گوشت
یکی از مواد غذاییست که در جهان با نامها و در اشکال گوناگون به عنوان
صبحانه، ناهار و شام خورده میشود. مصرف بیش از حد این مادهی غذایی نه
تنها سرطانزا، بلکه برای محیط زیست هم زیانآور است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، بدن
انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامینهای”B” که در گوشت وجود
دارد، برای خونسازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه میکنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون میشود که خطرناکترین آنها، سرطان رودهی بزرگ و کوچک است.
علاقه فزاینده به خوردن گوشت
مصرف گوشت در ۵۰ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس یک گزارشبینالمللی، انسانها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف میکنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان بهطور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف میکنند.
زیانهای گوشت و محیط زیست
پرورش حیوانات که گوشت آنها به مصرف تغذیهی انسان میرسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد میکند. بیش از هرچیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواریهای زیادی همراه است.
از آنجا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکتهایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایهگزاری میکنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو میشوند. بیش از ۳۰ در صد زمینهای زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهرهبرداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.