كاهش مصرف برنج در كنترل علائم باليني آرتريت روماتوئيد موثر است


romatoeed.jpg
يك فوق تخصص روماتولوژي با اشاره به نقش تغذيه در كنترل و بهبود بيماري آرتريت روماتوئيد گفت: كاهش مصرف برنج در كنترل علائم باليني آرتريت روماتوئيد موثر است.
دكتر محمدمهدي امام در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در تعريف بيماري آرتريت روماتوئيد گفت: آرتريت روماتوئيد يك بيماري خودايمن است كه مشخصه عمده آن درگيري مفاصل به صورت تورم، درد و سفتي مفاصل درهنگام صبح است.
وي با بيان اين‌ كه آرتريت روماتوئيد علاوه برمفاصل ممكن است ارگان‌هاي ديگري نظير چشم، قلب و ريه را نيز درگير كند، گفت: اين بيماري شايع‌ترين علت تورم مفصلي تلقي مي‌شود.

زنان سه برابر بيشتر به آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند

به گفته امام، اين عارضه در يك درصد افراد جامعه ديده مي‌شود اما در زنان سه برابر بيشتر است و در اغلب موارد در دهه دوم تا چهارم عمر تظاهر مي‌كند.
اين فوق تخصص روماتولوژي درباره علت ابتلاي سه‌ برابري زنان در مقايسه با مردان توضيح داد:‌ علت آن هنوز شناخته نشده است اما عنوان مي‌شود فاكتورهاي هورموني زنانه در ايجاد آن دخالت دارند.
امام در توضيح عوامل دخيل در بروز آرتريت روماتوئيد اظهار كرد:‌ فاكتورهاي ژنتيكي عمدتاً در ايجاد اين بيماري نقش دارند. امروزه ژن‌هاي ويژه‌اي را شناخته‌اند كه مي‌گويند با شدت يا ضعف بيماري در ارتباط هستند. علاوه بر آن عوامل محيطي بويژه عفونت‌ها، استرس و مصرف سيگار مي‌توانند تأثيرگذار بوده و منجر به بروز اختلال در سيستم ايمني بدن فرد شوند.
وي ادامه داد: به همين علت شيوع اين بيماري در بستگان يك فرد مبتلا بيشتر مشاهده مي‌شود و همچنين دردوقلوهاي تك تخمكي احتمال ابتلا تا 40 درصد افزايش مي‌يابد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درد و تورم مفاصل را از جمله شايع‌ترين تظاهرات اين بيماري دانست و عنوان كرد: اين درد و تورم عمدتاً در مفاصل انگشتان دست احساس مي‌شود كه با سفتي صبحگاهي همراه است و با فعاليت بهتر و با استراحت تشديد مي‌شود. غالب بيماران از خستگي، كوفتگي و درد پراكنده در نواحي مختلف بدن گلايه مي‌كنند.
وي با اشاره به اين‌ كه با پيشرفت بيماري، درد در مفاصل گسترش مي‌يابد، اظهار كرد: در اين صورت بيماري، مفصل زانو، مچ پا، آرنج و شانه را نيز درگير مي‌كند. اگر در طول بيماري و بيش از شش ماه متوالي يك مفصل متورم باقي بماند به تدريج تخريب مي‌شود. به همين علت تشخيص و درمان به هنگام بسيار حائز اهميت است.
اين فوق تخصص روماتولوژي اضافه كرد: قرمزي و تاري ديد نتيجه درگير شدن چشم در اين بيماري است. علائم آرتريت روماتوئيد در فرم‌هاي شديدترعلاوه بر چشم درارگان‌هاي ديگري نظير پوست، ريه و قلب نيز تظاهر مي‌يابد.
امام در خصوص راهكارهاي تشخيصي آرتريت روماتوئيد توضيح داد: تشخيص بر پايه علائم باليني و يافته‌هاي آزمايشگاهي و پاراكلينيكي است. در تشخيص آزمايشگاهي نكته مهم مثبت بودن فاكتور روماتوئيد و آنتي‌بادي جديدي تحت عنوان «Anti ccp» است.
وي ادامه داد: فاكتور روماتوئيد ممكن است در بسياري از بيماري‌ها نيز مثبت باشد اما فاكتور «Anti ccp» در موارد محدودي مثبت مي‌شود. مثبت بودن هر دو فاكتور در يافته‌هاي آزمايشگاهي قوياً خبر از ابتلا به آرتريت روماتوئيد مي‌دهد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، با اشاره به اين ‌كه به علت راهكارهاي درماني موجود، در كمتر مواردي پيش مي‌آيد كه كار مفصل به تخريب بيانجامد، اظهار كرد: تشخيص زودهنگام پيش از هر اقدام ديگري در درمان اين بيماري حائز اهميت است. زيرا آرتريت روماتوئيد با بيماري‌هاي ديگري تشخيص افتراقي دارد و با ناراحتي‌هايي چون لوپوس، پسوريازيس، عفونت‌ها و التهابات عروقي اشتباه گرفته مي‌شود به همين علت مراجعه به متخصص روماتولوژي براي جلوگيري از به‌كارگيري روش‌هاي درماني غيرصحيح ضروري است.
به گفته امام، هرچه درمان زودتر آغاز شود، كنترل بيماري آسان‌تر و عوارض آن براي بيمار كمتر خواهد بود.
اين فوق‌تخصص روماتولوژي با اشاره به تصويب پوشش بيمه‌اي 202 قلم داروي گرانقيمت عنوان كرد: يكي از داروهاي بيولوژيك كه براي درمان آرتريت روماتوئيد پيشرفته و مقاوم مورد استفاده قرار مي‌گيرد نيز در اين فهرست قرار دارد. هزينه ماهيانه خريداري و استفاده از اين دارو به يك تا يك و نيم ميليون تومان در ماه مي‌رسد كه پرداخت آن از عهده بسياري از بيماران خارج است. تحت پوشش بيمه قرار گرفتن اين دارو به بيماران كمك مي‌كند.
امام درباره ارتباط تغذيه با آرتريت روماتوئيد نيز توضيح داد: رژيم‌هاي غذايي غني از امگا 3 مي‌تواند در درمان اين بيماري موثر باشد. همچنين ثابت شده است مصرف كمتر برنج مي‌تواند در كنترل علائم باليني بيماري مفيد فايده واقع شود.
وي اضافه كرد: كمبود ويتامين «دي» نيز مي‌تواند تشديد علائم اين بيماري را در پي داشته باشد، به همين علت توصيه مي‌شود سطح اين ويتامين دربدن متعادل نگه داشته شود.
اين فوق تخصص روماتولوژي در پايان درباره راه‌هاي پيشگيري از بروز اين بيماري عنوان كرد: با توجه به اين‌ كه ژنتيك در بروزاين بيماري نقش دارد و شايد كنترل آن ازعهده بيمار خارج باشد، اما مي‌توان عوامل محيطي را كنترل كرد. مهم‌ترين عامل محيطي دخيل، استعمال دخانيات است به همين علت تاكيد مي‌شود از مصرف سيگار اجتناب شود. همچنين پرهيز از مصرف فست‌فودها و دوري از استرس و تنش مي‌تواند در اين راستا موثر واقع شود.

عسل، موثر در درمان اضطراب و تقويت‌كننده سيستم ايمني بدن


1-1.gif
اكثر ما در زندگي روزمره براي رفع مشكلاتي چون گلودرد و يا سوختگي‌هاي مختصر، فورا از عسل به عنوان يك درمان خانگي استفاده مي‌كنيم.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علاوه بر موارد فوق اين محصول معجزه‌گر زنبورهاي عسل، كاربردهاي درماني بيشتر و فوق‌العاده‌اي دارد.
به نوشته روزنامه «اكسپرس»، برخي از مهم‌ترين خواص درماني معجزه‌كننده عسل عبارتند از:
• درمان اضطراب و عصبانيت: اگر به دنبال روش طبيعي براي كاهش سطح استرس خود هستيد، مي‌توانيد روزانه مقداري عسل خالص مصرف كنيد. مواد مغذي موجود در عسل خالص، تاثير آرام‌بخش دارند.

