مصرف ویتامین B و روی روند سفیدی مو را به تاخیر می اندازد


سفید شدن زود هنگام مو دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می توان به مسائل ژنتیکی، نژاد، استرس، فشار کاری بالا و بعضی از بیماری ها اشاره کرد.
دکتر رضوانی، متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور علمی هیچ روش شناخته شده ی موثری برای جلوگیری از سفید شدن موها و یا برگرداندن موهای سفید شده وجود ندارد اما ممکن است یکسری از آنتی اکسیدانها و ویتامین ها از جمله ویتامین B و روی، روند سفید شدن موها را کمی کندتر کنند.

وی خاطر نشان کرد: مسائل ژنتیکی، مصرف یک سری از شامپوها، داشتن استرس یا فشار کاری زیاد ممکن است روند سفید شدن موها را تصریح کنند اما هیچ مکانیسم پاتو فیزولوژیکی برای توجیه این مسئله وجود ندارد.

رضوانی افزود: اگر در نژاد سیاه پوست قبل از 30 سالگی و در نژاد سفید پوست قبل از 20 سالگی موهای سفید شود می توان گفت: سفیدی زود رس مو اتفاق افتاده است.

وی در پایان اشاره کرد: تبلیغاتی که به عنوان محلول و یا شامپوی ضد سفید کننده ی مو صورت می گیرد درحقیقت ترکیباتی هستند که ساقه ی مو را از بیرون کم رنگ می کنند ولی نمی توانند سلول مرده ی مو را برگردانند بلکه موها را کمی تیره تر می کنند که در این خصوص می توان از رنگ مو استفاده کرد.

بهترین زمان برای مصرف قرص آهن چه زمانی است؟


بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛دكتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد زمان مناسب برای استفاده از قرص های آهن گفت که بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد، چرا که هنگامی که معده خالی باشد بدن مقدار بسیار بیشتری آهن جذب خواهد کرد.

خانم رحمانی، عضو هیات علمی دانشكده تغذیه صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای دانشگاه شهید بهشتی، در این رابطه افزود: اگر كسی پس از استفاده از قرص آهن به ویژه با معده خالی حالت تهوع پیدا كند می‌تواند آن را پس از غذا و قبل از خواب مصرف كرده و بلافاصله بخوابد.

وی ادامه داد: دخترانی كه در وعده‌های غذایی‌شان گوشت وجود ندارد و از پروتئین گیاهی مثل حبوبات استفاده می‌كنند باید همراه با وعده‌های غذایی‌شان حتما از یك منبع ویتامین C استفاده كنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: سالادها و سبزی‌ها منابع غنی ویتامین C هستند و بهتر است افراد از آبلیمو به عنوان چاشنی سالاد استفاده كرده تا بدنشان میزان بیشتری آهن جذب كند.

رحمانی با بیان اینكه دختران مدرسه‌ای می‌توانند برای دریافت آهن از ساندویچ تخم‌مرغ در مدرسه استفاده كنند،‌ افزود: چون آهن تخم‌مرغ جذب پایینی دارد آنها می‌توانند از گوجه‌فرنگی یا فلفل دلمه‌ای‌های رنگی كه منبع بسیار غنی ویتامین C هستند، استفاده كنند كه باعث بالا رفتن جذب آهن آن می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار كرد: حتی زمانی كه افراد می‌خواهند قرص آهن را بعد از صرف وعده‌های غذایی و پیش از خواب مصرف كنند نیز مصرف ویتامین C باعث بالا رفتن جذب آهن و كاهش حالت تهوع در فرد می‌شود.

منبع:novinfun.com

چای سبز را چگونه بنوشیم تا لاغر شویم؟


افرادی که در آستانه میانسالی با بالا رفتن سن دچار اضافه وزن و چاقی می شوند نیز می توانند از چای سبز برای پیشگیری از این بحران کمک بگیرند.
حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد، روبه رو شده اید و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید. اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفته اید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.

چه زمانی چای سبز بخوریم؟
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.

سالمندان مبتلا به سوء تغذيه هر 2 تا 3 ساعت ميان وعده بخورند

 
سالمندان مبتلا به سوء تغذيه بهتر است سه وعده غذاي اصلي داشته باشند و به فاصله هر 2 تا 3 ساعت ميان وعده ميل كنند.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار وب‌دا، اظهار داشت: وعده‌هاي اصلي غذايي به موقع مصرف شود و از مصرف ديرهنگام صبحانه و شام كه سبب گرسنگي طولاني مدت مي‌شود (بيش از 12 ساعت) پرهيز شود.
وي افزود: لازم است سالمندان حداقل دو ميان وعده كه مي‌تواند شامل بيسكويت (ترجيحاً سبوس‌دار)، كيك، كلوچه، نان و پنير، نان و سيب‌زميني، نان و تخم‌مرغ، نان و خرما، نان شيرمال همراه با يك ليوان شير و انواع ميوه باشد، مصرف كنند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه تنوع بايد در مصرف روزانه مواد غذايي رعايت شود، گفت: براي افزايش اشتها در سالمندان لاغر غذا در بشقاب بزرگتر كشيده شود و از سبزي‌هاي رنگي مانند هويج، گوجه فرنگي، فلفل دلمه‌اي در غذا استفاده شود.
وي مصرف غذاهايي كه تهيه آنها آسان است مانند فرني، ماست و خيار حاوي كشمش و گردو و شيربرنج، پوره تخم مرغ و سيب زميني و شله زرد را براي تكميل انرژي دريافتي توصيه كرد و ابراز داشت: در مورد سالمنداني كه به تنهايي قادر به غذا خوردن نيستند بايد حتماً از نزديكان و خويشان كمك گرفت و از حذف وعده‌هاي غذايي پرهيز كرد.

مصرف الکل 'متعادل' هنگام بارداری، به ضریب هوشی فرزند صدمه می‌زند

پزشکان به زنان توصیه اکید می‌کنند که بهتر است هنگام بارداری، از مصرف نوشیدنیهای الکلی امتناع کنند
بر اساس یافته های یک تحقیق، مصرف یک یا دو گیلاس شراب در هفته، می‌تواند بر آی‌کیو یا ضریب هوشی بچه تاثیر منفی داشته باشد.
محققان دانشگاه های آکسفورد و بریستول، نتایج تست آی کیو ۴۰۰۰ کودک را همزمان با ثبت میزان مصرف الکل مادرانشان مورد بررسی قرار دادند.
آنان دریافتند که میزان متوسط مصرف الکل، یعنی چیزی در حدود یک تا شش واحد در هفته، هنگام بارداری بر میزان آی‌کیو فرزند تاثیرگذار است.
تحقیقات قبلی در زمینه تاثیر مصرف کم یا متوسط الکل هنگام بارداری، شواهد پراکنده و گمراه‌کننده ای را ارائه کرده‌اند؛ بیشتر به این دلیل جداسازی این عامل (الکل) از عوامل تاثیرگذار دیگر همچون سن مادر یا سواد و تحصیلات او، کار سختی است.
اما این تحقیق که نتایجش در نشریه تخصصی PLOS One منتشر شده است، بر اساس بررسی تغییراتی که در ژنها ایجاد می‌شود، بنا شده است.
در تحقیق مذکور مشخص شد که ارتباط تنگاتنگی میان آی کیو پایینتر در سن ۸ سالگی و چهار گونه از ژنهایی که در کودکان و مادرانشان مسئول سوخت و ساز الکل هستند، وجود دارد.

روش عجیب لاغری با یک ماده چاق کننده

افرادی كه چند بار در هفته شكلات می‌خورند، نسبت به اشخاصی كه اصلا از این خوراكی استقبال نمی‌كنند، وزن كمتری دارند.به‌نظر می‌رسد آنتی‌اكسیدان‌های موجود در شكلات فواید زیادی برای سلامت دارد كه از جمله آن‌ها می‌توان به پایین‌آمدن فشارخون، كلسترول و مهم‌تر از همه كاهش‌وزن اشاره كرد.به همین دلیل افرادی كه 5 بار در هفته شكلات می‌خورند معمولا بین 3/2 تا 2/3 كیلوگرم از اشخاصی كه شكلات دوست ندارند، لاغرتر هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ آنتی‌اكسیدان‌ها و مواد شیمیایی موجود در شكلات همچنین میزان حساسیت بدن نسبت به انسولین را هم بیشتر می‌كند كه این عامل نقش زیادی در كنترل قند خون دارد. یكی از این مواد آنتی‌اكسیدان‌هایی به نام فلاونوئیدها هستند كه به‌خصوص در شكلات‌های سیاه به وفور یافت می‌شوند. البته برای آن‌كه شما بهترین نتیجه را از خوردن شكلات بگیرید، بهتر است آن را جایگزین بخشی از غذای خود كنید تا مجموع كالری دریافتی روزانه شما تغییر نكند. همچنین بهتر است، بیشتر از شكلات‌های سیاه  استفاده كنید.

چرا باید سیب را با پوست بخورید

یك تركیب موجود در پوست سیب به نام «اسید اورسولیك» می‌تواند از شما در برابر افزایش وزن محافظت كند.

برترین مجله اینترنتی ایران


 برترین ها: یك تركیب موجود در پوست سیب به نام «اسید اورسولیك» می‌تواند از شما در برابر افزایش وزن محافظت كند.



