هنگام فعالیت‌های فکری، سیر بخورید

هنگام فعالیت‌های فکری، سیر بخورید

سیر، حاوی فسفر بالا ( 428 میلی‌گرم ) بوده و برای فعالیت‌های فکری خصوصا در کودکان بسیار مناسب است.
"یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با ایسنا گفت: سیر جزء خانواده سبزی‌ها محسوب شده و به دو صورت خام و پودر مصرف می‌شود.
وی ادامه داد: مقدار انرژی موجود در 100 گرم سیر خام 150 کیلوکالری است در حالی که پودر آن 320 کیلوکالری دارد.
نقیایی تصریح کرد: سیر حاوی 16 درصد پروتئین بوده و بخاطر وجود این پروتئین‌ها مکمل بسیار خوبی برای غذای کودکان بالای یک سال محسوب می‌شود.

نان سنتي بخريم يا صنعتي

جام جم آنلاين: آنچه خانواده‌ها اين روزها از يك نان خوب انتظار دارند دو چيز است: نرمي و ماندگاري. بهترين نان‌ها اگر سخت جويده شود، دلزدگي ايجاد مي‌كند و اگر زود بيات شود، بايد دور ريخته شود.

اولين بار كه بشر به طور اتفاقي از خميرمايه طبيعي، يعني خمير ترش مانده از روز قبل در تهيه نان استفاده و نقش آن را در پوكي و نرمي اين فرآورده مشاهده كرد، سال‌ها مي‌گذرد.

پرسش اينجاست خميرمايه‌اي كه اين روزها نانوايان به جاي جوش‌شيرين يا خميرترش سنتي استفاده مي‌كنند چيست و چه مزايايي دارد؟ آيا اين مايه همچون جوش‌شيرين، نوعي بهبوددهنده شيميايي است؟ بهترين روش پخت نان كدام است؟

نان مغذي با مخمر

خميرمايه صنعتي يك نوع مخمر طبيعي است. مخمر يك قارچ تك‌سلولي زنده با ارزش تغذيه‌اي بالاست كه به روش كشت آزمايشگاهي تكثير مي‌شود. مخمر برخلاف جوش‌شيرين منبع غني از ويتامين‌هاي B و املاح معدني آهن، كلسيم، منيزيم، پتاسيم، روي، منگنز و... است و هنگامي كه موجب ورآمدن خمير و افزايش حجم نان مي‌شود بر ميزان ريزمغذي‌ها بويژه ويتامين‌هاي گروه B خمير مي‌افزايد.

امگا 3، لازم براي بدن

جام جم آنلاين: اين روزها بيشتر از هر زمان ديگري صحبت از امگا 3 مي‌شود، اما ممكن است برخي از خانواده‌ها هنوز نسبت به نياز تامين امگا 3 از طريق تغذيه مناسب اطلاعات كافي نداشته باشند.

امگا ۳ براي نخستين بار در سال ۱۹۷۹ با تحقيق روي شيوه غذايي اسكيموها كشف شد.
مطالعه روي خون اسكيموها نشان داد با وجود آن كه اسكيموها غذاي اصلي خود را از گوشت حيوانات پرچرب شكاري تهيه مي‌كردند، ولي اسيدهاي چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاكت و در نتيجه مانع از رسوبات و گرفتگي رگ‌ها مي‌شود.
بر اين اساس شايد اولين سوال خانواده‌ها اين باشد كه امگا 3 چيست و چرا بايد مورد استفاده قرار بگيرد؟ در تعريف امگا 3 گفته مي‌شود كه نام گروهي از اسيدهاي چرب غيراشباع ضروري است.
اين اسيدهاي چرب را به اين دليل ضروري ناميده‌اند كه اولا براي ادامه حيات بدن كاملا ضروري است و ثانيا چون توسط خود بدن انسان قابل توليد نيست، حتما بايد از طريق رژيم غذايي با مكمل‌ها تامين شود.

چای سبز، گیاهی با هزاران خواص نهفته و آشكار



سلامت نیوز :نوشیدن چای سبز این روزها بسیار پرطرفدار است، عده ای برای لاغری و خلاص شدن از چربی های اضافه در بدن و برخی دیگر هم برای خواص موجود در آن، چای سبز را مصرف می كنند.

البته بعضی از افراد هم چای سبز را جایگزین چای معمولی كرده اند و در طول روز از این چای استفاده می كنند.برخی از كارشناسان تغذیه بر این باورند كه چای سبز دارای بیشترین فواید و كمترین ضرر برای سیستم ایمنی و اعضای بدن دارد .آنان معتقد هستند كه این نوع چای،بهترین نوشیدنی با كمترین ضرر و بیشترین فایده برای تقویت سیستم گوارش، كاهش فشارخون و دیگر امراض موجود در بدن است.' فرزانه حسینی ' استاد دانشگاه و متخصص تغذیه در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: تحقیقات گسترده ای بر روی چای سبز توسط محققان صورت گرفته و نتایج این تحقیقات نشان می دهد كه این گیاه ، قلب را سالم نگه می دارد.

پاسخ به يكي از شايع‌ترين مشكلات زنانه

بي‌حوصله‌ام! اعصاب ندارم!

كم‌خوني چيست؟ يعني واقعا حجم خون كم مي‌شود يا تعداد سلول‌هاي آن؟ كم شدن آهن بدن به چه معناست؟ جواب اين سوالات و هر سوال ديگري كه در مورد اين واژه بسيار رايج داريد را مي‌توانيد در اين مطلب پيدا كنيد

 برترین ها:  «سرم گيج مي‌رود، حتما كم‌خون هستم»، «فكر مي‌كنم بي‌حالي من از كم خونيمه.» و... اين حرف‌ها را چندبار تا به‌حال از خانم‌ها و دختران اطراف خود شنيده‌ايد؟ واقعيت اين است كه بسياري از خانم‌ها و دختران جوان باور دارند كه كم‌خون هستند اما اطلاعات كاملي در مورد مسئله كم‌خوني ندارند. اصلا كم‌خوني يعني چه؟ چه افرادي مستعد ابتلا به كم‌خوني هستند؟ كم‌خوني را چگونه مي‌شود تشخيص داد؟

قند، دشمن چشم های شماست


قند بالا در بدن باعث مضرات زیادی برای سلامتی می شود و دشمن چشم هایمان نیز است.

فاطمه صانعی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تیپ یک یا دو بیماری دیابت، ممکن است باعث از بین رفتن نسبی دید حاشیه ای و کناری شود و در نهایت به کوری می انجامد که آسیب به عروق خونی شبکیه است.

وی در ادامه مطلب خود افزود: افراد نباید منتظر شروع علائم باشند بلکه باید بلافاصله پس از تشخیص درمان شروع شود.

نقش بابونه در پیشگری از لک های پوستی

بر اساس مطالعات جدید در دانشکده پزشکی کلیولند اوهایو آمریکا نقش بابونه در پیشگیری از لک های پوستی ناشی از آفتاب ثابت شده است.
دکتر عباس انتظاری متخصص پیشگیری از بیماری ها و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و عضو آکادمی زیبایی آمریکا در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: بابونه با نام علمی Ctiamomile یا نام Recutita Matricaria گیاهی است کوچک به ارتفاع تقریبی 30 سانتی متر و دارای بویی معطر که در چمنزار ها و اراضی شنی می روید.

افراد چاق در برابر ابتلا به نوعي خاص از سرطان، مصونيت بيشتري دارند

مطالعات علمي پژوهشگران نشان مي دهد، اگرچه بطور عمومي چاقي براي سلامتي افراد ممکن است زيان آور باشد اما به نظر مي رسد افراد چاق در برابر ابتلا به نوعي خاص از سرطان، مصونيت بيشتري دارند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ،تازه ترين تحقيقات پزشکي که در نشريه "کلينيکال آنکولوژي" منتشر شده است ، به بررسي چگونگي شکل تهاجمي نوعي بيماري سرطان غدد لنفاوي به نام« سلول بزرگ لنفاوي بي» ( دي.ال.بي.سي.ال)  پرداخته است.
اين بيماري شامل بخش وسيعي از سرطانهايي است که بر روي سيستم سلولهاي لنفاوي که بخشي از سيستم ايمن سازي بدن به شمار مي رود،  تاثير مي گذارد و از جمله شايع ترين آنهاست.
اين درحالي است که برخي از پژوهش ها نشان مي دهد چاقي مفرط نيز از عواملي است که مي تواند به رشد و گسترش( دي. ال. بي.سي.ال) در بدن اينگونه افراد کمک کند.

تاثیر عصاره الکلی بلوط در درمان زخم معده

تاثیر عصاره های الکلی بلوط و خیموک بر درمان زخم معده در موش صحرایی توسط پژوهشگران کشورمان بررسی شد.
مهدی امیر محدی مبتکر طرح بررسی تاثیر عصاره های الکلی بلوط و خیموک بر درمان زخم معده در موش صحرایی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: از آنجایی که داروهای شیمیایی در درمان زخم معده دارای عوارض جانبی هستند لزوم استفاده از گیاهان دارویی با عوارض کمتر وجود دارد.

چرا برخي از افراد نسبت به مصرف برخي سبزيجات حساسيت دارند؟

برخی افراد نسبت به برخی میوه ها و سبزیجات دارای دانه های ریز حساسیت دارند.
دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: برخی افراد نسبت به سبزیجات و میوه های که دانه های ریز دارند دچار حساسیت و آلرژی می شوند.
وی گفت: به عنوان مثال می توان به توت فرنگی، بادمجان و گوجه فرنگی اشاره کرد.
کیمیاگر خاطر نشان کرد: علت این حساسیت به این نوع میوه ها و سبزیجات این است که بدن بر ضد این مواد، آنتی بادی ترشح می کند.
کیمیاگر متذکر شد: این گونه افراد بهتر است از مصرف این نوع میوه ها و سبزیجات که دانه های ریز دارند احتراز کرده و آن را مصرف نکنند.