
بیماری های قلبی- عروقی یكی از مهمترین علل مرگ در كشورهای در حال توسعه می باشد و میزان مرگ و میر در بسیاری از نقاط دنیا به سرعت رو به افزایش است. افزایش سطح كلسترول تام و پئپ (كلسترول بد) به عنوان مهم ترین عوامل خطر در پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی هستند. چربی رژیم غذایی نقش مهمی در سطح چربی های خون، ایجاد لخته و شروع این بیماری دارد. محققین بر این باورند كه افزایش اسیدهای چرب اشباع در رژیم غذایی موجب افزایش كلسترول تام و پئپ می شود و بدین ترتیب خطر بیماری های قلبی -عروقی را می افزاید.