کیوی چینی نخورید!

برخی سودجویان چینی برای فروش بیشتر میوه کیوی آنها را در مایع شیمیایی خوابانده تا زودتر رشد کنند که این اقدام موجب بروز بیماری در مصرف کنندگان می‌شود.
میوه کیوی ده سالی است که میهمان سفره های ایرانیان شده است و شمال کشور هم به دلیل داشتن شرایط مناسب پرورش این میوه همچنان باغات خود را زیر کشت این میوه کرده اند.در مورد تاریخچه کیوی می توان اینگونه گفت که این میوه در جنوب چین توسط  یک کشاورز برای اولین بار به عمل آمد و در آنجا میوه ملی چین نامیده شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته‌ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداول‌ترین روشهای کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین است و این کشور یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده نهال پیوندی این میوه محسوب می شود.
کیوی سرشار از ویتامینC بوده و مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامین A‘E کلسیم آهن و اسید فولیک است و یک عدد کیوی متوسط ۴۶ کالری انرژی دارد.حال بر خلاف خصوصیات و فواید این میوه اخیرا دیده شده که میوه کیوی با قیمت ارزان توسط دست فروشان عرضه میشود. که معمولا بزرگی این میوه در قفسه فروشگاهها توجه شما (مشتری) را جلب می کند.

آیا می دانید برای افزایش رشد سریع موی خود چکار بايد كرد؟

ماساژ عصاره یا اسانس رزماری بر پوست تاثیر خوبی بر افزایش سرعت رشد مو دارد.
هنگامه فتاحی، متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ماساژ عصاره یا اسانس رزماری بر پوست تاثیر خوبی بر افزایش سرعت رشد مو دارد.

وی در ادامه مطلب خود افزود: مصرف موضعی این عصاره بر پوست سر کمک می کند تا ریزش مو کمتر شده و ریشه مو تحریک شده و ساقه مو با سرعت بیشتری رشد کند.

فتاحی تصریح کرد: عصاره این گیاه را می توان به تنهایی یا با اضافه کردن به شامپوی روزانه خود مصرف کنید.

وی در ادامه گفت: برای این منظور بهتر است به یک شامپوی 200 میلی متری در حدود 500 میلی متر عصاره رز ماری اضافه کنند.

این متخصص پوست و مو اظهار داشت: علاوه بر این می توانید بعد از حمام کردن عصاره خالص این گیاه را روی مو و پوست سرتان بمالید.

فتاحی خاطر نشان کرد: ماساژ این گیاه موجب افزایش جریان گردش خون در ناحیه سر شده و در نهایت موجب بهبود غذا رسانی به ریشه موها می شود.

کمبود ید مهمترین عامل عقب ماندگی ذهنی است

 کمبود ید مهمترین عامل عقب ماندگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه ید یکی از ریز مغذی های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.
حسن نخودکار افزود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی های ذهنی و جسمی افراد جامعه بخصوص در کودکان و نوجوانان می شود.
وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد: بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی می باشد که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.
وی با اشاره به اینکه علی رغم آنکه از سال 2000 میلادی تاکنون جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شده است، اظهار داشت: لیکن متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ، دریا و دریاچه با عنوان نمک های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان تبدیل شده است.

زنان و افراد چاق مستعد ابتلاء به خار پاشنه هستند

عضو هیئت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی هشدار داد: زنان و افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلا به خار پاشنه دارند و پوشیدن کفش نامناسب باعث تحریک خار پاشنه و افزایش التهاب می‌شود.

دکتر محسن توکلی در بیستمین کنگره سالانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران افزود :پوشیدن کفش نامناسب در ایجاد درد پاشنه پا موثر است و باعث تحریک خار پاشنه می شود .

وی در عین حال گفت : این مورد به تنهایی عامل ایجاد خار پاشنه نیست و زنان و افراد چاق استعداد بیشتری برای ابتلاء به خار پاشنه دارند.

توکلی با بیان این که در بروز درد پاشنه پا عواملی نظیر التهاب تاندون‌ها، بیماری‌های رماتیسمی، دیابت، انواع فاسیت‌ها و آبسه‌های عمقی زیر پوستی دخالت دارند، گفت: در کودکان نیز ممکن است به دنبال رشد استخوانی، قد کشیدن ساق و کشش تاندون آشیل روی آن ناحیه، درد پاشنه پا اتفاق بیافتد.

بهبود سلامت روان با مصرف مداوم ميوه و سبزي

 با خوردن 7 وعده ميوه و سبزي در طول روز شادي و سلامتي را براي خود به ارمغان بياوريد. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان بهداشت عمومي از دانشكده پزشكي وارويك با بررسي عادات غذا خوردن 80000 نفر در انگليس دريافتند كه سلامت روان و شادكامي با دفعات زياد مصرف ميوه و سبزي در طول روز افزايش مي‌يابد و اين تندرستي و سلامتي با خوردن 7 بار ميوه و سبزي در روز به اوج خود مي‌رسد.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه اين مطالعه تمايز ميان انواع سبزيجات و ميوه‌ها را بررسي نكرده و هر وعده را شامل 80 گرم ميوه و سبزي توصيف مي‌كند.
به گفته محققان غربي خوردن 5 بار ميوه و سبزي در طول روز براي سلامت قلب و عروق و محافظت در برابر خطر ابتلا به سرطان مفيد است و اين در حالي است كه امروزه يك چهارم جمعيت انگليس فقط يك بار در روز ميوه و سبزي مي‌خورند و يا اصلاً از آنها بهره نمي‌برند.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود كه قدرت ميوه‌ها و سبزيجات در تقويت سلامتي تعجب‌آور است و البته در مورد ارتباط علت و معلولي اين مطالعه و مكانيسم‌هاي احتمالي آن بايد تحقيقات بيشتري انجام گيرد ولي اين كارآزمايي تصادفي نيز در حال حاضر بايد در نظر گرفته شود.

چاقی و بیماریهای ناشی از آن در کمین کودکان ایرانی

به‌طور تقریبی از هر سه کودک و نوجوان بین 2 تا 19ساله، یک نفر اضافه وزن دارد.
به گزارش وب دا، بر اساس تحقیقات انجام شده، بیش از ۷۰درصد کودکان چاق اگر به حال خود رها شوند، به بزرگسالان چاق تبدیل می‌شوند و این امر بدون شک یکی از معضلات اصلی جامعه‌در آينده نیز محسوب می‌شود.
بر اساس این گزارش، تغییر در شیوه زندگی، افزایش زندگی های آپارتمانی و تغییر الگو بازیهای پرجست و خیز کودکانه به سمت بازیهای رایانه ای در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری را بسیار كاهش داده است و شمار کودکان و نوجوانان چاق در کشور رو به افزایش است.
كارشناس مسئول واحد بهبود تغذيه مركز بهداشت استان خراسان رضوي در این زمینه اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده 7 درصد کودکان زیر شش سال مشهد دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند.
دكتر زهرا اباصلتي با اشاره به اينكه 4درصد از كودكان ما از لاغري و 2درصد از كوتاه‌قدي رنج مي‌برند، خاطر نشان کرد: نتايج تحقيقات و سنجش‌هايي كه قبل از مدرسه و در ابتداي ورود به آن انجام مي‌شود، نشان مي‌دهد كه كودكان و دانش‌آموزان ما، هم دچار اضافه وزن و چاقي هستند و هم از سوء تغذيه و لاغري رنج مي‌برند.
وي با اشاره به اينكه در این میان دانش‌آموزان دختر بیشتر در معرض این مشکلات قرار دارند، اظهار داشت: اين تحقيقات همچنين نشان داده كه دختران كوتاه‌قدتر و لاغرتر از پسران هم‌سنشان هستند. همچنين در مقايسه قدي كودكان استان‌ با ساير استان‌هاي كشور شاهد كوتاه‌قدي دانش‌آموزانمان هستيم.

زردچوبه و كاهش گسترش سلول‌هاي سرطاني در سرطان پروستات

فعاليت كوركومين موجود در زردچوبه مي‌تواند مانع از تشكيل متاستاز در سرطان پروستات شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان مونيخ با انجام آزمايشات خود در مدل حيواني دريافتند كه وجود يك تركيب طبيعي در زردچوبه مي‌تواند در پيشگيري اوليه از سرطان پروستات و نيز در جلوگيري از متاستاز و گسترش سلول‌هاي سرطاني از يك بافت به بافت ديگر (پيشگيري ثانويه) بسيار مؤثر باشد.
براساس اين گزارش محققان با مشاهده فرآيندهاي ملكولي كه به طور غير طبيعي در سرطان پروستات تنظيم مي‌شوند و بررسي سرطان‌هاي پروستات و همچنين سرطان پستان كه اغلب با واكنش‌هاي التهابي مزمن و يا پنهان همراه هستند و سلول‌هاي تومورال آنها منجر به توليد التهاب سيستم ايمني مي‌شوند، افزودند كه ماده آنتي‌اكسيداني كوركومين به طور خاص واكنش پروتئين‌هاي التهابي سيستم ايمني را كاهش داده و اين عمل با اثر كاهش بروز متاستاز در مدل موش‌هاي مورد مطالعه همراه بوده است.
به گفته محققان مصرف روزانه 8 گرم كوركومين بلامانع است و خاصيت ضدالتهابي آن به مدت طولاني در طب سنتي شرقي مورد استفاده بوده است و مردان مبتلا به هيپرپلازي خوش‌خيم پروستات و همچنين زنان با سابقه سرطان سينه نيز مي‌توانند يك گروه هدف براي پيشگيري اوليه و يا ثانويه از اين بيماري‌ها باشند.
نتايج حاصل از اين گزارش همچنين افزود كه با وجود اين يافته‌ها از كوركومين نمي‌توان به عنوان يك جايگزين براي درمان‌هاي معمولي بهره برد اما اين تركيب قبل از تشكيل تومور همواره داراي نقشي حفاظتي در بروز آن داشته و يا مي‌تواند از متاستاز سلول‌هاي سرطاني جلوگيري كند.

كمبود ريز مغذي ها بزرگترين مشكل تغذيه اي در افراد


عضو مركز تحقيقات بيوشيمي وتغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: يكي از بزرگترين مشكلات تغذيه اي كه در افراد مشاهده مي شود كمبود ريز مغذي هاست.
به گزارش وب دا دكتر مجيد غيور مبرهن در آستانه روز جهاني غذا تغيير عادات صحيح غذايي را يكي از مشكلات اساسي تغذيه بشر امروز دانست و اظهار داشت: استفاده زياد از فست فود، روغن نباتي، نوشيدني هاي ناسالنم مانند نوشابه و بسياري از موارد شبيه اينها جزو عادات تغذيه اي ناسالم مي باشد .
وي با اشاره به اينكه شيوع اين عادات نادرست تاثير بسيار زيادي در بروز بيماري ها دارد تصريح كرد: به عنوان مثال شيوع ديابت در جمعيت بين 35 تا 65 سال به بيش از 13 درصد رسيده است كه افزايش چشمگيري را نسبت به 8 سال پيش داشته است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به ديگر عادات نادرست غذايي شايع در ايران خاطرنشان كرد: مصرف زياد غذاي گوشتي كه در ايران بسيار شايع است از عادات غذايي نادرست است.
دكتر غيور مبرهن ادامه داد: يك انسان بالغ بين 2 تا 3 وعده گوشتي در روز احتياج دارد حال آنكه وعده گوشتي به معناي مصرف گوشت نيست به عنوان مثال يك عدد تخم مرغ و يا يك ليوان لوبيا پخته شده و يا موارد مشابه زياد ديگري در رژيم غذايي يك وعده گوشتي به حساب مي آيد.
وي در ادامه با بيان اينكه افراد داراي مشكلات اقتصادي نيز مي توانند تغذيه سالمي داشته باشند گفت : به عنوان مثال مصرف ماهي كه در كشور ما بسيار پايين است مي تواند بسيار اقتصادي تر واز مصرف گوشت باشد كه در كشور ما بسيار زياد است.

