خواص شگفت‌انگیز سیب‌زمینی

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز سیب‌زمینیسیب‌زمینی‌، دارای خواص فراوانی است و کمک خوبی برای درمان بسیاری ازبیماری‌ها محسوب می‌شود.سیب‌زمینی‌ها سرشار از مواد مغذی هستند ولی متاسفانه بسیاری از افراد از این منبع غذایی به اشکال ناسالم مانند سیب‌زمینی‌سرخ کرده و یا چیپس سیب‌زمینی استفاده می‌کنند و حتی اگر آن را به صورت پخته نیز مصرف می‌کنند آن را با مواد چربی مانند پنیر و کره و خامه مخلوط کرده و می‌خورند.
این افراد بهتر است بدانند که استفاده از این روش‌ها و تکرار آن، ‌نتیجه‌ای جز افزایش احتمال بروز نارسایی‌های قلبی را در آنان به همراه نخواهد داشت.
اگر به روش صحیح از سیب‌زمینی‌ها استفاده شود مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر محسوب شده که موجب سلامت بدن می‌شوند.
برخی از خواص سیب‌زمینی‌عبارتند از:
1- موجب افزایش وزن می‌شوند.
سیب‌زمینی‌ها حاوی مقدار فراوانی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین هستند. مصرف سیب‌زمینی برای آنان که لاغر هستند و می‌خواهند وزن، اضافه کنند، توصیه می‌شود. این ماده غذایی دارای ویتامین‌های سی و ب ‌کمپلکس است.

خواص بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه گیاه «بادرنجبویه» سالهاست كه توسط پزشكان مشرق زمین، برای درمان مشكلات خلقی استفاده می‌شود؛ همچنین مصرف آن جهت سردرد با منشاء عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفیدست.
دكتر علی زرگری در خصوص فواید این گیاه می‌گوید: «وارنگ بو» یا «بادرنجبویه» در طب عوام برای مصارفی از قبیل رفع دل پیچه ناشی از نفخ و تقویت معده به كار می‌رود و از مصارف اصلی و ویژگی‌های خاص آن، آرام كردن اعصاب و تقویت قلب است.
و ادامه می‌دهد: این گیاه به اشكال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، كمپرس و دم كرده استفاده می شود. اسانس این گیاه در آرام كردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یك طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بی‌خوابی، استفراغهای دوران بارداری، كم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان بسیار مؤثرست.

ويتامين D سلامت استخوان‌ها‌ را بيمه مي‌كند

جام جم آنلاين: ويتامين D از جمله ويتامين‌هاي استروئيدي است كه نقش موثري در افزايش جذب كلسيم و فسفر در بدن به عهده دارد.
افرادي كه به مقدار كافي در معرض تابش نور خورشيد قرار مي‌گيرند، نيازي به مصرف مكمل‌هاي حاوي اين ويتامين ندارند زيرا تابش نورخورشيد موجب مي‌شود مقادير كافي ويتامين D در پوست ساخته شود.

به گفته محققان دانشگاه مينه‌سوتا، سطح ويتامين D موجود در بدن در آغاز يك رژيم غذايي كم كالري مي‌تواند شاخص مناسبي براي پيش‌بيني موفقيت افراد در كاهش وزن باشد و به اين ترتيب مي‌توان گفت اين ويتامين در كاهش وزن افراد، نقش مهمي ايفا مي‌كند. بدن ما انسان‌ها ازطريق تابش نور خورشيد، مواد غذايي و مكمل‌هاي غذايي ويتامين D مورد نيازش را تامين مي‌كند.

اين ويتامين از نظر بيولوژيك خنثي است و براي اين‌كه در بدن فعال شود، بايد واكنش‌هايي شيميايي روي آن انجام شود.

نقش مهم ریز مغذی ها در بهره هوشی و یادگیری


ریز مغذی ها (ویتامین ها و مواد معدنی) نقش مهمی در سوخت و ساز، سيستم ايمني، بهره هوشي و يادگيري دارند.
به گزارش سرويس علمي،‌  پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر زهرا اباصلتی، مدير گروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کمبود ریز مغذی ها در بدن گرسنگی پنهان به شمار می رود، اظهار داشت: بررسي هاي انجام شده نشان مي دهند كه امروزه كمبود ريز مغذي ها در سطح كلان جامعه در بسياري از كشورهاي جهان يكي از مشكلات عمده بهداشتي تغذيه اي است كه پي آمدهاي نامطلوب اقتصادي  اجتماعي در پي دارد و باعث كند شدن توسعه اقتصادي كشورها مي شود.دکتر زهرا اباصلتی افزود: بررسي هاي اخير نشان مي دهد در ايران يكي از مشكلات تغذيه اي سوء تغذيه ناشي از كمبود ريز مغذي هایی از جمله آهن، يد، روي، ويتامين   A و  D به ویژه در میان کودکان و نوجوانان است که این امر موجب کاهش سیستم ایمنی بدن  و احتمال افزایش ابتلا به بیماریها، کاهش قدرت فراگیری، کوتاه ماندن قد و اختلال در رشد و بلوغ از جمله عوارض کمبود ریز مغذیها در میان این گروه سنی می شود.

همه خوبي‌ها در چاي سبز

چای از برگ‌های گیاهی به نام Camellia sinensis تهیه می‌شود. انواع چای شامل چای سبز، سیاه و چای اولانگ می‌باشد که تفاوت آنها در شیوه فرآیند و آماده سازیشان می‌باشد. روند تولید چای سبز به این شکل است که برگ‌های چای بلافاصله پس از برداشت، در معرض بخار قرار می‌گیرند. بخار دادن برگ‌های چای سبب مهار آنزیمی می‌شود که مسؤول تخمیر و تغییر رنگ این برگ‌ها است، بنابراین با این روش رنگ سبز برگ‌ها طی فرآیند خشک کردن حفظ می‌شود و از تخمیر آنها جلوگیری می‌گردد. در ضمن با این روش ترکیبات پلی فنولی مفید موجود در چای از بین نمی‌روند.در روند تولید چای سیاه، برگ‌های چای تخمیر می‌شوند و ترکیبات پلی فنولی تغییراتی می‌کنند. چای اولانگ نیز نیمه تخمیرشده است. در نتیجه انواع چاي سبب ایجاد اثراتی متفاوت بر بدن انسان می‌شوند. مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف می‌کردند.

زمان بندی صحیح نوشيدن آب

انسان به مدت چند روز می تواند بدون غذا از طریق چربی سوزی به سر ببرد در حالیکه آب موجود در بدن فقط برای مدت 24 ساعت کافی است.
زهرا رضایی، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد:
 آب از دو عنصر هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است که یکی از ضروری ترین مواد برای بدن است. انسان به مدت چند روز می تواند بدون غذا به سر ببرد و از چربی های ذخیره شده بدن استفاده کند ولی آب موجود در بدن فقط برای مدت 24 ساعت کافی است.
رضایی تصریح کرد: با زمانبندی صحیح آب خوردن اثر آن را در بدن می توان بالا برد.
وی ادامه داد: 2 لیوان آب بعد از بیداری کمک می کند به فعال کردن ارگان های داخلی بدن، همچنین 1 لیوان آب 3 دقیقه قبل از غذا کمک می کند به هضم راحت غذا.
رضایی گفت: 1 لیوان آب نیز قبل از گرفتن حمام کمک می کند به کاهش فشار خون.
وی خاطر نشان کرد: همچنین 1 لیوان آب قبل از خواب به منظور جلوگیری از سکته مغزی و حمله قلبی مفید است.
وی در پایان به افراد توصیه می کرد: به طور متوسط هر انسانی به نوشیدن 8 لیوان آب در شبانه روز احتیاج دارد.

آشنایی با آب میوه‌های مفید برای سلامت قلب


آب اناربا مصرف برخی نوشیدنی‌های مفید، می‌توان از بروز حملات قلبی که قاتل شماره یک بسیاری از افراد است، پیشگیری کرد.
نوشیدن آب و عصاره برخی میوه‌ها برای سلامت قلب مفید است.
انجمن قلب آمریکا می‌گوید،‌ مصرف 4 وعده میوه و سبزی‌جات در روز، ‌سلامت قلب را تا حدود زیادی تضمین می‌کند. متاسفانه در بسیاری از کشورها این توصیه‌ها را جدی نگرفته و شاهد پیامدهای ناگوار آن‌ها نیز هستند.
مصرف آب میوه‌های سالم،‌ کمک خوبی برای دفع مواد خطرناک موجود در برخی غذاها است. نوشیدن آب برخی از میوه و سبزی‌جات راه خوبی برای جذب سریع آنزیم‌های مفید، ‌آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی و نیز هضم سریع غذاها محسوب می‌شود.
برای آبگیری، میوه و سبزی‌جاتی را انتخاب کنید که برای قلب مفیدند. انجمن قلب آمریکا می‌گوید: میوه و سبزی‌جات زرد، نارنجی، سفید و قرمز محافظان خوبی برای قلب هستند.

طالبی، درمان کننده بیماری های قلبی


 طالبی منبع غنی از ویتامین هایی است که از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می شود.
براساس مطالعات اخیر  دانشمندان،  طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5  وB1 است.

طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC  ومنبع بسیار خوب ویتامینB6  و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذکر شده است.همانطور که ویتامینA آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد .

وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. لاغر کننده است.



طالبي خونتان را روان مي کند

جام جم آنلاين: طالبي و گرمك و دستنبو كه معطر و شیرین است این روزها مهمان سفره‌های شماست. محققان دریافته‌اند كه طالبي خاصيت ضدانعقاد خون دارد.

محققان براي آزمايش، مقداري از پلاكت‌هاي خون را گرفته با مقدار كمي عصاره يا آب طالبي شيرين مخلوط‌ كرده و مشاهده كردند در طالبي عاملي وجود دارد كه بشدت مانع از انباشته‌شدن غيرطبيعي پلاكت‌ها مي‌شود و در نتيجه از انعقاد و لخته ‌شدن خون در رگ‌ها ‌‌ـ‌ كه عامل حمله‌هاي قلبي است ‌‌ـ‌ جلوگيري مي‌شود. اگر طالبي و آسپيرين با هم خورده شود، خاصيت ضد انعقاد خون نيرومندتري تشكيل مي‌شود.

چه میوه ای بخریم ؟ چه میوه ای نخریم ؟

چه میوه‌ای بخریم؟ چه میوه‌ای نخریم؟این 4 هشدار، هشدارهای مهم سازمان غذا و داروی آمریکا به تمام مردم دنیا هستند؛ هشدارهایی که اگر آنها را جدی بگیرید، می‌توانید از خریدن میوه‌هایی تازه و سالم تا حدی مطمئن شوید.
1.میوه‌های خراب و لک‌دار نخرید؛ 
چون خرابی و لک این میوه‌ها می‌توانند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوه‌ها هم منتقل و باعث غیرقابل‌استفاده شدن آنها شوند.
2.میوه‌های درشت نخرید؛ 
چون احتمال استفاده از کودهای شیمیایی غیرمعمول و غیراستاندارد برای پرورش و رشد سریع‌تر آنها وجود دارد و انتقال ترکیب‌های باقیمانده این کودهای شیمیایی به بدن با خوردن میوه، می‌تواند باعث ابتلا به انواع بیماری‌ها در افراد مختلف به‌خصوص بچه‌ها، سالمندان و زنان باردار شود.
3.میوه‌هایی که شکستگی و بریدگی دارند، نخرید 
چون احتمال انتقال آلودگی‌های محیطی و سم‌ها به داخل میوه‌های شکسته و بیمار شدن افرادی که آنها را مصرف می‌کنند، وجود دارد.
4.میوه‌ها را در فصل خودشان بخرید؛ 
چون میوه‌های فصل به‌صورت طبیعی و بدون استفاده از انواع کودهای شیمیایی و خارج از شرایط گلخانه‌ای تولید می‌شوند و طعم بهتری دارند.
علاوه بر این نکته‌ها، این موارد را هم برای انتخاب و خرید بهترین میوه‌ها مدنظر قرار دهید.
توت‌فرنگی:
 توت‌فرنگی‌های تازه و سالم باید کاملا قرمز، سفت و حداکثر به ارتفاع دو بند انگشت زنانه باشند.توت‌فرنگی‌های سبزرنگ، درشت، کمی نرم و حتی لهیده اصلا گزینه‌های خوبی برای خرید نیستند.
سیب: 
پوست سیب‌های تازه یا کاملا زرد یا کاملا قرمز است. سیب‌هایی که پوست زرد مایل به سبز یا صورتی دارند، بی‌مزه و کم‌شیرین هستند. پوست سیب‌های زرد و شیرین باید کمی هم زبر باشد و انگشتان دست به راحتی روی آن کشیده نشود. ضمن اینکه سیب‌های سالم، وزن بیشتری نسبت به سیب‌هایی که داخلشان پوک و خراب است، دارند.
انگور: 
چوب خوشه‌انگورهای تازه باید کاملا قهوه‌ای و خشک باشد. خوشه‌های خیس نشان‌دهنده وجود حبه‌هایانگور له و خراب لابه‌لای انگورهای سالم سطحی است. مزه انگوری هم که چوب خوشه آن سبز است، به ترشی می‌زند و گاهی هم بی‌مزه است.
هلو: 
یک هلوی تازه، خوشمزه، رسیده و شیرین نه باید زیاد نرم باشد و نه زیاد سفت. پوست چنین هلویی گلبهی مایل به قرمز و پوشیده با پرز است. گوشت این نوع هلوها هم کاملا زرد و گاهی با لکه‌های صورتی است. طعمهلوهایی که پوستی مسطح و بدون پرز دارند و رنگشان صورتی مایل به سبز است، شیرین نیست و معمولا سفت و بدخوراک هستند.
هندوانه: 
2 راه برای پی بردن به رسیده بودن یا نبودن هندوانه‌ها وجود دارد؛ نگاه کردن به رنگ پوست آنها که هرچه پوست هندوانه سبزتر باشد، هندوانه هم شیرین‌تر و رسیده‌تر است و دوم، خراشیدن پوست رویی هندوانه با ناخن. وجود لایه‌ای سفیدرنگ درست در زیر پوست سبز و نازک هندوانه، نشان‌دهنده تازگی آن است.
موز: 
موزهای سالم، رسیده و شیرین، حداکثر به اندازه یک کف دست هستند و پوستی کاملا زردرنگ دارند. اگر دانه‌های کوچک و کمی زبر و تیره‌رنگی روی پوست موز مشاهده کردید، نگران نشوید؛ این دانه‌های ریز می‌توانند نشان‌دهنده رسیدگی بیش از حد موز باشند.
خیار: 
خیارهای سالم، خوشمزه و آبدار باید متوسط و کاملا سبزرنگ باشند. خیارهای شکسته اصلا مناسب نیستند. بهتر است از خریدن خیارهای درختی یا گلخانه‌ای هم خودداری کنید. معمولا وقتی خیارها تحت‌تاثیر استرس‌های محیطی مانند باد، باران و... قرار می‌گیرند، هورمونی در آنها ترشح می‌شود که طعمشان را دلپذیر و مطلوب می‌کند، بنابراین خیارهای گلخانه‌های یا درختی که معمولا تحت‌تاثیر هیچ نوع استرسی قرار نمی‌گیرند و در شرایط ایده‌آل رشد می‌کنند، بی‌مزه می‌شوند و فقط ظاهر خوبی دارند.
گیلاس و آلبالو: 
آلبالو و گیلاس تازه باید کاملا قرمز و سفت باشند، نه نرم و صورتی. برای پی‌بردن به وجود کرم میوه داخل آلبالو و گیلاس، می‌توان از فروشنده خواست 3 تا 4 عدد از آنها را اتفاقی باز کند. اگر آن 4-3 عدد سالم بودند، تقریبا می‌توان مطمئن بود که قصد خرید میوه‌های مرغوبی دارید.
پرتقال: 
پوست پرتقال‌های شیرین و آبدار معمولا نازک و وزن پرتقال‌های پوک و تلخ کمتر از پرتقال‌های آبدار و شیرین است. ضمن اینکه اگر پرتقالی تازه و آبدار باشد، نباید پوست آن با فشار انگشتان دست به سادگی فرو رود.
نارنگی:
 نارنگی‌های تازه و شیرین، پوستی پفکی و سبک دارند که به سادگی از گوشت آنها جدا می‌شود. معمولا تکه‌ای از چوب و برگ نارنگی‌ هم به سر آن چسبیده است که این موضوع، تازگی این میوه را نشان می‌دهد. پوست نارنگی رسیده باید کاملا نارنجی و بدون لکه‌های سبزرنگ باشد.


منبع: http://www.hamshahrionline.ir/news-171948.aspx