10 علت پنهان چاقي

ترجمه: دکتر علي ملائکه

اگر غذايتان زياد است و تحرک‌تان کم، نبايد از چاق شدن‌تان تعجب کنيد. اما اگر غذاي چنداني نمي‌خوريد و تحرک‌تان هم چندان کم نيست، حق داريد اگر از افزايش وزن‌تان يکه بخوريد...
پزشکان مي‌گويند به‌جز تغذيه، توارث و تحرک، علل ديگري نيز مي‌توانند در افزايش وزن ما نقش داشته باشند. در صفحه «درمانگاه» اين هفته، نگاهي انداخته‌ايم به برخي از مهم‌ترين علل پنهان چاقي.
کم‌خوابي
اگر تا دير وقت بيدار بمانيد، احتمال بيشتري وجود دارد كه آخر شب به غذا خوردن روي بياوريد و به اين ترتيب ميزان کالري دريافتي‌تان افزايش مي‌يابد. از طرفي تغييرات در ميزان هورمون‌ها در اين وضعيت باعث افزايش احساس گرسنگي و اشتها مي‌شود و ديرتر احساس سيري خواهيد كرد.
يائسگي
بيشتر زنان نزديک به زمان يائسگي مقداري وزن اضافه مي‌کنند، اما احتمالا کاهش هورمون‌‌هاي جنسي علت اين افزايش وزن نيست بلكه با بالا رفتن سن، سوخت‌وساز در بدن کند مي‌شود و کالري کمتري مي‌سوزد. از طرفي تغييرات در شيوه زندگي (مانند تحرك كمتر) نيز ممکن است در اين افزايش وزن دخيل باشد اما جايي که در آن چربي در بدن تجمع پيدا مي‌‌کند، ممکن است به يائسگي مربوط باشد. در يائسگي، چربي بيشتر اطراف کمر جمع مي‌شود، نه در ران‌ها و لگن.

تـغـذیـه قـدیمی هـا ۴ غـلط دارد

شما کدام یک از این خطاها را مرتکب می شوید؟

الگوی غذا خوردن شما چگونه است؟ سفره غذای خود را بر اساس یافته های جدید تغذیه ای و نظر متخصصان تغذیه می چینید یا باورهای قدیمی والدینتان در خورد و خوراک شما تاثیر دارند؟ دکتر فولر، نویسنده کتاب «از رژیم غذایی مادرتان پیروی نکنید»، معتقد است...
گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تاثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره ای به مهم ترین آنها خواهیم داشت:

● باور اشتباه اول میان وعده اشتها را کور می کند
بسیاری از بزرگ ترهای ما عقیده دارند غذا خوردن باید به ۳ وعده اصلی محدود شود زیرا خوردن مواد غذایی مختلف در بین وعده های اصلی غذایی، باعث کاهش اشتها خواهد شد

ســیـب، متخصص قلب و عروق است


با خوردن یک سیب در روز به مدت 4 چهار هفته، تاثیرات شگفت انگیز و چشمگیر آن را بر اکسیده شدن LDL کشف کردیم و این کاهش 40 درصدی را می‌توان به حالتی تعبیر کرد که فردی را با عروق کرونری (قلبی) عادی با شخص مبتلا به بیماری عروق کرونر مقایسه کنیم.
مطالعات محققان آمریکایی نشان می‌دهد که خوردن یک سیب در روز می‌تواند شما را از مراجعه به متخصص قلب و عروق مصون كند.

محققان این مرکز علمی با مطالعه بر گروهی از افراد میانسال سالم دریافتند که خوردن روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته، 40 درصد از سطوح مواد مرتبط با بروز سختی شریان‌ها را کاهش می‌دهد.

مصرف کپسول‌های حاوی "پلی فنول"_ نوعی آنتی اکسیدانی که در سیب یافت می‌شود نیز نتایج مشابهی را به همراه دارد اما به اندازه خود سیب ثمربخش نیست.

طی این مطالعه، پژوهشگران متوجه شدند که سیب میزان "لیپوپروتئین باچگالی کم" را که به آن اصطلاحا کلسترول بد یا (LDL) می‌گویند، کاهش می‌دهد.

بهترین روش استفاده از چای سبز در کاهش وزن

تبلیغات وسیعی درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید.
آفتاب: حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد، روبه رو شده اید و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید. اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفته اید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.

● چه زمانی چای سبز بخورید اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.

میان وعده‌های مناسب و نامناسب دانش‌آموزان کدامند؟


 استفاده از میان وعده‌های نامناسب نظیر چیپس، پفک و شکلات تاثیر منفی بر میزان رشد و یادگیری دانش آموزان دارد.
علی اشرف رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا، میان وعده‌ها را یکی از مهمترین بخش‌های برنامه غذایی کودکان برشمرد و گفت: با توجه به حجم کوچک معده کودکان لازم است غذای آنها را در میان وعده‌ها ریز کنیم.
وی، شیر و کیک، خرما، میوه‌جات، دانه‌های روغنی نظیر بادام و پسته، انجیر خشک، قیسی، آب میوه طبیعی و ساندویچ‌های خانگی را بهترین میان وعده‌های ممکن برای دانش آموزان دانست.
به گفته این کارشناس تغذیه، اگرچه نمی‌توان میان وعده‌ها و تنقلات نامناسب را کاملا از برنامه غذایی کودکان و دانش آموزان حذف کرد، اما لازم است تا حد امکان استفاده از این خوردنی‌ها را کاهش دهیم.
رشیدی با اشاره به ارزش غذایی پایین و کمبود مواد مغذی در تنقلات مضر، افزود: این مواد جلوی وعده‌های اصلی غذایی کودکان را می‌گیرد و تاثیر منفی بر رشد آنها دارد.

بخورید تا بخوابید










اگر از کم خوابی رنج می‌برید به شما توصیه می‌کنیم تا با مطالعه این مطلب با مواد غذایی آشنا شوید که به شما کمک می‌کنند بهتر و بیشتر بخوابید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، خواب و استراحت از جمله مهمترین مسائل دخیل در بحث سلامتی جسمی و همچنین روحی فردی است. کم‌خوابی و بی‌خوابی می تواند آسیب های فراوانی جسمی و روحی فراوانی را به فرد مبتلا وارد کند.
یکی از ارکان مهم برای داشتن خوابی راحت و عمیق تغذیه است. در این مطلب ما شما را با تعدادی از خوراکی‌هایی که می‌توانند به خواب شما کمک کنند آشنا خواهیم کرد. فراموش نکنید که این خوراکی‌ها را باید حداقل دو ساعت قبل از رفتن به بستر مصرف کنید تا زمان کافی برای هضم آن به سیستم گوارش داده شود.

آشنایی با خواص سرکه بالزامیک


سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافته و وارد برنامه غذایی‌مان شده است.
سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه می‌شود و فرآیند تهیه‌ی آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.
بالزام در لغت به معنای رزین‌هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند.
به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است. البته در تولید آن می‌توان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد. اما در پاسخ به این که این سرکه به چه نحوی تولید می‌شود، باید گفت وقتی میوه‌ها چیده می‌شوند، به وسیله‌ی دستگاه‌های مخصوصی تحت فشار قرار گرفته و آب آن‌ها گرفته می‌شود.
آب انگور سفید یا سایر میوه‌ها حرارتی حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد (به مدت طولانی) می‌بینند تا در نهایت، برخی باکتری‌ها که در انگور موجود است، از بین برود.

غذاهای مفید برای حفظ سلامت کلیه‌ها

پزشکان تاکید دارند، مراقبت از کلیه‌ها به اندازه مراقبت از قلب حیاتی و حائز اهمیت است.
به گزارش ایسنا،‌ فردی که با ناراحتی کلیوی دست به گریبان است اغلب زندگی دردناک و سختی دارد. نارسایی کلیوی باعث می‌شود که بدن نتواند وظیفه روزانه خود را برای تخلیه مواد زائد و سمی به درستی انجام دهد و این وضعیت پیامدهای نامطلوبی بر جای می‌گذارد.
نارسایی کلیه می‌تواند روی اعضای مختلف بدن از چشم‌ها گرفته تا دست‌ها و پاها تاثیر سوء بگذارد و علاوه بر علائم بیمارگونه و آزاردهنده در صورتی که مزمن شود حتی خطر مرگ را نیز به دنبال دارد. از این رو پزشکان همواره بر ضرورت مراقبت مناسب از کلیه از جمله رعایت تغذیه صحیح برای بهبود سلامت و عملکرد این عضو حیاتی تاکید دارند.
به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، در این مقاله فهرست برخی از مفیدترین مواد غذایی برای سلامت کلیه‌ها ارائه شده که عبارتند از:
- فلفل قرمز به تجزیه مواد زائد در خون کمک می‌کند و در نتیجه برای بیماران کلیوی مفید است.

شکلات اشتها می‌آورد


دانشمندان به ‌تازگی کشف کرده‌اند که شکلات باعث ترشح ماده‌ای گیج‌کننده در مغز موش‌ها می‌شود و همین تمایل آنها به بیشتر خوردن را افزایش می‌دهد. پژوهشگران معتقدند که این ماده در انسان‌ها نیز موجب اشتهای وافر می‌شود.
دانشمندان اخیرا تاثیر شکلات را روی مغز موش‌های آزمایشگاهی بررسی کرده و پی‌برده‌اند که وقت خوردن یا حتی نگاه کردن به شکلات، در مغز موش‌ها ماده‌ای به نام انکفالین (Enkephalin) ترشح می‌شود. این ماده که به‌عنوان یک انتقال دهنده عصبی عمل می‌کند، همانند افیون است. فرمانی که انکفالین به مغز می‌دهد این است: "بخور!" ، "بیشتر بخور!"
انکفالین بالاتر و خوردن بیشتر
این دانشمندان نتایج پژوهش خود را در نشریه‌ علمی „Current Biologie" منتشر کردند. آنها بر این نظرند که به احتمال زیاد این ماده در مغز انسان‌ها نیز باعث صرف بیش از حد و بدون کنترل غذا می‌شود.
به گزارش دویچه‌وله،‌ این دانشمندان در آزمایش خود مقدار زیادی شکلات در مقابل موش‌ها قرار دادند. در گزارش علمی آنها آمده است: «موش‌ها به سرعت شروع به خوردن کردند و انکفالین آنها به ۱۵۰٪ میزان عادی‌ رسید». پس از آن که موش‌ها خوردن را متوقف کردند، انکفالین دوباره کاهش یافت اما انتقال دهند‌ه‌های عصبی دیگر در این میان تغییری نکردند.

7 نکته‌ جوجه کبابی


جوجه‌کباب یک غذای بین‌المللی است، نه ایرانی. به طوری که مردم هر کشور با خواباندن مرغ در مایه‌ای مخصوص و کباب کردن تکه‌های آن روی آتش، جوجه‌کباب مخصوص خود را تهیه می‌کنند.
اما نکته اینجاست که چه مایه‌ای. مثلاً هندی‌ها به تکه‌های مرغشان ادویه تندوری می‌زنند و آن‌ها را در تنور کباب می‌کنند به طوری که پس از پخت، جوجه‌کبابشان رنگی کاملاً قرمز پیدا می‌کند.
مردم مدیترانه مایه جوجه‌کباب را با زیتون چرخ شده و فلفل دلمه‌ای کبابی و له شده تهیه می‌کنند.
ژاپنی‌ها از سس تریاکی و آمریکایی‌ها از سس مخصوص باربیکیو استفاده و پس از گذاشتن چند ساعته تکه‌های مرغ در این مایه، آن‌ها را کباب می‌کنند.
برای تهیه جوجه‌کباب ایرانی، تکه‌های مرغ حتماً در زعفران خوابانده می‌شوند. البته طرز تهیه این غذا بسیار سلیقه‌ای است.
اما در مرحله آماده‌سازی و پخت بهتر است به چند نکته دقت داشته باشید:
1. تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه‌کباب، طعمی منحصر به‌ فرد ایجاد می‌کند.