داروی آزمایشی جدید ابولا را در میمون ها درمان کرد

دانشمندان در آمریکا می گویند که یک داروی آزمایشی جدید برای مقابله با ویروس مهلک ابولا به درمان میمون های مبتلا به این ویروس منجر شده است.
داروی "تی کی ام-ابولا-گینه" نوع ماکونا از این ویروس را هدف می گیرد که علت شیوع مرگبار اخیر در غرب آفریقا بود.
هر سه میمون تحت درمان در پایان دوره ۲۸ روزه معالجه خوب شده بودند؛ سه میمون درمان نشده ظرف نه روز مردند.
دانشمندان می گویند که موثر بودن این دارو در انسان هنوز ثابت نشده است.
در حال حاضر هیچ معالجه یا واکسن تثبیت شده ای برای درمان ابولا در انسان وجود ندارد.
توماس گایسبرت محقق در دانشگاه تگزاس و سرپرست مطالعه تازه که نتایج آن در نشریه نیچر چاپ شده گفت:‌ "این اولین مطالعه است که امکان محافظت از بدن پس از ابتلا به ویروس در مقابل شیوع را نشان می دهد."
انتظار می رود نتایج آزمایش انسانی با این دارو در نیمه دوم سال جاری مشخص شود.
 

انسداد ژن

آقای گایسبرت گفت که این دارو که توسط شرکت داروسازی تکمیرا تولید شده را می توان برای هدف گرفتن همه انواع ابولا تطبیق داد و امکان تولید آن در هشت هفته وجود دارد.
این دارو با مسدود کردن ژن های خاص که مانع تکثیر ویروس می شود کار می کند.
دوره تولید دو ماهه به طور قابل توجهی کوتاه تر از چند ماهی است که برای تولید یک داروی دیگر آزمایشی به نام زی مپ لازم است.
آن دارو هم در درمان میمون های مبتلا به نوع دیگری از ابولا - ویروسی متفاوت از آنچه باعث شیوع جاری شد - موثر واقع شد.
از ماه مارس ۲۰۱۴ تاکنون مرگ بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۲ نفر در اثر ابولا در شش کشور - لیبریا، گینه، سیرالئون، نیجریه، آمریکا ومالی - گزارش شده است.
مجموع موارد ابتلا بیش از ۲۵ هزار و ۵۵۶ نفر بوده است.
این مرگبارترین اپیدمی ابولا از زمان کشف ویروس در سال ۱۹۷۶ بود.













مصرف ترکیبی آنتی‌بیوتیک‌ها: 'روشی موثر در برابر مقاومت باکتریایی'

در تحقیق تازه، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها با دوز پایین‌تر از حالت متعارف انجام شد
محققان می‌گویند در یک بازه زمانی مشخص برای مقابله با عفونت باکتریایی، ایجاد تغییر در مصرف نوع آنتی‌بیوتیک‌ می‌تواند نتیجه "شگفت انگیزی" در پی داشته باشد.
دانشمندان در این تحقیقات آزمایشگاهی، عملکرد انواع مختلف آنتی‌بیوتیک با دوز پایین را در مقابله با یک میکروب شایع امتحان کردند.
محققان دانشگاه اکستر بریتانیا در این پژوهش متوجه شدند که مصرف ترکیبی از دو نوع آنتی‌بیوتیک با دوز پایین در یک زمان مشخص، بهتر از داروهای متعارف با دوز بالا عمل کرده و منجر به نابودی کامل باکتری‌ها شده است.
این گروه محققان احتمال می‌دهند که موفقیت این روش به دلیل حساس شدن باکتری به یک نوع آنتی‌بیوتیک است که آن را در مقابل تاثیر آنتی‌بیوتیکی دیگر آسیب پذیر می‌سازد.
به گفته این پژوهشگران، اگر نتیجه این آزمایش‌ها بر روی انسان هم موفقیت‌آمیز باشد می‌تواند روشی مفید برای جایگزینی آنتی‌بیوتیک‌هایی باشد که حالا ناموثر محسوب می‌شوند.
سازمان بهداشت جهانی، افزایش مقاومت باکتریایی در برابر مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را "تهدید عظیم جهانی" توصیف کرده است.
در روش تازه، محققان دو نوع آنتی‌بیوتیک شایع در بازار (اریترومایسین و داکسی‌سایکلین) را در آزمایشگاه علیه باکتری "ای کولای" به کار بردند
باکتری‌ها اغلب می‌توانند با جهش ژنتیکی به سرعت خود را در برابر قدرت آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم سازند.
پزشکان معمولا برای غلبه بر این مشکل، مصرف ترکیبی از دو آنتی‌بیوتیک با دوز بالا را تجویز می‌کنند با این امید که ترکیب شیمیایی دو دارو بتواند باکتری را پیش از مقاوم شدن از بین ببرد.
با این حال دانشمندانی از آلمان، انگلیس و مکزیک اخیرا راهی متفاوت در قبال این مشکل در پیش گرفته‌اند.
در این روش تازه، محققان دو نوع آنتی‌بیوتیک شایع در بازار (اریترومایسین و داکسی‌سایکلین) را در آزمایشگاه علیه باکتری " ای کولای" به کار بردند.
ابتدا یکی از این دو آنتی‌بیوتیک برای ۱۲ ساعت در دوز پایین علیه باکتری استفاده شد، بعد آنتی‌بیوتیک دوم به کار رفت، و این پروسه چند بار تکرار شد.
محققان برای آنکه عملکرد آنتی‌بیوتیک‌ها را دشوارتر سازند با تزریق ژنتیکی، باکتری مورد نظر را عمدا مقاوم ساختند.
نتایجی که از آزمایش این روش در ۱۶۰ مورد به دست آمد نشان می‌دهد که در برخی موارد باکتری‌ها در مدت چهار روز کاملا از بین رفتند.
پروفسور رابرت بیردمور از دانشگاه اکستر می‌گوید: "کاملا از نتیجه‌ای که به دست آمد شوکه شدیم. این تحقیقات باید ۵۰ سال قبل انجام می‌شد."
به گفته این عضو گروه تحقیقاتی، "اگر ثابت شود که این روش روی انسان هم کار می‌کند احتمالا می‌توانیم از زرادخانه دارویی که در اختیارمان است با استفاده از این استراتژی تغییر به شکلی بهتر استفاده کنیم."













'چاقی خطر ابتلا به دمانس را کاهش می دهد'

پژوهشگران بریتانیایی در بزرگترین و دقیقترین تحقیقاتی که در زمینه چاقیرابطه چاقی با بیماری دمانس انجام شده است، دریافته‌اند که چاقی خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد.
نتیجه این تحقیقات پژوهشگران را غافلگیر کرده است زیرا با تمام توصیه‌های پزشکی رایج برای پیشگیری از زوال عقل مغایرت دارد.
نتیجه این پژوهش جدید که نزدیک به دو میلیون بریتانیایی را مورد بررسی قرار داده، در نشریه لانست و اندوکرینولوژی در بریتانیا منتشر شده است.
بر اساس این تحقیقات خطر ابتلای افراد لاغر به دمانس بیشتر است. البته سازمان‌های خیریه و اطلاع‌رسانی در زمینه دمانس هنوز نکشیدن سیگار، ورزش و تغذیه سالم را به عنوان راه‌های پیشگیری از این بیماری توصیه می‌کنند.
دمانس اختلال مزمن و گاهی حاد و فراینده روانی به علت بیماری مغز است و شایع‌ترین نوع آن، آلزایمر است.
این بیماری اکنون به یکی از بزرگترین مسائل پزشکی در جهان تبدیل شده است و انتظار می‌رود که آمار مبتلایان به آن تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شده و به ۱۳۵ میلیون نفر برسد.
این بیماری، پیش‌رونده و علاج ناپذیر است و تنها توصیه‌ای که برای کاهش خطر ابتلا به آن وجود دارد، تغییراتی برای روش سالم زندگی است.
اما به گفته دکتر نواب قزلباش که ریاست گروه پژوهش در دانشگاه آکسفورد و لندن را بر عهده داشته، نتیجه تحقیقات اخیر آنها را کاملا "غافلگیر" کرده است.
گروه پژوهش با بررسی پرونده پزشکی ۱ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۱۹۱ نفر با سن متوسط ٥٥ سال در بریتانیا طی دو دهه دریافته‌اند که خطر ابتلا به دمانس در افراد لاغر ۳۸% بیشتر از افراد با وزن عادی است.
عجیب این است که افرادی که چاق محسوب می‌شوند، نسبت به افرادی که دارای وزن متناسب هستند، ۲۰% بیشتر با خطر ابتلا به دمانس روبرو هستند و به این ترتیب، خطر ابتلای آنان به دمانس ۱۸ % کمتر از افراد لاغر است.
این میزان در افرادی که دارای چاقی مفرط هستند به ۲۴% افزایش می‌یابد.
دکتر قزلباش به بی‌بی‌سی گفته است: "جنجال برانگیز ترین نکته‌ای که در نتیجه این تحقیقات به دست آمده این است که افراد چاق و یا مبتلا به چاقی مفرط کمتر از افرادی با وزن متناسب در معرض ابتلا به زوال عقلی هستند."
به گفته او نتیجه این پژوهش با اکثر تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده مغایرت دارد اما " ابعاد تحقیقات ما بسیار وسیعتر و دقیقتر" از مجموعه تحقیقاتی است که تاکنون در این مورد صورت گرفته است. اما جیمز گالاگر، سردبیر مسائل بهداشتی در وبسایت بی‌بی‌سی نیوز می‌گوید نتایج این تحقیقات ضمن آنکه بسیار حیرت آور است، سوال‌های بسیاری را نیز مطرح کرده است.
آیا این چربی اضافه در بدن است که باعث تقویت سیستم ایمنی برای دفاع در مقابل بیماری‌هایی مانند زوال عقل می شود یا اینکه فرآیند دیگری در کار بوده است.
آیا از این فرآیند می‌توان برای درمان دمانس استفاده کرد؟
آیا تحقیقات مشابه دیگر همین نتایج را در بر خواهد داشت؟
دکتر سایمون ریدلی از انجمن آلزایمر در بریتانیا می گوید: "نتایج تحقیقات جدید بسیار جالب توجه است، اما انجام تحقیقات مشابه دیگر برای درک کامل این موضوع لازم است."














