نوشته : دکتر پيمان غلامنژاد
پنير فرآوردهاي است که پس از انعقاد شير و خروج آب پنير از آن بدست ميآيد. محصولات تخميري شير از زمانهاي بسيار گذشته توليد و مصرف ميشدهاند. تخمين زمان صحيح تهيه اين محصولات سخت است، ولي از وقتي که روش زندگي انسان اوليه از جمعآوري غذا به توليد غذا تغيير کرد، اين اتفاق رخ داد. پنير از محبوبترين فرآوردههاي تخميري لبنيات در سراسر جهان ميباشد. طبق يک داستان قديمي مردي از خاورميانه مقداري شير را در کيسهاي که از معده گوساله درست کرده بود ريخت و به سفر رفت. در راه وقتي خواست براي رفع تشنگي شير بياشامد مشاهده کرد که شير لخته شده و بوي خاصي ميدهد.
