در صورت تهیه غذا با آب آلوده، غذا میتواند به عنوان منبع آلودگی و انتقال بیماری باشد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
برنج قهوه ای سرشار از ویتامین های گروه B
برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید برای سلامت مفیدتر است. به گزارش
«Associatedcontent»، برنج قهوه ای همان برنج سفید است و تنها تفاوت بین
این ۲ برنج نحوه پوست کندن است.
دانه های برنج سبوس دار دارای لایه متعدد است و هنگام برداشتن بیرونی ترین پوست آن، برنج قهوه ای به دست می آید.
اما با از بین بردن لایه سبوس برنج سفیدتری به دست می آید. با از بین بردن تمامی لایه ها بیشتر مواد مغذی از بین می رود و بیشتر نشاسته باقی می ماند.
خواص برنج قهوه ای: مصرف این نوع برنج برای آسم کودکان مفید است. این غله سرشار از ویتامین های B1، B3، B6، آهن، فیبرغذایی، منگنز، منیزیم و اسیدهای چرب لازم است.
دانه های برنج سبوس دار دارای لایه متعدد است و هنگام برداشتن بیرونی ترین پوست آن، برنج قهوه ای به دست می آید.
اما با از بین بردن لایه سبوس برنج سفیدتری به دست می آید. با از بین بردن تمامی لایه ها بیشتر مواد مغذی از بین می رود و بیشتر نشاسته باقی می ماند.
خواص برنج قهوه ای: مصرف این نوع برنج برای آسم کودکان مفید است. این غله سرشار از ویتامین های B1، B3، B6، آهن، فیبرغذایی، منگنز، منیزیم و اسیدهای چرب لازم است.
تفاوت برنج سفيد با برنج قهوه اي
حال اگر برنج قهوه اي آسياب شود، مقدار زيادي از لايه هاي دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذي آن از بين مي روند و آن چه باقي مي ماند، همان برنج سفيد است.
در طي آسياب کردن برنج قهوه اي و تبديل آن به برنج سفيد،67 درصد ويتامين ب3، 80 درصد ويتامين ب1 ، 90 درصد ويتامين B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، 60 درصد آهن و تمامي فيبرهاي محلول و اسيدهاي چرب ضروري موجود در آن از بين مي روند.
بلغور
نویسنده: دکتر فرخ سیف بهزاد همکاران: فرانک مهرابی پور- فرناز مهرابی پور
یکی
از خوراکی هایی که پیشینیان مان مورد استفاده قرار می دادند بلغور گندم و
جو بوده است. بلغور در لغت به معنای هر چیز در هم شکسته و در هم کوفته است و
به طور خاص گندم یا جو ی پخته شده و خشک کرده را گویند که با آسیا نیمکوب
کرده ا ند (فرهنگ برهان قاطع و آنند راج).
قدما
از برنج کمتر و شاید سالی یک یا دو بار استفاده می کردند و بیشتر از
غذاهای سالم مانند شب چره، به جای شام و پلوی بلغور یا آش بلغور استفاده می
کردند که خاصیت بیشتر داشت.
نشاسته ساگو- مانیوک
ساگو(Sagu Metroxylon) یک نشاسته بدست آمده از مغز میوه از ساقه درخت
نخل ساگو است. این ماده غذایی بسیاری از مردم در گینه نو و جزایر مولوکو از
آن است به نام Saksak و Sagu نام میبرند. طرز تهیه آن به طور سنتی
است،پخته و خورده میشود. شکل های مختلف مانند مخلوط با آب جوش به صورت یک
خمیر، یا به عنوان یک کلوچه از آن استفاده میگردد.
ساگو مانند بسیاری از نشاسته دیگر، و هم ساگو و هم نشاسته کاساو (یا مانیوک) به صورت دانه دانه تولید میشوند. دانه ساگو در ظاهر شبیه به دانه کاساو (یا مانیوک) است، و هر دو ممکن است در بعضی از خوراکی ها بجای هم استفاده شوند. این تشابه باعث سردرگمی در برخی از نامهای خوراکی ها ساخته شده با دانههای آن دو است.
صد گرم ساگوی خشک 355 کالری تولید میکند، از جمله به طور متوسط 94 گرم کربوهیدرات، 0.2 گرم پروتئین، 0.5 گرم فیبر غذایی، 10 میلی گرم کلسیم، 1.2 میلی گرم آهن، و مقادیر ناچیز از چربی، ویتامین ب، کاروتن(ویتامین آ) و ویتامین ث. ساگو میتواند برای هفتهها و ماهها در بدن ذخیره شود، هر چند پس از آن که در دستگاه گوارش هضم و جذب شد، به طور کلی سریعاً جذب بدن میشود
ویرایش و تلخیص:آکاایران
ساگو مانند بسیاری از نشاسته دیگر، و هم ساگو و هم نشاسته کاساو (یا مانیوک) به صورت دانه دانه تولید میشوند. دانه ساگو در ظاهر شبیه به دانه کاساو (یا مانیوک) است، و هر دو ممکن است در بعضی از خوراکی ها بجای هم استفاده شوند. این تشابه باعث سردرگمی در برخی از نامهای خوراکی ها ساخته شده با دانههای آن دو است.
صد گرم ساگوی خشک 355 کالری تولید میکند، از جمله به طور متوسط 94 گرم کربوهیدرات، 0.2 گرم پروتئین، 0.5 گرم فیبر غذایی، 10 میلی گرم کلسیم، 1.2 میلی گرم آهن، و مقادیر ناچیز از چربی، ویتامین ب، کاروتن(ویتامین آ) و ویتامین ث. ساگو میتواند برای هفتهها و ماهها در بدن ذخیره شود، هر چند پس از آن که در دستگاه گوارش هضم و جذب شد، به طور کلی سریعاً جذب بدن میشود
ویرایش و تلخیص:آکاایران
خواص بادمجان
بادمجان علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی گوناگون، شامل مواد گیاهی مهمیمیباشند که فعالیتهای آنتیاکسیدانی ...
بادمجان
گیاهی است یكساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از كرك که ارتفاع ساقه
آن تا 70 سانتیمتر میرسد. برگهای آن بیضی شكل با نوك باریك و گلهای آن
بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریك و یا گرد است که برنگهای بنفش،
سیاه، زرد و سفید دیده میشود. بادمجان انواع مختلفی دارد که یکی از
معروفترین آنها به شکل گلابی میباشد.پوست آن براق و رنگ آن بنفش پررنگ
میباشد در حالیکه گوشت آن به رنگ کرم است.
سورگوم - ذرت خوشه ای
سورگوم زراعی با نام علمی Moench (L) Sorghum bicolorگیاهی از خانواده غلات است که در ایران ذرت خوشهای نامیده میشد.با توجه به شباهت ظاهری این گیاه با ذرت و ارزن که باعث شدهاست، آمار سطح کشت این گیاهان با هم مخلوط شود، برای تمایز آن از اسم سورگوم که یک اسم جهانی برای این گیاه است استفاده میشود.
سورگوم از نظر اهمیت در بین غلات در دنیا بعد از گندم، برنج، ذرت و جو در مقام پنجم قرار دارد.
آمار سطح زیر کشت سورگوم در ایران در سال ۱۳۶۵ فقط شش هکتار گزارش شده که در سال ۱۳۸۲ به حدود ۴۰ هزار هکتار افزایش یافته.
تودههای زراعی بومی سورگوم در ایران در مناطق جنوب خراسان، سیستان، کرمان، اصفهان، یزد، گیلان، مازندران و بنادر جنوبی بطور پراکنده وجود دارد.
چاودار (روگِن)
فوايد نان چاودار
ـ نقش مهم
در رژيم هاي لاغري : برخلاف ساير غلات ، استفاده اندکي از نان چاودار باعث
احساس سيري مي شود بدون اينکه شخص احساس سنگيني کند.ـ مفيد براي بيماران ديابتي : نان چاودار محرک توليد انسولين مي باشد و از طرف ديگر استفاده از نان چاودار باعث مي شود قند خون به کندي بالا رود که براي بيماران ديابتي بسيار حائز اهميت است.
اسراری در مورد چربی و اضافه وزن
چربی کلمه ای است که اکثر ما نمی خواهیم حتی اسمش را بشنویم،
به خصوص وقتی صحبت از بدن خودمان به میان می آید. چربی ما را یاد هیکلی
چاق، لباسهای تنگ و زندگی نا متوازن می اندازد. با وجود اینکه چربی نقش
بسیار مهمی در بعضی از عملیات روزانه بدن دارد و هم جنبه های مثبت و هم
منفی دارد.
این کلمه ی چهار حرفی رازهایی در خود پنهان دارد که شما نمی دانید...
این کلمه ی چهار حرفی رازهایی در خود پنهان دارد که شما نمی دانید...
نكات مفید در مورد استفاده مجدد از روغن سرخ کردنی
برای بررسی اینكه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است
یا نه، ....هنگام استفاده ی مجدد از روغن قابل استفاده، برای رفع بوی غذای
قبلی در روغن .....
برای بررسی اینكه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یك تكه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص می شود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر اینصورت هنوز قابل استفاده است.
هنگام استفاده ی مجدد از روغن قابل استفاده، برای رفع بوی غذای قبلی در روغن، می توانید 10 تا 12 شاخه جعفری درون روغن سرخ کنید یا آنكه چند تكه سیب زمینی خام را به مدت 15 دقیقه درون روغن ماهیتابه بیندازید تا بو را به خود جذب کند.
گردآوری:گروه سبک زندگی
برای بررسی اینكه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یك تكه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص می شود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر اینصورت هنوز قابل استفاده است.
هنگام استفاده ی مجدد از روغن قابل استفاده، برای رفع بوی غذای قبلی در روغن، می توانید 10 تا 12 شاخه جعفری درون روغن سرخ کنید یا آنكه چند تكه سیب زمینی خام را به مدت 15 دقیقه درون روغن ماهیتابه بیندازید تا بو را به خود جذب کند.
گردآوری:گروه سبک زندگی
اشتراک در:
پستها (Atom)