7 نكته درباره سركه بالزاميك

7 نكته درباره سركه بالزاميك
سركه بالزاميك از احيا شدن آب نوع خاصي از انگور شيرين كه جوشيده شده و كاملا پخته شده است، تهيه مي‌شود و فرآيند تهيه آن با بقيه انواع سركه تاحدي متفاوت است

بالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند. سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است. اما فواید تغذیه ای ویژه ای برای این نوع از چاشنی عنوان شده كه عبارت اند از:

معجزه سرکه سیب

* اثرات درماني و نحوه تهيه :
براي تهيه سركه سيب، سيب هاي آبدار و كوچك و معطر كه كاملا" رسيده باشند را داخل دستگاه پرس مي ريزيم. اگر بخواهيم عصاره سيب زودتر به سركه تبديل شود به آن مخمر اضافه مي كنيم.
* تهيه عصاره سيب پيش از تهيه سركه سيب :
1- سيب ها را بشوئيد( 5 كيلوگرم) و آنها را4 قسمت كنيد. سيب ها را در يك آبميوه گيري بريزيد و آب آنها را بگيريد.
2- آب ميوه را همراه با تفاله هاي سيب در يك بشكه بزرگ شيشه اي يا ظرف سفالي بريزيد. آنها را با كمي آب رقيق كنيد و به اندازه نوك چاقو مخمر و چند تكه نان گندم سياه به آن بيفزاييد تا تخمير سريع تر صورت بگيرد.

معرفی ادویه های جادویی برای لاغری

فلفل ترکیبات شیمیایی ای دارد که می تواند توانایی سوختن چربی ها در بدن را افزایش داده و به کاهش اشتها کمک کند.
تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد، تندکردن طعم غذاهای دارای چربی، می تواند به سوزانده شدن آنها در بدن کمک کرده و مانع افزایش وزن شود. مطالعات بیشتر هم نشان داده مردان و زنانی که غذاهای تند می خورندکمتر از دیگران احساس گرسنگی می کنند و با احتمال کمتری بعد از صرف غذای اصلی سراغ میان وعده ها می روند.
همه ما بعد از خوردن غذاهای تند که شامل کاری یا فلفل هستند، احساس گرما می کنیم. در صورتی که میزان این تندی بیشتر شود حتی ممکن است صورتمان قرمز شده و بدنمان عرق کند. دلیل این موضوع وجود یک ترکیب شیمیایی به نام کاپسایسین در ادویه هاست که طعم تند بعضی از آنها نیز از این ماده سرچشمه می گیرد. احساس گرم شدن بعد از مصرف ادویه های تند به این معناست که بدن ما به جای ذخیره کردن کالری ها در حال سوزاندن آنهاست. یکی دیگر از فواید مصرف ادویه های تند، فریب دادن مغز است. در این حالت مغز تصور می کند، غذا چرب تر از آن چیزی است که در عالم واقع است و از خوردن آن لذت بیشتری می برد. این روش کمک بسیاری به کنترل اشتها در افرادی می کند که مدتی است رژیم گرفتن را شروع کرده اند، زیرا مغز این افراد بعد از مدتی علاقه بسیار شدیدی به مصرف چربی ها پیدا می کند. البته باید توجه داشت که فقط با مصرف فلفل نمی توان به کاهش وزن امیدوار بود بلکه در کنار آن شما باید به فکر کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی هم باشید.

منبع: آفتاب

افزايش خطر ابتلا به سرطان با مصرف دوز بالای برخی مکمل‌های غذایی


پژوهشگران مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه کلرادوي آمریکا طي پژوهشي دريافتند: مصرف بیش از حد مواد مغذی مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم خطر افزایش ابتلا به سرطان را در پی دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر «بایرز»، سرپرست این پژوهش با اشاره به نتايج اين تحقيق اظهار كرد: مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم به خودی خود سمی نیستند و بدن انسان به آن نیاز دارد، اما باید تنها مقدار مجازی از آن را مصرف کنیم.
وي در ادامه با تاكيد بر نتايج اين تحقيق تصريح كرد: تمام مکملهای غذایی همواره با صفات آنتی اکسیدان یا ماده مغذی شناخته می‌شوند، این در حالی است که اثرات ناخواسته این مکمل‌ها، گاهی بروز سرطان را به همراه دارد.
يافته‌هاي اين پژوهشگران نشان داد: مکمل‌های غذایی، بویژه دوزهای بالا، مانند داروها از نظر بیولوژیکی فعال هستند؛ گاهی به صورت خوب و گاهی نیز به صورت بد.
پژوهشگران مدعی هستند که مصرف دوزهای بالای مکمل‌های غذایی، بیشتر از این‌که کارآمد و مفید باشد، ضرر دارد.
نتايج این پژوهش در مجله «National Cancer Institute» منتشر شده است.


مصرف ترشیجات و گوشت‌های فاسد در ابتلا به سرطان پانكراس موثر است

8-236.jpg
یک جراحی عمومی اظهار کرد: سرطان پانکراس در سنین بالا متداول بوده اما این سرطان به تازگی در سنین 30 تا 40 سالگی شیوع بیشتری پیدا کرده است.
دکتر محمد علی افسری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: عوامل محیطی و ارثی می‌توانند زمینه‌های لازم را برای ایجاد سرطان پانکراس فراهم کنند، اما تاکنون مشخص نشده است که کدام عامل تاثیر بیشتری دارد و نقش مهمتری را ایفا می‌کنند.
این فوق تخصص جراحی قفسه سینه و ریه در خصوص شیوع بالای این بیماری اظهار داشت: در میان بیماری‌ها و سرطان‌هایی که در دستگاه گوارشی وجود دارد، سرطان پانکراس شیوع بیشتری دارد.

توصيه هاي سازمان بهداشت جهاني درباره ايمني مواد غذايي پنج شرط غذاي سالم‌


غذا در زندگي هر انساني مهم است و مانند چاقوي دو لبه عمل مي‌كند زيرا هم مي‌تواند در حفظ سلامت موثر باشد و هم زمينه بروز بيماري‌هاي مختلف را فراهم مي‌كند...
از اين رو، داشتن يک رژيم غذايي مناسب براي تامين نيازهاي بدن اهميت زيادي دارد اما ايمني موادغذايي نيز جنبه ديگر تغذيه سالم است زيرا اگر خوراكي‌هاي مغذي در مراحل مختلف خريد، آماده‌سازي، پخت و نگهداري آلوده شوند، ديگر ارزشي نخواهند داشت بنابراين توجه به 5 نکته که در پوستر اين شماره به آنها اشاره مي‌کنيم، مهم است.
از آب و مواد غذايي سالم استفاده کنيد. از آب سالم براي طبخ غذا استفاده و مواد غذايي تازه و سالم را براي اين منظور انتخاب کنيد. در ضمن، مواد غذايي فراوري شده را انتخاب کنيد؛ مثلا به جاي شير فله‌اي، شير پاستوريزه در غذايتان بريزيد.

ترس، مهمترین دلیل بدغذایی در کودکان

BABY_001007.jpg
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: مهمترین دلیل بدغذایی در کودکان، ترس و نگرانی از دعوا کردن، اصرار پدر و مادر برای خوردن غذایی خاص و نگرانی از خراب کاری در حین غذا خوردن است.
"سمیه صمدی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، توضيح داد: بدغذایی یکی از مهمترین مشکلاتی است که والدین با آن روبرو هستند، مساله‌ای که در سنین پیش از دبستان، به ویژه در بين کودکان دو تا پنج سال بیشتر دیده می‌شود.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که نیاز به انرژی در سنین مختلف براي رشد کودکان بسیار متفاوت است، به طوری که در سال‌های اول زندگی، با توجه به رشد سریع، میزان نیاز به انرژي بیشتر است و بنابراین مصرف مواد غذایی توسط کودک افزایش می‌یابد.

تاثیر غذا برجسم و روح

جام جم آنلاين: غذا مانند دارويي است كه بر جسم و روح‌ ما اثر مي‌گذارد. طبق نظريه زيست‌شناسان در انستيتو تكنولوژي ماساچوست بوستون، هيدرات‌هاي كربن مشتق از سبوس‌ها، توليد سروتونين (ماده شيميايي كه در بدن توليد مي‌شود و ضدافسردگي است)‌ را تحريك كرده و باعث افزايش تمركز حواس و بهبود خواب مي‌شود. بنابراين خوردن اين هيدروكربن‌ها در شب مناسب‌تر است.
در نقطه مقابل از آنجا كه دوپامين، نور آدرنالين و نوراپي نفرين در پي مصرف فرآورده‌هايي كه حاوي مقدار زيادي پروتئين حيواني (گوشت و ماهي)‌ هستند افزايش ‌مي‌يابد.

سواد تغذیه ای در سلامت حائز اهمیت است



 دکتر مصداقی نیا معاون بهداشت وزیر بهداشت و عضو شورای عالی انستیتو تغذیه در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور که در دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده بود افزود: علم تغذیه در ایران جایگاه رفیعی دارد و در 50 سال اخیر به دنبال یک تفکر استراتژیک انستیتو تغذیه به راه اندازی کرده و این نشان دهنده وجود تفکری صحیح درباره مباحث مربوط به سلامت و به ویژه تغذیه در کشور ما است.

 وی با بیان اینکه انستیتو تغذیه مثل سایر تشکیلات علمی کشور پیشرفت ها و توقف هایی داشته تصریح کرد: امروز این انستیتو در فاز پیشرفت است و به دلیل اهمیت موضوع هم اکنون می بینیم که دانشگاه های دیگر همچون دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده تغذیه را تشکیل داده است.

آواکادو -شکلات تلخ - ماهی - زیتون - کره بادام زمینی

آشنایی با 5 چربی مفید برای بدن
آشنایی با 5 چربی مفید برای بدن

با مصرف این چربی‌های مفید، نه تنها به سلامت قلب خود کمک کرده بلکه به وزن مناسب نیز خواهید رسید.
آووکادو 

آووکادو

هر آووکادو به اندازه یک چیز برگر دوبل (فست فود) دارای چربی است اما چربی موجود در این میوه از نوع غیر اشباع بوده و مصرف آن نه تنها ضرری برای بدن نداشته بلکه دارای خواص مفیدی نیز است. با اضافه کردن آووکادو به رژیم غذایی خود، می‌توانید به راحتی کلسترول بد و دیگر چربی‌های ناسالم خون را کاهش دهید.