طالبي خونتان را روان مي کند

جام جم آنلاين: طالبي و گرمك و دستنبو كه معطر و شیرین است این روزها مهمان سفره‌های شماست. محققان دریافته‌اند كه طالبي خاصيت ضدانعقاد خون دارد.

محققان براي آزمايش، مقداري از پلاكت‌هاي خون را گرفته با مقدار كمي عصاره يا آب طالبي شيرين مخلوط‌ كرده و مشاهده كردند در طالبي عاملي وجود دارد كه بشدت مانع از انباشته‌شدن غيرطبيعي پلاكت‌ها مي‌شود و در نتيجه از انعقاد و لخته ‌شدن خون در رگ‌ها ‌‌ـ‌ كه عامل حمله‌هاي قلبي است ‌‌ـ‌ جلوگيري مي‌شود. اگر طالبي و آسپيرين با هم خورده شود، خاصيت ضد انعقاد خون نيرومندتري تشكيل مي‌شود.
مطالعات نشان داده است، مصرف یك لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را كاهش می‌دهد.
این میوه حتی در رديف گياهان و خوراكي‌هايي قرار دارد كه از اين نظر بسيار مفيد و مؤثر هستند. در اين تحقيقات، ميوه‌ها از نوع مركبات و همچنين سبزيجات به رنگ‌سبز و نارنجي، خواص ضدسرطان نشان داده‌اند.
گفتنی است ویتامین C بالایی كه در طالبی وجود دارد به همراه بتاكاروتن، احتمال بروز سرطان‌هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده‌بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد كاهش می‌دهد.
این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاكاروتن) با فعالیت آنتی‌اكسیدانی كه دارند، از فعالیت تخریبی رادیكال‌های آزاد جلوگیری كرده و مانع تشكیل غدد سرطانی می‌شوند.
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین A بوده و مملو از بتاكاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود.
در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد، ولی 129 درصد نیاز روزانه ما به ویتامین A را تامین می‌كند كه در بهبود بینایی و پوست بدن نقش دارد.
این میوه حاوی پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین E، B6،B3،B5 وB1 است. ویتامینB6 و پتاسیم از دیگر مواد موجود در این میوه است.
طالبی میوه‌ای اشتهاآور، ادرارآور، ملیّن و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان كم خونی مفید است و یبوست و بواسیر را نیز بهبود می‌بخشد.
طالبى را بدون شكر يا چيزهايى ديگر به طور ساده بايد پيش از غذا خورد؛ كسانى كه طالبى را با نمك و فلفل مى‌خورند هضم آن را آسان‌تر مى‌كنند ولى در مقابل، خاصيت ملين آن را كم مى‌كند.
گوشت طالبى را اگر روى سوختگي‌هاى سبك و سطحى يا ورم پوست بگذارند، آن را تسكين داده و شفا مى‌بخشد.
تخم طالبى يا گرمك با تخم كدو و تخم خيار تشكيل تخم‌هاى خنك را مى‌دهند و براى تسكين و نرم‌كردن سينه مصرف مى‌شود.
طرز مصرف آن اين است كه اين سه تخم را كمى مى‌كوبند و در آب مى‌ريزند تا شيره آن در آب مخلوط شود، سپس آن را صاف كرده و مصرف مى‌كنند.
گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می‌دهد. گوشت طالبی برای تسكین سوختگی‌های سطحی یا درمان ورم پوست موثر است؛ اما كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند یا آن را مصرف نكنند. همچنین كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده‌روی كنند.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر