خواص دارویی خرفه

قطع كننده خونريزي و چرك،گياهي است يك ساله كه وحشي آن خزنده، با ساقه هاي خوابيده كمي قرمز و با برگهاي دايره اي گوشتي كه دور گلهاي كوچك زرد رنگ آن ظاهر مي شوند. نوع پرورشي آن با برگهاي ضخيم گوشتي سرخ رنگ كه بلندي آن 40 ـ 10 سانتي متر است، برگهاي آن گوشتي كلفت با كركهاي كوتاه، تخم آن سياه كوچك. وحشي آن معمولا ً‌در مناطق معتدله دنيا همه جا و در نواحي سايه دار مرطوب در مزارع و بوستانها و حاشيه درياچه ها مي رويد.
در ايران معمولاً كاشته مي شود، ولي به طور وحشي نيز در مناطق شمالي ايران در اطراف رشت، لاهيجان، اطراف تهران، تفرش، اراك و ساير نواحي مي رويد. تكثير آن از طريق كاشت بذر آن صورت مي گيرد و بذر آن را به طور مستقيم در مزرعه اصلي در ماه هاي ارديبهشت تا تيرماه مي كارند. خاك مزرعه بايد غني باشد و چون احتياج به آب زياد دارد آبياري آن بايد مرتباً صورت گيرد.

خواص درمانی گیاه بومادران

 این گیاه معطر تب بر است و بُخور آن به رفع زکام  کمک می کند، پس در زمان سرماخوردگی  به کمک شما می آید.
این گیاه را علف هزار برگ هم می نامند. این گیاه معطر دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای اروپایی به عنوان دارو برای قطع تب استفاده می شود.
- این گیاه بطور خاص تب بُر است. ضماد آن جهت درد سینه مفید است. بُخور و جوشانده آن برای درمان زکام  مفید است، پس در زمان سرماخوردگی  بسیار مفید است.
ادرار  را زیاد می کند، در نتیجه برای سنگ های کلیه  مفید است.
- باد شکن است.
- ماساژ دادن محل درد با روغن بومادران یا گذاشتن سوخته آن بر روی محل زخم  ، موجب تسکین درد و جلوگیری از خونریزی می شود.
- در قدیم ضماد بومادران یعنی برگ های تازه آن را که با روغن ترمس ( باقلای مصری ) مخلوط بوده ، بر روی محل کچلی یا روی صورت مردان جوان برای رویش مو  قرار می دادند.
- جوشانده سرشاخه گلدار آن برای رفع دردهای قاعدگی  مفید است.
- ضماد بومادران برای درد سینه و انواع سردرد  استفاده می شود.

منبع : کتاب زبان خوراکی ها


عرق بو مادران

خواص عرق بومادران


● بومادران (طبیعت گرم ):
▪ ضد تشنج، قابض، تب بر، قاعده آور، درمان اختلالات بینائی و قولنج های کبدی و سنگ کلیه و درمان ورم مقعد و روده و بواسیر و تنظیم رگل خانم ها و دفع سوء هاضمه مفید است. درمان ضعف عضله قلب، احساس گرفتگی و درد در ناحیه قلب، خواب رفتن دست ها، خون روی، وجود خون در ادرار، رفع خستگی اعصاب، صرع و جنون های خفیف و جلو گیری از خون ریزی
بومادرانـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و عصر میل شود

بومادران

این گیاه معطر تب بر است و بُخور آن به رفع زکام کمک می کند، پس در زمان سرماخوردگی به کمک شما می آید.

این گیاه را علف هزار برگ هم می نامند. این گیاه معطر دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای اروپایی به عنوان دارو برای قطع تب استفاده می شود.
- این گیاه بطور خاص تب بُر است. ضماد آن جهت درد سینه مفید است. بُخور و جوشانده آن برای درمان زکام مفید است، پس در زمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
- ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای سنگ های کلیه مفید است.
- باد شکن است.
- ماساژ دادن محل درد با روغن بومادران یا گذاشتن سوخته آن بر روی محل زخم ، موجب تسکین درد و جلوگیری از خونریزی می شود.
- در قدیم ضماد بومادران یعنی برگ های تازه آن را که با روغن ترمس ( باقلای مصری ) مخلوط بوده ، بر روی محل کچلی یا روی صورت مردان جوان برای رویش مو قرار می دادند.
- جوشانده سرشاخه گلدار آن برای رفع دردهای قاعدگی مفید است.
- ضماد بومادران برای درد سینه و انواع سردرد استفاده می شود.

