سرخالو برای بهبود گردش خون مفید است

سرخالو برای بهبود گردش خون مفید استسرخالو (Lychll) میوه ای است که پوست آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه توت فرنگی است. قسمت خوراکی آن سفید، شفاف، سفت و آبدار است. این میوه استوایی به وفور در جنوب چین، جنوب تایوان، شمال ویتنام، اندونزی، فیلیپین و هند کشت می شود.لازم به ذکر است این میوه تا جایی که ما اطلاع داریم در ایران وجود ندارد و قصد ما از بیان خاصیت این میوه، آشنایی بیشتر خوانندگان با خواص میوه های مختلف است که طی سفرهای خود ممکن است اسم آن را بشنوند و همچنین انگیزه ای باشد برای واردکنندگان تا در کنار وارد کردن انواع و اقسام لوازم لوکس و تزئینی، توجهی هم به محصولات گیاهی و زیست محیطی سایر نقاط دنیا داشته باشند.
▪ این میوه در افزایش انرژی بدن کمک می کند.

پی تا یا- ترگیل - سرخالو- خارگیل- زرگیل

معرفی چند میوه عجیب و خواص آنها


۱- پي‌تايا، ميوه اژدها (Pitaya)
نامهای دیگر : پیتاهایا، هو لونگ گو، گلابی توت فرنگی، نانتیکافروت یا تان لانگ

به میوه چندین نوع کاکتوس اطلاق می‌شود. این میوه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است و در ضمن در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، جزیره اکیناوا (ژاپن)، فیلیپین و مالزی هم کشت می‌شود، و در اسرائیل نیز موجود است. میوه اژدها تنها در شب شکوفه می‌کند؛ شکوفه‌های آن بزرگ و سفید هستند و معمولاً «گل شب» یا «ملکه شب» نامیده می‌شوند.

زرگیل

پرونده:Lansiumdomesticumfruit.jpg
  زَرگیل میوهٔ گیاهی است با نام علمی زرگیل اهل (Lansium domesticum) از تیرهٔ سنجدتلخیان (Meliaceae)، و راستهٔ ناترک‌سانان (Sapindales) که اندازهٔ آن دو و نیم تا پنج سانتیمتر و به شکل بیضوی یا کروی است و آرایشی خوشه‌ای دارد و به صورت خوشه‌های دو تا سی تایی است؛ رنگ آن زرد مایل به خاکستری یا قهوه‌ای یا صورتی کم رنگ است و دارای پوست مخملی نازک یا ضخیمی است که حاوی شیرابه است؛ در زیر پوست آن گوشتهٔ شفاف و آبدار قرار دارد که از پنج تا شش برش یا پره تشکیل شده است؛ طعم آن ترش و شیرین است و اکثراً در جنوب تایلند و مالزی و اندونزی و فیلیپین می‌روید.

منبع: http://tabib.parsbloger.com/post239.html

میوه دارابی

mihansalamat.com
دارابی که به نامهای لیمو هندی- لیمون هندی و دارابا نیز معروف می باشد، دارای طبع سرد است.

 موارد استفاده :

دارابی دارای خاصیت دافع سموم، اشتهاآور، نشاط آور، ضد نفخ، صفرابر و تصفیه کننده ی خون می باشد.

 هم چنین از آن در مواردی مانند : تقویت کبد، تقویت معده، تقویت قلب، تقویت روده، خارش های جلدی، ناراحتی مفاصل، تاول دهان، ناراحتی لثه ها و یرقان نیز استفاده می نمایند.


 مضرات :

·         زیاده روی و مصرف بی رویه دارابی زیان آور می باشد. 


منبع: http://iransalamatzi.mihanblog.com/post/1791

میوه ای به نام خارگیل

خواص خوراکیها | میوه ای به نام خارگیل میوه دوریان (durian) که در پارسی از آن با نام خارگیل یاد شده، بومی آسیای جنوب شرقی بوده و در کشورهای مالزی و اندونزی به وفور یافت می شود.
دوریان (durian) یا همان خارگیل، میوه ای بزرگ به اندازه نارگیل و طول 15 الی 20 سانتی متری است که سطح پوسته خارجی سخت آن پوشیده از خارهای سفت است.
میوه ای به نام خارگیل
وزن هر عدد از این میوه نیز به سه کیلوگرم می رسد.

آب، اكسیر حیات

نوشته : دكتر سلطانعلی محبوب استاد و رئیس مركز تحقیقات علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تبریز 
دسترسی كافی به آب سالم، نه تنها یک نیاز اساسی و حق بشری است، بلكه فواید بهداشتی و اقتصادی زیادی نیز در سطح انفرادی و خانوادگی دارد. آب یک فاكتور حیاتی در كاهش مرگ و میر و میزان ابتلا  به بیماری در كودكان زیر ۵ سال به ویژه در خانواده های فقیر حومه شهرها به شمار می رود. به علا وه دسترسی به آب موجب می شود كه زمان زیادی را كه زنان و كودكان صرف به دست آوردن آب می كنند به طور موثرتری در سایر امور مربوط به توسعه اقتصادی خانواده كه در حقیقت یک فاكتور كلیدی در چالش برای كاهش فقر به شمار می رود به كار گیرند.
تقریبا یک چهارم جمعیت جهان هنوز بدون دسترسی صحیح به آب و اقدامات بهداشتی به سر می برند. رشد سریع جمعیت و توسعه ناكافی در خیلی از كشورها باعث شده كه امروزه میلیون ها نفر از مردم بدون دسترسی به اقدامات اساسی بهداشتی آب باقی بمانند و شاید بتوان ادعا كرد حدود نصف جمعیت كشورهای در حال توسعه از یک یا بیشتر از یک بیماری از ۶ بیماری عمده مرتبط به آب و اقدامات بهداشتی مربوط به آن (اسهال،  آسكاریس،  آلودگی به دراكونكولوس،  كرم قلا ب دار،  شیستوزومیازیس و تراخم) رنج می برند.

عدم تحمل لاكتوز، مشكلی با راه حل فراوان

نوشته  : مریم سالک زمانی كارشناس ارشدتغذیه 



شیر، نوشیدنی مفیدی است كه حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله پروتیین، چربی، قند، ویتامین ها و املا ح می باشد. یكی از این مواد مغذی لا كتوز نام دارد.
لا كتوز یا همان قند شیر در بسیاری از افراد و گروههای سنی مختلف ایجاد عدم تحمل كرده و تحمل آن برای شخص مشكل است . قند لا كتوز در بدن توسط آنزیم لا كتاز هضم می گردد . بنابراین بیمارانی كه كمبود لا كتاز دارند در هضم این قند دچار مشكل شد ه و به عوارضی همچون نفخ، تجمع گاز، كرامپ، دل درد و اسهال مبتلا  میگردند . البته عوارض حاصله با توجه به میزان ترشح آنزیم در افراد تا حد زیادی متفاوت است. آمارها نشان می دهد كه ۷۰ درصد سیاهپوستان، آسیایی ها و افراد آمریكای جنوبی به كمبود این آنزیم دچارند.

از فنیل آلانین چه می دانیم؟

نوشته : فریدون ممقانی كارشناس ارشد بیوشیمی بالینی از تهران
فنیل آلانین یک اسید آمینه ضروری است كه باید آن را از غذا به دست آوریم زیرا بدن قادر به ساخت آن نیست. در افراد سالم، فنیل آلا نین تبدیل به تیروزین می شود (تیروزین برای ساختن هورمون هایی چون نوراپی نفرین و اپی نفرین لا زم است). بزرگسالا ن ۹۰ درصد فنیل آلا نین و بچه ها ۴۰ درصد آن را تبدیل به تیروزین می كنند.
فنیل آلا نین در درمان درد، افسردگی، مولتیپل اسكلروزیز (ثپ)، بیماری پاركینسون، روماتیسم مفصلی، آرتروز و حتی سرطان مفید است.
فنیل كتونوریا  )سدر(اختلا لی است كه بدن قادر به تبدیل فنیل آلا نین به تیروزین نیست. این بیماری در شیرخواران ۳ تا ۶ ماهه ظاهر می شود و اغلب باعث عقب افتادگی شدید ذهنی می گردد. این بیماری همچنین می تواند باعث تشنج و بیش فعالی نیز بشود.

خستگي مزمن فقدان انرژي

نوشته  : فرزانه فاضلی پور كارشناس تغذیه و رژیم درمانی 
نشانگان خستگی مزمن یا نوعی خستگی مفرط همراه با فقدان انرژی است كه نه فقط برای چند روز بلكه به طور متناوب به مدت ۶ ماه یا بیشتر ادامه دارد. بسیاری از مبتلا یان، دچار علا یمی چون گلودرد، دردناک شدن غدد لنفاوی–درد عضلا نی، عدم تمركز و فراموشی می شوند. ولی خستگی مزمن در افراد جوان و بالغ شایعتر است.در حدود ۹۰ درصد بیماران در سنین ۲۵تا۵۰سال هستند.
در حالی كه ثءٴ مدت هاست وجود دارد اما هنوزهم به سختی تشخیص داده می شود. علا یم  آن  در افراد  متفاوت است و اغلب با افسردگی اشتباه گرفته می شود. امروزه بیشتر متخصصان، خستگی مزمن را نوعی بیماری خود ایمنی می دانند. در این نوع بیماری ها دستگاه ایمنی در مورد دفاع از بدن در برابر عوامل خارجی دچار اشتباه می شود و به بافت های خود بدن حمله می كند. حدود ۷۵درصد از بیماران مبتلا  به خستگی مزمن را زنان تشكیل می دهند. علت این امر شاید قوی تر بودن دستگاه ایمنی زنان نسبت به مردان باشد.
با توجه به اینكه هنوز هیچ درمان دارویی قطعی برای ثءٴیافت نشده است اصلا ح رژیم غذایی می تواند به بهبود برخی علا یم كمک كند.

تاٴثیر داروها در ایجاد چاقی

نوشته  : دكترمحمد حسین صالحی سورمقی دكترای تخصصی فارماكوگنوزی و استاد دانشكده داروسازی دانشگاه تهران خرداد 
شیوع اضافه وزن و چاقی در جمعیت بزرگسالا ن آمریكا حدود ۶۴ درصد برآورد شده است. اگرچه عوامل زیادی در این چاقی اپیدمیک موثر هستند ولی یكی از دلا یل آن انواع داروهای مصرفی در درمان بیماری های مختلف می باشد. در طی دوره درمان و همینطور هنگام انتخاب دارو، پزشک بایستی به این نكته توجه كند كه چنانچه بیمار در معرض خطر اضافه وزن و چاقی می باشد، از داروهایی كه باعث افزایش وزن می شوند و در این مقاله به طور مختصر نام برده می شوند استفاده نشود و در عوض از سایر داروهای جایگزین استفاده شود.
علا وه بر اثرات منفی اضافه وزن بر سلا متی، دیده شده است، كه این اضافه وزن ایجاد شده در اثر مصرف دارو نه تنها باعث كاهش كیفیت زندگی می شود بلكه تمایل بیمار برای ادامه درمان و مصرف دارو را نیز كاهش می دهد.