مكمل‌هاي ورزشي معجزه نمي‌كند


 موضوع استفاده از مكمل‌هاي ورزشي، ذهن بسياري از ورزشكاران را به خود مشغول مي‌كند و گاهي آنها را بر سر دو راهي قرار مي‌دهد. پودرها، قرص‌ها و نوشيدني‌هاي مختلفي هستند كه ادعا مي‌شود تاثير بسزايي در تقويت بدن ورزشكاران دارند.
گفته مي‌شود برخي از اين محصولات باعث چاقي، لاغري يا عملكرد بهتر هنگام ورزش مي‌شوند. 

آنچه مساله را پيچيده‌تر مي‌كند، اين است كه اين مكمل‌ها حاوي موادي است كه حتي شايد نام آنها را نشنيده‌ باشيد بنابراين چطور خواهيد فهميد چه چيزي برايتان مناسب است يا آن‌كه بايد آنها را مصرف كنيد يا نه؟ قبل از اين‌كه درباره استفاده از مكمل‌هاي ورزشي تصميم بگيريد، بايد بدانيد اين مكمل‌ها اكسيرهاي جادويي نيستند.
نبايد انتظار داشته باشيد، با مصرف اين مواد و يكجا نشستن مي‌توانيد ماهيچه‌ها را تقويت كنيد. بايد مكملي پيدا كنيد كه با نوع فعاليت شما همخواني داشته باشد و از آن به عنوان متعادل استفاده كرده و در عين حال، تمرين‌هاي ورزشي را به موازات آن دنبال كنيد.
مكمل‌ها در بدن چه مي‌كند؟
مكمل‌هاي ورزشي به عنوان يك سوپاپ اطمينان در نظر گرفته مي‌شوند تا مطمئن شويم بدن مواد مغذي مورد نياز خود را دريافت مي‌كند تا عملكرد بهتري داشته باشد و آنچه شما از آن انتظار داريد، برآورده سازد.
اگر مي‌خواهيد بر توده عضلاني بيفزاييد، بايد كالري كافي دريافت كنيد و تركيبي از كربوهيدرات و اسيدهاي آمينه مصرف كنيد.

دشمن چربی های شکم

فلفل
اگر می خواهید با دشمن چربی های شکم بیشتر آشنا شوید، به ادامه مطلب توجه کنید.
 امیر جزایری، کارشناس ارشد تغذیه درگفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: فلفل چیلی یا فلفل تند یکی از سبزی های پرخاصیت  برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن دارند.
وی با بیان این مطلب ادامه داد: این فلفل علاوه بر آنکه سوخت و ساز بدن را بالا می برد مانند یک چربی سوز طبیعی عمل کرده و به شکسته شدن سلول های چربی به ویژه در ناحیه شکم و پهلو کمک می کند.
جزایری تصریح کرد: گنجاندن این سبزی در برنامه غذایی روزانه درصورت هماهنگی فلفل چیلی با طبع و مزاج افراد چاق، می تواند تأثیر زیادی درکاهش وزن و از دست دادن چربی های انباشته شده در اطراف شکم و پهلوها داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مصرف فلفل به دلیل حرارتی که در بدن تولید می کند نیاز فرد به نوشیدن آب را افزایش داده و به این ترتیب به پاکسازی بدن افراد چاق از مواد زائد نیز کمک می کند.
منبع : salamatnews.com

دم‌كردنی محبوب ايرانی‌ها

براي خيلي از ما ايراني‌ها هميشه نوشيدن يك فنجان چاي گرم بسيار دلچسب است اما در سرماي دومين ماه پاييزي اين لذت چند برابر مي‌شود البته نوشيدني‌هاي گرم و سرد زيادي وجود دارد كه مي‌توانيم در فرصت‌هاي مختلف از آنها استفاده كنيم ولي ايراني‌ها از روزگاران قديم به چاي علاقه بيشتري داشته‌اند.
آفتاب: شايد دليلش اين باشد كه چاي يك نوشيدني شرقي است. ابتدا هندي‌ها و چيني‌ها از آن استفاده مي‌كردند و سال‌ها بعد گياه چاي به ايران وارد شد، اما اين دم‌كردني سياه چنان جاي خود را در ميان ايراني‌ها باز كرد كه حالا در هر خانه‌اي حداقل يك بار در روز چاي دم مي‌كشد و خورده مي‌شود و چاي شيرين جزئي جدانشدني از سفره صبحانه ما شده است.

