنجان شیر در روز مناسب است و درخصوص کودکان به نظر می‌رسد که بیشتر از این میزان، ذخیره آهن آنها را کاهش می‌دهد.

آیا تغذیه در تعیین جنسیت جنین موثر است؟

جنسیت


بحث ارتباط تغذیه با جنسیت جنین هنوز در مراحل مطالعات اولیه قرار دارد.
  در مطالعه ای مشخص شده گروهی که تولد فرزند پسر در آنها بیشتر بوده صبحانه کامل مصرف می کردند.»
خدیجه رحمانی در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز در خصوص ارتباط تغذیه با جنسیت جنین گفت:«  بحث ارتباط تغذیه با جنسیت جنین هنوز در مراحل مطالعات اولیه قرار دارد و به طور قطعی مواردی در این زمینه وجود ندارد.»
وی ادامه داد:« اخیرا مطالعاتی در رابطه با ارتباط تغذیه با جنسیت جنین صورت گرفته است که در آن الگوی تغذیه ای مادرانی که فرزند پسر داشته اند با مادرانی که فرزند دختر داشته اند را در قبل و بعد از بارداری ارزیابی کرده اند که مشاهده شده است زنانی که میزان کالری دریافتی بالایی در سه ماهه اول بارداری داشتند و کیفیت تغذیه ای مناسب تری داشتند و پتاسیم بیشتری مصرف کرده اند درصد فرزندان پسر در آنها نسبت به زنانی که کالری کمتری مصرف کرده اند و کیفیت غذایی پایین تری داشته اند بیشتر بوده است.»

ميوه هايي موثر بر کاهش چين و چروک


توسعه و رشد چین و چروک های پوست اجتناب ناپذیر است، اما نوع و شدت این چروک ها قابل کنترل هستند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ شما نمی توانید در ژن خود دست ببرید تا پوستتان را حفظ کنید، اما می توانید در از آن در مقابل آفتاب محافظت کنید و با عادات خوب غذایی آن را تغذیه کنید.

خوردن مواد غذایی که سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین های ترمیم پوست و فیبر هستند، سرعت پیر شدن پوست صورت را کاهش می دهد. میوه های تازه و رنگارنگ برای به دست آوردن این دست از مواد مغذی گزینه های خوبی هستند. سعی کنید تا در رژیم غذایی خود این دست از میوه های دوست دار پوستتان را بگنجانید.

کیوی؛ میوه ای سرشار از ویتامین ث:
کیوی یکی از بهترین میوه هایی است که مصرف آن موجب جوان نگاه داشتن پوست شما می شود. کیوی سرشار از ویتامین ث و مواد مغذی است. خوردن تنها یک کیوی می تواند نیاز روزانه شما را به ویتامین ث تامین کند. همچنین این میوه دارای مقادیر زیادی از فیبر است. وجود فیبر در رژیم غذایی به دفع سموم از بدن شما کمک می کند و این موضوع مقداری از بار دفع سموم را از پوست بدن می کاهد.

چرا والدین باید به مصرف مایعات در کودکان خود توجه داشته باشند؟


13-293.jpg
محققان به والدین توصیه می‌کنند تا مراقب باشند کودکان به ویژه هنگام بیماری به میزان کافی از مایعات مصرف کنند.
به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تب، استفراغ و اسهال می‌تواند به کم آبی بدن منجر شود؛ به ویژه هنگامی که کودکان بیمار می‌شوند و علاقه‌ای به خوردن و نوشیدن ندارند.
بنابر گزارش هلث دیلی نیوز، بنیاد نمورز( Nemours) به والدین توصیه می‌کند تا با توجه به نکات زیر از به وجود آمدن کم آبی در کودکان هنگام بیماری جلوگیری شود:
- اگر فرزند شما به گلودرد مبتلا شد، به او استامینوفن بدهید تا دردش کاهش یابد و بتواند راحت تر غذا بخورد و نوشیدنی بنوشد.
- اگر کودک درد و سوزش بسیاری در گلویش احساس می‌کند به او نوشیدنی‌های سرد بدهید.
- تب کودک خود را با داروهایی که پزشک مصرف آن را تایید کرده است و یک حمام ولرم کنترل کنید.
- کودک خود را قبل از این که از احساس تشنگی شکایت کند، به خوردن مایعات تشویق کنید.

یک فرمول برای تشخیص چاقی یا لاغری


100-1.jpg
یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی معتقد است: چاقی منشاء بسیاری از بیماری‌هاست و علت اصلی شیوع آن هم کم تحرکی است.
فرزاد بابایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، گفت: چاقی علل مختلف و متنوعی دارد که مهمترین علت آن به شیوه زندگی و عادات غذایی فرد وابسته است.
وی افزود: تمایل و رغبت افراد به مرفه زندگی کردن سبب کم تحرکی و حتی عدم تحرک افراد شده است که این امر به نوبه خود خطر ابتلا به چاقی را زیاد خواهد کرد.
بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) افراد می توانند با تقسیم وزن خود (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود(بر حسب متر) به توان 2، بفهمند که در وضعیت نرمالی هستند یا اضافه وزن و یا کاهش وزن دارند.
بابایی مصرف بالای کربوهیدرات ها را یکی از اصلی ترین علل چاقی افراد عنوان کرد و اذعان داشت: مصرف غذاهای حاضری و فست فودها بروز عارضه چاقی را تشدید می کند.
وی در ادامه مصرف بیش از حد شیرینی‌ و تنقلات را از دیگر علل چاقی دانست و گفت: بهتر است خانواده‌ها به جای مصرف اینگونه مواد به مصرف انواع میوه و سبزی روی آورند، چرا که از این طریق نه تنها سلامتی خود را تضمین می کنند، بلکه از بروز عارضه چاقی نیز به نوبه خود پیشگیری می نمایند.

مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟


38-22.jpg
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه اصول پیشگیری از بیماری در طب سنتی بر اساس علم مزاج‌شناسی است، افزود: هر فردی مزاج خاص خود را داشته و بر اساس آن باید از نحوه تغذیه مناسب خود پیروی کند.
دکتر نظام نهرینی – استاد جهاد دانشگاهی و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات حجامت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این رابطه افزود: تفاوت بین انسان‌ها بر اثر ترکیب عناصر مختلف و به وجود آمدن مزاج‌های مختلف به وجود آمده است.
وی ادامه داد: قدما معتقد بودند که انسان‌ها از چهار عنصر آب، هوا، خاک و آتش به وجود آمده‌اند که کیفیت آب سرد و تر، خاک سرد و خشک، آتش گرم و خشک و کیفیت هوا گرم و ‌تر است.
به گفته وی، گرمی و سردی صورت‌هایی از انرژی هستند و منظور از خشکی جسم «جامد» و منظور از رطوبت جسم «سیال» است.
نهرینی افزود: خانم‌ها رطوبت بیشتری نسبت به آقایان دارند که باعث شده از لحاظ جسمی و روحی با آنها متفاوت باشند. طبع آقایان خشک‌تر از خانم‌ها بوده و نسبت به آنها پوست تیره‌تر و عضلات سفت‌تری دارند و از لحاظ احساسی نیز برخلاف خانم‌ها که احساساتی عمل می‌کنند بیشتر از عقل و منطق استفاده می‌کنند.

تغذیه در کنترل بیماری هپاتیت نقش موثری دارد

 
‌استفاده از روشهای صحیح تغذیه ای نقش موثری در کنترل بیماری هپاتیت به شمار می رود.
به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در بیماران مبتلا به هپاتیت باید به دریافت مواد غذایی  کربوهیدرات توجه داشته باشند، اظهار داشت: همچنین در گذشته برای افراد ابتلا به هپاتیت رژیم غذایی با محدودیت‌های پروتئینی لحاظ می شد در حالی که  این نوع رژیم برای این افراد منسوخ شده است و باید به اندازه نیاز از پروتئین استفاده کنند.
دکتر مجید غیور مبرهن نیاز به کالری در این افراد را بالاتر از حد معمول عنوان کرد و گفت: در ناقلین ویروس هپاتیت ب، برخی از ریزمغذی ها همچون روی و منیزیم و همچنین آنتی اکسیدان ها به دلیل استفاده از داروها کاهش می یابد که می بایست در رژیم غذایی آنها لحاظ شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشهد با بیان اینکه هم اکنون افزون بر یک و نیم میلیون نفر در کشور ناقل ویروس هپاتیت ب هستند، افزود: کمتر از 10 درصد از ناقلین ویروس این بیماری به دلایل مختلف از جمله ضعف سیستم ایمنی به بیماریهای کبدی مبتلا می شوند.
وی شیوع ابتلا به هپاتیت ب در کشور را حدود دو درصد عنوان کرد و گفت: ابتلا به این ویروس در استان خراسان رضوی به یک و چهار دهم درصد کاهش یافته است.
دکتر غیور خاطر نشان کرد: ابتلا به ویروس هپاتیت ب با اقدامات انجام شده از جمله واکسیناسیون افراد زیر 20 سال و تشخیص و درمان افراد مبتلا، کاهش قابل ملاحظه ای در کشور داشته است.
این پزشک متخصص تغذیه راههای انتقال ویروس هپاتیت ب را از طریق مادر به فرزند، ارتباط جنسی غیر ایمن، حجامت های غیر بهداشتی، دندانپزشکی غیر بهداشتی و استفاده از سرنگ های مشترک و وسایل آلوده عنوان کرد.

انجام مداخلات درمانی زیبایی و لاغری در مراکز غیر مجاز عوارض جبران ناپذیری دارد

  
‌انجام مداخلات درمانی زیبایی و لاغری در مراکز غیر مجاز موجب بروز عوارض جبران ناپذیر جسمی و روحی در فرد می شود.
به گزارش وب دا، مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برخی از آرایشگاهها و مراکز ورزشی خارج از حیطه تعریف شده فعالیت خود اقدام به ارائه خدمات درمانی از جمله لاغری، برداشتن خال، ‌جوان سازی پوست، تزریق بوتاکس و ژل می کنند، اظهارداشت: ‌انجام این اقدامات تنها باید در مراکز زیر پوشش و دارای مجوز وزارت بهداشت انجام شود و خارج از این سیستم موجب بروز عوارض برای فرد می شود.
دکتر حمید رضا اسلامی با اشاره به اینکه در برخی از داروهای لاغری که در مراکز غیر مجاز عرضه می شود، مواد مخدر از جمله شیشه و کریستال بوده است، گفت: همچنین در داروهای مربوط به برداشتن خال اسید سولفوریک مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: ‌گسترش برنامه های اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه مهمترین راهکار در پیشگیری از عوارض استفاده از این روشهای غیر مجاز به شمار می رود.
مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: ‌اگر مرکزی خود را عضو انجمن و یا مرکز بین المللی معرفی کرد تا زمانی که مجوز وزارت بهداشت را نداشته باشد، شهروندان به وی اعتماد نکرده و خود را برای درمان در اختیار این افراد قرار ندهند.
دکتر اسلامی با اشاره به اینکه برخی از مطب های پزشکان نیز بدون داشتن مجوز و تنها با گذراندن دوره های کوتاه مدت آموزشی اقدام به استفاده از روشهای درمانی از جمله لیزر، رفع اسکار، تزریق ژل، کاشت ابرو، برجسته کردن لب و گونه و لاغری با استفاده از دستگاه می کنند، خاطر نشان کرد: صرف ‌گذراندن دوره های کوتاه مدت آموزشی، دلیل بر کسب دانش و مهارت علمی نیست و این افراد باید دارای مجوز وزارت بهداشت در این زمینه باشند.

كاهش مصرف روغن حيواني و فست فود ها در پیشگیری از سرطان روده بزرگ موثر است



يك فوق تخصص گوارش و كبد رعايت رژيم غذايي حاوي فيبر همچون ميوه و سبزي، كاهش چربي هاي حيواني و كاهش مصرف غذهاي اماده و فست فود را از مهمترين روشهاي پيشگيري از بروز سرطان روده بزرگ برشمرد.

به گزارش وب دا، دكتر اصغر خوشنود سرطان روده بزرگ را از شايعترين سرطانها در كشورهاي غربي دانست و گفت: آمار دقيقي از نظر ميزان شيوع اين بيماري در كشور وجود ندارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد ژنتيك و رژيم غذايي نامناسب را از علل زمينه ساز و مستعد كننده اين بيماري عنوان كرد و افزود: با توجه به افزايش رژيم غذايي پرچرب در افراد جامعه احتمال اين كه اين بيماري جزء شايعترين سرطانها در كشور تبديل شود وجود دارد.
دكتر خوشنود ادامه داد: اين نوع از  سرطان برعكس تمام سرطانها بين مرحله اول تا مرحله چهارم از لحاظ طول عمر افراد اختلاف زيادي وجود دارد به عبارت ديگر در صورتي كه اين بيماري در مراحل اوليه كشف و زود تشخيص داده شود ضايعه برداشته مي شود و طول عمر فرد تقريبا شبيه افراد عادي مي باشد.
اين فوق تخصص گوارش در ادامه با اشاره به علائم و نشانه هاي اين بيماري، دفع خون از مقعد را از مهمترين علامت سرطان روده بزرگ عنوان كرد و گفت: افراد بالای 45 تا 50 سال حتی در مبتلايان به هموروئيد يا بواسير و شقاق بايد از نظر روده بررسي شوند همچنين توصيه مي شود افراد هرگونه علامت يا بروز هموروئيد را جدي گرفته و به پزشك مراجعه كنند.
وي توصيه كرد: افراد عادي و بدون علامت در سنين بالاتر از 50 سال هر 10 سال يك مرتبه بايد از نظر روده بررسي شوند همچنين افراد داراي سابقه خانوادگي كولون از سنين 35 تا 40 سالگي برای بررسي روده به پزشك مراجعه و چكاپ شوند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد رعايت رژيم غذايي حاوي فيبر همچون ميوه و سبزي، كاهش چربي هاي حيواني و كاهش مصرف غذهاي آماده و فست فود را از مهمترين روشهاي پيشگيري از بروز سرطان روزده بزرگ برشمرد و متذكرشد: در برخي موارد مصرف برخي داروها از جمله آسپرين از بروز سرطان كولون نيز پيشگيري مي كند.