كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزه‌داري، تري گليسريد خون را كاهش مي‌دهد


triglycerides-diet.jpgيك فوق تخصص غدد گفت: پيروي از رژيم پركربوهيدرات يا پرنشاسته در ماه رمضان، موجب افزايش تري گليسريد خون مي‌شود. كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزه‌داري، تري گليسريد خون را كاهش مي‌دهد.
دكتر سيد محسن خوش نيت نيكو در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اينكه روزه‌داري در ماه رمضان اغلب با كاهش وزن تا حدود دو كيلوگرم همراه است، گفت: اين كاهش وزن مي‌تواند اثرات مفيدي بر چربي‌هاي خون داشته باشد.

مصرف مداوم نان سفید باعث بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود


60-58.jpg
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف مداوم نان سفید را باعث بروز بیماری‌های گوارشی دانست و گفت: در حال حاضر با نانوایي‌هایی که از آرد سبوس دار استفاده نمی‌کنند به صورت ارشادی برخورد می‌کنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، حسن مکرمی رستمی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که تاکنون از قوه قهریه و تعزیرات در این زمینه استفاده نشده است، افزود: نانی که با آرد سفید تولید می‌شود به لحاظ ارزش غذایی غنی نیست و مصرف مداوم آن بروز بیماری‌های گوارشی و احتمال وجود بیماری قند خون و دیابت در انسان را افزایش می‌دهد.

ماه رمضان فرصت مناسبي براي كاهش وزن است

ماه رمضان فرصت بسيار مناسبي براي كاهش وزن در افرادي است كه از اضافه وزن رنج مي برند.

سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي با بيان اين مطلب اظهار داشت: روزه گرفتن موجب كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي به ويژه سكته قلبي مي شود و به دليل محدوديت در خوردن و آشاميدن در فاصله بين سحر و افطار، دستگاه گوارش و گردش خون استراحت كرده و در نتيجه بار كاري دستگاه قلبي و عروقي نيز كاهش مي يابد.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:  با رعايت رژيم غذايي مناسب ميزان تري گليسريد ها و LDL (كلسترول بد) نيز كاهش مي يابد و كاهش مصرف چربي ها و سرخ كردني ها منجر به كاهش رسوب چربي در ديواره عروق و در نتيجه كاهش سكته هاي قلبي خواهد شد.
وي تصريح كرد: بهتر است افراد نان هاي فاقد جوش شيرين را مورد مصرف قرار دهند زيرا جوش شيرين باعث كم خوني فقر آهن و كاهش جذب كلسيم و در نتيجه پوكي استخوان مي شود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه خوردن آش رشته در اين ماه افزايش مي يابد،‌ افراد حتماً از كشك پاستوريزه استفاده كنند و قبل از مصرف آن را به مدت 5 دقيقه خوب بجوشانند، با اعمال اين موارد احتمال ابتلا به بيماري بوتوليسم ( نوعي مسموميت كشنده ) كاهش مي يابد.

نخوردن سبزيجات، ميوه ها و غذاهاي پر فيبر عامل ايجاد يبوست در ماه رمضان



كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: يبوست مي تواند يكي از مشكلاتي باشد كه فرد روزه دار را دچار دردسر زيادي مي كند و ابتلا به همروئيد (بواسير)، شقاق هاي دردناك مقعد، سردرد، سوء هاضمه و نفخ از عوارض يبوست محسوب مي شوند.
سعيده معاني با اشاره به اين كه يبوست نتيجه روزه داري صحيح نيست، گفت: يبوست حاصل روزه داري غلط است كه از نخوردن سبيزجات، ميوه ها، غذاهای پر فيبر و عدم استفاده از آب كافي و نيز بي تحركي زياد ناشي مي شود زيرا تمامي اين موارد موجب حركت كافي روده ها و در نتيجه برقراري اجابت مزاج طبيعي مي شود.

خرما بهترین ماده غذایی هنگام شروع افطار

 با توجه به ارزش غذایی خرما، این ماده غذائی  بهترین غذا هنگام شروع افطار در ماه رمضان است.
به گزارش وب دا، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب، افزود: خرما در گروه میوه‌ها قرار دارد و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
یوسف نقیایی با بیان اینکه هر یکصد گرم خرمای تازه حاوی ۲۵۰ کیلوکالری انرژی است، افزود: عمده‌ترین مواد تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند به طوری که ۶۷ درصد از اجزای تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها به ویژه ساکاروز و فروکتوز تشکیل می‌دهد.

امگا 3، شکارچی کلسترول



امگا 3، شکارچی کلسترول
برخی اسیدهای چرب ضروری نامیده می‌شوند زیرا بدن خودش نمی‌تواند آنها را بسازد، بنابراین باید این اسیدها را از تغذیه دریافت کند.

این امر دربارۀ امگا 3 که با جمع شدن چربی های مضر و بالا رفتن کلسترول مبارزه می‌کند نیز، صادق است. و این در حالی است که بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند تغذیۀ ما تنها حدود 30% از میزان امگا 3 توصیه شده برای بدن را تأمین می‌کند.

راه هایی برای جبران آب از دست رفته بدن در ماه رمضان


حتی اگر میزان آب از دست رفته کم باشد، باز هم عملکرد شما در طول روز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و خستگی، سرگیجه، سردرد و عدم تمرکز به سراغتان خواهد آمد.

مجله اینترنتی برترین ها
 
 
 
 
برترین ها: غالبا تحمل گرسنگی در ماه رمضان آسان تر از تحمل تشنگی است. از دست دادن آب بدن، به خصوص در مناطق گرم و خشک، می تواند خطرناک باشد.

از آنجایی که حدود 70 درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده است، نمی توان اهمیت آن را نادیده گرفت. بدن ما برای همه فعالیت های خود به آب نیاز دارد: هضم غذا، سلامت پوست، دفع ضایعات و  غیره.

وعده سحری را با عجله نخورید


روزه داران وعده سحری را به دلیل بروز ناراحتی های گوارشی با عجله نخورند.
انوشه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گرسنگی در طول ماه مبارک رمضان به مدت طولانی موجب سوخت وساز بدن می شود بنابراین میزان کالری دریافتی در افراد روزه دار باید رعایت شود.

وی افزود: وعده های غذایی ماه مبارک رمضان باید در سه وعده جای گیرد و وعده افطار تنها باید در حدی باشد که قند خون افراد روزه دار به حال طبیعی برگردد.

تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان


در ماه مبارک باید از همه گروه های غذایی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
دکتر سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانعنوان کرد: در ماه مبارک رمضان باید از همه گروه های غذایی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
وی در ادامه مطلب خود افزود: چرا که با رعایت برنامه غذایی درست می توانید از بروز ضعف و تشنگی در طول زمان روزه داری تا حد زیادی جلوگیری کنید.
ابراهیمی تصریح کرد: در این جا 6 گروه غذایی را به شما معرفی می کنیم.

نخوردن آب به بینایی آسیب می زند


کمبود آب باعث آسیب جدی به چشم می شود.
دکتر شمس، رئیس انجمن چشم پزشکی ایران در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: کمبود آب در بدن می توانند بسیار خطرناک باشد خصوصا می تواند باعث خارج شدن مایع چشم شود و در برخی از افراد باعث شود از شبکیه کنده شود.
به گفته وی چشم افرادی که نزدیک بین هستند یادیابت دارند در اثر کم خوری آب آسیب های جدی می بینند.
دکتر شمس افزود: همه افراد باید به مقدار لازم آب بخورند تا به چشمشان آسیب نرسد.  کمبود آب می تواند باعث عود التهاب چشمی در بیماران شود.
 در پایان وی تاکید کرد: افراد می توانند با استفاده از شستشو با چای و نوشیدن آب از خستگی و آسیب به چشم ممانعت کنند.