نان باگت

تعریف
نان باگت، نوعی نان فرانسوی است که با توجه به اینکه درازای آن از پهنایش بیشتر است، به راحتی قابل تشخیص می باشد. نان باگت استاندارد، 5 تا 6 سانتی متر عرض داشته و طول آن گاهی به یک متر هم می رسد. در برخی مناطق به نام باگت، نان فرانسوی هم اطلاق می شود.
از باگت های کوتاه تر برای تهیه انواع ساندویچ استفاده می کنند. همچنین می توان این نان را برش زده و همراه با پنیر یا مواد دیگر مصرف نمود. نوعی صبحانه سنتی در کشور فرانسه، از نان های باگت برش زده تهیه می شود که روی نان را با مربا پوشانده اند و در کاسه محتوی قهوه یا شکلات داغ قرار می دهند تا قبل مصرف کاملاً نرم شود.

ماست چكیده چاق ‌تان می ‌کند


ماست، منبعی غنی از پروتئین، کلسیم و ویتامین B2 یا ریبوفلاوین است و جالب است بدانید که حتی میزان کلسیم یک لیوان ماست بیشتر از میزان کلسیم یک لیوان شیر است.

ماست چکیده در واقع همان ماست معمولی است که آب خود را تا حدودی از دست داده و البته همراه با این آب مقداری از ویتامین ‌های موجود در ماست هم دفع می ‌شود.
به عبارت دیگر ماست چکیده از نظر میزان پروتئین و کلسیم تفاوت چندانی با ماست معمولی ندارد اما میزان ویتامین B2 آن چون محلول در آب است، به نسبت کمتر است.

خواص ماست موسیر

خواص ماست موسیر
موسیر از خانواده سیر است و طبیعتا مثل سیر، خواص درمانی قابل توجهی دارد. برای قضاوت در مورد ماست موسیر بهتر است به خواص آنها به صورت جداگانه و البته به اختصار نگاه ‌کنیم.
 
ماست تهیه شده از شیر کامل یا خامه گرفته هم ارزش غذایی قابل‌توجهی دارد و هم اثرات درمانی بسیار گسترده‌ای را برای مصرف‌کنندگان باقی می‌گذارد.
 ماست دارای میکروارگانیسم‌های زنده‌ بسیار ارزشمند و خدمتگزار است که بیشترین آنها را باسیلوس بلگاریکوس و در درجه بعدی استرپتوکوکوس ترموفیلوس تشکیل می‌دهند که در صورت مصرف ماست، این میکروارگانیسم‌ها به دفع مخمرهای رایج کمک می‌‌کند.

خواص شيره انگور

خاصيت اصلي انواع شيره، انرژي زا بودن آن است و براي فصل زمستان که بدن به انرژي بيشتري براي گرم کردن خود احتياج دارد، بهترين غذا محسوب مي شود.

شيره انگور بسيار مقوي است و براي کساني که بر اثر يک بيماري طولاني يا عمل جراحي ضعيف شده اند، بسيار مفيد است.

1. شيره انگور، ضعف عمومي بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقويت مي کند.
براي اين منظور شيره انگور را با شير گاو و کمي پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 ليوان به بيمار بدهيد تا قواي بدنش را سريع تر به دست آورد.

ویژگی‌ها و خواص غذایی شیره خرما




شیره خرما بهترین نوع مصرف شیره که برای همه‌ی مزاج‌ها مناسب می‌باشد، این است که شیره را با سرکه بجوشانید و محصول نهایی را که «سرکه شیره» نام دارد با کاهو بخورید و نهایت لذت را از خوردن این معجون ببرید.



 
شیره‌ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می‌گردند. از جمله این شیره‌ها، شیره خرما می‌باشد.
شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود. شیره خرما، تسکین دهنده‌ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.

چرا دوغ خواب آور است؟!

به طور کلی، دوغ در مقایسه با سایر فرآورده‌های شیر، نسبت به گرمای محیط مقاومت بیشتری در برابر فساد دارد و در دمای محیط بهتر باقی می‌ماند و نیاز به نگهدارنده‌های مصنوعی دیگر ندارد….

دوغ یکی از فرآورد‌های مشتق از شیر است که از قدیم در فرهنگ ما جایگاه ویژه‌ای داشته و دامنه نفوذ آن حتی به داستان‌ها، متل‌ها و ضرب‌المثل‌های ما نیز کشیده شده است. مصرف فراوان دوغ به‌عنوان یک نوشیدنی همراه با غذا یا به‌صورت مجزا به‌خصوص در ماه‌های گرم سال سبب شده تا در سال‌های اخیر، اغلب شرکت‌های تولیدکننده فرآورده‌های لبنی توجه ویژه‌ای به تولید این محصول داشته باشند و بخشی از تولیدات خود را به آن اختصاص دهند. اما دوغ از نظر غذایی چه جایگاهی دارد و چه عواملی بر کیفیت آن موثر هستند؟ دکتر گیتی کریم، متخصص علوم و صنایع شیر و استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، به این سوال پاسخ می‌دهد.

اهمیت آب پنیر و آب ماست!

ab%20panir اهمیت آب پنیر و آب ماست!بعضی ها مزه آب پنیر یا آب ماست را دوست ندارند ، در حالیکه دیگران آن را خیلی دوست دارند . آب پنیر یا آب ماست مایعی است که هنگام تهیه ماست یا پنیر از شیر جوشیده و غلیظ شده تشکیل می شود و روی سطح ماست یا پنیر قرار می گیرد . در حالیکه تمام پروتئین به پنیر یا ماست منتقل می شود ، مواد حیاتی در آب آن جمع می گردد . ( به دلیل یکسان بودن خاصیت آب پنیر و آب ماست، برای جلوگیری از تکرار هر دو لغت در این مطلب، فقط از کلمه آب ماست استفاده میکنیم ولی منظور هر دوی آنهاست.)

آب ماست از یبوست جلوگیری می کند . منبع پروتئین خوبی برای مشکلات کلیوی است

قند مایع خرما ، محصول سلامتی

             ● معرفي قند خرما:                                                    
ماده اي طبيعي حاصل از استخراج عصاره خرما و بدون هيچگونه افزودني است . داراي ظاهري كاملاً شفاف و رنگ زرد روشن تا تيره است . قند خرما در طي فرايند استخراج (عصاره گيري) ، شفاف سازي و تغليظ تهيه            مي شود و مراحل شفاف سازي و فيلتراسيون تصفيه بيشتري انجام مي گيرد كه در شهد خرما هيچكدام از آنها انجام نمي شود. در شفاف سازي مواد غير محلول ، مواد محلول (رنگي) و مواد نيمه محلول (پكتين) حذف مي شود. تركيبات تشكيل دهنده قندخرما همانند عسل كندوست.

گلوکز


قندهاقندها منبع انرژی سلول هستند. ساده ترین قند - از نظر ساختار مولکولی - گلوکز است که از یک حلقه شش تایی از اتمهای کربن تشکیل شده است. فرمول شیمیایی گلوکز C6H12O6 است.
گلوکز اصلی ترین منبع غذایی سلول هاست. قندهای بزرگتر هم پیش از آنکه به مصرف سلول برسند، هضم می‌شوند و به صورت گلوکز درمی آیند. واکنش شیمیایی که منجر به آزاد شدن انرژی از گلوکز می‌شود، به صورت زیر است:
C6H12O6+6O2  ð 6CO2 + 6H2O +انرژی
مولکول های قند بزرگتر، برای ذخیره انرژی در سلول به کار می‌روند. این مولکولهای بزرگ "پلی ساکارید" نامیده می‌شوند و از قرار گرفتن تعداد زیادی گلوکز در کنار هم ساخته می‌شوند. در سلولهای جانوری پلی ساکاریدی به نام گلیکوژن ذخیره انرژی را به عهده دارد. سلولهای گیاهی انرژی خود را در مولکولهای نشاسته ذخیره می‌کنند.


منبع: تبیان

شربت افرا سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند
















شربت افرا سیستم دفاعی بدن را تقویت می کندشربت افرا از شیره درخت این گیاه به دست می آید. در مناطق سرد، این درخت قبل از فصل زمستان قند خود را در ریشه ذخیره می کند. از آن جایی که به دست آوردن شیره افرا مراحل دشواری دارد این شربت قدری گران است.
در خور اشاره است که قند موجود در این گیاه، نسبت به قند سفید سالم تر است.
خواص شربت افرا:
▪ روی موجود در شربت افرا نقش آنتی اکسیدان ایفا می کند تا از آسیب رسیدن به سلول های بدن توسط کلسترول و چربی جلوگیری شود.
▪ منگنز موجود در افرا التهاب را کاهش می دهد.
▪ میزان پایین روی را در مردان که خطر ابتلا را به سرطان پروستات افزایش می دهد جبران می کند بنابراین در کاهش ابتلا به پروستات موثر است.
▪ روی و منیزیم موجود در افرا برای سیستم دفاعی بدن مفید است.
▪ شربت افرا که کالری کمی دارد نسبت به عسل ماده معدنی بیشتری دارد. 
منبع: آفتاب