نوشته : برليانت بزرگمهر مشاور تغذيه و رژيمدرماني
در شماره قبل مجله مروري داشتيم بر خواص تغذيهاي برخي از انواع ساندويچها از قبيل ساندويچ مرغ، گوشت، روست بيف، ساندويچ ماهي تازه و كنسرو ماهي (تن)، كتلت و كوكو. در اين ارتباط، تأثير نوع طبخ، مواد افزودني مورد استفاده و نوع ماده اوليه ساندويچ، بر سلامت و قدرت ايمني شخص مورد بررسي قرار گرفت. در اين مقاله، به بررسي ارزش تغذيهاي ساير انواع ساندويچ كه به طور معمول در كشورمان مورد استفاده قرار ميگيرند، ميپردازيم. همچنين وضعيت تغذيهاي و بهداشتي اعمال شده در آمادهسازي، طبخ و نگهداري انواع ساندويچ را مورد بحث قرار خواهيم داد و در پايان توصيههايي چند در ارتباط با تهيه، طبخ و مصرف ساندويچ براي خوانندگان مجله خواهيم داشت.
ساندويچ تخممرغ
تخممرغ يكي از بهترين منابع ويتامينهاي A و گروه B است. سفيده تخممرغ بهترين و باارزشترين نوع پروتئين از نظر تغذيهاي است. ضمناً تخممرغ از منابع خوب روي و آهن است.
پروتئين، ويتامين A و روي موجود در تخممرغ تأثير مهمي در رشد كودكان و نوجوانان به عهده دارد. ويتامينهاي گروه B كه در تخممرغ به ميزان قابل توجه موجود است، در سلامت سيستم عصبي و طراوت و شادابي پوست مؤثر است. آهن نيز ماده مؤثر در خونسازي محسوب ميشود.
در ارتباط با سبزيجاتي كه معمولاً در ساندويچ تخممرغ و ساير ساندويچها استفاده ميشود، بعداً صحبت خواهد شد.
ساندويچ تخممرغ
تخممرغ يكي از بهترين منابع ويتامينهاي A و گروه B است. سفيده تخممرغ بهترين و باارزشترين نوع پروتئين از نظر تغذيهاي است. ضمناً تخممرغ از منابع خوب روي و آهن است.
پروتئين، ويتامين A و روي موجود در تخممرغ تأثير مهمي در رشد كودكان و نوجوانان به عهده دارد. ويتامينهاي گروه B كه در تخممرغ به ميزان قابل توجه موجود است، در سلامت سيستم عصبي و طراوت و شادابي پوست مؤثر است. آهن نيز ماده مؤثر در خونسازي محسوب ميشود.
در ارتباط با سبزيجاتي كه معمولاً در ساندويچ تخممرغ و ساير ساندويچها استفاده ميشود، بعداً صحبت خواهد شد.