زردچوبه و خواص آن

زردچوبه گياهي است علفي، پايا و داراي ريزوم هايي که از آن ساقه ي هوايي به ارتفاع يک تا يک و نيم متر خارج مي شود.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ زردچوبه در نواحي گرم آسيا و آفريقا کشت مي گردد. بيشترين صادرات اين محصول از کشورهاي هند، اندونزي و چين صورت مي گيرد.

ترکيبات مهم: 

مهم ترين ترکيبات زردچوبه پيگمان هاي زرد رنگي، از دسته کورکومينوزيدها هستند. اين مواد به ميزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکيل مي دهند و ترکيبات اصلي آن شامل کورکومين و دزوکسي کورکومين هستند.

كمبود ويتامين D عامل افزايش وزن در زنان مسن است


54-20.jpg
نتايج يك آزمايش جديد نشان داد زنان مسن‌تري كه سطح ويتامين D در خونشان كمتر است، بيشتر با مشكل افزايش وزن مواجه مي‌شوند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان مركز مطالعات بهداشتي كيسر پرماننت در پورتلند ايالت اورگون آمريكا مي‌گويند: از آنجا كه بيشتر زنان سالمند از 65 سالگي به بعد با مشكل كاهش سطح ويتامين D در خونشان مواجه هستند، لذا يافته فوق بسيار حائز اهميت است.
روزنامه ديلي اكسپرس در اين باره نوشت: اين متخصصان براي انجام مطالعات فوق بيش از 4600 زن 65 ساله و مسن‌تر را طي يك دوره تقريبا 5 ساله تحت آزمايش قرار دادند .

4 دلیل خوب برای مصرف نخودفرنگی

3-462.jpg
اگر نخود‌فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید.
 شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع می‌کنند به جدا کردن نخود‌فرنگی‌های موجود در غذاها. اما در این مقاله‌ی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک می‌کند
نخود‌فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود‌فرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود. اگر رژیم لاغری گرفته‌اید در سوپتان نخود‌فرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را مي‌گيرد و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند.

افراط در نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار بدون قند زمينه‌ساز ابتلا به سرطان


Multimedia_pics_1386_10_Health_26.jpg
رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي گفت: افراط در نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار بدون قند به علت استفاده از قندهاي صناعي در آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش و خون مي‌كند.
دكتر ايرج خسرونيا در گفت وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: از قندهاي صناعي در توليد شيريني‌هاي ويژه بيماران ديابتي استفاده مي‌شود بنابراين آنان نيز نبايد در خوردن اين شيريني‌ها افراط كنند چون ممكن است مبتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش شوند.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود اظهار كرد: افرادي كه در تابستان در فضاي باز كار مي‌كنند نسبت به اشخاص ديگر به مايعات بيشتري احتياج دارند و نياز بدن خود را با نوشيدن آب معدني و نوشيدني‌هاي گازدار تامين مي‌كنند اما متاسفانه برخي از آنان از مايعاتي مانند آب زرشك كه در كنار چهارراه‌ها فروخته مي‌شود استفاده مي‌كنند. اغلب اين مايعات آلوده هستند و ننوشيدن آنها بهتر از مصرف كردن آنهاست چرا كه در صورت آلوده بودن اين نوشيدني‌ها ممكن است فرد دچار بيماريهاي دستگاه گوارش شود.

چاقی بعد از سفر را جدی بگیرید


نخوردن صبحانه باعث افت قند خون و کاهش کارایی شما و بروز عوارض عصبی مثل بی‌حوصلگی، پرخاشگری و تحریک پذیری می‌شود.

یک کار‌شناس تغذیه خطاب به مسافران؛

در طول سفر شیر یا دوغ بنوشید

کار‌شناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد به مسافران توصیه کرد در طول سفر روزی ۲ لیوان شیر، ماست پاستوریزه یا دوغ بنوشید. وی همچنین از چاقی بسیاری از مسافران در زمان بعد از بازگشت از سفر، اشاره کرد.

مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار سینانیوز در یزد در خصوص نکات تغذیه‌ای برای مسافرین اظهار داشت: «مسافران سعی کنند هر روز به طور منظم صبحانه مفصل بخورند که شامل مواد غذایی پر پروتئین مثل تخم مرغ یا پنیر و شیر پاستوریزه است.»
وی با تاکید بر این مطلب که مسافران هرگز وعده غذایی صبحانه را حذف نکنند تصریح کرد: «نخوردن صبحانه باعث افت قند خون و کاهش کارایی شما و بروز عوارض عصبی مثل بی‌حوصلگی، پرخاشگری و تحریک پذیری می‌شود.» 
حاجی میرزاده ادامه داد: «عدم استفاده از سبزی، سالاد، حبوبات و میوه جات در طول سفر باعث بروز مشکلاتی از جمله یبوست می‌شود. همچنین عدم مصرف میوه و سبزی، دریافت ویتامین‌های ضروری همچون ویتامین A، C و B را کاهش می‌دهد.» 

رعايت بهداشت فردي، مواد غذايي و آب بهترين راه پيشگيري از بيماري ها

 با توجه به مسافرت هاي تابستاني عنوان شد:



اساس پيشگيري از بيماري ها در فصل تابستان، رعايت بهداشت فردي، محيط، مواد غذايي و آب است.
آرزو دهقاني كارشناس آموزشي اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: با آغاز فصل گرما و مسافرت هاي تابستاني، به دليل كمبود امكانات، رعايت بهداشت  فردي و عمومي تا حدودي كاهش مي يابد،  به همين دليل احتمال ابتلا به بيماري هاي عفوني و مسموميت هاي غذايي به ويژه در كودكان و سالمندان افزايش مي يابد.
وي افزود: وبا، اسهال باكتريال حادي است كه خيلي سريع و ناگهاني شروع مي شود حجم مدفوع بسيار زياد و كاملاً مثل آب سفيد رنگ است و به دفعات زياد و گاهي بي اختيار و مداوم دفع مي شود آب آلوده مهمترين عاملي است كه مي تواند انسان را مبتلا كند، اما هر ماده غذايي كه از طريق خوراكي و دستگاه گوارش وارد بدن شود خطر ابتلا را به همراه دارد.

خريد مواد غذايي را با دقت و وقت کافی انجام دهيد



هنگامی که قصد خریداری مواد غذایی را دارید به دقت موارد اصول بهداشتي را مد نظر بگيريد و براي خريد مواد غذايي عجله نكنيد تا مواد غذايي سالم و بهداشتي خريداري كنيد.
به گزارش وب دا، كارشناس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان هرمزگان با توصيه به خريد مواد غذايي در مراكز معتبر و داراي فعاليت صنفي گفت: مواد غذايي بايد مراكز معتبر  كه داراي پروانه كسب و فعاليت هستند خريداري شود  و به خصوص  مواد غذایی خام، خصوصا موادی که در کوتاه مدت فاسد می شوند.
اکرم احمدی زاده با تاكيد به رعايت موارد بهداشتي بسته بندي مواد اظهار كرد: دقت شود بسته بندی ماده غذایی آسیب ندیده باشد به خصوص بسته بندی مواد غذایی منجمد باید سالم باشد و نشانه های خروج انجماد و انجماد مجدد در بسته بندی ها مشاهده نشود.

زناني كه به مدت طولاني رژيم هاي سخت مي گيرند زودتر يائسه مي شوند


زناني كه به مدت طولاني از رژيم‌هاي غذايي سخت پيروي مي‌كنند، بيشتر در معرض يائسگي‌هاي زودتر از موعد هستند.

