|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
راهی برای میوه خوراندن به کودکان
هندوانه از گرفتگی عضلات شكم در بارداری جلوگیری می كند
هندوانه یكی از میوه های مخصوص و مورد علاقه در تابستان و یك میوه چند منظوره و سرشار از انرژی به حساب می آید. در ظرف سالاد آبدارتر و پرطراوت تر از گوجه فرنگی است و یك پیش زمینه شیرین برای نوشیدنی هایی مثل اسموتی و یخ در بهشت است.
خوردن هندوانه باعث كاهش عرق و سوزش سر معده در خانم های باردار می شود. شكر و آب موجود (92 درصد) در هندانه، حالت تهوع خانم ها را تا حد زیادی كاهش می دهد و از كم شدن آب بدن آنها جلوگیری می كند. مواد معدنی موجود در این میوه به جلوگیری از گرفتگی و انقباض عضلات شكم در 3 ماه سوم بارداری كمك می كند. خبر خوب دیگر برای خانم های باردار این است كه هندوانه حاوی مقدار زیادی از ماده لایكوبین است و این ماده مانع از ورم شدید بدن در طول بارداری می شود.
زیاده روی در مصرف نمک به رگها آسیب میرساند
تحقیقات جدید نشان داد که زیاده روی افراد در مصرف نمک به رگهای خونی آنها زیان وارد میکند.
تحقیقات جدید حاکی است: پیروی از رژیم غذایی سرشار از نمک چه بسا به رگهای خونی آسیب میرساند و خطر افزایش فشار خون را که از فاکتورهای خطرساز ابتلا به بیماریهای قلبی است، افزایش میدهد.
پژوهشگر جان فورمن از مدرسه پزشکی هاروارد در بوستن و همکارانش مصرف نمک در 5556 مرد و زن هولندی را زیر نظر گرفته و از ادرار آنها برای اندازهگیری سطح نمک چند بار در روز نمونه برداری کردند.
تأثیر گروه خونی بر عادات غذایی
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد كه چرا برخی افراد دستگاه ایمنی یا گوارش قویتری دارند و برخی دیگر نه؟ چرا برخی افراد میتوانند به راحتی گوشت یا شیر را هضم كنند اما گروهی دیگر دچار مشكل میشوند؟ نتایج برخی از تحقیقات نشان میدهد که این قبیل مسایل تا حدی به گروه خونی شما وابسته است...
انسانها از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. این تفاوت در گروههای خونی آنها نیز وجود دارد. فردی كه گروه خونی A مثبت دارد، نمیتواند از فردی با گروه خونی B منفی خون بگیرد زیرا در این صورت بدنش به شدت واكنش نشان میدهد. در مورد موادغذایی نیز همین مساله صادق است، یعنی برخی موادغذایی كه بدن بعضی افراد به خوبی میپذیرد با دستگاه گوارش برخی دیگر از افراد سازگار نیست. البته در اینكه دستگاه گوارش میتواند خود را سازگار كند، شكی نیست اما اگر بدانید چه موادغذاییای با بدن شما سازگارتر هستند، نیازی نیست بیدلیل دستگاه گوارشتان را خسته كنید.
رژیمی مخصوص فصل امتحانات
خوردن انواع میوه ها را در این دوره به شما توصیه می کنیم. چرا که میوه ها شامل همه مواد با ارزش موجود در گوشت، تخم مرغ، ماهی، مغزها و غیره هستند. علاوه بر این قند آنها کمتر است.
داشتن یک تغذیه مناسب در فصل امتحانات می تواند بر تمرکز، حافظه، و مهارت های حل مسئله به شما کمک کند.
یکی از نکات کلیدی برای موفقیت در دوره امتحانات، این است که از قبل خود را آماده کنید. اگر می خواهید عملکرد خوبی در دوره امتحانات داشته باشید، بهتر است تغییری در تغذیه و رژیم غذایی خود بدهید. علاوه بر خوردن مواد انرژی زا در وعده های اصلی روزانه، خوردن وعده های سبک تر در طول روز به عملکرد بهتر مغز و داشتن سطح بهتری از انرژی کمک می کند.
قبل از غذا خوردن به اين نكات توجه كنيد
چه با هدف کم کردن وزن و یا خوردن غذای سالم ،بهترین راه این است که قبل از ورود اولین لقمه به دهانتان از خودتان این 4 سوال را بپرسد...
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ رارهای کاری ، ملاقات ها ، استراحت میان کاری، پیام رسانی ها ، وظایف خانوادگی و حتی مسافرتهای کوتاه برای رفتن به باشگاه چنان ما را مشغول کرده اند که تنها هدفمان آن است که با راحت ترین،سریعترین و در دسترس ترین غذا که بدست می آوریم شکم مان را پر کنیم.
پروتئین چیست؟
همه یاختههای زنده دارای پروتئین هستند. پس چنین نتیجه میگیریم که پروتئین، مادهای ضروری برای زندگی به شمار میرود.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ پروتئین از واژهای یونانی گرفته شده و به معنای نخست است. علت این نامگذاری آن است که پروتئین را نخستین و مهمترین بخش یک موجود زنده تشخیص دادهاند.
یاختهها انواع گوناگون دارند، و هر نوعی پروتئین ویژه خود را دارد.
پروتئینها از ترکیبات موادی بهنام آمینو ـ اسیدها پدید آمدهاند. بیش از 21 نوع آمینو ـ اسید وجود دارد. در همه آمینو ـ اسیدها ماده شیمیایی «نیتروژن» به اضافه «کربن»، «ئیدروژن» و «اکسیژن» یافت میشود.
یاختهها انواع گوناگون دارند، و هر نوعی پروتئین ویژه خود را دارد.
پروتئینها از ترکیبات موادی بهنام آمینو ـ اسیدها پدید آمدهاند. بیش از 21 نوع آمینو ـ اسید وجود دارد. در همه آمینو ـ اسیدها ماده شیمیایی «نیتروژن» به اضافه «کربن»، «ئیدروژن» و «اکسیژن» یافت میشود.
آرامش با يك فنجان گلگاوزبان
اين روزها برخي افراد از استرس، اضطراب، اختلال در تمركز، كمخوابي يا بيخوابي ناشي از تغيير فصل رنج ميبرند.
به گزارش كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ بنابراين براي تقويت اعصاب و ايجاد آرامش رواني بهتر است از گياهان آرامبخشي چون گلگاوزبان، سنبلالطيب كه اثرات سودمندي دارند استفاده كنيم.
گلگاوزبان
گلگاوزبان گياهي است خودرو كه اغلب در دامنه كوههاي البرز ميرويد و در حال حاضر نيز به شكل صنعتي كشت ميشود. اين گياه داراي گونههاي زيادي است و به دليل خواص دارويي فراوان و گلهاي زيبا، بسياري از خانوادهها آن را در باغچههايشان ميكارند. برگها و گلها بخشهاي مصرفي اين گياه را تشكيل ميدهند.
گلگاوزبان
گلگاوزبان گياهي است خودرو كه اغلب در دامنه كوههاي البرز ميرويد و در حال حاضر نيز به شكل صنعتي كشت ميشود. اين گياه داراي گونههاي زيادي است و به دليل خواص دارويي فراوان و گلهاي زيبا، بسياري از خانوادهها آن را در باغچههايشان ميكارند. برگها و گلها بخشهاي مصرفي اين گياه را تشكيل ميدهند.
سرد شدن انگشتان نشانه فقر آهن است/جذب آهن سبزیها و عدس کمتر است
یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: سرد شدن انتهای انگشتان دست و پا از نشانههای ابتلا به فقر آهن است.
فرح روشن پور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: رنگ پریدگی چهره و مخاط پلک پایین چشم، تنفسهای کم عمق، خستگی زودرس و استرسهای عصبی از دیگر نشانههای ابتلا به فقر آهن است.
روشن پور در ادامه تصریح کرد: فقر آهن یکی از شایعترین اختلالات تغذیهای است که سبب کاهش توان جسمی و روانی فرد میشود.
مصرف فستفود بروز آکنه را تشدید میکند
مصرف امگا۳ آکنه را بهبود میبخشد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آکنه یکی از شایعترین بیماریهای پوستی است که تمام سنین را درگیر میکند گفت: شایعترین سنین درگیری آکنه دوران بلوغ و جوانی است.
دکتر زهره تهرانچی در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به اینکه فاکتورهای اصلی متعددی از جمله هورمونهای آندروژن و پورپیون باکتریوم آکنه، عوامل ژنتیک، التهاب مجرای پیلوسباسه و اجزای ترکیب سبوم در بروز آکنه دخالت دارند تصریح کرد: علاوه بر فاکتورهای اصلی عوامل فرعی مانند تغذیه، نور آفتاب، رطوبت، ترماهای فیزیکی (دستکاری پوست و اپیلاسیون) مشاغل، داروها، استفاده از مواد آرایشی و نیز استفاده از روغنهایی که برای صاف بودن مو استفاده میشوند در ایجاد آکنه نقش دارند.وی افزود: مصرف کربوهیدراتها و چربیهای استفاده شده در فست فودها که شامل امگا۶ هستند باعث بروز و تشدید آکنه شده در حالی که مصرف غذاهای حاوی امگا ۳ بهبود آکنه را به دنبال دارند.
اشتراک در:
پستها (Atom)