قابل توجه مادران باردار؛
استفاده از نمك يددار به ميزان لازم در دوران بارداري، احتمال سقط خود به خود را كاهش داده و در هوش، شنوايي و بينايي نوزاد تاثير گذار خواهد بود.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،با بيان اين مطلب اظهار داشت: مادراني كه به اندازه كافي انرژي دريافت نمي كنند، در معرض خطر زايمان نوزادان كم وزن و كوتاه قد قرار دارند و موفقيت آنان در تداوم شيردهي كمتر است.
سعيده معاني افزود: اگر مادران در دوران بارداري افزايش وزن مناسب نداشته باشند، روابط عاطفي بين مادر و شيرخوار در بدو تولد و دو سال اول زندگي با اشكال و به سختي برقرار مي شود.
وي تصريح كرد: استفاده از منابع داراي ملح و روي باعث افزايش وزن زمان تولد نوزاد مي شود و اجراي يك برنامه غذايي متعادل و متنوع با استفاده از گروه هاي مختلف غذايي مي تواند تمام نياز هاي تغذيه اي مادر و جنين را تأمين كند به جز نياز به آهن و اسيدفوليك كه بايد از طريق دريافت مكمل هاي آن جبران شود.
معاني ادامه داد: در دوران بارداري به دليل افزايش حجم خون مادر و رشد جنين و جفت، نياز به آهن و اسيد فوليك افزايش مي يابد لذا اهميت دريافت اين مكمل ها در پيشگيري از كم خوني، ضعف و ناتواني مادر، زايمان زودرس و نقص سيستم عصبي جنين بوده و موجب تكامل و مقاومت سيستم ايمني او مي شود.
اين كارشناس تغذيه ابراز داشت: بارداري هاي مكرر به خصوص با فواصل كم و در سنين پايين ذخائر آهن بدن مادر را كاهش مي دهد و زنان بارداري كه سابقه كم خوني فقر آهن ندارند مي توانند از زمان شروع حاملگي، حتي از 2 تا 3 ماه قبل از باردارشدن، روزانه يك قرص اسيد فوليك و از پايان ماه چهارم تا چهار ماه پس از زايمان روزانه يك عدد قرص آهن مصرف كنند تا از بروز عوارض ذكر شده پيشگيري شود.
وي خاطرنشان كرد: استفاده از ويتامين D براي جذب كلسيم از روده ها ضروري است كه در دوران بارداري با مصرف مكمل هاي حاوي اين ويتامين و يا در معرض نور خورشيد قرار گرفتن، تامين مي شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر