در زمستان نارنگی درمانی کنید


در زمستان  نارنگی درمانی کنیدارنگی از جمله میوه‌هایی است که تقویت‌کننده قلب و معده بوده و به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم‌اشتها و افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، استفاده می‌شود.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله ایده آل:  نارنگی یکی از پرطرفدارترین میوه‌های فصل پاییز و زمستان است که در روزهای این دو فصل در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌های ایرانی دیده می‌شود. نارنگی از جمله میوه‌هایی است که تقویت‌کننده قلب و معده بوده و به عنوان یک اشتهاآور طبیعی برای بیماران کم‌اشتها و افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، استفاده می‌شود. درمانگران طب سنتی چین از این میوه برای درمان بیماری‌های متنوعی استفاده می‌کنند.
 

  اکسپکتورانت طبیعی
میوه نارنگی از بهترین داروهای طبیعی ضدسرفه است که به اکسپکتورانت طبیعی در میان درمانگران طب سنتی چین معروف است. مصرف این میوه زمستانی برای افرادی که مبتلا به سرفه‌های خلط‌دار هستند، بسیار مناسب است. این میوه مانند شربت اکسپکتورانت خاصیت خلط‌آور دارد و موجب تخلیه اخلاط موذی از گلو و کاهش سرفه‌های بیمار می‌شود.

خود درمانی اینترنتی دشمن سلامتی است


بر اساس آمارهای رسمی مرکز تحقیقات سرطان بریتانيا میزان مرگ و میر ناشی از سرطان طی یک دهه گذشته کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیکال نیونیوز تشخیص به موقع و درمان از علت های اصلی کاهش نرخ مرگ و میر افراد سرطانی می باشد.

بررسی ها نشان می دهد، نرخ مرگ ناشی از سرطان در آقایان حدود 10/9 درصد و در خانم ها حدود 7/5 درصد کاهش یافته است.

گفتنی است آقایان کم تر از خانم ها به سلامتی خود توجه می کنند زیرا که بیشتر وقت خود را با اینترنت و کار با کامپوتر سپری می کنند و به جای مراجعه به پزشک درمانی اینترنتی را انتخاب می کنند که همین موضوع سلامت آنها را به خطر می اندازد.

خود درمانی اینترنتی اکثر اوقات موثر واقع نمی شود و پزشکان توصیه می کند درهنگام احساس درد یا مریض شدن بهتر است به پزشک مراجعه کرد.

مصرف دمنوش ها بهترين راه براي جلوگيري از سرما خوردگي

داروی گیاهی,سرماخوردگی, داروی گیاهی سرماخوردگی, درمان گیاهی سرماخوردگی
دمنوش‌های گیاهای با خواص ویژه و منحصر به فرد خود از ایجاد سرماخوردگی جلوگیری می‌کنند.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛دکتر حسین خیراندیش با اشاره به فرارسیدن روزهای سرد و افزایش سرماخوردگی در این فصول، بیان داشت: شلغم ماده مفیدی است که از دیرباز برای رفع سرماخوردگی و مبارزه با آن استفاده می‌شود، بنابراین شلغم را پخته و به صورت داغ مصرف کنید.
وی با اشاره به بخوردرمانی برای مبارزه با سرماخوردگی در فصول سرد سال، گفت: از بهترین نوع بخورها می‌توان به بخور اکالیپتوس اشاره کرد که موجب باز شدن منافذ بینی و رفع گرفتگی آنها می‌شود.
پدر احیای طب سنتی ایران افزود: در این بین درست کردن انواع دمنوش‌ها نیز مفید است به گونه‌ای که مصرف دمنوش آویشن، نعنا، پونه، شوید و عسل جهت پیشگیری و درمان سرماخوردگی و مصرف روزانه یک لیوان از این دمنوش برای جلوگیری از سرماخوردگی توصیه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در این بین خیساندن انجیر و هلو برای رفع سرفه خشک در این فصل بسیار توصیه می‌شود.

سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است

 سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش می شود.

دکتر ˈنسرین حاجی سید جوادی ˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه ، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

وی خاطرنشان کرد: سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع ، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است .

به گفته وی این ماده خوراکی دارای اثرات ضد میکروبی است و همچنین این ماده به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می کند.علاوه براین درمتون پزشکی قدیم از سماق به عنوان کاهش دهنده اسید اوریک یاد شده است به همین دلیل از قدیم سماق را به همراه کباب استفاده می کردند که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد.

حاج سید جوادی اظهار داشت : خوردن مرتب سماق برای مبتلایان به دیابت وهمچنین برای برطرف کردن بی اشتهایی، تب، روماتیسم و نقرس مفید است .

به گفته وی سماق همچنین کاهش دهنده قند خون است زیرا نتایج تحقیقات نشان می دهد که سماق از طریق آنزیم آلفا آمیلاز ، قند خون را کاهش می دهد. آنزیم آلفا آمیلاز قندهای سنگین را تبدیل به قندهای ساده می کند.

حاج سید جوادی خاطرنشان کرد : سماق اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا در بدن دارد و می تواند مانند آنتی بیوتیک برای بدن عمل کند.

مصرف فست‌فودها باعث ایجادصداهای شکمی می‌شود


34332.jpg

با سرو صدای شکم چه کنیم؟


یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، انواع فست فودها و ضعف سیستم هضم سبب ایجاد صداهای شکمی در افراد می‌شود، تصریح کرد: پرهیز از مصرف این نوع از غذاها و صرف غذا با حجم کم در وعده‌های غذایی معین و منظم و پرهیز از خوردن غذا قبل از سیری کامل موجب تقویت دستگاه هاضمه و به دنبال آن کاهش نفخ، خواهد شد.
دکتر ریحانه معینی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: در صورتی که با وجود تلاش دستگاه گوارش باد ایجاد شده در شکم، از راه دهان و از راه مقعد دفع نشود در شکم به گردش درآمده و موجب تولید صدا می‌شود. به طوری که باد بوجود آمده در شکم حبس شده و با حرکت در طول روده‌ها به ویژه هنگام عبور از روده کوچک تولید صدا می‌کند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران با اشاره به اینکه درمان قراقر شکم آسانتر از نفخ شکم بدون سر و صدا است، ادامه داد: با ورود باد از روده کوچک به روده بزرگ قراقر شکم نسبتا آرام می گیرد و صدای آن بم‌تر می‌شود.
وی علل ایجاد قراقر در شکم را مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، مصرف غذاهای حجیم، استفاده از غذاهای فاقد کیفیت مناسب هم چون فست فودها، غذاهای کنسرو شده دانست و اظهار داشت: تغییر رژیم غذایی و مصرف گلاب گرم در زمان شدت علایم در درمان آن موثراست.

کمبود ریزمغذی مشکل عمده تغذیه‌ای در کشور





کمبود ریزمغزی‎‌ها در برنامه غذایی مردم و در پی آن وجود بیماری‌هایی مثل سرطان‌ها از جمله مشکلاتی است که نشات گرفته از نبود الگوی صحیح تغذیه است. برای جزئیات بیشتر در این زمینه با دکتر زهرا عبداللهی، رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به گفت‌وگو پرداختیم.

در حال حاضرعمده‌ترین مشکل تغذیه‌ای در کشور از نظر شما چیست؟ 
کمبود ریز مغزی‌ها به ویژه ویتامین D، آهن و روی از مهم‌ترین مشکلات تغذیه‌ای کشور شناخته می‌شود. در این بین از آنجایی که کمبود ویتامین D شایع‌تر از دیگر ریزمغذی‌هاست غنی سازی شیر با ویتامین D از جمله مواردی است که با انجام آن می‌توان تا حدودی این کمبود را برطرف کرد. 

آیا شما مصرف مکمل‌ را برای بهبود وضعیت کمبود ریز‌مغذی‌‌ها توصیه می‌کنید؟ 
مصرف مکمل، کلسیم و ویتامین D حتما باید براساس آزمایشات انجام شده باشد تا کاملا مشخص شود که میزان کمبود به چه میزان است و بر اساس آن مصرف مکمل‌ها توسط پزشک تجویز شود، در غیر این صورت تنها راه رفع کمبود‌ها استفاده از مواد غذایی غنی شده از ویتامین D است. البته اگر آلودگی هوا نیز وجود نداشته باشد افراد می‌توانند به میزان کافی از نور خورشید بهره‌مند شده و کمبود ویتامینD را جبران کنند که البته این موضوع به دلیل وجود آلودگی هوا کاملا بعید به نظر می‌رسد. 

گیاه بادام زمینی شیر مادر را افزایش می دهد

 گياه بادام‌زميني براي افزايش شير مادر مناسب است.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر محمد حسين صالحي سورمقي با بیان این مطلب گفت: گیاه بادام زمینی30 تا 35 درصد روغن دارد، ولي خوشبختانه روغن آن چربي يا كلسترول را بالا نمي‌برد.
وی افزود: روغن بادام چربي را تعديل مي‌كند و جزو روغن‌هاي سبك و بسيار مقـــوي است كه 50 درصد پروتئين دارد البته بعضي از اين گياهان ممكن است به دلايل مختلف براي تعدادي از مادران محدوديت يا ممنوعيت مصرف داشته باشد.
این داروساز با بیان این که بعضي از خواص يا مزه گياهان به شير منتقل مي‌شود، گفت: این امر مي‌تواند بر كودك تاثيرات مثبت يا منفي بگذارد مثلا بعضي از گياهان باعث نفخ مي‌شود و اين اثر به شير منتقل شده و مي‌تواند در كودك ايجاد نفخ و ناراحتي (دل‌درد) كند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: مصرف مواد مغذي به مقدار لازم و كافي در دوران شيردهي، مادر را در تداوم شيردهي موفقيت‌آميز خود كمك مي‌كند. تغذيه مناسب مادر در اين دوران براي حفظ بنيه، سلامت و اعتماد به‌نفس او و همچنين تامين نيازهاي تغذيه‌اي نوزاد ضروري است.
 وی ابراز داشت: توجه به تغذيه دوران شيردهي از جهت حفظ و نگهداري ذخاير بدن مادر نيز اهميت زيادي دارد برخي از گياهان با مكانيسم‌هاي مختلف و اكثرا از طريق تحريك غدد توليد شير باعث افزايش شير مادران شيرده مي‌شوند.
دکتر صالحی بیان کرد: از گياهاني كه شير مادران را افزايش مي‌دهند مي توان به زيره سياه، زيره سبز و رازيانه اشاره کرد كه هر سه از خانواده جعفري است و رايحه خوبي نيز دارند. همچنين رازيانه خاصيت ضدنفخ نيز دارد. ميزان مصرف اين گياهان يك قاشق مرباخوري است كه اگر به صورت پودر شده باشد، تأثير بيشتري خواهد داشت. 

درمان كبد چرب با بهره‌گيري از يك تركيب جديد

 استفاده از يك تركيب جديد به نام SR9238‌ در مدل حيواني توانست باعث بهبود بيماري كبد چرب شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين مديكال اكسپرس، دانشمندان دانشگاه فلوريدا با قرار دادن گروهي از موش‌هاي آزمايشگاهي تحت رژيم غذايي سرشار از چربي به دست 14 هفته و سپس درمان آنها با تركيب مصنوعي SR9238‌ دريافتند اين تركيب دارويي به طور مؤثر مي‌تواند تجمع چربي و يا توليد چربي در كبد را سركوب كرده و ضمن حذف التهابات موجب كاهش ميزان كلسترول تام در بدن نيز مي‌شود.
براساس اين گزارش محققان افزودند: ژن‌هاي توليدكننده چربي در گروه حيواني مورد مطالعه كه تحت تجويز اين تركيب دارويي قرار گرفتند تنها پس از يك ماه سركوب شدند و توليد چربي در كبد آنها تا 90 درصد كاهش يافت.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: استفاده از اين تركيب همچنين توانست تا 80 درصد در آنزيم مسئول توليد كلسترول همان آنزيمي كه داروهاي استاتيني براي كاهش كلسترول آن را هدف‌گيري مي‌كنند، كاهش ايجاد كند.
گفتني است: بيماري متابوليكي كبد چرب كه اغلب با چاقي و ديابت همراه مي‌شود غالباً به شرايط جديد وخيم‌تر از جمله سيروز كبدي و يا سرطان كبد منجر مي‌شود كه اين وضعيت حدود 10 تا 42 درصد از جمعيت عمومي را تحت تأثير قرار مي‌دهد

کشیدن قلیان سبب سفیدی و ریزش مو می شود




به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر محمدعلی نيلفروش‌زاده متخصص پوست و مو  با بیان این مطلب اظهار داشت: برخلاف نظريه مردودي كه قليان را بي‌ضرر مي‌داند بايد گفت كه قليان حتي از سيگار بدتر است. با هر بار پك‌زدن به قليان حدود 500 سي‌سي دود وارد ريه مي‌شود، در حالي كه در سيگار اين مقدار 70 سي‌سي است.
وی افزود: نيكوتين موجود در قليان و سيگار به دليل آن كه حاوي آمونياك است، جذب بيشتري دارد و هر دو مضر است. هر زمان كه مويرگ‌هاي مسئول تغذيه پوست نتواند وظيفه خود را درست انجام دهد، چين و چروك‌ها و علائم عميق‌تر پيري زودرس در سطح پوست به‌وجود‌ مي‌آيد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خانم‌هايي كه از سيگار و قليان می کشند، بايد با چهره زيبا و پوست شفاف و جوان خداحافظي كنند، چرا كه نيكوتين سيگار يا قليان در خانم‌ها جذب بيشتري دارد. استفاده مكرر از قليان موجب از بين رفتن شفافيت و طراوت و در نتيجه پيري زودرس پوست مي‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف هيچ كرمي نمي‌تواند پيري پوست ناشي از سيگار و قليان را برطرف كند و توصيه مي‌شود خانم‌ها اين عادت را ترك كنند. جالب است بدانيد كه افراد سيگاري يا كساني كه قليان مصرف مي‌كنند، حداقل يك تا دو سال از افراد همسن خود بزرگ‌تر به نظر مي‌رسند. 

مارچوبه و خواص دارویی آن

مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می‌رسد و دارای شاخه‌های نسبتا چوبی و صاف است . مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می‌روید برگ‌های آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه‌هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته‌های 3 تا 8 تائی خارج می‌شود. بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه‌ها می‌كارند مارچوبه را در اوائل پائیز می‌چینند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی‌هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می‌دهد . مارچوبه را می‌توان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمی‌آب و حرارت كم در ظرف‌های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است . وقتی‌كه مارچوبه می‌خرید دقت كنید تازه باشد . شاخه‌های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .

تركیبات شیمیایی:

مارچوبه دارای آسپاراژین ، تانن ، اسید گالیك ، آسپاراگوس، و اسید سوكسینیك است دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی است این روغن زرد مایل به قرمز است .

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است: