خواص شاتوت

آشنایی با خواص شاتوت شاتوت، با داشتن مواد مغذی مختلف به‌عنوان یک میوه سلامت مطرح است.شا‌توت گونه‌ای از توت است که اصل آن از ایران است. بین خانواده توت، درخت شاتوت از همه کوچک‌تر است . این درخت طول عمر طولانی‌ای دارد و می‌تواند برای چند صد سال زنده بماند .

میوه شاتوت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزه‌اش ترش و شیرین و مطبوع است. شاتوت را می‌توان به شکل‌های متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار داد.
وجود مواد مغذی بسیار و نقش هم‌افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به‌ عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذی‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد.

شاه توت


oraceae :تیره
Moras nigra L.  :نام لاتین
Black mulberry – Persian mulbery :نام انگلیسی
 
شرح گیاه
درخت شاه توت را بومی ایران وترکیه می دانند. درختی است به ارتفاع 4 تا 10 که به حالت طبیعی به ارتفاع 20 متر نیز می رسد. رنگ پوست آن قهوه ای تا قهوه ای سیر ولی شاخه هایش تا اندازه ای سبز روشن و با دانه دانه های فراوان روی پوست آن است جوانه هایش نسبتاً قوی و کلفت ( قویتر از جوانه های درخت توت سفید) و براق به شکل بیضی مخروطی و به رنگ قهوه ای بنفش هستند. طول برگهایش 7 تا 18 سانتی متر و عرض آن حدود 8 سانتی متر است فرم آنها بیضی تا قلبی شکل با حاشیه ای دندانه دار ونوک تیز و کوچک هستند.

خواص تمشک



تمشکتمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.

نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.

گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.

علاقه مندان به گوشت ماهی با خواص آن آشنا شوند


 غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.

به طور کلی 84 گرم ماهی دارای 120 کالری می باشد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد. ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود.متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش می کنند.

روغن را در جای گرم نگهداری نكنید


 یك كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: یكی از مهمترین عوامل ایجاد فساد، نگهداری مواد غذایی در دمای نامناسب است و توصیه می شود كه مواد غذایی از جمله شیر و فرآورده های آن از تولید تا مصرف در دمای یخچال یعنی حدود 4 درجه سانتی گراد نگهداری شوند.

سعیده معانی افزود: برای نگهداری كوتاه مدت مواد پروتئینی مانند گوشت، دمای یخچال و برای نگهداری بلند مدت آن دمای فریزر (18 درجه سانتی گراد) پیشنهاد می شود.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ وی تصریح كرد : غذاهایی كه دیر فاسد می شوند مانند برنج یا آرد گندم،‌ اگر در شرایط نامناسب دمایی قرار بگیرند آفت زده می شوند. بید برنج و شپشك آرد گندم از فسادهای رایج هستند.این كارشناس تغذیه ادامه داد: حبوبات نیز در شرایط نگهداری گرم، آفت زده می شوند همچنین بهتر است شیر و فرآورده های آن، گوشت، انواع سس مایونز در دمای بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد نگهداری شوند زیرا دمای نامناسب نگهداری مواد غذایی علاوه بر فساد میكروبی، فساد شیمیایی را هم به دنبال دارد.معانی خاطرنشان كرد: فرآورده حجیم شده بلغور ذرت مانند پفك و یا انواع چیپس ها از جمله مواد غذایی هستند كه باید در شرایط مناسب نگهداری شوند.




ورزشکاران برای حفظ توان بدنی خود موز بخورند


سلامت نیوز: محققان دانشگاه ایالتی آپالاچی در کارولینای شمالی آمریکا براساس تحقیقات خود به بازیکنان و ورزشکاران توصیه کردند که در جریان فعالیت ورزشی خود موز بخوردند زیرا بهترین و مناسبت ترین راه برای بالا بردن فعالیت بدنی، قدرت تحمل و ادامه بازیها و فعالیت ورزشی مثل مسابقات فوتبال و دوچرخه سواری با حفظ توان و قدرت در طول مسابقه می باشد.

در این تحقیقات آمده است: موز فراتر از نوشیدنیهای ورزشی است زیرا حاوی مخلوطی از قندهای سالم است که در نوشیدنیهای ورزشی معمول مورد مصرف در جریان مسابقات وجود ندارد. موز همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین B6 است که توانمندی ورزشکاران و قدرت تحمل آنها را در طول فعالیت بدنی افزایش می دهد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محققان بعد از مقایسه دو گروه از دوچرخه سواران به این نتیجه رسیدند. این محققان به گروه اول یک لیوان نوشیدنی ورزشی حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات در جریان فعالیت ورزشی دادند درحالی که به گروه دوم در هر 15 دقیقه فقط نصف موز داده شد.محققان این کار را در طول یک مسابقه دوچرخه سواری دشوار به مسافت 75 کیلومتر انجام دادند که 2 ساعت و نیم الی سه ساعت به طور انجامید.محققان از خون دوچرخه سواران قبل و بعد از فعالیت ورزشی نمونه برداری کرده و آن را مورد بحث و بررسی در زمینه عناصر غذایی و نتایج متابولسیم قرار دادند.این نتایج نشان داد: موز برتر از نوشیدنیهای ورزشی است و بهترین و مناسبت ترین ماده غذایی در جریان مسابقات، رقابت ها و فعالیت های بدنی به شمار می رود زیرا حاوی فیبر و مقادیر زیادی مواد غذایی و آنتی اکسیدان است که نوشیدنیهای ورزشی فاقد آن هستند.