منبع:http://www.meymand.com/portal/1389/10/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B9%D8%B1%D9%82-%D8%A8%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86/

فواید مویز

مویزدر سال‌های اخیر، مویز در آجیل‌فروشی‌ها جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده‌ها از آن همراه با دیگر مغزها، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می‌کنند، اما سوال اینجاست که آیا مویز را می‌توان جایگزین انگور کرد؟ آیا افراد دیابتی و چاق می‌توانند از این میوه خشک استفاده کنند؟

به حبه‌های درشت خشک شده ی انگور سیاه، "مویز" گفته می‌شود. این عضو خشکبار در واقع همان کشمش است که از نظر شکل ظاهری و رنگ با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حد زیادی شبیه آن است. معمولا مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی بهتر است.
مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر می‌شود.

خواص تخم آفتابگردان

یکی از خواص تخم آفتابگردان، داشتن ویتامین e است که از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.تخم های آفتابگردان دارای ارزش غذایی بالایی هستند و دارای چربی های سالم، پروتئین، فیبر، مواد معدنی، ویتامین e و فیتوکمیکال ها است. این گیاه به این خاطر آفتابگردان نام گرفته که به هر طرف خورشید قرار دارد این گیاه نیز به آن طرف می چرخد. تخم های آفتابگردان دارای فواید فراوانی هستند و می توان از آن ها در انواع غذاها استفاده کرد. شما می توانید این تخم ها را روی انواع غذاهای حاوی غلات، انواع سالادها و سوپ ها بپاشید و یا با سبزی جات مخلوط کنید و نیز در دسرها و یا به عنوان میان وعده از آن ها استفاده کنید. لیگنانس موجود در این تخم ها محافظ خوبی در برابر ابتلا به برخی سرطان هاست. تخم های آفتابگردان،دارای ترکیبی هستند کهحافظه و عملکردهای شناختی را بهبود می بخشد. همچنینکلسترول خون را پایین می آورند. تخم آفتابگردان را به خاطر خواص فراوانش باید در انواع رژیم های غذایی گنجاند چراکه هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم آسان هضم می شود و نیز حاوی پروتئین هایی است که محافظ جوانی است ارزش غذایی 10 گرم تخم آفتابگردان کالری : 57 کربوهیدرات : 3 گرم چربی: 24 گرم فیبر: یک گرم پروتئین:2/3 گرم کلسترول: 0 میلی گرم منبع خوبی از ویتامین های: ب1 و ای منبع خوبی از مواد معدنی رژیمی: آهن، منیزیم، مس و منگنز

تخمه ژاپنی درست است یا تخمه جابونی؟؟!

 نویسنده: علی معصومی 

یک نوع تخمه ای که تو ایران به تخمه ژاپنی معروفه تو آجیل خیلی از خونه ها دیده می شه. اینها همون تخم هندوانه هستند که ما به اسم تخم ژاپنی می شناسیمشون. برای تهیه این نوع تخمه ها به این روش عمل می کنند که هندوانه ها را زیر افتاب خشک می کنند ، بعد اونا رو چوب می زنند و تخم هاشون را جدا میکنند و به صورت عمده می فروشند و گاهی صادر می کنند. تخمه ژاپنی که از مغازه ها خریداری می کنیم ، دو نوع است ؛ نوع اول کمی ریزتر است که تخم هندوانه ای است که چون قبلا محل کشتش روستای "جابون " در دماوند بوده به تخمه جابونی معروف است و نوع درشت تر تخم ژاپنی ، از تخم هندوانه ای است که بذر ان از ژاپن امده است اما به اشتباه هر دو نوع این تخمه ها را تخمه ژاپنی می نامند. پس چون ما بیشتر از اون تخمه درشترها استفاده می کنیم بهتره که بگیم تخمه ژاپنی به اون تخمه هندوانه ها که سرخ شده و خیلی هم خوشمزه است بگیم تخمه جابونی.

