آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
غذاهای حساسیتزا را می شناسید؟
آلرژیغذایی، همان پاسخ ناخواسته دستگاه ایمنی به پروتئین موادغذایی است. این واکنشها ممکناست با یا بدون واسطه ایمونوگلوبولین E رخ دهند.
دیروز صبح مشغول کار بودیم که منشی رییس خبر داد باز هم رییس دچار حملههای آسمی شده و باید ایشان را هرچه سریعتر به بیمارستان برسانیم....
وقتی سرآسیمه وارد اتاقش شدیم، دیدیم به سختی نفس میکشد و تقریبا صورتش کبود شده است؛ انگار راههای تنفساش بسته شده و فقط راه بسیار کوچکی باقی مانده بود. من که خیلی ترسیده بودم به همکاران پیشنهاد دادم او را به بیمارستان برسانیم. آقای رییس در بیمارستان با اقدامهای پزشکی آرام گرفت و به نظر میرسید که خطر برطرف شده است. پزشک معالج میگفت علت این اتفاق ناپرهیزی و مصرف موادغذایی آلرژیزا بوده است.
کدام عصاره ها برای گوارش خوبند؟
نفخ، تنبلی دستگاه گوارش، گرفتگی شکمی، بازگشت اسیدها، ترشی معده و... مشکلات گوارشی بسیار شایعی هستند.
چه طور میتوان از عصاره های گیاهی برای از بین بردن این مشکلات استفاده کرد؟
عصاره های گیاهی برای رفع مشکلات گوارشی
الساندرو مورو بورُنزو، متخصص و نویسندۀ کتاب «راهنمای بزرگ عصاره های گیاهی»، به ما کلیدهای برای رهایی از مشکلات گوارشی به کمک عصاره های گیاهی میدهد.
الساندرو مورو بورُنزو، متخصص و نویسندۀ کتاب «راهنمای بزرگ عصاره های گیاهی»، به ما کلیدهای برای رهایی از مشکلات گوارشی به کمک عصاره های گیاهی میدهد.
توصیه هایی برای از بین بردن چربی های بدن
راه حل های موجود به هیچ وجه راه حل های طولانی مدتی نیستند. با این حال تعداد راه حل هایی که، پیشنهاد میشوند، بسیار زیاد است!
درمان های ضد سلولیت
متأسفانه، درمان های مؤثر و خیلی سریعی برای از بین بردن سلولیت ها وجود ندارد. راه حل های موجود به هیچ وجه راه حل های طولانی مدتی نیستند. با این حال تعداد راه حل هایی که، پیشنهاد میشوند، بسیار زیاد است! مسلماً طبقه بندی کردن این راه حل ها بسیار مفید خواهد بود.
درمان تبخال با برگهای زیتون/ تولید پماد "زیتونکس" توسط محققان کشور
محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری لرستان، با استفاده از برگهای درخت زیتون، نوعی پماد را برای درمان تبخالهای نوع یک و دو عرضه کردند که این دارو با عنوان "زیتونکس" نامگذاری شده است. | |
بهرام دلسان- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، به خاصیت برگ درخت زیتون اشاره کرد و توضیح داد: از 3 قسمت درخت زیتون استفاده می شود. بخشی از آن میوه زیتون است که به شکل فرآوری شده استفاده می شود به این معنا که با استخراج ماده تلخ که ماده موثره زیتون محسوب می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
وی قسمت دیگر این محصول را روغن زیتون دانست و ادامه داد: اگر چه روغن زیتون خواص مناسبی برای حفظ سلامت دارد اما به دلیل حساسیت بالا و پایداری کم در برابر نور و حرارت به سرعت خراب می شود.
دلسان قسمت سوم مورد استفاده درخت زیتون را برگ زیتون ذکر کرد و ادامه داد: بیشترین خاصیت دارویی درخت زیتون در برگ آن نهفته است که کمتر مورد استفاده قرار گرفته است. |
غذاهایی كه شما را از درون پیر میكنند
کاهش وزن با 10 خوردنی معجزه گر
اگر میخواهید وزنتان را كاهش دهید بهتر است بدانید كه فقط با كم خوردن این كار میسر نمیشود بلكه میتوانید با افزودن برخی از مواد خوراكی موثر، وزن خود را بیشتر و سریعتر كم كنید.
كارشناسان تغذیه در این مقاله جدید 10 ماده خوراكی را معرفی كردهاند كه اگر آنها را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه كنید موفق میشوید تا چند كیلو اضافه وزن خود را كاهش دهید و زودتر لاغر شوید.
در این مقاله كه در مجله تغذیه به چاپ رسیده فهرست این 10 ماده معجزهگر منتشر شده است:
- فلفل تند:افزودن مقداری فلفل تند به غذای روزانه به كم كردن وزن كمك میكند. مطالعات نشان میدهد كه اگر در هنگام صبح یك صبحانه تند و فلفلی را انتخاب كنید در وعده ناهار حجم غذای كمتری را تهیه كرده و میخورید. به نظر میرسد ماده موجود در فلفل تند و قرمز موسوم به «كاپسایسین» این تاثیر را بر جای میگذارد. بررسیها نشان میدهد كه این ماده در واقع اشتها را كاهش میدهد. به گفته كارشناسان؛ تخم مرغ فلفلی در وعده غذایی صبحانه میتواند گزینه مناسبی برای این منظور باشد.
- گریپ فروت:كارشناسان در آزمایشات خود دریافتهاند كه خوردن نصف میوه گریب فروت قبل از هر وعده غذایی و یا نوشیدن آب این میوه سه نوبت در روز میتواند به كاهش وزن كمك كند. این میوه سحرآمیز حاوی فیتو موادشیمیایی است كه باعث كاهش میزان انسولین میشوند و بدن را ترغیب میكنند كه به جای ذخیره چربی، كالریها را سوزانده و به انرژی تبدیل كند.
- دارچین:این ادویه مفید و بینظیر نه تنها به كاهش وزن كمك میكند بلكه خواص بسیار دیگری نیز برای سلامتی دارد. این ادویه روی ترشحات انسولینی تاثیر میگذارد. بعلاوه برای بهرهمندشدن از مزایای دارچین نیازی به مصرف مقدار زیاد آن نیست بلكه با خوردن مقادیر بسیار كمی میتوان از این خواص سودمند بهرهمند شد. مطالعات نشان میدهد كه مصرف فقط یك چهارم قاشق چایخوری دارچین در روز برای پایین آوردن قندخون، كلسترول و چربی تری گلیسیرید كافی است.
- چای رازیانه:رازیانه نیز علاوه بر كمك به كاهش وزن مزایای بسیاری برای بدن دارد. رازیانه نیز علاوه بر كمك به كاهش وزن مزایای بسیاری برای بدن دارد. این گیاه منبع غنی از املاحی چون پتاسیم، منگنز و كلسیم و همچنین ویتامینهای B و C است. اما در مورد كاهش وزن این گیاه تاثیردوگانه دارد به طوری كه هم اشتها را كاهش میدهد و هم متابولیسم و سوخت وساز مواد غذایی را در بدن افزایش میدهد كه هر دو فرآیند برای از دست دادن وزن اضافی مفید هستند.
- سالاد:مصرف سالاد حاوی كالری اندك قبل از خوردن هر وعده غذایی به كاهش وزن كمك میكند. در واقع سالاد پیش از غذا حجم زیادی از معده را پر میكند و باعث میشود كه زودتر احساس سیری كنید كه به این ترتیب از حجم غذایتان كاسته میشود.
- چای سبز:این نوشیدنی اثرات مطلوب چندگانه روی بدن دارد. مطالعات نشان میدهد كه نوشیدن 5 فنجان چای سبز در روز كمك میكند كه وزنتان را به میزان زیادی كم كنید و نكته جالب اینكه بیشتر این كاهش وزن در ناحیه دور شكم اتفاق میافتد.
- كرفس:این سبزی منبع غنی از فیبر خوراكی و فولیت است كه مصرف آن به همراه سالاد یا بعنوان میان وعده برای كم كردن وزن توصیه میشود.
- عدس:این ماده غذایی در عین حال كه شما را خوب سیر میكند اما معدهتان را انباشته از كالری نخواهد كرد و البته ارزش غذایی بالایی نیز دارد. اغلب اوقات میتوان عدس را جایگزین گوشت گرد. عدس هم مانند كرفس حاوی فیبر و فولیت زیاد است كه احساس سیری را در مصرف كننده ایجاد میكند.
- شكلات تلخ:شكلات تلخ برخلاف سایر انواع شكلات هم كالری پایین و هم چربی اندكی دارد لذا مصرف آن در طولانی مدت میتواند به كاهش وزن كمك كند. بعلاوه شكلات تلخ حاوی مقدار زیادی از انواع آنتی اكسیدانهاست كه برای بدن مفید هستند. شما میتوانید از شكلات تلخ بعنوان زرهی برای كاهش وزن در برابر میل شدید به خوردن شكلات و هر نوع شیرینی استفاده كنید.
- كونیوآ:این خوردنی نوعی غلات اصلی و بومی كشور پرو است. این غلات حاوی پروتئین بالا است و به همین خاطر میتواند تا مدت طولانی احساس سیری را در شما نگه دارید. همچنین كربوهیدراتهای موجود در آن به كندی در بدن آزاد میشوند و در نتیجه انرژی را تا مدت طولانی برای بدن تامین میكند. با توجه به این مزایا به عنوان یك خوراكی مناسب برای كاهش وزن توصیه میشود.
منبع: مجله پزشکی مادر
افراد گياهخوار كمتر به ديابت نوع 2 مبتلا مي شوند
شيوع ديابت نوع 2 به طور چشمگيري در ميان اشخاص گياهخوار در مقايسه با اشخاصي كه به طور معمول از مواد گوشتي استفاده مي كنند كمتر وجود خواهد داشت.
امير بهرامي، محقق و عضو انجمن ديابت ايران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: نتيجه تحقيقات نشان مي دهد كه كشورهايي كه به تقليد از غرب، غذاهاي حاوي مواد گوشتي را جايگزين برنج كرده اند ابتلا به بيماري ديابت در آن مناطق شيوع بيشتري داشته است.
وي ادامه داد: شيوع ديابت نوع 2 به طور چشمگيري در ميان اشخاص گياهخوار در مقايسه با اشخاصي كه به طور معمول از مواد گوشتي استفاده مي كنند كمتر رايج خواهد بود.
وي ادامه داد: شيوع ديابت نوع 2 به طور چشمگيري در ميان اشخاص گياهخوار در مقايسه با اشخاصي كه به طور معمول از مواد گوشتي استفاده مي كنند كمتر رايج خواهد بود.
زنان باردار از خوردن شکر و مواد نشاسته ای اجتناب کنند
افزایش قند خون و احتمال تحمل گلوکز در دوران بارداری خطر آسیب های جنینی را بیشتر می کند.
دکتر احمد رضا درستی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاراناظهار داشت: کربوهیدرات ها ترکیبات قندی هستند که برای سلامتی افراد در تامین انرژی روزانه آنها نقش بسزایی دارند اما این ترکیبات قندی به 2 دسته کربوهیدرات های ساده مانند: نوشابه ها، قند، شکر و مواد نشاسته ای که سریعأ وارد جریان خون افراد می شوند و کربوهیدرات های پیچیده مانند خرما تقسیم بندی می شوند.
وعده هاي غذايي روزانه
رعایت یک رژیم غذایی صحیح از عوامل موثر در حفظ سلامتی مي باشد.
دکتر امیر حسین فقیهی، فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بهتر است بیشترین انرژی و کالری که به بدن مي رسد طی مصرف صبحانه باشد زیرا در طی روز به علت داشتن فعالیت زیاد این کالری ها در بدن سوخته می شود، بنابراین صبحانه باید به طور کامل صرف شود.
وی تصریح کرد: صرف غذا به هنگام ناهار نسبت به صبحانه باید سبک تر بوده و به همین تربیت هنگام شام غذای خیلی سبک تر استفاده شود.
وی تصریح کرد: صرف غذا به هنگام ناهار نسبت به صبحانه باید سبک تر بوده و به همین تربیت هنگام شام غذای خیلی سبک تر استفاده شود.
اشتراک در:
پستها (Atom)