به گزارش خبرنگار وب‌دا، دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: يائسگي يك فرآيند طبيعي است و زناني كه شيوه زندگي سالم‌تري دارند ديرتر به يائسگي و عوارض آن دچار مي‌شوند.
بنابراين گزارش، يائسگي يكي از مراحل طبيعي زندگي زنان است كه معمولاً در حدود 48 تا 55 سالگي شروع مي‌شود كه در ابتدا عادت ماهيانه نامرتب شده و سپس به طور كامل قطع مي‌شود.
اين گزارش مي‌افزايد: علائم و نشانه‌هاي يائسگي در زنان متفاوت است و ممكن است ورود به اين دوران با تعداد كمي از علائم يا تغييرات سلامتي باشد يا ممكن است تغييرات جسمي و روحي متعددي را به دنبال داشته باشد.
اين گزارش حاكيست: در دوران يائسگي تعادل هورمون‌ها دستخوش تغييرات مي‌شود و عروق خوني متسع شده و باعث مي‌شود درجه حرارت پوست بالا رفته و احساس گرمايي كه از سمت سينه به طرف شانه‌ها، گردن و سر به طرف بالا حركت مي‌كند، ايجاد ‌شود.
دفتر آموزش و ارتقاء سلامت اعلام كرد: گر گرفتگي شايعترين علائم دوران يائسگي است كه ممكن است از 30 ثانيه تا 30 دقيقه طول بكشد و در اكثريت افراد ظرف 2 تا 3 دقيقه از بين مي‌رود. دفعات گر گرفتگي از هر زني تا زن ديگر متفاوت است.
بنابراين گزارش، قاعدگي نامنظم، اختلالات خواب و تعريق شبانه، تغييرات مثانه، بي‌اختياري ادرار، تغييرات روحي و تغييرات ظاهري از ديگر علائم دوران يائسگي است.

علل بوی بد دهان و راهکارهای کنترل آن



عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان را مهمترین عامل ایجاد بوی بد دهان عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر پگاه مسنن مظفری مانده های غذا و بهداشت ضعیف،‌خشکی دهان، گرسنگی، برخی از غذاها(سیر، ‌پیاز و ادویه جات)، سیگار و الکل، داروها، بیماریهای سیستمیک (دیابت، سیستم تنفسی و بینی، ‌مشکلات کبدی و کلیوی، ‌مشکلات روانی) اضطراب را از دیگر علل بوی بد دهان برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح اینکه باکتریها چگونه در تولید بوی بد دهان موثرند خاطر نشان کرد: ‌باکتری های بی هوازی که در ایجاد بیماریهای لثه و پریودنشیم، پری کرونیت و هر نوع عفونت دهان مانند عفونت محل کشیدن دندان دخیل هستند ایجاد یوی بد دهان می کنند.

مصرف فست فود خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد



مصرف فست فود ها در بين مردم رواج يافته است، فست فودها حاوي نيتريت  و نيترات هستند كه بر اثر مصرف زياد اين نوع تغذيه شانس ابتلا به سرطان معده و روده را بيش از پيش افزايش می یابند.
به گزارش وب دا، متخصص راديوتراپي و انكولوژي دانشگاه علوم پزشكي بندرعباس ضمن بیان مطلب گفت: سرطان يعني رشد، تكثير و گاهي انتشار غير طبيعي سلولهاي بدن، درحالت طبيعي سلول هاي بدن طبق قاعده اصلي تكثير مي شوند اما در سرطان ها تكثير و رشد سلولي بدون قاعده و قانون صورت مي گيرد به طوري كه براي سلول هاي طبيعي بدن مزاحمت ايجاد مي كنند.
دكتر امين شفي زاد افزود: يك سلول طبيعي ممكن است بدون هيچ دليل واضحي به يك سلول سرطاني تبديل شود، ولي در اغلب موارد، تبديل در اثر مواجهه مكرر با مواد سرطان زا مانند الكل و دخانيات صورت مي گيرد.
وی در ادامه اضافه كرد: امروزه مصرف فست فود ها در بين مردم رواج يافته است، فست فودها حاوي نيتريت و نيترات هستند كه بر اثر مصرف زياد اين نوع تغذيه شانس ابتلا به سرطان معده و روده را بيش از پيش افزايش مي دهند.
این متخصص راديوتراپي و انكولوژي كاهش فعاليتهاي بدني و افزايش وزن بدن را از عوامل برخي سرطان ها نام برد و خاطر نشان كرد: بيماري هايي همچون ديابت و افزايش فشار خون به مراتب خطرناك تر از سرطان هستند، ديابت و بيماري افزايش فشار خون  عوارضي همچون نارسايي كليه، از بين رفتن اعصاب و بيماري قلبي و سكته هاي مغزي را به همراه دارد.