گیلاس بخورید تا شاد بمانید



رضا رحیمی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف گیلاس در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، روماتیسم و دردهای مفصلی مفید بوده و همچنین برای کاهش سموم بدن در اثر مصرف غذاهای پرچرب و در عملکرد بهتر کلیه ها مفید است.

وی ادامه داد: خوردن گیلاس موجب ترشح هورمون های شادی در بدن می شود و در تقویت حافظه، کمک به هضم غذا و در تصفیه خون نقش مهمی دارد. وی در پایان تاکید کرد: به علت وجود ویتامین c  در گیلاس مصرف آن موجب سوخت و ساز بهتر مواد غذایی مصرفی در بدن می شود و همچنین موجب عملکرد بهتر جریان خون می شود.

سوء تغذیه باعث عقب ماندگی ذهنی می شود



مهدی خدابخش کارشناس ارشد روان شناسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کودکانی که چنین شرایطی را تجربه می کنند در معرض آسیب طولانی مدت رشد جسمی و هیجانی هستند.

وی افزود: مراقبت ناکافی و سوء تغذیه ی مادر سبب نامساعدشدن محیط پیش از تولد می شود و در بروز عقب ماندگی ذهنی خفیف نقش دارد.وی در ادامه خاطر نشان کرد: بارداری های سنین نوجوانی و به طور کل در سنین پایین عوارض زیادی از جمله بچه های نارس و کم وزن هنگام تولد به همراه دارد.وی در پایان تصریح کرد: اختلال روانی ناتوان کننده یکی از والدین ممکن است مانع از تحریک و مراقبت مناسب کودک شود و رشد طبیعی او را مختل سازد.

بیش از آنکه خوشمزه باشد خاصیت دارد

این میوه غنی از انرژی، منبع سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می‌کند. موز دارای قندهای میوه نظیر گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است که باعث تولید انرژی می‌شود. ایم میوه برای دیابتی‌ها ایده آل محسوب می‌شود. موز سرشار از فیبر است و به فعال بودن روده‌ها کمک می‌کند. در نتیجه اگر شما دچار یبوست همیشگی هستید پیشنهاد می‌شود موز را به طور مرتب در برنامه غذایی خود داشته باشید. موز سرشار از آهن بوده و قادر است به خوبی با کم خونی مقابله کند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا ؛ موز باعث کاهش افسردگی و بهتر کردن روحیه می‌شود چرا که ترشح هورمون سروتونین را افزایش می‌دهد. سروتونین یک هورمون موثر برای بهبود روحیه است که می‌تواند با کمک تریپتوفان (نوعی اسید آمینه) موجود در موز ترشح شود. در نتیجه موز به افرادی که دچار افسردگی هستند توصیه می‌شود. موز می‌تواند برای افرادی که دارای فشار خون بالا و در معرض سکته قلبی هستند مفید باشد زیرا می‌تواند سطح فشار خون را کنترل کند. این میوه برای خانم‌های باردار بسیار ایده آل است. زیرا سوزش معده و تهوع‌های صبح گاهی را رفع می‌کند. موز برای استرس بسیار مفید است. استرس سطح پتاسیم در بدن را کاهش داده و منجر به عدم تعادل سطح آب در بدن و تپش قلب می‌شود. سطح پتاسیم را کنترل کرده و از مشکلات بعدی جلوگیری می‌کند. موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب6 ، ب 12 ، منیزیم و پتاسیم است که می‌تواند با نیکوتین مقابله کرده و سرانجام به ترک سیگار کمک کند.

كلم بروكلی ضد ‌آسم


این پژوهش از سوی متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در لس آنجلس انجام گرفته و نشان می دهد كلم بروكلی حاوی نوعی تركیب طبیعی موسوم به سولفورافان است كه این تركیب از بروز التهابات مجاری تنفسی جلوگیری می‌كند. التهاب در مجاری تنفسی منجر به بروز بیماری هایی چون آسم، واكنش های آلرژیك و بیماری مزمن انسداد ریوی می‌شود این نخستین پژوهشی است كه تاثیر مثبت این سبزی را در پیشگیری از مشكلات ریوی نشان میدهد و در حال حاضر نیز یك نوع منبع خوراكی موجود در بازار و قابل دسترسی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ دكتر مارك ریدل محقق اصلی این پژوهش در بیانیه ای اظهار كرد: كلم بروكلی تاثیرات بیولوژیك در تحریك نوعی واكنش آنتی اكسیدانی در انسانها دارد ما در این بررسی دریافتیم در سلول های مجاری تنفسی افرادی كه كلم بروكلی مصرف می‌كنند میزان ترشح آنزیم های آنتی اكسیدانی 2 تا 3 برابر افزایش پیدا می‌كند این راهكار برای مقابله با پروسه های التهابی موثر است و می‌تواند به كشف روش های درمانی بالقوه برای بهبود انواع مختلفی از اختلالات تنفسی منجر شود در این تحقیق گروه پژوهشی دانشگاه كالیفرنیا روی 65 داوطلب آزمایش كردند كه به طور روزانه مقادیر مختلفی از سبزیجات گوناگون را مصرف می‌كردند