تحقیقات نشان می‌دهد، این تركیب می‌تواند باعث افزایش حجم عضلانی و تولید چربی‌های قهوه‌ای رنگ شود كه برای بدن فواید زیادی دارد. عضلات نقش مهمی در سوزاندن كالری‌های بدن دارند و به كاهش وزن كمك می‌كنند. چربی‌های قهوه‌ای هم مانع از افزایش وزن شده و هنگام نیاز به سرعت به كالری تبدیل می‌شوند. این چربی‌ها همچنین نقش زیادی را در كنترل قند خون و كلسترول بازی می‌كنند. بافت چربى قهوه‌اى در افراد جوان‌تر و لاغرتر كه قند خون طبیعى دارند، بیشتر است و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود. مصرف سیب همچنین فواید زیادی برای سالمندان دارد، زیرا همراه با افزایش سن، آنها کم​کم عضلات خود را از دست می​دهند. این عامل می‌تواند باعث ضعف عضلانی و حتی فلج شود. تحقیقات دیگر در زنان نشان می‌دهد، میزان كلسترول مضر زنانی كه سیب مصرف كرده بودند به‌طور متوسط 23 درصد كاهش و میزان كلسترول مفید آنها 4 درصد افزایش پیدا می‌كند.

تغذیه نامناسب مهم ترین عامل در کاهش شیر مادر است

به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: دوره ی شیردهی یک دوره ی حساس برای مادر و کودک تلقی می شود و تغذیه مادر در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از طرفی تأمین کننده نیاز های کودک می باشد و از طرفی برخلاف تصور عمومی که تنها دوران بارداری را  دوره ی افزایش نیاز بدن مادر می دانند. در زمان شیردهی نیز مادر نسبت به حالت معمول نیازمند انرژی، ویتامین ها و املاح بیشتری است.
معصومه مشهدی، استراحت کافی، مصرف مایعات، تغذیه مناسب، مصرف شیر افزاهایی از جمله  زیره، رازیانه، ریحان، شبدر، شیر بادام، كنجد، شاهدانه، شیر، ماست و دوغ ، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی‌ پرك شده، دم کرده رازیانه و بذر شوید را از جمله راهکارهای افزایش شیر مادر برشمرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان بردسکن با اشاره به اینکه مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست، تصریح کرد: دل درد، نا آرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می ‌شوند، می ‌تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی‌ میل كند.
معصومه مشهدی  افزود: از جمله برخی مواد غذایی که می‌ تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد و احتمال ایجاد دل‌ دردهای 24 ساعته شیرخوار را به دنبال دارد؛ می ‌توان به سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد.
وی گفت: مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌ های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل ‌درد كودكان تأثیر می ‌گذارند.کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در بعضی خانواده ‌ها مصرف برخی مواد غذایی مانند: شیر گاو، تخم‌ مرغ، فرآورده‌ های گوشتی، بادام ‌زمینی و فرآورده ‌های سویا توسط مادر، در فرزند شیرخوار ایجاد حساسیت و آلرژی می ‌كند، كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
وی گفت: مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عكس‌العمل فرزند شان، می ‌توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف‌ شان بكاهند.

صبحانه نقش کلیدی در تمركز و پيشرفت درسی دانش آموزان دارد

 
صبحانه به عنوان اصلی ترین وعده غذایی نقش موثری در افزایش تمرکز و پیشرفت درسی دانش آموزان ایفاء می کند.
به گزارش وب دا، مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن با اشاره به اینکه وعده صبحانه بسيار مهم است و بايد به شدت مورد توجه دانش آموزان، والدين و آموزگاران قرار گيرد، اظهار داشت: کاهش تمرکز، کاهش قند خون، اختلال در فعالیت طبیعی مغز، بیحالی و بروز مشکلات تغذیه ای از عوارض بی توجهی به این وعده غذایی به شمار می رود.
دکتر حسین زاده به والدين توصيه كرد: كه صبحانه را به عنوان يك وعده غذايي مهم تلقي كنند و با حذف عادات غذایی نادرست، روش های مناسب تغذیه ای را به منظور تامین سلامتی آینده فرزندانشان جایگزین کنند.
وی افزود: صرف میان وعده های مفید مانند خشکبارها (توت خشك،انجير خشك،كشمش،برگه ها) حذف تنقلات مضر، صرف غذاهای آبدار، استفاده از نان های سبوس دار، مصرف غذاهاي آهن دار شامل گوشت ها ( به ويژه ماهي، گوسفند و مرغ) و سبزيجات (به ويژه تره و جعفري و اسفناج) و حبوبات( عدس ، لوبيا و نخود) از جمله راهکارهای داشتن یک الگو تغذیه ای مناسب به شمار می رود.

آیا شما فرزندان‌تان را چاق می‌کنید؟



خیرخواهی‌های شما می‌تواند به افزایش وزن کودکتان منجر شود.

چیپس و پفک و شکلات را در کابینت پنهان کرده اید تا فرزندانتان به آنها دسترسی نداشته باشند. دخترتان را در کلاس ژیمناستیک و پسرتان را در کلاس فوتبال ثبت نام کرده اید. اما هر دو آنان در حال چاق شدن هستند و شما نمی دانید چرا. ممکن است کودکانتان در خوردن شیرینی جات و خوراکی ها زیاده روی کنند اما وقت آن است که ببینید اعمال و رفتار شما بر افزایش وزن آنان چگونه تأثیر می گذارند. آیا شما دارای عادت های زیر هستید؟

نقش پدر و مادر در چاقی کودکان