خواص تخمه كدو


2000729.jpg
تخم كدو منبعی غنی از مواد معدنی، پروتئین و چربیهای غیر اشباع است كه در سلامت پروستات، استخوان‌ها و پیشگیری از التهاب مفاصل موثر است.
كدو در مكزیك حدود ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح كاشته شد و به عنوان یكی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. برای اولین بار در سال ۱۴۹۲ میلادی كریستف كلمب در سفر خود از كاشت كدو به صورت جالیزی گزارش كرد و آن را هندوانه ایندوها نام برد كه بسیار خوشمزه بود و از آن دردرمان بسیاری از بیماریها استفاده می كرده اند. بذر كدو توسط او به اروپا آورده شد و كاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر كدو را در اوایل خرداد ماه می كارند و سپس در شهریور ماه برداشت می كنند. میانگین وزن هر كدو ۸ كیلوگرم است كه به طور متوسط هر كدو حاوی ۲۰۰-۱۵۰ گرم تخم كدو می باشد. تخمه كدو سبز تیره و صاف است و توسط یك پوسته سفید – زرد پوشیده شده است.

خواص تخمه ها

تخمه‌ها تنقلاتی سنتی هستند که متخصصان علوم غذایی مصرف متعادل آنها را به عنوان یک میان وعده سالم با ارزش تغذیه‌ای بالا توصیه می‌کنند. به طور کلی تخمه‌ها منبع عمده چربی و کالری هستند و پروتئین و کربوهیدرات در ترکیبات آنها دیده می‌شود. از نظر ویتامین‌ها سرشار از ویتامین‌های گروهB خصوصا اسید فولیک، A ،E و اندکی ویتامینC و از نظر املاح غنی از پتاسیم، منیزیم، مس، روی، منگنز، کروم، آهن و سلنیوم می‌باشند. تخمه‌ها انواع مختلفی دارند:
تخمه آفتابگردان: در 100 گرم آن 580 کالری انرژی نهفته است. ویتامینE و آنتی‌اکسیدان موجود در آن خاصیت ضدالتهابی داشته و از بیماری‌های قلبی عروقی، پارکینسون و آلزایمر پیشگیری می‌کند. همچنین این ویتامین به کاهش شدت و دفعات گرگرفتگی در زنان یائسه کمک کرده و از افزایش بیماری قند می‌کاهد و سلنیوم آن خاصیت ضدسرطانی دارد.

خواص کشمش

خواص کشمشکشمشها با اینکه شیرین و چسبنده هستند اما باعث خراب شدن دندانها و بیماریهای لثه نمی‌شوند بلکه سلامت آنها را بهبود می‌بخشند...

 
کشمش میوه‌ای است که از خشک کردن انگور بوسیله نور خورشید و یا طی فرایند شیمیایی حاصل می‌شود. کشمکها بسیار کوچک هستند، پوستی چروکیده و مزه‌ای شیرین دارند. کشمشها با توجه به نوع آنها رنگهای متفاوتی دارند.

خاکشیر

خاكشير گياهي است علفي يكساله يا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر نيز مي رسد . پائين گياه كرك دراست در حاليكه بالاي آن بدون كرك مي باشد .
تخم اين گياه كه همان خاكشير است ريز و كمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز كه داراي طعم كمي تلخ است و ديگري برنگ قرمز تيره مي باشد .
تركيبات شيميايي:خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،‌اسيد لينولنيك ، اسيد اولئيك ،‌اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك مي باشد . ضمنا در خاكشير اسانس روغن فراري وجود دارد كه داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است
خواص داروئي:
خاكشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .
1)التيام دهنده زخم و جراحات است .
2)جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي مفيد است .
3)خاكشير ادرار آور است .
4)خاكشير تب بر است .
5)براي دفع كرم مفيد است .
6)التهاب كليه را برطرف مي كند.
7)سرخك و مخملك را دوا مي كند .
8)خاكشير صدا را باز مي كند .
9)براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد .
10)از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد .
11)سنگ كليه را دفع مي كند.
12)براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،‌خاكشير و ترنجبين را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .
13)براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل كنيد تا جوشها از بين برود.
طرز استفاده: به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات : بعضي از افراد هنگاميكه خاكشير مي خورند ممكن است سردرد بگيرند اينگونه شاخاص بايد خاكشير را با كتيرا بخورند .

منبع: irteb.com