یکی دیگر از مزایای شگفت آور تناسب اندام را بشناسید

تناسب اندام

حفظ تناسب اندام به سلامت لثه و دندان ها کمک می کند.
عوارض اضافه وزن از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت نوع دو و برخی سرطان ها از مدت ها قبل به اثبات رسیده اند.

متخصصان همواره به بیماران هشدار داده اند برای دستیابی و حفظ سلامت عمومی بدن، وزن خود را کنترل کرده و به طور منظم ورزش کنند و در حال حاضر، تحقیقات اثر سودمند دیگری برای تناسب اندام یافته اند: سلامت لثه و دندان ها.

بر اساس مطالعه ای که در مجله پریودونتولوژی امریکا به چاپ رسیده است، در افرادی که وزن متعادلی دارند و از تناسب اندام برخوردارند، میزان شیوع التهاب شدید لثه کمتر از سایر افراد است.

برای انجام این تحقیق، BMI یا شاخص توده بدن و درصد چربی بدن به عنوان معیار کنترل وزن و همچنین حداکثر اکسیژن مصرفی به عنوان معیار فعالیت فیزیکی مورد بررسی قرار گرفت. سپس این نتایج با نتایج حاصل از معاینه لثه و دندان ها مقایسه گردید.

نتایج نشان داد در افرادی که کمترین میزان شاخص توده بدن و بیشترین معیار تناسب اندام را دارا بودند، احتمال التهاب شدید لثه به طور قابل توجهی پایین تر است.

رژیم غذایی مدیترانه ای را بیشتر بشناسید

رژیم غذایی مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از سالم ترین رژیم های غذایی است و سرشار از سبزیجات، میوه ها، روغن زیتون و ماهی می باشد.
بر اساس مطالعه ای که در دانشگاه پزشکی شیکاگو انجام شد، رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از سبزیجات، میوه ها، ماهی و روغن زیتون می باشد، سرعت زوال ادراک و شناخت در افراد مسن را کاهش می دهد. نتایج این تحقیق در مجله تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.

برای انجام این پژوهش 3759 فرد سالمند 65 سال و بالاتر انتخاب شدند. این افراد هر سه سال یک بار مورد ارزیابی شناختی و ادراکی که شامل تست های حافظه و مهارت های پایه ای ریاضی بود، قرار گرفتند. همچنین از آنها خواسته شد که به پرسشنامه ای در مورد مواد غذایی مصرفی خود که شامل 139 مورد (غلات، روغن زیتون، گوشت قرمز و ...) بود، پاسخ دهند.

نتایج نشان داد در سالمندانی که رژیم غذایی منطبق با الگوی غذایی مدیترانه ای شامل مصرف روزانه میوه، سبزی، حبوبات، روغن زیتون، ماهی، سیب زمینی و غلات سبوس دار داشتند، سرعت کاهش قدرت شناخت و ادراک به مراتب کمتر از سایر افراد است.

این روغن مفید را دریابید


روغن زیتون

استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی، خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
نتایج مطالعه ای که در مجله نورولوژی امریکا به چاپ رسیده است، نشان می دهد که مصرف روغن زیتون از سکته مغزی در افراد مسن پیشگیری می کند.

سرپرست این تیم تحقیق که در فرانسه انجام شده است، مغتقد است باید توصیه های تغذیه ای جدیدی برای پیشگیری از سکته مغزی در افراد 65 سال و بالاتر تدوین گردد. او اضافه می کند که سکته مغزی در افراد سالمند بسیار شایع است و استفاده از روغن زیتون یک روش آسان و کم هزینه برای پیشگیری از این اتفاق می باشد.

برای انجام این مطالعه، پرونده پزشکی 7625 فرد 65 سال و بالاتر در سه شهر فرانسه مورد بررسی قرار گرفت. افراد شرکت کننده هیچ گونه سابقه سکته مغزی نداشتند. میزان مصرف روغن زیتون در این افراد در سه گروه طقه بندی شد: عدم مصرف، مصرف متوسط (استفاده از روغن زیتون در آشپزی یا به عنوان سس سالاد یا به همراه نان) و مصرف بالا (استفاده از روغن زیتون هم برای آشپزی و هم به عنوان سس سالاد یا به همراه نان). این افراد از روغن زیتون تصفیه نشده و خالص استفاده می نمودند.

شما دقیقا آن چیزی هستید که میخورید!



مطالعات جدید نشان می دهد کارخانه ها و شرکت ها برای افزایش بهره وری کارکنان و کارمندانشان باید یرنامه های خاصی را برای سلامتی آن ها ارایه دهند.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از لایو نیوز، مرکز تحقیقات بهداشت در بریگهام یانگ ،یافته است کارگردانی که وعده غذایی سالمی میخورند و مرتب ورزش می کنند دارای شغلی بهتر هستند و کمتر در کارشان غیبت میکنند. بررسی ها نشان می دهند؛ کارمندانی که در طول روز غذاهای سالم تری میخورند ،25درصد بیشتر از دیگران دارای فرصت های شغلی خوبی هستند و کسانی که حداقل 5 وعده در هفته از میوه و سبزیجات استفاده می کنند ،دارای بازدهی کاری بالاتری هستند و نسبت به دیگران انسان های موفق تری هستند.
کسانی که حداقل در هفته 3 روز به مدت 30 دقیقه ورزش می کنند دارای فرصت های شغلی و تولیدی بیشتری می باشند.
کارگرانی که اضافه وزن دارند اغلب دارای رده شغلی پایین تری هیتند و زیاد در کارشان غیبت می کنند و از افسردگی و سایر بیماری های مزمن رنج می برند.

با مصرف سیب استخوان های محکم تری داشته باشیم



این یک توصیه قدیمی است که هر روز یک سیب بخورید اما حالا علم مدرن این توصیه قدیمی را تایید می کند.
دکتر مرجان ابراهیمی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران در خصوص اینکه آیا مصرف سیب به استحکام استخوان ها کمک می کند گفت: سیب حاوی فلاونوئیدهاست که آنتی اکسیدان های مهمی محسوب می شوند.

وی در ادامه مطلب خود افزود: اما در میان فلاونوئیدها یکی از آنها به نام فلوریزیدین که در طبیعت فقط در سیب وجود دارد به تشکیل و حذف بافت محکم استخوانی کمک می کند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: فلوریزيدین که در طبیعت فقط در سیب وجود دارد به تشکیل و حذف بافت محکم استخوانی کمک می کند.

خوردن سیب عضلات تان را حفظ می کند
 ابراهیمی تصریح کرد: سیب غنی از ماده اورسولیک اسید است که البته بیشتر اورسولیک اسید سیب در پوست آن است.
وی در ادامه افزود: این ماده می‌تواند از تحلیل عضلانی که در روند بالا رفتن سن اتفاق می افتد جلوگیری کند یا آن را به  تعویق بیاندازد و به طور کلی به قدرت بیشتر عضلانی کمک کند.

تأثیر عصاره نعناع در کاهش دردهای ناشی از میگرن

محقق برگزیده هجدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی از تأثیر عصاره نعناع در کاهش دردهای ناشی از میگرن خبر داد.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر افشین برهانی  با بیان این که میگرن بیماری بسیار شایعی است، اظهار داشت: 18 درصد خانم ها و 6 درصد آقاین از میگرن رنج می برند.
وی افزود: دومین ویژگی این تحقیق و مقاله استفاده از آموزه های طب سنتی خودمان است که در این روش مالش پماد را بر روی نبض گیجگاهی پیشنهاد می کند و برای درمان میگرن ما از همین آموزه ها استفاده کردیم.
محقق برگزیده هجدهمین جشنواره رازی ادامه داد: مطالعه ای با روش تحقیق بسیار پیچیده و دقیق بر روی بیماران انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که مالش عصاره نعناع بر روی نبض گیجگاهی می تواند درد حملات میگرن و تهوع و استفراغ ناشی از درد میگرن را کاهش دهد.
دکتر برهانی خاطرنشان کرد: در آینده ای نزدیک در پی تهیه پچ حاوی عصاره نعناع و سایر داروها هستیم تا باعث شود که حملات میگرنی هر چه سریعتر کاهش پیدا کند و بازگشت علائم را در میگرن نداشته باشیم.

رژیم غذایی مناسب حافظ لطافت پوست در فصول سرد سال

مراقبت از پوست بدن به خصوص قسمت هایی که به طور مستقیم در معرض تغییرات آب و هوایی قرار دارند،‌ در فصل های مختلف سال باید متناسب با شرایط آن فصل مورد توجه قرار گیرد.

یکی از شایع ترین مشکلاتی که در فصل زمستان برای افراد به وجود می آید، خشکی پوست و مشکلات متعاقب آن مانند قرمزی، پوسته پوسته شدن، ترک خوردن و دردناک شدن پوست است.

در این فصل از سال، به دلیل دمای پایین هوا و وزش بادهای خشک و سرد، لطافت پوست به خصوص پوست صورت، لب ها و همچنین دست ها کاهش می یابد و جای خود را به خشکی های معمولا طولانی مدت می دهد.

در فصل زمستان علاوه بر تغییرات آب و هوایی با مشکلی به نام آلودگی هوا مواجه هستیم که تاثیرات مستقیمی بر پوست بدن دارند.

یکی از راه های پیشگیری از به وجود آمدن این گونه مشکلات رعایت رژیم غذایی مناسب است.

مصرف گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد


 کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که گوجه فرنگی دشمن سرطان بوده و مصرف مداوم آن، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت بهداشت ودرمان،‌ ˈسعیده معانیˈ افزود: گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین ث، پتاسیم و فیبر غذایی است.

وی ادامه داد: رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی به نام لیکوپن است و از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به حساب می آید که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: افرادی که درهفته هفت واحد یا بیشتر گوجه فرنگی مصرف می کنند، 60 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان های مری، معده، دهان و روده بزرگ قرار می گیرند.

وی توضیح داد: پژوهشگران معتقدند که آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، از آسیب مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلول های مغزی در سالمندان جلوگیری می کند.

معانی با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده احتمال بروز سکته های قلبی در مردانی که ذخایر لیکوپن بیشتری دارند به نصف کاهش یافته است،‌ گفت: آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی از تغییر شکل و رسوب نوعی چربی در سرخرگ ها جلوگیری کرده و بدینوسیله از سکته های قلبی پیشگیری می کنند.

مصرف زردچوبه از سرطان جلوگیری می‌کند


 تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف 

ˈ زردچوبهˈ از سرطان جلوگیری می‌کند، بنابراین حتما سعی کنید در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.

زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی دارای خاصیت گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می‌توان آن را مانند چایی دم کرد و نوشید.

زرد چوبه دارای خواص متعددی از جمله تمیز کردن کبد و کمک به درمان یرقان است و امروز در بازار دارویی کانادا و آمریکا به صورت کپسول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون ( بادیان رومی یا رازیانه رومی ) و سرکه برای درمان یرقان بسیار مفید است، ضمن این که گرفتگی و انسداد صدا را رفع می‌کند.

بیماران دیابتی و فشار خون گریپ فروت را با قرص مصرف نکنند


:

برای مصرف داروها با پزشک یا داروساز مشورت کنید

دکترای داروسازی با اشاره به اینکه مصرف گریپ فروت به ویژه با قرص فشار خون و دیابت برای افراد مضر است گفت: «در افرادی که دچار بیماری دیابت هستند اگر دارو را همراه با گریپ فوت مصرف کنند قند خون افزایش یافته و حتی ممکن است فرد دچار کما شود.»

دکترحسینعلی اتحادی، دکترای داروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص لزوم عدم مصرف گریپ فروت همراه با قرص هشدار داد و گفت: «مصرف گریپ فروت همراه با قرص به ویژه قرص‌هایی که برای درمان بیماری‌های اعصاب و روان، فشار خون و دیابت مصرف می‌شود به دلیل اینکه باعث اختلال در متابولیسم و سوخت و ساز این مواد می‌شود برای افراد مضر است چرا که گریپ فروت غلظت دارو‌ها را دستخوش تغییرات بسیاری می‌کند.» 

وی افزود: «گریپ فروت به دلیل داشتن خاصیت اسیدی که دارد دفع بدن را بیشتر می‌کند. از آنجایی که بدن انسان نسبت به غلظت برخی دارو‌ها به ویژه داروهای قلبی و عروقی بسیار حساس است بنابراین میزان مصرف آن باید بسیار دقیق باشد. در صورت مصرف همزمان گریپ فروت با دارو میزان دفع افزایش یافته و در نتیجه غلظت درمانی دارو از حد مجاز پایین‌تر می‌ماند که در این صورت اثرات موثر دارو از بین رفته و بیمار دچار مشکل خواهد شد.» 

این دکترای داروسازی با اشاره به اینکه مصرف گریپ فروت با برخی از دارو‌ها تاثیر خاصی بر افراد نمی‌گذارد تاکید کرد: «برخی دارو‌ها از آنجایی که حساس نیستند پایین و یا بالا بودن میزان دوز آن تاثیر خاصی بر فرد نمی‌گذارد ولی در افرادی که دچار بیماری دیابت هستند اگر دارو دچار اختلال شود قند خون افزایش یافته و حتی ممکن است فرد دچار کما شود بنابراین افراد باید در صورت مصرف داروهای حساس بیشتر دقت داشته باشند.» 

دکتر حسینعلی اتحادی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در کل از آنجایی که دارو‌ها بسیار متفاوت و وسیع هستند افراد باید در خصوص نحوه مصرف آن با پزشک و یا داروساز مشورت کنند. برخی از دارو‌ها برای اینکه بازدهی بیشتری در بدن داشته باشند باید با معده خالی مصرف شود به عنوان مثال بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها اگر همراه با غذا مصرف شوند میزان اثردهی آن کاهش می‌یابد به همین دلیل به این افراد توصیه می‌شود که این دارو را همراه با آب و یا نوشیدنی ساده همانند چای کمرنگ مصرف کنند. همچنین برخی دارو‌ها نیز هستند که بازدهیشان با مصرف غذا بهتر می‌شود که تنها راه برای آگاهی از این موضوع مشورت با پزشک است.»