سیستم ایمنی جنین

تاثیر روغن ماهی در تقویت سیستم ایمنی جنین

پزشکان استرالیایی تاکید کردند که روغن ماهی به رشد و تقویت سیستم ایمنی جنین کمک می‌کند.
به گزارش ایسنا، پزشکان استرالیایی شواهدی به دست آوردند که نشان می‌دهد زنان بارداری که در این دوران از کپسول‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند شرایطی برای فرزندان‌شان فراهم می‌آورند که پس از تولد سیستم ایمنی قوی‌تری داشته باشند.
متخصصان استرالیایی بر این باورند که مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن ماهی در طول دوران بارداری در پیشگیری از آلرژی، بیماری‌های قلبی عروقی و متابولیک در کودکان موثر است.
«سوزان پرسکات» متخصص ارشد این مطالعه گفت: نتایج بدست آمده در این بررسی تایید می‌کند روغن ماهی برای تقویت سیستم ایمنی نوزاد مفید است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، نتایج تحقیقات پیشین که در این دانشگاه انجام گرفت حاکی از آن بود که روغن ماهی در تقویت رشد جنین و کاهش خطر سقط جنین تاثیرگذار است.



کودک و جنسیت

تاثير ميوه و سبزيجات در تعيين جنسيت کودک

مصرف غذاهايي که منابع غني از دو ماده معدني کلسيم و منگنز هستند مثل سبزيجات سبز رنگ پيش از باردار شدن، احتمال به دنيا آوردن فرزند دختر را افزايش مي‌دهد.جنسیت
مصرف غذاهايي که منابع غني از دو ماده معدني کلسيم و منگنز هستند مثل سبزيجات سبز رنگ پيش از باردار شدن، احتمال به دنيا آوردن فرزند دختر را افزايش مي‌دهد.
متخصصان با مطالعه روي گروهي از زنان داوطلب متوجه شدند که با دنبال کردن اين رژيم غذايي، 80 درصد از آنها فرزند دختر بدنيا آوردند. از سوي ديگر زناني که بيشتر از خوراکي‌هاي حاوي پتاسيم و سديم مثل موز و سيب زميني استفاده کرده بودند، احتمال پسرزايي بيشتري داشتند البته اين مورد دوم هنوز به طور جداگانه مورد آزمايش قرار نگرفته است.
اين متخصصان معتقدند که دنبال کردن يک رژيم غذايي خاص و درست به زوج‌هاي جوان کمک مي‌کند که جنسيت کودک خود را تا حد زيادي بتوانند تعيين کنند.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، اين رژيم غذايي بايد چندين هفته پيش از باردار شدن به کار گرفته شود. اين متخصصان براي دستيابي به نتايج فوق مدت 5 سال روي 172 زوج آزمايش کردند که تمايل داشتند فرزند دختر داشته باشند.
چه بخوريم؟
انواع معيني از ميوه‌ها و سبزي‌ها به خاطر ارزش تغذيه‌اي ويژه بايد به طور منظم در طول روز انتخاب شوند و اين‌ها انواعي هستند که حاوي ويتامين A و C و فيبرند. همچنين تنوع در انتخاب نکته مهمي است، زيرا ميوه‌ها و سبزي‌ها مواد مغذي ديگري چون فولات، پتاسيم، کلسيم و آهن را نيز فراهم مي‌کنند.
انتخاب متنوع باعث مي‌شود که ما از فوايد بيشتر ميوه‌ها و سبزي‌ها بهره‌مند شويم بر طبق توصيه متخصصين تغذيه، مصرف مکمل‌هاي رژيمي به جاي ميوه و سبزي کار اشتباهي است. زيرا مکمل‌ها فوايد تغذيه‌اي شناخته شده يا ناشناخته ميوه‌ها و سبزي‌ها را ندارند. غذاهاي غني از فولات خطر نقص‌هاي تولد را کاهش مي‌دهد. لوبياهاي خشک، کلم دکمه‌اي، مارچوبه، آب گوجه فرنگي و آب پرتقال منابع غني از فولات هستند.