زعفران در درمان اختلالات مغزی موثر است

   
زعفران در درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری مثل  آلزايمر و پارکينسون موثر است.
به گزارش وب دا، عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد ضمن بیان این مطلب متذكر شد: اثر زعفران در مطالعات امروزی هم به اثبات رسیده و مصرف آن در این موارد بسیار گسترده و مورد تائید مراجع علمی معتبر است.
دكتر علی بابایی اظهارداشت: زعفران گياهي علفي، چند ساله، بدون ساقه و پيازدار است. پياز زعفران از نوع توپر و تقريبا كروي شكل با قطر 3 تا 5 سانتي متر و پوششي قهوه اي رنگ مي باشد كه در زير خاك قرار مي گيرد. هر پیاز 6تا 9 برگ باریك، نظیر برگ علفهای چمنی تولید می کند.
وی ادامه داد: ریشه های زعفران ازنوع افشان هستند كه از قــاعده پیازها و از روی دایــره محیطی آن می رویند. گل زعفران اولین اندامی است كه در اوایل پاییز ظاهر می شود. در سال اول كشت، به علت ضعف پیازهای زعفران و عدم استقرار كامل آنها در خاك و كشت عمقی، جوانه های گل زعفران توان كافی برای رویش ندارند و حتی برگها در سال اول دیرتر از معمول ظاهر می شوند.

كمبود امگا 3 مي تواند فرد را مستعد افسردگي كند

  
كمبود اين مواد در رژيم غذايي مي تواند افراد را مستعد افسردگي كند كه غذاهاي دريايي به ويژه ماهي هاي چرب، تخم مرغ هاي غني شده با امگا 3،‌ روغن كانولا، گردو و سويا از منابع غذايي اين گروه هستند.
سرپرست اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه افزايش وزن ناخواسته و جذب ناكافي ويتامين ها با افسردگي ارتباط دارد،‌ اظهار داشت: هنگامي كه فردي دچار افسردگي باشد،‌ سطح انرژي در وي كمتر از حد معمول است و اشتياق و اشتها براي غذا خوردن در او از بين رفته و در نتيجه تغذيه فرد دچار اختلال مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: افرادي كه بيشتر در معرض اين خطرات هستند،‌ افراد مسني هستند كه تنها، زندگي مي كنند و يا كسي آنها را تشويق به خوردن مواد غذايي مناسب نمي كند.
وي تصريح كرد: عوامل تغذيه اي نقش مهمي در بروز افسردگي دارند و كساني كه دچار افسردگي هستند عمدتا تغذيه نامناسبي داشته و در معرض خطر بيشتري هستند.
به گفته اين متخصص تغذيه، سطح اسيد فوليك در خون برخي از افراد مبتلا به افسردگي پايين است كه جگر، قارچ، سبزي هاي برگ سبز، گوشت گاو كم چربي، سيب زميني، آب پرتقال و لوبيا از منابع اسيد فوليك هستند.
سرپرست اداره بهبود تغذيه جامعه تصريح كرد: عنصر روي نيز نقش مهمي در عملكرد سيستم عصبي دارد و تعادل اين عنصر در بدن در پيشگيري و درمان افسردگي مؤثر است. 

كمبود امگا 3 مي تواند فرد را مستعد افسردگي كند

  
كمبود اين مواد در رژيم غذايي مي تواند افراد را مستعد افسردگي كند كه غذاهاي دريايي به ويژه ماهي هاي چرب، تخم مرغ هاي غني شده با امگا 3،‌ روغن كانولا، گردو و سويا از منابع غذايي اين گروه هستند.
سرپرست اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه افزايش وزن ناخواسته و جذب ناكافي ويتامين ها با افسردگي ارتباط دارد،‌ اظهار داشت: هنگامي كه فردي دچار افسردگي باشد،‌ سطح انرژي در وي كمتر از حد معمول است و اشتياق و اشتها براي غذا خوردن در او از بين رفته و در نتيجه تغذيه فرد دچار اختلال مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: افرادي كه بيشتر در معرض اين خطرات هستند،‌ افراد مسني هستند كه تنها، زندگي مي كنند و يا كسي آنها را تشويق به خوردن مواد غذايي مناسب نمي كند.
وي تصريح كرد: عوامل تغذيه اي نقش مهمي در بروز افسردگي دارند و كساني كه دچار افسردگي هستند عمدتا تغذيه نامناسبي داشته و در معرض خطر بيشتري هستند.
به گفته اين متخصص تغذيه، سطح اسيد فوليك در خون برخي از افراد مبتلا به افسردگي پايين است كه جگر، قارچ، سبزي هاي برگ سبز، گوشت گاو كم چربي، سيب زميني، آب پرتقال و لوبيا از منابع اسيد فوليك هستند.
سرپرست اداره بهبود تغذيه جامعه تصريح كرد: عنصر روي نيز نقش مهمي در عملكرد سيستم عصبي دارد و تعادل اين عنصر در بدن در پيشگيري و درمان افسردگي مؤثر است. 

خواص سیاه دانه


سیاه دانه، شونیز بیابانی، سیاه تخمه گندم، حبه سودا، گیل نیک، علف چنگ، سیاه دانه گندم، ارکل چمن اوتی


 سیاه دانه (حبه السودا)سياه دانه حاوي 30 تا40 درصد ماده روغني و 0.5 تا يک ونيم درصد اسانس با بوي نامطبوع و قندهاي مختلف ، مواد صنعتي و ساپونوئيدي است.
سیاه دانه گرم و گیاه سیاه دانه علاوه برخواص درمانی در بیماریهای گوارشی ،تنفسی و کلیوی دارای خواص ضد تشنجی است.
گیاه سیاه دانه به دل گیاه سیاه دانه به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیمو کیتون در دانه های خود دارای اثر خود دارای اثرات ضدتشنجی است .نتایج آزمایشهای مختلف به عمل آمده نشان داد که گیاه سیاه دانه می تواند موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت تشنج شود. همچنين از دانه هاي آن، اثر ضدتوموري و ضدباکتري نيز مشاهده شده و ممکن است اثر ضدنفخي آن مربوط به داشتن اثر ضدباکتريايي باشد.
بيماري نفخ ، بسيار شايع است بيشتر مردم جامعه به دليل بي توجهي و رعايت نکردن رژيم غذايي مناسب و زياده روي در غذا دچار آن مي شوند.
از اسانس سياه دانه، ماده اي به نام نيژلون استخراج مي شود دانه اين گياه اثر قاعده آور، ضد کرم ، مسهل و زياد کننده ترشحات شير دارد از دانه هاي آن براي مصارف مذکور و دفع گازهاي معده و بيماري هاي نزله اي دستگاه تنفسي استفاده مي شود

منبع: http://zabanekhorakiha.blogfa.com/8812.aspx

خواص شا هدانه


شاهدانهيك متخصص گياه دارويي در اصفهان گفت : مصرف گياه شاهدانه در كاهش لرزش ناشي از بيماري ام . اس موثر است . دكتر رضا غفوري در گفت و گو با ايرنا گفت : بر اساس مطالعات انجام شده توسط متخصصان خارجي ، استفاده روزانه مبتلايان به ام . اس از گياه شاهدانه موجب كاهش لرزش هاي ناشي از اين بيماري مي شود و اثرات درماني نسبتا مفيدي دارد .
(MS) Multiple Sclerosis ماده سفيد مغز و نخاع را درگير مي كند كه باعث التهاب و نسج اسكلروز در ماده سفيد مي شود و محل شايع بروز اين التهاب در ماده سفيد نخاع ساقه مغز و مخچه است . دكتر غفوري به بيماران توصيه كرد كه اين گياه را بو نداده با آب مخلوط كرده و مصرف كنند . وي افزود : درمان لرزش هايي كه در ام . اس وجود دارد ، خيلي مشكل بوده و شاهدانه يكي از موداي است كه مي تواند در كاهش آن موثر باشد .

خواص رازیانه




رازیانه را بادایان هم می گویند . به رازیانه شمار . شمره . سنف  و بسباس هم می گویند .
رازیانه (بادیان)زادگاه اولیه این گیاه در ایران و سر تا سر دریای مدیترانه و حبشه بوده است . 
رازيانه گياهي است معطر ، علفي و دوساله كه ارتفاع آن تا 2 متر مي رسد ساقه آن داراي شيارهاي هم دريف و موازي مي باشد برگهاي آن نازك و نخي مانند شوید است گلهاي رازيانه زرد و بصورت خوشه در انتهاي ساقه ظاهر مي شود . ميوه رازيانه كوچك و بطول حدود 8 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر بوده و داراي بوئي معطر و طعمي شيرين مي باشد .
رازيانه درمناطق مديترانه اي بخوبي رشد مي كند و در ايران در مناطق شمالي كشور در دامنه هاي كوههاي البرز بطور خورد مي رويد .
رازيانه از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است . ريشه رازيانه گرمتر از بقيه قسمت هاي گياه است .

سبوس گندم كلسترول خون را كاهش ميدهد


خواص سبوس گندم



نان سنگک یک معجون است .( بخاطر سبوسی که در آن است )

سبوس یکی از مواد بسیار مفید کندم است و عده ای به غلط شهرت داده اند که سبوس در معده هضم نمی شود و باید آرد را الک کرد و آن را گرفت .
تجربیات علمی دانشمندان و غذا شناسان عکس این موضوع را ثابت کرده و حتی اخیراْ ثابت شده است که عصیر روده ها ( شیره روده ) قسمت زیادی از سلولز را حل می کند و بقیه آن به مصرف پاک کردن و جارو کردن روده به کار می رود.
درست است که سلولز سبوس تا اندازه ای دست نخورده با مدفوع خارج می شود اما این دلیل آن نیست که در قضاوت عجله کنیم و بگوییم این مواد برای انسان قابل جذب نیستند و باید خارج شوند وحتی عده ای بدون جهت این مواد را متهم سازند که در معده تولید خراش کرده و زخمهای ناسوری ایجاد می نماید .
در این اینجا حقیقت چیز دیگری است و آنچه غذاشناسان می گویند چنین است .
سلولزهایی که ما می خوریم  مخصوصاْ سبوس نان تا  اندازه ا ی قابل هضم نیستند و مخصوصاْ از معده دست نخورده خارج می شوند ولی این قسمتها ی هضم نشده دارای فواید دیگری هستند که از جماه آنها یکی ایجاد حرکات دودی معدی است .
این حرکات دودی ظا هراْ اثر مفید و مطبوعی نیستند ولی در حقیقت بسیار مهم و ضروری می باشند .
معده را تحریک می کنند و این تحریکات فواید زیادی دارند و سبب تقویت معده می شوند .
از طرف دیگر مشاهده می کنیم که موادی که با الک از آرد خارج می شوند از قبیل سبوس - کلوتن و نطفه دارای فواید زیادی می باشد .

خواص میخک




میخکدرخت ميخك بومي جزائر اندونزي و اقيانوسيه است و بعلت زيبايي خاصي كه دارد امروز در بيشتر نقاط دينا بعنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود . البته در مناطق سردسير اين گياه در گلخانه و گرم خانه نگهداري مي شود .در قديم الايام ميخك ادويه اي گران قيمت بوده كه تنها پادشاهان و ثروتمندان مكي می توانستند از آن استفاده كنند
ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آن هيچ وقت زرد نمي شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع اين درخت تا 10 متر مي رسد . برگهاي آن نوك تيز و بيضوي و دم برگهاي آن قرمز رنگ است و به درخت زيبايي مخصوصي مي دهد
گلهاي ميخك كوچك و مجتمع بصورت خوش هايي شامل 10 تا 25 گل مي باشد .
وجه تسميه اين درخت بدين دليل است كه غنچه هاي خشك شده آن كه كوچك و بطول يك سانتي متر است بشكل ميخ كوچك مي باشد .