چاي اما انواع مختلفي دارد كه در تمام فروشگاه‌ها در اختيار خريداران قرار مي‌گيرد. بهترين نوع اين نوشيدني به محصولات هندوستان و سيلان و ايران تعلق دارد.

چاي ايراني كه نوع بهاره آن بسيار خوشمزه است در شمال ايران كاشت و برداشت مي‌شود.

چاي سياه در صدر

امروزه مصرف‌كنندگان مي‌توانند انواع مختلف چاي را خريداري كرده، دم كنند و ميل نمايند. اما معروف‌ترين اين چاي‌ها همچنان چاي سياه است؛ همان چاي معمولي كه در خانه ايراني‌ها وجود دارد. چاي سبز هم به تازگي بيشتر شناخته شده و مصرف آن رو به فزوني است.

عصاره توت‌فرنگی؛ محافظ طبیعی در برابر آفتاب


بررسی‌ها نشان می‌دهد عصاره توت فرنگی از پوست در برابر مضرات پرتوهای UVA آفتاب محافظت می‌کند.
به گزارش ایسنا، مطالعات جدید حاکی از آن است که عصاره توت‌فرنگی به عنوان یک محافظ در برابر اشعه ماوراء بنفش عمل می‌کند.
محققان اظهار کردند: با خوردن این میوه و استفاده کردن از آن در محصولات آرایشی می‌توان از صدمات پوست جلوگیری کرد.
پژوهشگران ایتالیایی و اسپانیایی در حال بررسی و ساخت کرم از توت‌فرنگی هستند.
محققان دلایل مفید بودن این میوه را داشتن ماده آنتوسیانین در برگ‌ها و میوه‌های قرمزرنگ این میوه می‌دانند.
محققان دانشگاه بارسلونا اظهار کردند: این ترکیبات مهم، ضد التهاب هستند.
این مطالعه در مجله Agricultural Food Chemistry منتشر شده است.

نقش تغذیه در کاهش علائم افسردگی

گروهی از متخصصان علوم پزشکی استرالیا اولین مطالعه بالینی جهان را با هدف ارزیابی تاثیر تغذیه مناسب در بهبود افراد مبتلا به افسردگی حاد آغاز کرده‌اند. 
 
به گزارش ایسنا،‌ دکتر فلیس جاکا از کارشناسان اصلی این گروه تخصصی اعلام کرد: در این مطالعه به شکل خاص تاثیر رژیم غذایی مدیترانه و رژیم غذایی گوشت قرمز روی شدت و ضعف علائم افسردگی بررسی خواهد شد.
جاکا تاکید کرد: بر اساس اطلاعات قبلی به نظر می‌رسد که کیفیت نوع رژیم غذایی با خطر بروز علائم افسردگی و اضطراب مرتبط است.
به گزارش سیدنی مورنینگ هرالد، وی افزود: اما در این مرحله سوال متفاوتی وجود دارد. سوال این است آیا فردی که هم اکنون به افسردگی مبتلا است می‌تواند با انتخاب یک رژیم غذایی مناسب و بهبود شرایط تغذیه‌ای به بهبود حال خود کمک کند. به بیان دیگر آیا با تغییر در رژیم غذایی می‌توان به کاهش و تسکین علائم افسردگی کمک کرد.
متخصصان دانشگاه دیکین، بیمارستان سنت وینسنت و انستیتو سلامت بارون برای انجام این آزمایشات 200 داوطلب را از «ملبورن» و «جی لانگ» انتخاب کرده‌اند.
جاکا اظهار داشت: رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک الگوی بسیار سالم و سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها، ماهی و غلات سبوس‌دار است اما بررسی‌های ما نشان داده است که گوشت قرمز نیز ممکن است در این زمینه حائز اهمیت باشد.

