غذاهای شادی آور

تغذیه یکی از مهمترین اصول در زندگی انسانی است و تاثیر بسیار مهمی در کیفیت زندگی روزمره انسان دارد. این نوع غذا مورد استفاده است که شادابی و تندرستی یا خمودگی و ناراحتی یک شخص را مشخص می کند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، تغذیه صحیح می تواند شادی و نشاط را برای شما به ارمغان بیاورد و در عین حال اگر از تغذیه خوبی برخوردار نباشید احساس ضعف و بیماری بر شما چیره می شود و روز شما را خراب می کند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با غذاهایی آشنا کنیم که می توانند به شما احساس سیری و در عین حال شادابی و نشاط را منتقل کنند.
تخم مرغ
تخم مرغ به عنوان منبع سرشار پروتئین و آمونواسیدی که بدن به " سروتونین " تبدیل می کند و باعث ایجاد احساس شادی در بدن می شود ، نقش مهمی در تغذیه صحیح انسان دارد. تخم مرغ همچنین حاوی منابع سرشاری از ویتامین ب است که میزان انرژی در بدن انسان را افزایش می دهد.

قند و شکر بدتر است یا هروئین؟



مصرف بی‌حساب و کتاب قند و شکر در بین ایرانیان به معضلی تبدیل شده که متاسفانه به دنبال برخی بی‌برنامگی‌ها و بی‌توجهی‌ها از سوی برخی مسوولان بهداشتی کشور بعید است که به راحتی از شر این چالش رخنه کرده در بین مردم رهایی یابیم.به همین منظور وزارت بهداشت  برای اصلاح الگوی تغدیه‌ای مردم شورای سلامت را پایه‌گذاری کرد و پس از مدتی نیز این شورا قالب قانونی گرفت و رییس جمهور به‌عنوان رییس و وزیر بهداشت به عنوان دبیر آن تعیین شدند.

به گزارش سلامت نیوز دکتر مسعود پزشکیان طی یادداشتی نوشت :
اما احساس می‌شود پیگیری مصوبات این شورا آن طورکه باید و شاید جزو سیاست‌های وزارت بهداشت نیست درحالی که با توجه به حضور وزرا و مسئولان مختلف در این شورا، فرصتی استثنایی فراهم شده تا وزیر بهداشت بتواند با توجه به تمامی‌مسوولان ذی ربط در حوزه های تولید، عرضه، مصرف و فرهنگسازی برای اصلاح الگوی تغذیه‌ای مردم دست به تحول زند.

میوه ای مفید برای فصل گرم




خیار گیاهی است علفی و یک ساله که ساقهای زمینی با خارهای نازک و خشن دارد.برگهای آن بزرگ، دندانهدار و دارای گلهای زرد رنگ است.  خیار از جمله سیفی جات قابل دسترس در تمامی فصول سال است و به شكلهای مختلفی به مصرف میرسد.خیار دارای خواص بسیاری ازجمله ویتامینهای آ ، ب و ث و املاحی همچون گوگرد، منگنز، آهک و موسیالژ است. مصرف خیار به خصوص در فصل تابستان و روزهای گرم به دلیل آنكه خاصیت خنک کنندگی و رفع عطش دارد بسیار توصیه میشود. خیار همچنین خواص درمانی بسیار زیادی دارد.
به گزارش سلامت نیوز خوردن خیار به افراد دیابتی توصیه میشود زیرا هیچ گونه قندی ندارد .خوردن، بوییدن و مالیدن آن بر پیشانی برای رفع سردرد و قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و
بوییدن آن برای رفع گرفتگی بینی مفید است.

خاصيت هاي درماني گوجه فرنگي

متخصصان تغذیه تاكید دارند گوجه فرنگی خواص مفید فراوانی برای بدن دارد و به دلیل غنی بودن از ریز مغذی های حیاتی و مهم برای بدن در پیشگیری از برخی بیماریها بسیار موثر است.
 به گزارش
سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، گوجه فرنگی خاصیت آنتی اكسیدانی فوق العاده ای دارد. این صیفی منبع غنی از ویتامین های آ، ث و بویژه بتاكاروتن است كه تمام این ویتامین ها بعنوان یك آنتی اكسیدان قوی عمل می كنند و تاثیر مهمی در خنثی كردن مولكول های خطرناك رادیكال آزاد در خون دارند. رادیكال های آزاد در بدن در حضور غلظت بالای لیكوپن از بین می روند و گوجه فرنگی از منابع مهم این آنتی اكسیدان مفید است.
هم چنین ویتامین A موجود در گوجه فرنگی منبع مفیدی برای بهبود قدرت بینایی است.

اگر به دنبال جوان سازي پوست هستيد، بخوانيد

استفاده از چاي سبز به طور موضعي بر روي پوست به مدت دو ماه تاثير در جوانسازي آن دارد.

دكتر عباس انتظاري متخصص پيشگيري از بيماريها و عضو هيئت علمي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بيان كرد: برخي از افراد از پير شدن پوست خود دچار ناراحتي هستند و مايلند كه چين و چروك آنها از بين برود.

وي تصريح كرد: روشهاي مختلف زيادي براي جوانسازي پوست مطرح مي شود كه مي توان به مصرف آنتي اكسيدانها، ليزر، جراحي،‌سلولهاي بنيادي و نظاير آن اشاره كرد.

انتظاري عنوان كرد: بر اساس جديدترين يافته ها كه به تازگي در سطح آزمايشگاه ها مطرح شده، استفاده از چاي سبز و نور ليزر به صورت موضعي در جديدترين آزمايشها مشاهده شده كه پس از دو ماه از مصرف چاي سبز به صورت موضعي و از طريق پنبه اي كه آغشته به چاي سبز دم شده روزانه به مدت 20 دقيقه مي تواند در شادابي و جوان ماندن تاثير بگذارد.

وي خاطر نشان كرد: پس از 2 ماه از مصرف موضعي چاي سبز دم شده بر روي پوست استفاده از ليزر با طول موج 670 نانومتر با دوز24 ژول شادابي و طراوت پوست را به ارمغان مي آورد و كاهش سطح چروك و روشن شدن رنگ چهره مشهود مي شود

فقر ریزمغذی دختران را بیش از پسران قربانی می‌کند


کمبود ویتامین‌ها و ریز مغذی‌ها در رژیم غذایی کشور رشد کودکان و نوجوانان را با اختلال مواجه کرده است

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور:



بیداد فقر ویتامین (A) در استان هرمزگان و مناطق جنوبی کشور

کمبود ریز مغذی‌ها در سطح جامعه و بسیاری از کشور‌های توسعه یافته از مهم‌ترین مشکلات بشمار می‌آید. سیستم دفاعی بدن برای حفظ سلامتی به مقدار مناسبی ریز مغذی در طی روز نیاز دارد و کمبود‎های حاصل از آن پیامد‌های ناگواری را برای سلامت جامعه در پی دارد و متاسفانه برخی از این کمبود‌ها در کشور ما نیز بسیار شایع است.

میوه ها و سبزی ها، بهترین گزینه برای دفع سموم بدن هستند



میوه ها و سبزی ها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و خنثی کننده رادیکال آزاد، بهترین و مهم ترین گزینه برای دفع سموم بدن بوده و کمک موثری به عمل پالایش در کبد می کنند.
کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفت و گو با خبرنگار وب دا گفت: یکی دیگر از مزایای رادیکال های آزاد موجود در میوه ها، ضدسرطان بودن آن ها است که این خاصیت در انواعی که دارای رنگ نارنجی تیره و قرمز هستند، قوی تر است.
اکرم پایدار ادامه داد: در بین سبزیجات نیز آن هایی که برگ های پهن تیره دارند، مانند کاهو و اسفناج، حاوی آنتی اکسیدان بالاتری بوده و توانایی بیشتری برای دفع سموم بدن دارند.
وی در رابطه با خاصیت گیاهان معطر اضافه کرد: از گذشته تاکنون، گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه در برنامه غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته اند که آگاهی از خاصیت خنثی کنندگی سموم آن ها سبب توجه جدی تر به گنجاندن این گیاهان در رژیم غذایی می شود.
این کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: عامل قرمز رنگ گوجه فرنگی به نام "لیکوپن" نیز نوعی آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که علاوه بر دارا بودن خواص ضد سرطانی، دریافت مقادیر مناسبی از این ماده در از بین بردن سموم حاصل از تغذیه نامناسب موثر است.

اصلي ترین عارضه جانبي آسپرین ایجاد مشكلات گوارشي است



اصلي ترین عارضه جانبي آسپرین و ساير داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي ایجاد مشكلات گوارشي است.
به گزارش وب دا، کارشناس دارویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن بیان این مطلب گفت: اين مشكلات مي تواند از يك ناراحتي ساده معده تا خونريزي ها ي گوارشي باشد كه مورد خونریزی های گوارشی بيشتر در سنين بالاتر بروز می کند.
دکتر سارا خوش سرور ضمن اشاره به اینکه هرچه مقدار مصرف اين داروها و طول دوره درمان با اين داروها بيشتر باشد احتمال بروز خونريزي هاي گوارشي بيشتر است، تصریح کرد: حتي مصرف يك عدد قرص آسپيرين يا ساير داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي نيز ممكن است خونريزي گوارشي اتفاق بيافتد.
وی ادامه داد: از عوارض جانبي ديگر اين داروها آسيبهاي كليوي است كه از يك التهاب قابل برگشت ساده كليه تا آسيب هاي پايدار جدي مي تواند متغير باشد.
وی اظهار داشت: بالا رفتن فشار خون بخصوص در كساني است كه از  داروي فشار خون استفاده مي كنند، از دیگر عوارض آسپيرين و ساير مسكن هاي  ضد التهاب غير استروئيدي است.
به گفته وی، دوز بالاي اين داروها در كسانيكه بيماري كبدي دارند و يا مبتلا به آرتريت جوانان و يا تب روماتسمي (روماتيسم قلبي) هستند مي تواند ريسك آسيبهاي كبدي را بالا ببرد.
گفتنی است: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)  یکی از پرکاربردترین داروهای پزشکی هستند. این داروها باعث مهار سیکلواکسیژناز می شوند و سه خاصیت مهم کاهش التهاب، ضد درد و تب بر دارند. ناپروکسن، آسپیرین و ایبوبروفن از جملهٔ این داروها محسوب می شود.

افزايش ابتلا به آلزايمر با پيروي از رژيم غذايي سرشار از کالري و چربي


پيروي از رژيم غذايي سرشار از کالري و چربي عامل افزايش ابتلا به آلزايمر در افرادي که از لحاظ ژنتيکي مستعد هستند، است.
به گزارش وب دا، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: آلزايمر نوعي اختلال مغزي است که فرد را به فراموشي مبتلا مي کند و در اين بيماري سلول هاي مغز به تدريج تخريب مي شوند و فرد ديگر قادر نيست خاطرات گذشته را به ياد آورد يا رويدادهاي جديد را درمغز خود شکل دهد.
دکتر نادر نيک پرست درباره عوامل موثر در ايجاد آلزايمر بيان کرد: مهم ترين عامل سن است و طبق مطالعات، ميزان ابتلا به اين بيماري در تمام سنين يک درصد و در افراد 65 سال، 5 درصد است و پس از 65 سالگي به ازاي هر 5 سال افزايش عمر، 2 برابر مي شود.


سالم سازي سبزي و ميوه احتمال ابتلا به عفونت هاي روده اي را کاهش مي دهد


احتمال ابتلا به بيماري هاي عفوني روده اي با سالم سازي سبزي و ميوه و رعايت نکات بهداشتي کاهش پيدا مي کند.
به گزارش وب دا، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي ضمن بيان اين مطلب گفت: بيماري هایي چون اسهال، اسهال خوني، حصبه، وبا جزء بيماري هاي عفوني روده اي به حساب مي آيند که دليل اصلي انتقال آن ها به انسان، استفاده از کودهاي حيواني براي رشد بهتر گياهان و ورود آلودگي سبزي و ميوه کود زده شده با آب و مواد غذايي به بدن است.
دکتر نادر نيک پرست افزود: قبل از مصرف هر گونه سبزي يا ميوه خام بايد مراحل ضد عفوني و شستشو به درستي اعمال شود.
وي با اشاره به اینکه پاک سازي، ‌انگل زدايي اسيد معده به طور طبيعي با ميکروب هاي مواد غذايي مقابله مي کند و آن ها را از بين مي برد، تصريح کرد: ميزان اسيد معده در افرادي که از داروهاي ضد اسيد استفاده مي کنند، سالمندان و کودان زير 5 سال، کم است و اين افراد بيشتر در معرض بروز بيماري هاي عفوني روده اي منتقله از آب و غذا قرار دارند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي مهم ترين علل شيوع عفونت هاي روده اي در فصل گرما علاوه بر سبزي و ميوه آلوده استفاده ازمواد غذايي مانده، حرارت ندادن کافي غذاها، زرده تخم مرغ نيمه پز و آب آلوده عنوان کرد.
دکتر نيک پرست خاطر نشان کرد: تداوم بيماري هاي روده اي و کاهش ميزان مايعات بدن عوارض شديدي به دنبال دارد و در صورت ابتلا به اين بيماري ها بايد هر چه سريع تر به پزشک مراجعه کرد.