خواص فلفل دلمه‌ای

خواص فلفل دلمه‌ای
رنگهای شفاف فلفل دلمه‌ای صرف نظر از سبز، زرد و یا قرمز بودن آن منبعی غنی از بهترین مواد مغزی می‌باشد. فلفل دلمه‌ای منبعی ....
 
ترکیب مزه خوب و ترد بودن و همچنین شکل زیبا و تنوع در رنگهای آن( سبز، زرد، قرمز، نارنجی، بنفش و قهوه‌ای تا سیاه) فلفل دلمه‌ای را به گیاهی جهانی تبدیل نموده است. اگر چه فلفل دلمه‌ای را در تمام فصول می‌توان خریداری نمود، اما بهترین طعم را در ماههای مرداد و مهر می‌توان تجربه نمود.

خواص دارویی فلفل سفید

 از گیاهان دارویی بسیار قدیم جهان است و دارای طبع گرم و خشک می‌باشد.

رقیق کنندهٔ خون، ضدبلغم، ضدنفخ و ضدسرفه است.
از فلفل سفید برای تسکین درد دندان، قطره قطره آمدن ادرار، تقویت کبد، تنگی نفس، تقویت حافظه، مسمومیت و تقویت معده نیز استفاده می‌کنند.

مضرات

استعمال خارجی فلفل سفید در زنان باردار موجب سقط جنین می‌گردد.

  • افراد مبتلا به بواسیر، زخم معده، گلودرد و خارش‌های جلدی مجاز به مصرف فلفل سفید نمی‌باشند.
  • زیاده روی و مصرف بی‌رویه فلفل سفید موجب سردرد، خارش پوستی می‌شود.
منبع: http://tabasomjk.blogfa.com/post-123.aspx

فلفل بهار


 Pepper Spring


دانه معطري است به اندازه نخود و به رنگ قهوه اي تيره كه درخت آن در مناطق گرمسيري مي رويد. ( منظور از ((بهار)) در اسم اين دانه ،سرزمين بهارات يا هندوستان است، نه فصل اول سال)

فلفل بهار بر خلاف آنچه از اسمش بر مي آيد تند نيست و عطر آن به ميخك و جوز بويا و دارچين شباهت دارد.
به همين دليل در زبان انگليسي آن را All spice يعني همه ادويه مي نامند : ولي اين به اين معني نيست كه مخلوطي از آن سه ادويه مي تواند جانشين فلفل بهار شود.

ولي به دليل اينكه فلفل بهار به راحتي در دسترس نيست، مي توان از تركيب ميخك ، دارچين، جوز بويا، يا زنجبيل All Spice را بدست آورد.

مصرف فلفل بهار در تركيب ادويه هندي است. غالبا در تركيب ادويه آذربايجاني هم به كار مي رود.

و در بعضی شیرینی ها هم بجز غذا کاربرد دارد.

منبع:http://www.roozmenu.com/showpost.php?p=174484&postcount=28

خـردل و سُس آن

خردل  خردل از نظر طبی گرم و خشک بوده و به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، ضدعفونی ‌کننده ای قوی محسوب می‌ شود. این ادویه برای جلوگیری از سوءهاضمه و نفخ مفید است اما زیاده روی در مصرف آن مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، ناراحتی کب و حتی حالت تهوع و ورم کلیه را به دنبال خواهد داشت.


خردل، گیاهی است که از قدیم به عنوان یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورد استفاده قرار می ‌گرفت. فیثاغورث در قرن ششم قبل از میلاد از خردل برای ساخت بسیاری از داروهایش استفاده می ‌کرد.
شاید جالب باشد که بدانید از سالیان بسیار دور، خردل به عنوان یک چاشنی خوشمزه مورد توجه مردم قرار می ‌گرفت. به عنوان نمونه رومیان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط می ‌کردند و آن را به جای سس روی سالاد یا غذای شان می‌ ریختند.
بسیاری از افراد معتقدند که فرانسویان اولین ملتی بودند که گیاه خردل را کشف و آن را وارد دستور پخت انواع غذاهای شان کردند.

خواص دانه خردل

دانه‌های گیاه خردل به خاطر دارا بودن خواص فراوان، از حدود پنج هزار سال پیش مورد استفاده انسان قرار گرفته است.
آشنایی با خواص دانه خردلدانه‌های خردل حاوی کالری پایین و دارای ارزش تغذیه‌ای بالا هستند و خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده فوق‌العاده‌ای دارند.
این دانه‌ها در انواع مختلف شامل خردل سیاه، خردل سفید و خردل هندی قهوه‌ای با پوست و یا به شکل پودر موجود هستند.
کارشناسان تغذیه با انتشار مقاله جدیدی درباره خواص دانه خردل در شبکه خبری تورنتونیوز، خاطرنشان کردند که روغن خردل به دلیل گرمایی که تولید می‌کند برای پوست بسیار مفید است.
دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند.

گل ختمی ، گل همه کاره



تهیه کننده : مجید مکاری
گل ختمی ، گل همه کارهختمي گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن به حدود 2 متر مي رسد و ساقه آن از كركهاي ريز خاكستري رنگ پوشيده شده است.
ختمي با نام علمي (Althaea of ficinalis) گياه بومي مناطق شرق مديترانه است و داراي برگهاي دندانه دار و پهن است. گلهاي آن درشت به رنگ سفيد مايل به قرمز يا ارغواني هستند كه به صورت دسته هاي سه تايي در اواخر تابستان ظاهر مي شود.
اين گياه به علت داشتن گلهاي زيبا به صورت گياه زينتي در باغچه ها كاشته مي شود.
پژوهشها نشان مي دهد ختمي از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و به طور كلي روي تمام اعضاي بدون مخصوصا روده ها، ريه ها، معده، كليه ها و مثانه موثر است.
خواص درماني ختمي بيشتر در برگ و گل اين گياه است. گل اين گياه را به صورت درماني براي ناراحتي هاي تنفسي مثل آسم، برونشيت و سرفه به كار مي برند. در ناراحتيهاي نادر آسم پودر كرده اين گياه با عسل كاربرد موثري دارد. همچنين ختمي در عفونتهاي ريوي جوابگوي بسيار خوبي است.

خواص درمانی گیاه شیرین‌بیان

خواص درمانی گیاه شیرین‌بیان
معمولا این گیاه را برای درمان درد معده می شناسیم اما چه فواید سودمند دیگری برای این گیاه وجود دارد؟

مهمترین خاصیت شیرین بیان، درمان زخم و سرطان معده است.گیاه دارویی شیرین بیان با نام علمی glycyrrhize globra گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در اکثر نقاط کشور ایران می‌روید، شیرین بیان گیاهی چندساله و دارای ساقه‌ای به طول یک متر است که در نواحی معتدل تا ارتفاع 2 متر می‌رسد.

شنبليله

شنبليله         Fenugreek
نام علمی   Trigonella gracum   





شنبليله سبزي اصلي قورمه سبزي ، غذاي مطبوع ايراني است . اين گياه در نواحي مختلف ايران ، مصر ف هند ف الجزيره ، ايتاليا و اسپانيا مي رويد . شنبليله داراي مواد چرب ف مواد نشاسته اي ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهاي بنام گونل لين مي باشد .
تركيبات شيميايي:البته اين گياه داراي طعم و اسانس معطر مي باشد . تحقيقات جديد نشان داده است كه شنبليله داراي اسيد نيكوتينيك يا نياسين كه ويتامين B3 نيز ناميده مي شود ،‌مي باشد . اين ويتامين عامل جلوگيري كنند ه از بيماري پلاگرا مي باشد و همچنين اثر گشاد كننده عروق را نيز درا است .

خواص درمانی شقاقل


آشنایی با خواص درمانی شقاقلشقاقل، از نوع سبزی‌جات ریشه‌ای و متعلق به خانواده هویج است. شکل این گیاه مانند هویج است اما پوست آن کم رنگ‌تر است. شقاقل، از زمان‌های قدیم مورد مصرف قرار می‌گرفته است.
این گیاه منبع غنی از آنتی‌اکسیدان، ماده معدنی، فیبر، ویتامین A و مقدار کمی ویتامین‌های دیگر است. این گیاه که نسبت به هویج ویتامین بیشتری دارد، حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.
خواص این گیاه:
- اسیدفولیک موجود در آن، بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان می‌شود.
- مصرف آن به بیماران کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه می‌شود.[نکته بهداشتی روز: اجتناب از سلولیت]
- از آن جا که شقاقل منبع عالی ویتامین C و نیاسین است، سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت می‌کند.
- میزان زیاد فیبر موجود در آن، در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.
- فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی های متعدد قلب را کاهش می‌دهد.
- خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می‌آورد.
- با بهبود عملکرد برونشیتی، به بیماران مبتلا به آسم کمک می‌کند.
- ریشه آن خاصیت ادرار آور و آنتی‌اکسیدان دارد.
- مصرف این گیاه به افرادی که از کم خونی رنج می‌برند، توصیه شده است.

 منبع: www.lifestyle.iloveindia.com



اسپرغم


اسپرغم .  گلها و ریاحین باشد مطلقاً و ریحانی را نیز گویند که آنرا شاه اسپرم خوانند.  رستنیی است خوشبوی که بتازیش ریحان گویند و گویند که در عهد کسری یعنی انوشیروان ماری بنزدیک سریر آمد و از دهن قدری تخم خُرد سیاه بینداخت . کسری فرمود تا این تخم را کشتند از آن این رست . (مؤید الفضلاء). ریحان باشد چه بواسطه ٔ بوی خوش تقویت قلب کند پس گویا سپری است برای غم (!) و بحذف الف نیز آمده و شاه اسپرغم نوعی از ریحان که برگ خرد دارد و بغایت خوشبوست . (رشیدی ). و در صیدنه ٔ ابوریحان بیرونی مسطور است که اسپرغم اسم مطلق ریحان است شاهسپرم نام یکی از اقسام ریحان است که برگ خرد دارد و بغایت خوشبوست و آنرا شاسپرم نیز گویند. (سروری ). و اسپرغم و صور دیگر آن هر گیاه و میوه ٔ خوشبوست نه گل ، و ترجمه ٔ آن ریحان است 


منبع: لغت نامه دهخدا