ساگو(Sagu Metroxylon) یک نشاسته بدست آمده از مغز میوه از ساقه درخت
نخل ساگو است. این ماده غذایی بسیاری از مردم در گینه نو و جزایر مولوکو از
آن است به نام Saksak و Sagu نام میبرند. طرز تهیه آن به طور سنتی
است،پخته و خورده میشود. شکل های مختلف مانند مخلوط با آب جوش به صورت یک
خمیر، یا به عنوان یک کلوچه از آن استفاده میگردد.
ساگو مانند بسیاری از نشاسته دیگر، و هم ساگو و هم نشاسته کاساو (یا
مانیوک) به صورت دانه دانه تولید میشوند. دانه ساگو در ظاهر شبیه به دانه
کاساو (یا مانیوک) است، و هر دو ممکن است در بعضی از خوراکی ها بجای هم
استفاده شوند. این تشابه باعث سردرگمی در برخی از نامهای خوراکی ها ساخته
شده با دانههای آن دو است.
صد گرم ساگوی خشک 355 کالری تولید میکند، از جمله به طور متوسط 94 گرم
کربوهیدرات، 0.2 گرم پروتئین، 0.5 گرم فیبر غذایی، 10 میلی گرم کلسیم، 1.2
میلی گرم آهن، و مقادیر ناچیز از چربی، ویتامین ب، کاروتن(ویتامین آ) و
ویتامین ث. ساگو میتواند برای هفتهها و ماهها در بدن ذخیره شود، هر چند
پس از آن که در دستگاه گوارش هضم و جذب شد، به طور کلی سریعاً جذب بدن
میشود
ویرایش و تلخیص:آکاایران