نقش ويتامين Cدر كاهش بروز پوكي استخوان


استفاده از ويتامين C‌ توانست مانع از رشد پوكي استخوان در مدل حيواني شود.  به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه plosone ، محققان دانشكده پزشكي مونت سينايي براي اولين بار در يك مدل حيواني نشان داده‌اند كه ويتامين C‌ به طور فعالانه مي‌تواند در برابر پوكي استخوان از بدن محافظت كند.
براساس اين گزارش محققان با تجويز مقادير زياد ويتامين C‌ به مدت 8 هفته در گروهي از موش‌هاي بدون تخمدان كه مورد خوبي براي كاهش تراكم استخوان هستند و مقايسه ميزان پوكي استخوان آنها در پايان دوره با موش‌هاي فاقد تخمدان كه ويتامين C‌ دريافت نكردند، مشاهده كردند ميزان تراكم استخوان در گروه اول بسيار كمتر از گروه شاهد بوده است.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است كه ميزان پوكي استخوان در موش‌هاي مورد مطالعه بااندازه‌گيري تراكم استخوان آنها در ستون فقرات، استخوان ران و ساق پاي آنها صورت گرفته است.
به گفته محققان تحقيقات بيشتر نيز مي‌تواند در كشف مكمل‌هاي غذايي براي پيشگيري از پوكي استخوان كه تعداد زيادي از افراد سالمند را تحت تأثير قرار مي‌دهد مؤثر باشد.

خشم اشتها

فرزانه فولادبند/«ميزگرد تغذيه» درباره اضافه وزن آقاي تارنگ مهدي‌زاده با حضور
دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني دکتر عليرضا استقامتي فوق تخصص غدد و متابوليسم دکتر منوچهر قاروني متخصص قلب و عروق
دکتر غلامرضا امين متخصص فارماکوگنوزي

با اينکه گاهي به دليل بيماري يا شرايط خاص بايد پرهيزهاي غذايي را جدي بگيريم و براي حفظ سلامتمان براي مدتي کوتاه يا طولاني، بيشتر مراقب غذا خوردنمان باشيم، گذشتن از کنار غذاهاي خوشمزه آسان نيست و آنقدر اراده و انگيزه مي‎خواهد که حتي گاهي افراد با اراده نيز از عهده‌اش برنمي‌آيند...
هرچند خيلي از مهمانان «ميزگرد تغذيه» با اراده و انگيزه توانسته‌اند اين کار را انجام دهند اما ميزگرد اين هفته مربوط به کسي است که بايد وزن کم کند اما به دليل اشتهاي زياد نمي‎تواند رژيم بگيرد. او که چند سالي است با اين مشکل مواجه شده، تصميم گرفته است دراين?باره با «سلامت» مشورت کند و راه حل مشکلش را از متخصصان «سلامت» بخواهد. تارنگ مهدي‌زاده مرد 33ساله‌اي است که با 176سانتي‌متر قد و 107کيلوگرم وزن، شاخص توده بدني‌اش 5/34 يعني در محدوده چاقي است. او که براي رسيدن به محدوده وزن طبيعي حداقل بايد 30کيلوگرم وزن کم کند، مي‎گويد: «اشتهايم خيلي زياد است و نمي‎توانم در مقابل غذا مقاومت کنم. شايد باور نکنيد اما حدود 5سال است مي‎خواهم وزنم را پايين بياورم اما به دليل اشتهاي زياد نمي‎توانم رژيم بگيرم و اراده اين کار را ندارم.» آقاي مهدي‌زاده که در يک مانتو فروشي کار مي‎کند، درباره «سلامت» هم مي‎گويد: «حدود 2سال است «سلامت» مي‎خوانم. همه مطالب هفته‌نامه را مي‎خوانم اما به مباحث مربوط به گياهان دارويي و خواص درماني گياهان بيشتر علاقه دارم.»
تارنگ مهدي‌زاده که از اشتهاي زيادش گله دارد، مي‌گويد:
نمي‌توانم رژيم بگيرم