شنبليله
Fenugreek
نام علمی
Trigonella
gracum
|
|
شنبليله
سبزي اصلي قورمه سبزي ، غذاي مطبوع ايراني است . اين گياه در نواحي مختلف
ايران ، مصر ف هند ف الجزيره ، ايتاليا و اسپانيا مي رويد . شنبليله داراي
مواد چرب ف مواد نشاسته اي ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهاي بنام گونل
لين مي باشد .
|
|
تركيبات شيميايي:البته
اين گياه داراي طعم و اسانس معطر مي باشد . تحقيقات جديد نشان داده است كه
شنبليله داراي اسيد نيكوتينيك يا نياسين كه ويتامين B3
نيز ناميده مي شود ،مي باشد . اين ويتامين عامل جلوگيري كنند ه از بيماري
پلاگرا مي باشد و همچنين اثر گشاد كننده عروق را نيز درا است . |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
شنبليله
خواص درمانی شقاقل
شقاقل، از نوع سبزیجات ریشهای و متعلق به خانواده هویج است. شکل این گیاه مانند هویج است اما پوست آن کم رنگتر است. شقاقل، از زمانهای قدیم مورد مصرف قرار میگرفته است.
این گیاه منبع غنی از آنتیاکسیدان، ماده معدنی، فیبر، ویتامین A و مقدار کمی ویتامینهای دیگر است. این گیاه که نسبت به هویج ویتامین بیشتری دارد، حاوی مقدار زیادی پتاسیم است.
خواص این گیاه:
- اسیدفولیک موجود در آن، بیماری قلبی را کاهش میدهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان میشود.
- مصرف آن به بیماران کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه میشود.[نکته بهداشتی روز: اجتناب از سلولیت]
- از آن جا که شقاقل منبع عالی ویتامین C و نیاسین است، سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت میکند.
- میزان زیاد فیبر موجود در آن، در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.
- فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی های متعدد قلب را کاهش میدهد.
- خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین میآورد.
- با بهبود عملکرد برونشیتی، به بیماران مبتلا به آسم کمک میکند.
- ریشه آن خاصیت ادرار آور و آنتیاکسیدان دارد.
- مصرف این گیاه به افرادی که از کم خونی رنج میبرند، توصیه شده است.
منبع: www.lifestyle.iloveindia.com
اسپرغم
منبع: لغت نامه دهخدا
گياه ثعلب
گياهي با گلهاي آبي واژگون است. از پيازاين گياه بعد از خشك و پودر كردن براي بستني
سازي استفاده مي شود زيرا اين گياه داراي مواد نشاسته اي مي باشد.
اين گياه در موارد ناراحتيهاي تنفسي مثل سرفه هاي شديد و حتي در موارد سياه سرفه و
آسم و تنگي نفس مورد استفاده قرار مي گيرد.
گلهاي اين گياه نوش خوبي براي زنبور عسل است و با له كردن و خورد كردن گل آن، ماسك
خوبي براي صورت تهيه مي شود.
معمولاً محل رويش اين گياه داخل باغها و بيشه هاست و زمان گل دهي آن از اواخر
فروردين تا اواخر خرداد است.
اين گياه پيازي دارد كه پياز آن مورد استفاده است.
والک یا سیر جنگلی یا سیر خرس
:گیاهی است پایا به ارتفاع 25تا 50 سانتی متر با پیاز کشیده
به
رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و
گلدار آن کم و بیش سه وجهی است ..و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل ختم
می شود .که هر کدام به پهنای 5/1 سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم
می گردد .
والک در ماههای فروردین تا خرداد گل می دهد و به طور معمول از گیاه تازه والک و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن استفاده می شود .
والک در ماههای فروردین تا خرداد گل می دهد و به طور معمول از گیاه تازه والک و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن استفاده می شود .
به صورت کلی در محل های مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه ها می روید و در محل های خشک نمی روید .
خواص سیاهدانه
این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم بهعنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده میکردند.
مصرف سیاهدانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر میشود.
تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامینهای موجود در سیاهدانه در درمان دیابت، سل، بیماریهای قلبی و عروقی، کمخونی و میگرن مفید است.
اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را بهنوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است.
سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست میشود.
مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی بهدلیل امگا 6 فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه میکند.
سنجد و خواص آن
laeagnus angustifolia
سِنجـِد
گياهي درختي است از خانواده ي سنجديان که در آب و هواي معتدل مي رويد.
برگ هاي باريک و مخملي شکل و ميوه هايي قهوه اي رنگ و خوراکي دارد که از
هسته ي آن در تهيه ي برخي داروها استفاده مي شود.به فارسي به طور کلي سنجد ناميده مي شود ولي در مناطق گوناگون ايران داراي نام هاي محلي است، در کردستان آن را " سرين چک "، در آذربايجان " ايده- ايکده " در اطراف تهران " پستانک " و در اصفهان " غبيده بادام " گفته مي شود.
در کتب سنتي با نام هاي " چوب دانه، نُقد، بُل " نام برده شده است.
سنجد براي درمان بسياري از بيماري ها از جمله، بيماري هاي دندان، اسهال، زخم معده و نيز جلوگيري از خون ريزي استفاده مي شود.
خواص درمانی سنبل الطیب
خواص درمانی
سنبل الطیب (علف گربه) سنبل الطیب گیاهی است علفی و چند ساله که
ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می رود. این گیاه به صورت
وحشی در جنگل های کم درخت، در حاشیه جویبارها و گودال ها در بیشتر مناطق
آسیا و ایران می روید.
سنبل الطیب
دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فاصل دور تشخیص داده
به طرف آن می رود و در اطراف آن به جست و خیز می پردازد و از بوی آن
مست می شود. گلهای سنبل الطیب برنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشه
ای است.
قسمت مورد استفاده این گیاه
ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده
می شود. سنبل الطیب پس از خشک شدن برنگ قهوه ای در می آید. طعم آن
تلخ ولی خوشبو و معطر است. عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می شود.
گیاه سداب
گیاهی جهت افزایش اشتها
آیا از کمبود اشتها رنج می برید و داروهای بسیاری را امتحان کرده اید ، توصیه می کنیم این گیاه را نیز امتحان کنید زیرا تاثیر باور نکردنی دارد .
سداب گیاه بومی اروپاست اما در کشورهای دیگری نیز به طور گسترده کشت می شود.
بوته های همیشه سبز این گیاه گل های زرد و کوچکی دارد. سداب که بوی زننده ای دارد در گذشته برای مقابله با وبا و بیماری های مسری به کار برده می شد. بوی نامطبوع آن حشرات را از خود می راند. این گیاه برای درمان گزیدگی حشرات مورد استفاده قرار می گیرد. مواد موجود در برگ های خشک سداب به دلیل تبخیر شدن موجب می شود که این بو کاهش یابد.
آیا از کمبود اشتها رنج می برید و داروهای بسیاری را امتحان کرده اید ، توصیه می کنیم این گیاه را نیز امتحان کنید زیرا تاثیر باور نکردنی دارد .
سداب گیاه بومی اروپاست اما در کشورهای دیگری نیز به طور گسترده کشت می شود.
بوته های همیشه سبز این گیاه گل های زرد و کوچکی دارد. سداب که بوی زننده ای دارد در گذشته برای مقابله با وبا و بیماری های مسری به کار برده می شد. بوی نامطبوع آن حشرات را از خود می راند. این گیاه برای درمان گزیدگی حشرات مورد استفاده قرار می گیرد. مواد موجود در برگ های خشک سداب به دلیل تبخیر شدن موجب می شود که این بو کاهش یابد.
خواص تمر هندی
درخت تمر هندی بسیار آهسته رشد میکند و عمری طولانی دارد و دارای خواص فراوانی است.
تمرهندی درختی است مرتفع و بلند که ابتدا در هندوستان و آفریقای شمالی رویش داشته است ولی امروزه به علت موارد استفاده فراوان در اکثر مناطق گرم نیز کشت می شود.
این درخت از خانواده نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. این غلاف ها 10 سانتیمتر طول داشته و در هر یک از آنها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد که البته خوردن گوشت اطراف این دانهها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب که ابتدا پوست آن را کنده و محتویات نرم دور دانهها خورده میشود.
آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را میتوان، به راحتی پرورش داد.
نام تمر هندی (tamarind) برگرفته از نام تمر (tamar) به معنای خرمای خشک است. میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوهای یا قهوهای متمایل به قرمز خواهد شد.
این درخت از خانواده نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. این غلاف ها 10 سانتیمتر طول داشته و در هر یک از آنها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد که البته خوردن گوشت اطراف این دانهها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب که ابتدا پوست آن را کنده و محتویات نرم دور دانهها خورده میشود.
آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را میتوان، به راحتی پرورش داد.
نام تمر هندی (tamarind) برگرفته از نام تمر (tamar) به معنای خرمای خشک است. میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوهای یا قهوهای متمایل به قرمز خواهد شد.
اشتراک در:
پستها (Atom)