پتاسیم موجود در خرما برای جلوگیری از پرفشاری خون مفید است


پتاسیم در خرما به میزان قابل توجهی موجود است که این ماده برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است همچنین خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزیم بوده که برای اعصاب و عضلات ضروری است.
به گزارش خبرنگار وب دا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب گفت: خرما علاوه بر این مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسید فولیک به بدن می رساند که جهت خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.
دکتر سعید حسینی افزود: فولات به عنوان ماده خونساز در خرما موجود است هر چند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست به همین جهت برای خونسازی بدن احتیاج به 3 ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین B12 دارد که در غذاهای حیوانی یافت می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناک خونریزی دهنده لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز 60 میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریبا در هر 100 گرم خرما 14 گرم ویتامین  موجود است.

پوکی استخوان پيامد سالمندي و کاهش هورمون‌های جنسی


  
بیماری پوکی استخوان یا استئو پوروز یکی از بیماری‌های مهم دوره سالمندی است و به علت از دست رفتن تراکم استخوان در اثرعوامل متعدد به ويژه افزایش سن و کاهش هورمون‌های جنسی اتفاق می‌افتد.
به گزارش وب دا، استادیار گروه روماتولوژی دانشگاه علوم‌ پزشکي مشهد، با بيان اين که نتیجه ضعیف شدن استخوان، خطر شکستگی بدنبال ضربه‌های خفیف بويژه در ستون فقرات و سر استخوان ران را دارد، هشدار داد: شکستگی سر استخوان ران به غیر از درد و نیاز به جراحی موجب ناتوانی طولانی‌مدت در انجام فعالیت‌های روزمره نيز می‌شود.
دکتر مريم صاحباري افزود: هر چند این بیماری بیشتر در خانم‌ها و درسنین بعد از یائسگی تشخیص داده می‌شود، در شرایطی مانند مصرف داروهای خاص، استعداد ژنتیکی به بیماری،نامناسب بودن  تغذیه، مصرف سیگار وکمبود فعالیت در زندگی روزمره پوکی استخوان می‌تواند زودتر ایجاد شود.
پوکي استخوان در آقایان در سنین بالاتر از 70 سال دیده می‌شود
اين فوق‌تخصص روماتولوژي با بيان اين که پوکي استخوان در آقایان نیز بطور معمول در سنین بالاتر از 70 سال دیده می‌شود، گفت: پوکی استخوان در حالت عادی علامتی برای جلب توجه فرد ندارد، اما بروز شکستگی‌ها در بيشتر موارد می‌تواند اولین علامت بیماری باشد.
به گفته وي، کوتاه شدن تدریجی قد در سالمندی که می‌تواند نشانه‌ای از پوکی استخوان باشد یافته‌ای دیررس است و باید بیماری قبل از آن تشخیص داده شود اما به هر حال سن بروز بیماری سنین سالمندی است.

تندخوري غذاها می تواند موجب پارگي مري شود


   
تندخوري غذاهايي كه نیاز به جویدن کامل دارد، احتمال پارگي مري را درپی دارد.
به گزارش وب دا، يك فوق تخصص گوارش و كبد گفت: از آن‌جا كه بخشي از هضم و جذب غذا درون دهان و به وسيله آنزيم‌هاي بزاق انجام مي‌شود، تند غذا خوردن موجب مي‌شود غذا به ميزان كافي جويده نشده و مدت زيادي درون دهان قرار نگيرد.
دكتر علي‌اكبر شايسته افزود: ماده غذايي بايد در دهان نرم شود تا راحت‌تر وارد مري شده و بلعيده شود و اگر غذا مدت زيادي در دهان نباشد،‌ عمل ميكس و مخلوط شدن به خوبي انجام نمي‌شود.
وی افزود: هنگامي كه غذا سريع خورده مي‌شود، مقدار زيادي هوا نيز با آن بلعيده مي‌شود كه موجب سنگين شدن معده و روده شده و ناراحتي‌هاي زيادي را ايجاد مي‌كند.
 عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: براي جويدن غذا و زمان نگهداشتن آن در دهان نمي‌توان مدت خاصي تعيين كرد و خود فرد اين موضوع را تشخيص مي‌دهد و در صورتي كه غذا به مقدار كافي نرم شده باشد مي‌توان آن را بلعيد.
شايسته تصريح كرد: معمولا غذا پس از چند ثانيه از مري عبور كرده و به معده مي‌رسد و در افرادي كه در حركات مري مشكل دارند ممكن است اين زمان زياد شود كه بايد آرام‌تر غذا بخورند.
 وي افزود: آرام غذا خوردن ترشحات اسيد معده را تنظيم مي‌كند و بلعيدن غذا نيز آسان‌تر مي‌شود.

مبتلايان به فشارخون از مصرف بيش از اندازه اسفناج بپرهيزند

  
با توجه به اين كه اسفناج جزء سبزيجات با سديم متوسط است، افراد با فشار خون بالا بايد از زياده روي در مصرف آن خودداري كنند.
به گزارش وب دا، كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت استان يزد با بيان اين كه اسفناج عضوي از خانواده سبزيجات و منبع بسيار خوبي از برخي مواد معدني و ويتامين ها است، عنوان كرد: اسفناج همچنين ويتامين A قابل توجهي از نوع آلفاكاروتن بوده بنابراين مي تواند در بينايي، كمك به عفونت ها و لطافت پوست نقش بسزايي داشته باشد.
يوسف نقيايي با توصيه به مصرف اسفناج به افراد كم خون افزود: اين سبزي نسبت به ساير سبزيجات آهن بيشتري دارد به طوري كه در هر 100 گرم 6.1 ميلي گرم آهن وجود دارد البته بايد در نظر داشت كه مصرف بيش از اندازه اسفناج بخاطر فيبر بالاي آن، جذب آهن را كمتر خواهد كرد.
اين كارشناس خاطرنشان كرد: اسفناج جزء سبزيجات با سديم متوسط مي باشد از اين رو افراد با فشار خون بالا بايد از زياده روي در مصرف آن خودداري كنند.
نقيايي با بيان اين كه اسفناج داراي انرژي بسيار پايين است متذكرشد: هر 100 گرم آن حاوي 10 كيلوكالري انرژي است. ميزان فيبر خوراكي آن نيز 8.5 گرم در هر 100 گرم است كه هم فيبر محلول و نامحلول دارد بنابراين مي تواند براي ديابتي ها و مبتلايان به چربي بالا مناسب است.

مصرف گردو و جوانه گندم در دوران بارداری برای سلامت اعصاب جنین لازم است



مصرف گردو، ماهی، زرده تخم مرغ، جوانه گندم، غلات سبوس دار و میوه و سبزی برای سلامت اعصاب جنین لازم است.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر مسعود کیمیاگر با اشاره به باورهای غلط مادران در هنگام بارداری اظهار داشت: بسیاری از خانم هایی که باردار هستند و یا قصد بارداری دارند معمولا با توصیه های تغذیه ای درست و نادرست اطرافیان و بزرگترها مواجه می شوند و توصیه می شود که خانم های باردار به هیچ عنوان به این توصیه ها عمل نکنند.
وی با بیان این که خانم های باردار از سه ماه سوم بارداری روزانه تنها به 300 کالری بیشتر نیاز دارند، گفت: خانم باردار باید فقط حدود یک ششم نیازش اضافه تر غذا بخورد و نباید آنها را وادار کنیم تا مقدار زیادی غذا بخوردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر خانمی شش قاشق پلو می خورد باید هفت قاشق بخورد و اگر در حالت عادی سه عدد میوه مصرف می کرد در زمن بارداری باید پنج میوه بخوردند.
دکتر کیمیاگر خاطرنشان کرد: خانم های باردار می توانند با خوردن یک لیوان شیر، دو عدد میوه بیشتر و یک کف دست نان و یا یک تکه گوشت بیشتر نیاز غذایی خود را در دران بادراری تآمین کنند.

اضافه وزن و چاقي برای سلامتي سالمندان خطرناک تر است اضافه


   وزن و چاقي نقش موثري در کاهش کيفيت زندگي و بروز بيماريهاي مختلف در افراد به ويژه در دوران سالمندان دارد .
به گزارش وب دا، رئيس گروه سلامت سالمندان و ميانسالان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه اضافه وزن و چاقي از مشکلات شايع جهان و از علل مهم تهديد کننده سلامتي هستند، اظهار داشت: ‌چاقي در افزايش فشار خون‌، کلسترول، ‌تري گليسريد و قند خون نقش مهمي داشته و خطر بيماريهاي قلبي، سکته مغزي، ‌ديابت (بيماري قند)، مشکلات استخواني مفصلي و بسياري از سرطانها (مانند سرطانهاي پستان، ‌روده بزرگ، پروستات، رحم، ‌کليه، ‌تخمدان، ‌لوزالعمده، ‌کبد و کيسه صفرا) را افزايش مي دهد.
دکتر مريم زيادي لطف آبادي با اشاره به اينکه چاقي در واقع تجمع غيرطبيعي چربي در بدن است و هر زماني که بين دريافت و مصرف انرژي، ‌توسط عادات غذايي و ورزش منظم تعادل برقرار نشود انرژي مازاد به صورت چربي تجمع يافته و فرد دچاراضافه وزن و چاقي مي‌شود، گفت: وجود يا عدم وجود چاقي نه فقط با اندازه گيري وزن بدن، بلکه با اندازه گيري چربي بدن تعيين مي شود بعضي ازافراد ممکن است به رغم اضافه وزن، خيلي عضلاني باشند و چربي کمي داشته باشند، لذا چاق محسوب نمي شوند در صورتي که ممکن است فردي وزن طبيعي داشته باشد يا کم وزن باشد اما باز هم چربي اضافه داشته باشد.
وي هدف از درمان چاقي را کاهش وزن و حفظ آن براي مدت طولاني عنوان کرد و افزود: افزايش فعاليت بدني، رفتار درماني (اصلاح شيوه زندگي)، دارو درماني و جراحي از جمله روشهاي درمان چاقي به شمار مي رود.

کالری الکل را نادیده نگیرید


الکل عامل سرطان پستان، دهان، کبد و روده دانسته می‌شود
متخصصان تغذیه می‌گویند کسانی که مراقب وزنشان هستند، باید توجه بیشتری به کالری موجود در الکل بکنند. به گفته آنان بسیاری از افراد کالری موجود در الکل را نادیده می‌گیرند.

نوشیدن یک جام شراب به اندازه خوردن دو بیسکوییت شکلاتی، یعنی ١٧٨ کالری برای بدن دارد. مقداری که برای آب کردنش باید نیم ساعت به تندی پیاده‌روی کنید.بنا به یافته‌های تازه بنیاد پژوهش جهانی سرطان، الکل ١٠درصد از کل کالری دریافتی کسانی را تشکیل می‌دهد که مرتبا نوشابه‌های الکلی می‌نوشند.
خوردن و نوشیدن کالری بیش از حد باعث چاقی می‌شود.
کالری نوشابه‌های الکلی برخلاف غذا ارزش غذایی چندانی ندارد. بسیاری از نوشندگان این نوشابه‌ها کالری موجود در آنها را نادیده می‌گیرند در حالی که کالری الکل تنها اندکی از چربی کمتر است.
کم کردن نوشیدن الکل علاوه بر کاهش وزن، خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می‌دهد.
منبع: سایت BBC فارسی

راه‌هایی برای تصفیه کردن خون




غذاهای متفاوتی در دنیا وجود دارد که می تواند به شما در داشتن بدنی سالم و همچنین خونی تمیز کمک کند. از این مواد می توانیم به پای سبز و ... اشاره کنیم.
 
آفتاب: خون عامل اصلی حیات ما است و در صورت نبود آن خود ما نیز ممکن است نتوانیم به حیات ادامه دهیم. تصفیه کردن خون از جمله مهمترین کارهای است که باید به آن دقت داشته باشیم. راه های مختلفی برای اینکه بتوانیم خون تمیزی داشته باشیم وجود دارد. در اینجا به چند روش برای تصفیه خون اشاره می کنیم.

بهترین سبزی ها سبزی ها از جمله موادی هستند که می توان از آن ها برای تصفیه خون استفاده کرد. استفاده از اسفناج، موسیر، تره فرنگی می تواند به شما در داشتن بدنی سالم و همچنین خالی از هر گونه میکروب کمک کند. این مواد خون شما راکاملا شفاف و صاف می کنند و جریان آن را بهبود می بخشند.

مصرف فیبر فیبر و غذاهای فیبردار از جمله موادی هستند که می توان از آن ها برای تصفیه کردن خون استفاده کرد. سعی کنید در رژیم غذاییتان موادی مانند آناناس، تخم کتان داشته باشید تا میزان فیبر بدن شما به طور کامل تامین شود. فیبر همچنین دستگاه گوارش شما را کاملا تقویت کرده و از مشکلات ان جلوگیری می کند.

چند دلیل خوب برای مصرف بیشتر سیر


 سیرسیر برای پیشگیری از دیابت نوع 2 نیز موثر است. به خاطر این که ترکیبات آن به کبد کمک می‌کند تا مازاد قند خون را دفع کند.
فرق زیادی نمی‌کند سیر تازه میل کنید یا سیر ترشی. سیر شهرت زیادی برای حفظ سلامت بدن به خصوص قلب دارد. این ماده‌ی غذایی مفید باعث می‌شود خون به راحتی در رگ‌ها در جریان باشد. مسئله ای که برای سلامت قلب لازم است. از این گذشته سیر می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را نیز کاهش دهد. با ما همراه باشید تا سیری هر چند کوتاه در دنیای سیر داشته باشیم.

بدانید و آگاه باشید که...
بدانید و آگاه باشید که سیر با عوامل بروز بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 مقابله می‌کند. عواملی مانند فشار خون، کلسترول و قند خون بالا و غیره. تأثیر سیر در مقابله با سرطان‌ها نیز قابل ستایش است.
اما امان از معده های حساس. افرادی که معده‌ی حساسی دارند با خوردن سیر دچار سوزش معده می‌شوند. برای همین نمی‌توانند آن طور که باید از این ماده‌ی غذایی مفید استفاده کنند. یادتان باشد که سیر برای کاهش و بهبود میخچه‌ی پا هم موثر است. مشکل دیگر بوی سیر است که باعث می‌شود خیلی‌ها از خوردن آن منصرف شوند. می‌توانید با جویدن جعفری این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنید. باید بدانید با مصرف منظم و طولانی مدت سیر می‌توانید از خواص بی‌شمار آن، آن طور که باید و شاید بهره‌مند شوید.

میگو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه میگو یک منبع پروتئین دریایى است افزود: میگو نسبت به سایر غذاهایى که پروتئین زیادى دارند مانند گوشت ماهى و گروه ماکیان کالرى کمترى دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ علی اکبر کمالی با اشاره به کیفیت بالای پروتئین و اسید آمینه‌‏هاى لازم موجود در میگو گفت: پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایى به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتى هضم می‌شود.
وی عنوان کرد: افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذاى حاوى میگو گزینه مناسبى براى تأمین پروتئین روزانه آنها است.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان این که در میگو میزان اسید چرب اشباع که براى سلامتى مضر است، صفر است که می‌‏تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند، عنوان داشت: میگو مقدار قابل توجهى املاح ضرورى به خصوص فسفر و آهن دارد که بویژه براى کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
این کارشناس با بیان این که میگو داراى مقدار کمی چربی است، گفت: اسیدهاى چرب امگا۳ که از دسته‏هاى چرب غیراشباع بوده و براى سلامتى مفید هستند در میگو به وفور یافت مى‏شود. این دسته از اسیدهاى چرب می‌‏توانند در کاهش خطر بیمارى‏هاى قلبى مؤثر واقع شوند. اسیدهاى چرب امگا۳ همچنین اجزاى ضرورى براى غشاى سلول مغز و بافت چشم است.
وی بیان کرد: میگو منبع غنى از ویتامین‏هاى ‏A، B۶، ۱۲B، C، D، E و املاحى چون کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روى، مس، منگنز و سلنیم است. همچنین کلسیم، روى، آهن، منیزیم و فسفر موجود در میگو نسبت به سایر آبزیان بیشتر است.
این کارشناس صنایع غذایی متذکر شد: میگو به دلیل داشتن اسیدهاى چرب امگا۳ به کنترل التهاب و پیشگیرى از لخته شدن خون کمک می‌‏کند.