مواظب باشيد خودتان هم كپك نزنيد

جام جم آنلاين: احتمالاً بارها مواد غذایی كپك‌زده را دیده‌اید و حتی خیلی مواقع بخش كپك‌زده را دور ریخته، بقیه را مصرف كرده باشید و به مریضی یا مسمومیتی هم دچار نشده باشید.

بخت یارتان بوده و آن چند بار از چنگ بیماری یا حتی مرگ جسته‌اید! باور ندارید؟ بفرمایید بخوانید:
كپك، میكروارگانیسمی است كه بهترین مكان برای رشد و گسترش آن محیط مرطوب و سرشار از مواد مغذی‌ است. این موجود ذره‌بینی می‌تواند شرایط محیطی سخت را تحمل كند و به بقا ادامه دهند تا زمانی كه شرایط مناسب برای تكثیر سریع‌ فراهم شود.
یكی از دلایلی كه تجمع كوچكی از آنها گاهی حتی روی پرده حمام یا كاشی‌های دستشویی هم دیده می‌شود، همین است.
حالا تصور كنید زن بارداری هنگام تهیه غذا بخش كپك‌زده رب یا آبلیمو را دور می‌ریزد و قسمت به تصور خود سالم و كپك‌نزده را مصرف می‌كند.
كپك‌های مضری وجود دارد كه با تولید نوعی ماده سمی به نام مایكوتوكسین باعث تولد نوزادان ناقص‌الخلقه می‌شود. این ماده با چشم دیده نمی‌شود، اما در لایه‌ای عمیق از مواد غذایی نفوذ و آن را آلوده می‌كند.

این مادر از كجا خواهد فهمید تولد كودك ناقص‌اش نتیجه انجام چه كاری بوده است؟ مایكوتوكسین باعث ابتلا به انواعی از سرطان در مردان و زنان نیز می‌شود.
می‌دانید تشخیص سرطان در مراحل اولیه چقدر سخت است؟ ما مردم عادی، علم و امكانات تشخیص مفید یا مضر‌بودن كپك‌ها را نداریم و بهتر است به جای دور ریختن سطحی قابل دید از كپك‌های روی میوه، غذا و... همواره سطحی غیرقابل دید و سمی را در نظر بگیریم كه به اعماق نفوذ كرده. اگر نمی‌خواهید مسمومیت ، سرطان و حتی مرگ را برای خود یا خانواده‌تان رقم بزنید:

1‌‌ـ‌كمتر بخرید تا زودتر مصرف كنید

2‌‌ـ‌ رطوبت مواد غذایی، میوه‌ها و ظروف را پیش از گذاشتن در یخچال بگیرید

3‌‌ـ‌ قفسه یا قسمت‌های آلوده به كپك یخچال را با دستمال آغشته به جوش‌شیرین بشویید

4‌‌ـ‌ نان و غذا را در حالی كه هنوز گرم است، درون یخچال یا مكان بسته نگذارید.

5‌‌ـ ‌میوه‌ها و مواد خراب و حتی اندكی لك‌زده را بسرعت جدا و از محیط دور كنید
6‌‌ ـ ‌همواره یادتان باشد اگر سطح كپك‌زده را جدا كردید، ممكن است عمق آن آلوده مانده باشد!



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر