پختوپز برای بخش عمدهای از خانوادهها امری روزانه و همیشگی است.
برای پختن در دورههای مختلف، ظروف متفاوتی به فراخور سلیقههای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و توصیههای کارشناسان تغذیه استفاده شده و میشود. یک روز کارشناسی میگوید که ظرفهای مسی برای بدن بهتر است و روز دیگر کارشناسی دیگر ظرفهای تفلون را سمی میداند. در این گفتوگو نظر دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه را در مورد چند ظرف مختلف که برای پختوپز در کشور مرسوم است پرسیدهایم.
یکی از ظروفی که در پختوپز استفاده میشود فولاد ضدزنگ و یا استنلس استیل است که بسیار بادوام بوده و از ترکیب آهن و سایر فلزات ساخته میشود و معمولا کروم دارد و ممکن است نیکل و تیتانیوم نیز داشته باشد. این فلز در مقابل حرارت بالا، خراش و خوردگی مقاوم است. اما از آنجایی که این فلز حرارت را به خوبی منتقل نمیکند در کف ظروفاستیل مس یا آلومینیوم استفاده میشود. برای مصرف این ظروف توصیه میشود که غذاهای اسیدی و پرنمک بهمدت طولانی در آنها نگهداری نشود و فقط برای پخت از آن استفاده شود. این دسته از ظروف مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنند. نوع دیگر، ظروف لعابی هستند. این دسته از ظروف در واقع از جنس آهن یا فولاد هستند که سطح آنها را بهمنظور جلوگیری از زنگزدن، با لعاب میپوشانند. این ظروف برای پختوپز بسیار مناسب بوده و علاوه بر اینکه بوی غذا بهخود نمیگیرند بسیار مقاوم هستند.
منبع: همشهری آنلاین
تغذیه > توصیهها و آداب - گروه سلامت- زهرا رفیعی:
برای پختن در دورههای مختلف، ظروف متفاوتی به فراخور سلیقههای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و توصیههای کارشناسان تغذیه استفاده شده و میشود. یک روز کارشناسی میگوید که ظرفهای مسی برای بدن بهتر است و روز دیگر کارشناسی دیگر ظرفهای تفلون را سمی میداند. در این گفتوگو نظر دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه را در مورد چند ظرف مختلف که برای پختوپز در کشور مرسوم است پرسیدهایم.
یکی از ظروفی که در پختوپز استفاده میشود فولاد ضدزنگ و یا استنلس استیل است که بسیار بادوام بوده و از ترکیب آهن و سایر فلزات ساخته میشود و معمولا کروم دارد و ممکن است نیکل و تیتانیوم نیز داشته باشد. این فلز در مقابل حرارت بالا، خراش و خوردگی مقاوم است. اما از آنجایی که این فلز حرارت را به خوبی منتقل نمیکند در کف ظروفاستیل مس یا آلومینیوم استفاده میشود. برای مصرف این ظروف توصیه میشود که غذاهای اسیدی و پرنمک بهمدت طولانی در آنها نگهداری نشود و فقط برای پخت از آن استفاده شود. این دسته از ظروف مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنند. نوع دیگر، ظروف لعابی هستند. این دسته از ظروف در واقع از جنس آهن یا فولاد هستند که سطح آنها را بهمنظور جلوگیری از زنگزدن، با لعاب میپوشانند. این ظروف برای پختوپز بسیار مناسب بوده و علاوه بر اینکه بوی غذا بهخود نمیگیرند بسیار مقاوم هستند.
- این دو فلزی که به آنها اشاره کردید برای پختوپز آسان نیستند. خانمها معتقدند که بهراحتی غذا به کف آن میچسبد.
- لعاب استفاده شده در ظروف سفالی که عمدتا برای پختن دیزی استفاده میشود آیا میتواند مضر باشد؟
- آیا ظروف آلومینیومی مناسبند؟
- اگر لایه نچسب این ظروف به مرور کنده شود، آیا پختوپز در آنها را توصیه میکنید؟
- در مورد ظروف آهنی نیز چنین تصور میشود که علاوه بر خوشرنگکردن غذا، خاصیت خود را به غذا میدهد، مصرف آن را توصیه میکنید؟
- ظروف مسی مورد پسند بسیاری از خانوادههاست و در خانههای بسیاری از افراد یک دیگچه مسی برای پختوپز وجود دارد ویژگی که باید به آن توجه شود چیست؟
- بخش عمدهای از ظروف پختوپز ایرانیان را قابلمههای تفلون بهخود اختصاص داده است، هرازگاهی خبر از مضربودن این لایههای نچسب به میان میآید. آیا این ظروف آنقدرها که گفته میشود مضرند؟
- بسیاری از افراد فکر میکنند که کدام قابلمه چدنی و با چه روکشی برای استفاده روزمره بهتر است، نظر شما در این باره چیست؟
منبع: همشهری آنلاین
تغذیه > توصیهها و آداب - گروه سلامت- زهرا رفیعی:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر