ماده اي طبيعي حاصل از استخراج عصاره خرما و بدون هيچگونه افزودني است . داراي
ظاهري كاملاً شفاف و رنگ زرد روشن تا تيره است . قند خرما در طي فرايند استخراج
(عصاره گيري) ، شفاف سازي و تغليظ تهيه مي شود و مراحل شفاف سازي و
فيلتراسيون تصفيه بيشتري انجام مي گيرد كه در شهد خرما هيچكدام از آنها انجام نمي
شود. در شفاف سازي مواد غير محلول ، مواد محلول (رنگي) و مواد نيمه محلول (پكتين)
حذف مي شود. تركيبات تشكيل دهنده قندخرما همانند عسل كندوست.
قند خرما شامل قندهاي فروكتوز و گلوكوز و مقدار بسيار كمي از ساير قندها مي تواند
جايگزين ساير شيرين كننده ها بخصوص عسل طبيعي باشد. قدرت شيرين كنندگي فروكتوز
موجود در خرما 2/1 برابر بيشتر از ساكاروز است كه اين ويژگي باعث مي شود ميزان مصرف
آن از نظر وزني در بريكس مساوي در صنعت كاهش يابد و از نظر اقتصادي قابل رقابت با
ساير شيرين كننده ها باشد. قند خرما در يك فرايند كاملاً طبيعي و بدون افزودن مواد
شيميائي در فرآيند توليد ازخرما بدست مي آيد.
●
خرما:
خرما يكي از پركيفيت ترين ميوه هاي گرمسيري است كه در اقليم خاصي از دنيا به عمل
ميآيد . درخت خرما در شرايط خاص آب و هوا كاشته مي شود و اين نوع شرايط در محدوده
كوچكي از جهان موجود مي باشد.
خرما ميوه اي بسيار مقوي سرشار از مواد پر ارزش و معدني است.
خرما مي تواند با مهار راديكالهاي آزاد از تخريب مولكولي انسان و جهش رساني ناشي
از اين راديكالها جلوگيري نموده كه به همين دليل ضد سرطان است.
عدم شيوع بيماريهايي مثل تصلب شرايين ، ديابت ، سرطان و غيره در شبه جزيره
عربستان ناشي از مصرف بالاي خرما و فرآوردههاي حاصل از آن مانند قندخرما مي باشد .
لازم به ذكر است كه مجموعه اين ارزشهاي غذايي در هيچ ميوهاي به تنهايي موجود
نميباشد .
آنالیز خرما:
ليز خرما :
كالري
|
Kcal
|
277 |
منيزيم
|
mg
|
54 |
چربي
|
0 |
پتاسيم
|
mg | 696 | |
كلسترول
|
0 |
فسفر
|
mg | 62 | |
قندكل
|
75 |
سديم
|
mg | 1 | |
ساكاروز
|
gr
|
0.53 |
روي
|
mg | 0.4 |
فروكتوز
|
gr
|
31.95 |
مس
|
mg | 0.4 |
ويتامين
A
|
IU
|
149 |
منگنز
|
mg | 0.3 |
ويتامين
C
|
0 |
جيوه
|
mg | 0 | |
ويتامين
B6
|
mg
|
0.2 |
پروتئين
|
mg | 0 |
ويتامينE
,
D
|
0
|
0 |
گوگرد
|
mg | 0 |
ساير ويتامينها
|
mg
|
16 |
رطوبت
|
gr | 21.1 |
كلسيم
|
mg
|
64 |
خاكستر
|
gr | 1.7 |
آهن
|
mg
|
0.9 |
محصول اين گياه (خرما) علاوه بر استفاده مستقيم بعنوان ميوه اي مغذي و انرژيزا
داراي فرآورده هاي جانبي و فرعي نيز مي باشد كه از طريق صنايع تبديلي بدست ميآيند
مانند خمير خرما، سيتريك اسيد ، استيك اسيد، الكل ، كنسانتره و قند مايع ........
●
كاربردهاي قند خرما:
1- قند
مايع خرما در توليدات طبقات مهم غذائي از قبيل آب ميوه هاي طبيعي، بستنيها ،
فرآورده هاي لبني فرآوردههاي نانوائي ، انواع نوشيدنيها ، نوشيدنيهاي مخصوص
ورزشكاران و ... كاربرد دارد و باتوجه به قندهاي موجود در آن مي تواند بهترين
جايگزين براي شربت باشد.
2- قند
خرما بهترين شيرين كننده براي كارخانجات صنايع غذايي به دليل مزاياي بيشمار آن از
جمله قيمت مناسب در مقايسه با انواع مشابه مانند عسل ، مزه شيريني بهتر و بيشتر مي
باشد.
3- با
توجه به روند توليد نوشابه در جهان اين نكته حائز اهميت است كه توليد قند خرما
انقلاب بزرگي را در توليد نوشابه به وجود آورده است. چنانكه اكثر توليدكنندگان
نوشابه در جهان تمايل به استفاده از قند خرما به عنوان ماده شيرين كننده دارند .
4- اين
فرآورده مي تواند در ساخت نوشيدنيهاي انرژيزا و ايزوتونيك ، فرآوردههاي پخت (كيك
و محصولات قنادي و نانوايي) ، فرآورده هاي لبني و ساير صنايع به كا ر رود و به
عنوان جانشين مناسبي براي
HFCS
در نوشابه و آبميوه باشد. در بستني به علت كاهش نقطه انجماد، در
تشكيل كريستالهاي ريز كمك ميكند.
5- تركيب قندي ، قند مايع خرما مخلوطي از فروكتوز و گلوكز همانند عسل مي باشد . قند
خرما سبب بهبود وضع فشار مايعات بدن ( به دليل پايين بودن سديم به پتاسيم ) ميشود.
به دليل بالا بودن ميزان فروكتوز (قند مخصوص افراد ديابتي كه در توت خشك
وجود دارد) ميتوان قند مايع خرما را جايگزين مقدار قند مصرفي مجاز
فرد ديابتي كرد چراكه فروكتوز قندي است كه متابوليسم آن مستقل از انسولين
صورت ميگيرد . از طرف ديگر قند خرما سرشار از پتاسيم است در حالي كه
مقدار سديم آن پايين است و براي كساني كه
رژيم پايين به آنها توصيه
مي شود ، مناسب است.
6-
قند
موجود در خرما بلافاصله پس از مصرف جذب شده و به انرژي تبديل ميشود . خرما براي
رفع خستگي مزمن و كم خوني بدليل وجود آهن فراوان و وجود مقادير زياد فيبر و پتاسيم
مفيد ميباشد. خرما حاوي انواع ويتامين هاي گروه ب مي باشد كه در سلامت اعصاب و
دستگاه گوارشي بسيار موثر است. خرما اشتها آور و تميز كننده كبد و كليه مي باشد.
لازم به توضيح است كه قند مايع خرماي توليد شده در كارخانه شهد باب پارس داراي
تمامي خواص خرما مي باشد.
با
توجه به روند توليد نوشابه در جهان اين نكته حائز اه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر