آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
تخم غاز
اندازه اين تخم از تخم مرغ و اردك بزرگتر بوده و يك عدد آن كالري بسيار بالايي داشته و نسبت به تخم مرغ از مقدار بيشتري كربوهيدرات، چربي و كلسترول برخوردار است. تخم اين پرنده لذيذتر از تخم مرغ است اما مصرف آن به دليل كلسترول بالا بايد محدود شود. هر تخم غاز معادل 2 تخم مرغ است و منبع خوب ويتامينهاي A، E، B6 و B12 ، فولات و مواد معدني روي، كلسيم، آهن، مس، منيزيم، پتاسيم، سلنيوم و منگنز به شمار ميرود.
تخم مرغ سرشار از کلسیم است
تخم مرغ برای تاخیر گرسنگی
اگرهنگام صبحانه هر چه نان و پنیرو غلات آماده میخورید، سیر نمیشوید بد نیست تخم مرغ را امتحان کنید.محققان اعلام کردهاند که تخم مرغ گرسنگی را بیشتر از سایر مواد غذایی به تاخیر میاندازد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات ؛ در این بررسی تازه کسانی که صبحانه تخم مرغ خورده بودند دیرتر از بقیه افراد علائم گرسنگی را نشان داده بودند و ناهار کمتری میل کرده بودند. در ضمن میزان هورمون گرلین درآنها کمتر و پپــــتید وای 3- 36هم بین صبحانه و ناهاردر آنها بیشتر بود. متخصصان معتقدند احتمالا علت این قضیه به پروتئین موجود در تخم مرغ بر میگردد که بیشتر از پروتئین موجود در گندم انسان را سیر نگه میدارد. برای کسانی که آرزو دارند وزن کم کنند تغییر نوع پروتئین رژیم غذایی آنهاعلاوه بر مقدار آن میتواند یک استراتژی تازه باشد. لابد میدانید که یک تخم مرغ بزرگ 70 کالری انرژی و حدود 6 گرم پروتئین، 5 گرم چربی و 186 میلی گرم کلسترول دارد. پس به راحتی حساب کالریهایتان را بر این اساس تنظیم کنید.
مصرف روغن ماهی موجب تقویت هوش کودکان ميشود
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف روغن ماهی عامل مهمی برای تقویت هوش کودکان به شمار میرود.
"سمیه صمدی" در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار داشت: کودکانی که صبحانه میخورند دارای قابلیت تمرکز بیشتر و حافظه یادگیری بهتر هستند و علاوه بر آن در کلاسهای آموزش درسهاي مفهومي از جمله ریاضی بهتر عمل میکنند.
وی ادامه داد: تمام صبحانهها یکسان نیستند؛ بهتر است از دادن شکر فراوان یا قهوه به کودکان در وعده صبحانه خودداری شود.
طالبی، درمان کننده بیماری های قلبی
طالبی منبع غنی از ویتامین هایی است که از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود.
براساس مطالعات اخیر دانشمندان، طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذکر شده است.همانطور که ویتامینA آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد .
وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. لاغر کننده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود.
براساس مطالعات اخیر دانشمندان، طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذکر شده است.همانطور که ویتامینA آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد .
وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. لاغر کننده است.
برنج ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد
براساس تحقيق جديدي كه بتازگي در آمريكا انجام گرفته، مصرف مداوم برنج سفيد ميتواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.
در سراسر جهان ميليونها نفر از ديابت نوع 2رنج ميبرند و تعداد بسياري نيز از ابتلاي خود به اين بيماري خاموش بياطلاع هستند.
تنها در كشور فرانسه 500 هزار نفر از ابتلاي خود به ديابت نوع 2 غافل هستند. اين بيماري هر روز در سراسر جهان رو به افزايش است و از اينرو متخصصان بيشتري براي شناسايي دقيقتر عوامل پر خطر در بروز ديابت در حال بررسي هستند.
يكي از اين عوامل، افزايش مصرف برنج سفيد است كه ميتواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.
كاهش وزن، مهمترين علامت پر كاري تيروئيد
چنانچه پركاري تيروئيد درمان نشود، عوارض قلبي، عروقي و پوكي استخوان را در پي خواهد داشت.
دكتر خوش نيت فوق تخصص غدد و متابوليسم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از مهمترين علائم پركاري تيروئيد كاهش وزن با وجود اشتهاي خوب فرد است. علائم ديگر آن شامل تپش قلب، لرزش دست، تعريق زياد، كلافگي در برابر گرما، حالت هاي عصبي و پرخاشگري، اختلال در تمركز و نيز اختلال در عادت ماهيانه زنان است.وي با بيان اينكه شايد مهمترين نشانه ي باليني پركاري تيروئيد علائم چشمي است گفت: شايع ترين شكل اين بيماري نشاني ازواكنش سيستم ايمني بدن نسبت به بافت تيروئيد است. علائم چشمي، مهمترين نشانه باليني اين بيماري است، از جمله بيرون زدگي، التهاب و ورم اطراف چشم، تاري ديد و آسيب به عصب چشم كه در حالت پيشرفته بيمار را آزار مي دهد.
وي ادامه داد: گواتهاي چند گره اي كه در افراد مسن بيشتر ديده مي شود، پركاري تيروئيد را به همراه دارد از سوي ديگر التهابات تيروئيد نيز به صورت گذرا، پركاري ايجاد مي كند. پركاري تيروئيد با آزمايش خون مشخص و با دارو كنترل مي شود.
دكتر خوش نيت در پايان افزود: اگر بعد از مدتي با مصرف قرص هاي خوراكي، تيروئيد كاهش پيدا نكرد، ريشه كني بيماي با يد راديواكتيو الزامي است.
به ياد داشته باشيد، چنانچه پركاري تيروئيد درمان نشود، عوارض قلبي، عروقي و پوكي استخوان را در پي خواهد داشت./
چرا من چاقم
اگرکالری دریافتی روزانه شما زیاد است و اصلا˝ هم به ورزش کردن توجه ندارید جای تعجب ندارد که وزنتان روز به روز بالاتر رود
. آیا زمان آن نرسیده که به این موضوع جدی تر و عمیق تر فکر کنید و چاره ای برای آن بیندیشید . آیا می دانید چاقی چه عوارض جبران ناپذیری دارد ؟
کمبود خواب
اگر تا دیروقت بیدار می مانید احتمال افزایش وزنتان بیشتر می شود . تغییرات سطح هورمونها و افزایش اشتها و احساس گرسنگی از عوارض دیر خوابیدن است .
آلرژی و غذا
دکتر عبدالرضا وارسته
تخم مرغ، شیرگاو، نخود، سویا، گندم، گردو، فندق و ماهی از شایعترین مواد غذایی آلرژی زا به شمار میروند.
آفتاب: عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آلرژی غذایی به علت واکنشهای غیر طبیعی و پاسخ سیستم ایمنی بدن به اجزای غذایی ایجاد میشود، اظهار داشت: «شیوع آلرژی غذایی در کودکان 10 درصد و در افراد بالغ دو درصد تخمین زده شده است و بر این اساس این عارضه در کودکان شایعتر از بزرگسالان است.» تخم مرغ، شیرگاو، نخود، سویا، گندم، گردو، فندق و ماهی از شایعترین مواد غذایی آلرژی زا به شمار میروند.
دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال، درد شکمی، بثورات پوستی، نفخ و باد شکم، کهیر و تورم صورت از نشانههای آلرژیهای غذایی به شمار میرود، خاطر نشان کرد: «تشخیص آلرژیهای غذایی با روشهای مختلف درونتنی و برونتنی صورت میگیرد که میتوان به گرفتن شرح حال از بیمار، معاینه فیزیکی، تست پریک، حذف غذاهای مشکوک از رژیم بیمار اشاره کرد.»
اشتراک در:
پستها (Atom)