سركه بالزاميك از احيا شدن آب نوع خاصي از انگور شيرين كه جوشيده شده و كاملا پخته شده است، تهيه ميشود و فرآيند تهيه آن با بقيه انواع سركه تاحدي متفاوت است
بالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند. سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است. اما فواید تغذیه ای ویژه ای برای این نوع از چاشنی عنوان شده كه عبارت اند از: