یک متخصص گیاهان دارویی گفت: خوردن انجير، بادام و چغندر بر افزايش حافظه موثر است.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر صالحي سورمقی با اشاره به این که تغذيه به روشهاي مختلف روي حافظه انسان تاثير ميگذارد، اظهار داشت: مهمترين دليلي كه بعضي از گياهان دارويي را براي تقويت حافظه و رفع نسيان يا فراموشي، مناسب ساخته، وجود مقادير زيادي «ليسيتين» به عنوان چربي فسفردار است كه براي تقويت سيستم اعصاب مركزي و قواي فكري بسيار ضروري و حياتي محسوب ميشود.
وی افزود: آويشن، اسطوخودوس، رزماري يا اكليل كوهي، انجير، بادام، چغندر، خردل، گياه جینسينگ، زعفران و سير از جمله گياهان موثر بر افزايش حافظه و تقويت آن است.
استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصریح کرد: بالا بودن ميزان فسفر، پتاسيم، منيزيم، گوگرد، كلر، سديم و آهن در برخي گياهان، خاصيت ضدافسردگي، ضدضعف عصبي و كاهشدهنده علائم استرس و فشار رواني دارد.
وی ادامه داد: اين مواد كمك زيادي به تحريك مغز و قواي فكري ميكند و در نتيجه ميزان بازدهي قسمتهايي كه كار بازيابي و بهخاطرسپاري اطلاعات را دارند، افزايش ميدهد. وجود مقادير زياد قند طبيعي در گياهان دارويي يا برخي ميوهها اثر مستقيم و فوري بر علائم افسردگي، ضعف اعصاب، كندي ذهن و پايينبودن عملكرد مغز دارد.
این داروساز تأکید کرد: افراد باید توجه داشته باشند كه گياهان دارويي بايد با تائيد پزشك متخصص مصرف شود، چون انتخاب اشتباه گياهان ميتواند نتيجه عكس داشته باشد.