رفع یبوست

آشنایی با موادغذایی رفع کننده یبوست
 سید جواد علوی درباره راه‌های رفع یبوست اظهار داشت: بوعلی سینا برای کسانی که بر اثر یبوست دچار بواسیر می‌شوند, خاگینه با زرده تخم مرغ و تره همراه با کمی پیاز توصیه کرده است. یبوست
مصرف هویج پخته و تره برای رفع یبوست مفید است
به گفته وی تره ملین طبع بوده و برطرف کننده قولنج است و اگر با گوشت پخته شود از خونریزی بواسیر جلوگیری می‌کند. همچنین، هویج مقوی معده و ملین طبع است و برای افرادی که دچار یبوست هستند, مصرف هویج پخته و یا آب هویج توصیه می‌شود.
رفع یبوست با سبوس گندم
سبوس گندم روده‌ها را تحریک می‌کند و برای افراد مبتلا به یبوست مفید بوده است و بهتر است آن را در غذاهای مصرفی خود اضافه کنند.
ماش یکی از بهترین حبوبات است که نفخ آن بسیار کم بوده است و ماده غذایی بسیار با ارزشی است و خون صالح در بدن تولید می‌کند، اگر ماش را بعد از پختن از یک صافی رد شود و پوست رویی آن گرفته شود, خاصیت لینت بخشی آن بیشتر می‌شود.
مصرف هلیه سیاه همراه با ماست یا دوغ راهی برای رفع یبوست
مصرف شربت آلو, شربت خاکشیر برای پیشگیری از یبوست مفید است. مصرف گل سرخ با دوغ خود ملین طبع است. همچنین مصرف هلیله سیاه با دوغ یا ماست از یبوست پیشگیری می‌کند.
مربای زنجبیل ملین طبع است
مربای زنجبیل ملین طبع است و بلغم را از معده و روده پاک می‌کند، در کسانی که از تجمع بلغم در بدنشان رنج می‌برنند بسیار مفید است.
می‌توان از ترکیب یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل با 7 تا 10 برایر شکر ترکیبی تهیه کرد و از آن بعد از هر وعده غذا به اندازه یک قاشق چای خوری مصرف کرد که خود برای هضم غذا بسیار مفید است. همچنین بسیاری از دردهای ناشی از سردی را از بین می‌برد.
منبع: بلاغ











کاهش ابتلا به سرطان


مطالعه محققان هندی نشان داد

تخم مرغ با سبزیجات خام عامل کاهش ابتلا به سرطان

مطالعه محققان دانشگاه «پوردو» هند نشان می دهد، افزودن تخم مرغ پخته به سالاد سبزیجات سبب جذب کاروتنوئید و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
افزودن تخم مرغ پخته به سبزیجات خام جذب کاروتنوئید را تقریبا 9 برابر افزایش می دهد که می تواند فواید زیادی از جمله طول عمر بیشتر، ابتلای کمتر به بیماری های مزمن و کاهش خطر ابتلا به سرطان را به دنبال داشته باشد.
محققان دانشگاه پوردو در این مطالعه به 16 نفر سه نوع غذای مختلف، سالاد بدون تخم مرغ، سالاد محتوی یک و نصفی تخم مرغ و یک سالاد محتوی سه عدد تخم مرغ دادند.
این مطالعه نشان داد: سالادی که محتوی تخم مرغ های بیشتری است جذب کاروتنوئید را سه تا 9 برابر افزایش می دهد.
این مواد مغذی که از بتا کاروتن تا لیکوپن متفاوت است به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی پیشگیری می کند.
بر اساس این گزارش، دفعه بعد که به میز سالاد نزدیک شدید در نظر داشته باشید که تخم مرغ پخته به سبزیجات خام اضافه کنید.(ایرنا)



عمر طولانی

اگر می‌خواهید جزو ۱۰۰ ساله‌ها شوید حتماً بخوانید

 طول عمر بالا همراه با سلامت آرزوی هر فرد است که می‌تواند با رعایت نوع خاصی از رژیم غذایی با درصد بالایی به آن دست یابد.صد ساله
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران راز داشتن یک زندگی سالم و طولانی را در مصرف غلات و حبوبات می‌دانند.
بر اساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه هاروارد خوردن غلات سبوس دار در روز با کاهش 17 درصدی خطر مرگ زودرس در افراد همراه است و همینطور می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان و دیابت را تا 34 درصد کاهش دهد.
بررسی‌ها نشان می‌دهند، علاوه بر کاهش اثرات انواع بیماری‌ها مصرف غلات به دلیل دارا بودن فیبر در آنها می‌تواند نوعی حالت ضد التهابی در بدن افراد ایجاد کند و نقش نوعی مسکن را ایفا کند.
پژوهشگران انواع غلات سبوس دار و دانه‌های غنی از فیبر را برای مصرف هر روزه توسط افراد توصیه اکید می‌کنند.
این نتایج از بررسی بر روی 367 هزار و 442 فرد داوطلب در این تحقیق و مطالعه رژیم غذایی آنها در طول 14 سال به دست آمده است.
نتایج این تحقیق در مجله BMC پزشکی به چاپ رسیده است.





سس سالاد

6 جایگزین برای سس سالاد

اگر پنیر پاستوریزه یا همان پنیر معمولی را روی سالادتان رنده کنید، سالادغذای کاملی مصرف کرده‌اید؛ چرا که پنیرهای تازه علاوه بر پروتئین دارای چربی هم هستند
این را زیاد گفته‌ایم و زیاد شنیده‌اید که سس چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور‌ سس را خط بکشید و ... اما کمتر درباره این موضوع حرف زده‌ایم که به جای سس چه چیزهایی را می‌شود جایگزین کرد.
شما می‌دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سس بریزید، چه موادی را می‌توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه‌دار کنید؟

روغن زیتون
خیلی‌ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم‌ترین اثر محافظتی آن پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به انواع بیماری‌هاست.
از دیگر مزایای این روغن می‌توان به اثر پیشگیرانه آن از ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره كرد. اگر قصد دارید غذایی كربوهیدرات دار بخورید بهترین کار برای اینکه قندخون‌تان بالا نرود اضافه کردن روغن زیتون به سالادتان است. به این ترتیب قند خون و حتی تری گلیسرید در حدود مناسبی ثابت می‌ماند، پس اگر دیابت دارید، بدانید که مصرف روغن زیتون حساسیت بدن شما را نسبت به انسولین بیشتر کرده و قندخون‌تان تنظیم می‌شود.
شما می‌توانید به جای سس‌های چرب و آماده، کمی روغن زیتون را با سرکه یا آب‌لیمو مخلوط کنید و با اضافه کردن کمی ادویه و چاشنی‌های مخصوص سالاد سس خوش‌مزه و خوش‌طعمی تهیه کنید. اگر هم از روغن زیتون بدتان نمی‌آید، می‌توانید آن را به تنهایی روی سالاد کاهو، کلم و کلم بروکلی بریزید و میل کنید.

ادویه کاری

به غذاهایتان ادویه کاری بزنیدکاری

ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد.
یكی از عادات برجسته مردم پاكستان مصرف غذاهای پرادویه و تند است و از آنجا که از كودكی مردم آن به خوردن این غذاها عادت می‌كنند، مشكلی برایشان پیش نمی‌آید. غیر از فلفل، ادویه‌ای كه بسیار مورد علاقه پاكستانی‌هاست، كاری است.
ادویه كاری جزو ادویه‌هایی است كه در شرق دنیا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده‌های غذایی مصرف می‌شود. كاری ادویه‌ای است كه در آن 20 نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون كاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است پس كاری هم به عنوان ادویه‌ای خوشمزه و تندكننده و هم به دلیل داشتن 20 نوع گیاه معطر بسیار قابل توجه است. از جمله خواص كاری می‌توان به محافظ كبد، ضدمیكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌كننده رادیكال‌های آزاد اشاره كرد. از سوی دیگر ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد و به طور كلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.