
زرشكپلو، مرباي زرشك ، سس زرشك، كيك زرشك، ترشي زرشك و حتي آب زرشك، اسمهاي آشناست كه طعم، مزه و خواص جالبي دارد.
از رنگ دانههاي موجود در چوب و پوست گياه زرشك نيز براي رنگ كردن چرم و پشم استفاده ميشود.
خواص درماني
سابقه مصرف زرشك به دوره مصر باستان ميرسد، زماني كه فراعنه و ملكهها، اين گياه را با تخم رازيانه بهمنظور درمان طاعون مصرف ميكردند.
درباره خواص درماني زرشك مطالب زيادي بيان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمريكا زرشك را براي بيماريهاي خوني، سل، بياشتهايي، بيماريهاي كليوي، رماتيسم ، زخمها و جراحتها به كار ميبردند.