مصرف ویتامین B و روی روند سفیدی مو را به تاخیر می اندازد


سفید شدن زود هنگام مو دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می توان به مسائل ژنتیکی، نژاد، استرس، فشار کاری بالا و بعضی از بیماری ها اشاره کرد.
دکتر رضوانی، متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور علمی هیچ روش شناخته شده ی موثری برای جلوگیری از سفید شدن موها و یا برگرداندن موهای سفید شده وجود ندارد اما ممکن است یکسری از آنتی اکسیدانها و ویتامین ها از جمله ویتامین B و روی، روند سفید شدن موها را کمی کندتر کنند.

وی خاطر نشان کرد: مسائل ژنتیکی، مصرف یک سری از شامپوها، داشتن استرس یا فشار کاری زیاد ممکن است روند سفید شدن موها را تصریح کنند اما هیچ مکانیسم پاتو فیزولوژیکی برای توجیه این مسئله وجود ندارد.

رضوانی افزود: اگر در نژاد سیاه پوست قبل از 30 سالگی و در نژاد سفید پوست قبل از 20 سالگی موهای سفید شود می توان گفت: سفیدی زود رس مو اتفاق افتاده است.

وی در پایان اشاره کرد: تبلیغاتی که به عنوان محلول و یا شامپوی ضد سفید کننده ی مو صورت می گیرد درحقیقت ترکیباتی هستند که ساقه ی مو را از بیرون کم رنگ می کنند ولی نمی توانند سلول مرده ی مو را برگردانند بلکه موها را کمی تیره تر می کنند که در این خصوص می توان از رنگ مو استفاده کرد.

بهترین زمان برای مصرف قرص آهن چه زمانی است؟


بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛دكتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد زمان مناسب برای استفاده از قرص های آهن گفت که بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد، چرا که هنگامی که معده خالی باشد بدن مقدار بسیار بیشتری آهن جذب خواهد کرد.

خانم رحمانی، عضو هیات علمی دانشكده تغذیه صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای دانشگاه شهید بهشتی، در این رابطه افزود: اگر كسی پس از استفاده از قرص آهن به ویژه با معده خالی حالت تهوع پیدا كند می‌تواند آن را پس از غذا و قبل از خواب مصرف كرده و بلافاصله بخوابد.

وی ادامه داد: دخترانی كه در وعده‌های غذایی‌شان گوشت وجود ندارد و از پروتئین گیاهی مثل حبوبات استفاده می‌كنند باید همراه با وعده‌های غذایی‌شان حتما از یك منبع ویتامین C استفاده كنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: سالادها و سبزی‌ها منابع غنی ویتامین C هستند و بهتر است افراد از آبلیمو به عنوان چاشنی سالاد استفاده كرده تا بدنشان میزان بیشتری آهن جذب كند.

رحمانی با بیان اینكه دختران مدرسه‌ای می‌توانند برای دریافت آهن از ساندویچ تخم‌مرغ در مدرسه استفاده كنند،‌ افزود: چون آهن تخم‌مرغ جذب پایینی دارد آنها می‌توانند از گوجه‌فرنگی یا فلفل دلمه‌ای‌های رنگی كه منبع بسیار غنی ویتامین C هستند، استفاده كنند كه باعث بالا رفتن جذب آهن آن می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار كرد: حتی زمانی كه افراد می‌خواهند قرص آهن را بعد از صرف وعده‌های غذایی و پیش از خواب مصرف كنند نیز مصرف ویتامین C باعث بالا رفتن جذب آهن و كاهش حالت تهوع در فرد می‌شود.

منبع:novinfun.com

چای سبز را چگونه بنوشیم تا لاغر شویم؟


افرادی که در آستانه میانسالی با بالا رفتن سن دچار اضافه وزن و چاقی می شوند نیز می توانند از چای سبز برای پیشگیری از این بحران کمک بگیرند.
حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد، روبه رو شده اید و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید. اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفته اید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.

چه زمانی چای سبز بخوریم؟
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.

سالمندان مبتلا به سوء تغذيه هر 2 تا 3 ساعت ميان وعده بخورند

 
سالمندان مبتلا به سوء تغذيه بهتر است سه وعده غذاي اصلي داشته باشند و به فاصله هر 2 تا 3 ساعت ميان وعده ميل كنند.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار وب‌دا، اظهار داشت: وعده‌هاي اصلي غذايي به موقع مصرف شود و از مصرف ديرهنگام صبحانه و شام كه سبب گرسنگي طولاني مدت مي‌شود (بيش از 12 ساعت) پرهيز شود.
وي افزود: لازم است سالمندان حداقل دو ميان وعده كه مي‌تواند شامل بيسكويت (ترجيحاً سبوس‌دار)، كيك، كلوچه، نان و پنير، نان و سيب‌زميني، نان و تخم‌مرغ، نان و خرما، نان شيرمال همراه با يك ليوان شير و انواع ميوه باشد، مصرف كنند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه تنوع بايد در مصرف روزانه مواد غذايي رعايت شود، گفت: براي افزايش اشتها در سالمندان لاغر غذا در بشقاب بزرگتر كشيده شود و از سبزي‌هاي رنگي مانند هويج، گوجه فرنگي، فلفل دلمه‌اي در غذا استفاده شود.
وي مصرف غذاهايي كه تهيه آنها آسان است مانند فرني، ماست و خيار حاوي كشمش و گردو و شيربرنج، پوره تخم مرغ و سيب زميني و شله زرد را براي تكميل انرژي دريافتي توصيه كرد و ابراز داشت: در مورد سالمنداني كه به تنهايي قادر به غذا خوردن نيستند بايد حتماً از نزديكان و خويشان كمك گرفت و از حذف وعده‌هاي غذايي پرهيز كرد.

مصرف الکل 'متعادل' هنگام بارداری، به ضریب هوشی فرزند صدمه می‌زند

پزشکان به زنان توصیه اکید می‌کنند که بهتر است هنگام بارداری، از مصرف نوشیدنیهای الکلی امتناع کنند
بر اساس یافته های یک تحقیق، مصرف یک یا دو گیلاس شراب در هفته، می‌تواند بر آی‌کیو یا ضریب هوشی بچه تاثیر منفی داشته باشد.
محققان دانشگاه های آکسفورد و بریستول، نتایج تست آی کیو ۴۰۰۰ کودک را همزمان با ثبت میزان مصرف الکل مادرانشان مورد بررسی قرار دادند.
آنان دریافتند که میزان متوسط مصرف الکل، یعنی چیزی در حدود یک تا شش واحد در هفته، هنگام بارداری بر میزان آی‌کیو فرزند تاثیرگذار است.
تحقیقات قبلی در زمینه تاثیر مصرف کم یا متوسط الکل هنگام بارداری، شواهد پراکنده و گمراه‌کننده ای را ارائه کرده‌اند؛ بیشتر به این دلیل جداسازی این عامل (الکل) از عوامل تاثیرگذار دیگر همچون سن مادر یا سواد و تحصیلات او، کار سختی است.
اما این تحقیق که نتایجش در نشریه تخصصی PLOS One منتشر شده است، بر اساس بررسی تغییراتی که در ژنها ایجاد می‌شود، بنا شده است.
در تحقیق مذکور مشخص شد که ارتباط تنگاتنگی میان آی کیو پایینتر در سن ۸ سالگی و چهار گونه از ژنهایی که در کودکان و مادرانشان مسئول سوخت و ساز الکل هستند، وجود دارد.